Hráči Slavie

Hodnocení slávistů za celou sezónu 2021/2022

Na závěr přehledu známkování slávistů v uplynulé sezóně je tady kompletní přehled průměrných známek za ligu, evropské poháry a zápas MOL cupu se Spartou.

Při prvním pohledu na čelná místa v pořadí musí fanouška Slavie tak trochu přepadnout smutek, protože v první desítce jsou hned 4 hráči, kteří buď už ve Slavii nejsou (první Stanciu a třetí Kuchta), nebo ji opustí (určitě Bah a pravděpodobně i Kúdela). Také je tam „dědek“ Traoré, o kterém se před sezónou (a ještě i po podzimu) mluvilo jako o hráči, který už Slavii nemá co dát. Mladší a perspektivnější středoví záložníci se na jeho bodový průměr dívají z poměrně velké dálky (v celkovém součtu je i desetina docela dost).

Do pořadí byli zařazeni hráči, kteří byli oznámkováni alespoň v 10 zápasech, a nutno dodat, že menší počet odehraných zápasů je určitá výhoda, pokud se daří (Sor, Kúdela), ale taky někdy nevýhoda, pokud se moc nedaří (Ekpai a hlavně Talovierov). Každopádně ti, kteří odehráli nejvíce zápasů (Lingr, Bah, Schranz, Holeš), mají v tomto směru mírnou nevýhodu a opticky by možná měli patřit o pár míst výše. Nicméně, matematika je matematika a ta dává jasné výsledky.

Jen pro úplnost: do pořadí se nedostal například Jurásek, který byl hodnocen jen v 9 zápasech, má v nich však skvělý průměr 6,00. Kdyby mohl hrát na jaře v Evropě, jistě by patřil do první desítky. Podobně pěkné hodnocení má i Madsen s 8 zápasy a průměrem 5,90.

Pořadí:
(za jménem počet zápasů/průměrné hodnocení)

1. STANCIU 24/6,20
2. MANDOUS 30/5,97
3. KUCHTA 23/5,87
4. SOR 14/5,86
5. KÚDELA 13/5,85
6. HOLEŠ 39/5,74
7. BAH 42/5,69
8. TRAORÉ 35/5,66
9. OSCAR 34/5,61
10. LINGR 45/5,56
11. OUSOU 35/5,43
12. ŠEVČÍK 21/5,43
13. MASOPUST 24/5,42
14. KAČARABA 32/5,41
15. PLAVŠIČ 26/5,31
16. KRMENČÍK 13/5,31
17. SAMEK 21/5,29
18. OLAYINKA 36/5,25
19. TECL 19/5,21
20. SCHRANZ 40/5,20
21. EKPAI 14/5,14
22. HROMADA 22/5,09
23. KOLÁŘ 21/4,95
24. TALOVJEROV 10/4,70

Sestava roku se tedy spíš „vyloupla“ v rozestavení 3-5-2:

MANDOUS
KÚDELA OUSOU HOLEŠ
BAH TRAORÉ STANCIU LINGR OSCAR
SOR KUCHTA

Komentáře (10)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů za celou sezónu 2021/2022

    SirCohen     před měsícem 03.06.2022 10:41 |  
    15 0

    Jak se ukázalo včera, Kuchta a jeho góly "z ničeho" nám na jaře chyběly. Sázka na Krmenčíka byla velký omyl.

    • Re: Hodnocení slávistů za celou sezónu 2021/2022

      Marek3     před měsícem 03.06.2022 11:26 |  
      11 0

      Priznam se ze jsem byl pro prichod Krmencika protoze jsem ho mel a stale mam za kvalitniho utocnika. Co jsem fakt ale nepochopil bylo ze jsme ho privedli pozde a naprosto fyzicky nepripraveneho. Dorazil v srpnu a fyzicku dohanel az v unoru!! A to se mel stat nasim trumfem pro kvalifikaci o LM. Dale me sokovalo kdyz trener prohlasil ze se musi naucit kde se pohybovat ve vapne. To je samozrejme pro golovejo utocnika dost velka slabina. Cela akce Krmencik se stala naprostym propadakem.

      • Re: Hodnocení slávistů za celou sezónu 2021/2022

        Virgil1956     před měsícem 03.06.2022 14:44 |  
        5 0

        Krmenčík asi slušný hráč do vápna bude, v Plzni dával góly jeden za druhým, ovšem je taky fakt, že Plzeň to hrála trošku jinak. Kopic, Zeman, Kovařík a další to centrovali okamžitě do vápna, když spoluhráči nabíhali, kdežto my si to na straně ťukáme, abyhom dostali centrujícího hráče do výhodnější pozice, ale to už spoluhráči ve vápně stojí, potom ten centr musí být kvalitní a adresný, jinak to má obrana snadné. Že by byla jeho slabina výběr místa ve vápně, to se mi moc nezdá, spíš má problém s pohybem obecně, v tomhle byl prostě Kuchta o parník lepší.

        • Re: Hodnocení slávistů za celou sezónu 2021/2022

          Ivan     před měsícem 03.06.2022 14:57 |  
          0 3

          On je problém v tom, že my hrajeme jako z učebnice a Krmenčík neví co je učebnice. Ve výsledku tedy tým nehrál na Krmelce, ani Krmelec pro tým. To hodnotím z těch asi 3 zápasů kdy Krmenčík hrál rozumnou dobu.

          • Re: Hodnocení slávistů za celou sezónu 2021/2022

            Virgil1956     před měsícem 03.06.2022 15:03 |  
            0 0

            Souhlas. Možná by Krmelcovi vyhovovalo spíš to, jak jsme hrávali ve škole při tělocviku - kopnout míč dopředu a všichni hurá za ním! :)

    • Re: Hodnocení slávistů za celou sezónu 2021/2022

      Myšák     před měsícem 03.06.2022 17:16 |  
      4 1

      Kuchta byl vynikající a s ním i celý nároďák! Takhle pěkně jsem je neviděl dlouho hrát. Krásná podívaná, oslava fotbalu. Teď nevím, jestli nás podcenili, nebo jsme podali vynikající výkon. Já osobně si myslím, že platí druhá varianta.

  2. Až na to nízké umístění

    Slávista 51     před měsícem 03.06.2022 12:03 |  
    0 0

    Schranze a Olayinky, to celkem beru.

    • Re: Až na to nízké umístění

      Alanor (admin)     před měsícem 03.06.2022 12:43 |  
      3 2

      Jak jsem psal, je třeba brát hodně v potaz i ty odehrané zápasy. Schranz byl pro tým určitě platnější, než by se z žebříčku zdálo. On je herně dlouhodobě přinejlepším jen průměrný, ale svou produktivitou místo v mužstvu má. Co se týče Olayinky, tak ten měl v lize tragické jaro, takže to umístění podle mě sedí.

      Když se na ten souhrn svého známkování dívám, tak si říkám, že jsem asi nejvíc podcenil Hromadu. Jeho hra moc líbivá není, ale přínosný hráč to je a asi si nezaslouží být až takhle dole. Na druhou stranu je tu velká konkurence a i on má mírně nadprůměrnou známku.

      • Re: Až na to nízké umístění

        Marek3     před měsícem 03.06.2022 14:06 |  
        7 0

        Za mne osobne souhlas az na Sora ktery si myslim byl masivne podhodnocen. Kdybych to mel hodne zjednodusit tak bych osobne dal Sorovi 10 za Evropu a 5 za ligu protoze I tam mel povedene zapasy treba s rudejma nebo v Ostrave. To jak nam zachranil sezonu svojim vstupem na mezinarodni scenu vsichni vime.

        • Re: Až na to nízké umístění

          Taky     před měsícem 04.06.2022 13:58 |  
          3 0

          Sor měl i peška, v lize se v každém zápase dostal k nějaké nečekané střele z nepřehledné situace, nějakého chumlu a tak podobně, která se mnohdy ani neopakuje v televizi, protože je se štěstím blokovaná, tak není zřejmé kam by letěla...
          Ale myslím, že by ty svižné sorovky většinou letěly hodně rychle směrem na zařízení... :-)
          Škoda.