Aktuality z médií

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Pomozte dostat invalidního Jakuba k lékaři i do Edenu!

    knl66 (přítel SN)     před rokem 17.06.2022 19:15 |  
    10 2

    Podobné příběhy jsou všechny hrozně smutné. Dříve jsem si říkal, že jsem se měl narodit jak Rockefeller, Rothschild... Postupem doby jsem rád, že jsem se narodil zdravý a svým rodičům.
    Čemu ale nerozumím: soused ve vedlejší vesnici má protézu od kolene na pravé noze, kdysi mu ji přejel traktor, když "vožralej jak sviňa" ležel v příkopě. Chodí jen o francouzských holích. Je členem Českého svazu invalidů a snad každých pět let dostává dotaci na nové auto. Aby nedošlo k omylu: nezávidím mu to, raději si zahraju fotbal než tohle. Ale teď má Kodiaqa v skoro plné palbě za dva miliony, předtím měl hybridního Peugeota za 1,6 mio, předtím něco podobného. Na benzin dostává takový příspěvek, že jezdí fakticky zadarmo (několik tisíc měsíčně).
    Otázka zní: proč jsou potřeba podobné sbírky? Neměl by Jakub mít podobný, výše zmíněný servis a služby, tak nějak automaticky? Zvlášť, když se jedná o nemoc od narození a berou jen tři důchody (invalidní + 2 starobní).
    A teď tak nějak nevím, jak tenhle příspěvek zakončit...

    • Re: Pomozte dostat invalidního Jakuba k lékaři i do Edenu!

      pehacko     před rokem 17.06.2022 19:36 |  
      3 3

      Duvod je ten, ze ten tvuj soused mimo te nohy je vlastne ok a nic vic nepotrebuje. Ale tady Jakub ma ten zivot uplne dokurvenej a potrebuje tisic veci, aby vubec neco mohl a to stoji spoustu penez. Soused muze mit vse normalni a bezne… Jakub vlastne nic.

      • Re: Pomozte dostat invalidního Jakuba k lékaři i do Edenu!

        knl66 (přítel SN)     před rokem 18.06.2022 01:37 |  
        6 0

        A právě proto by měl Jakub dostat lepší péči, když si za svoje postižení ani nemůže. A když Jakub nemůže řídit auto, měli by příspěvek dostat jeho rodiče (nebo jiný opatrovník).

    • Re: Pomozte dostat invalidního Jakuba k lékaři i do Edenu!

      Jiří     před rokem 18.06.2022 19:14 |  
      7 2

      Uvedu to trochu do reality.
      1.Prispevek na mobilitu (benzin pro Kodiaqa) je 550 kc mesicne. Ze zakona. Vic nelze.
      2. Rozdil mezi chlapkem s protezou a Jakubem je i ten, ze chlapek pravdepodobne pobira jen castecny invalidni duchod (mozna i plny, neni podstatne). Z toho si teda Kodiaqa fakt nekoupi. Nekoupi si ho ani za tech maximalne 200 000 kc na 7 let, coz je prispevek na motorove vozidlo. Borec hold mel mozna dobre pojisteni nebo neco vysoudil. Anebo maka. Jsou takovi:)
      3. Doufam, ze Jakub vi, ze upravu mu uhradi urad prace az do vyse 350 000. Mozna se Vam to zda hodne, ale jsou upravy auta i na hranici trictvrte milionu. A to se pak ty prachy shanej poradne tezko.
      Jakube, jestli to ctes, klidne se ozvi. Poradim ti s prispevky a reknu, v jake vysi automobilky davaji na nove auto slevu pro telesne postizene.

      • Re: Pomozte dostat invalidního Jakuba k lékaři i do Edenu!

        knl66 (přítel SN)     před rokem 19.06.2022 08:04 |  
        2 0

        Vycházel jsem z informací, které mi poskytl přímo soused. Třeba má nějakou nutkavou potřebu lhát, nevím. Tohle pouští i ostatním ("to mi platěj od invalidů"). Má plný invalidní, nepracuje. Ale jak říkáš, třeba jsem uvěřil lži.

      • Re: Pomozte dostat invalidního Jakuba k lékaři i do Edenu!

        Slávista 51     před rokem 19.06.2022 10:55 |  
        1 1

        S takovým postižením/protézou, může pracovat i se slušným výdělkem.