Fortuna liga

Hradec Králové - Slavia 1:0

Po příjemném předkrmu v podobě dvou jasných výher nad týmem z Gibraltaru Slavia vstoupila i do domácí nejvyšší soutěž. A nebyl to vstup příjemný, podobně jako v první zápase jarní nadstavby Slavia nedokázala přetlačit freneticky bojující Hradec. O jedinou branku zápasu se postaral domácí útočník Vašulín a červenobílí tak před zápasem s Panathinaikosem utrpěli pořádnou trhlinu na sebědomí. 

Trenér Trpišovský poslal do zápasu sestavu, který vykrystalizovala během letních přípravných zápasů a odehrála i první zápas druhého předkola EKL na Gibraltaru. Pouze lehce indisponovaného Sora na hrotu nahradil Jurečka, což bylo nutné i kvůli omezení počtu hráčů mimo EU, které lze v lize nasadit do jednoho zápasu. Ze stejného důvodu se ani na lavičce neobjevil Peter Olayinka. Hradec vyrukoval se třemi stopery a ofenzivním trojzubcem Kubala - Vašulín - Vlkanova. 

Zápas začal opatrným oťukáváním. Domácí se tlačili dopředu, ale k nějakému ohrožení Mandouse se nedostali, potom se postupně začala dopředu tlačit Slavia, ale během první desetiminutovky ani ona nevymyslela nic, čím by pozlobila Reichla v brance domácích. Největší vzrušení tak přinesl špatný došlap krajního hráče domácích Leibla, který svůj kotník chvíli zkoušel rozběhat, ale v patnácté minutě už odkluhal do šaten. boj o střed hřiště bez šancí pokračoval i ve druhé desetiminutovce, dvacet minut nového ligového ročníku bylo pryč a gólmani stále neměli ani jeden zákrok. Vášně vzbudil zákrok Vlkanovy na Douděru, Osusoua, kterému se pranic nelíbilo chování domácího kapitána po odpískaném zákroku oběma rukama odstrčil Vašulín, sudí se obešel ez použití karet. Po rozehrání dostal dobrý balón do tahu Jurečka  dal pod sebe na Ewertona, tomu střela nesedla. Na druhé straně ostře centroval Vlkanova, Mandous si poradil. Na druhé straně centr Ewertona na Jurečku brana odvrátila k Traorému, jeho ránu zblokovala domácí obrana. Ještě jednou vzplály emoce po zákroku domácího kapitána, tentokrát před zraky pomezního sestřeil Oscara a místo omluvy faulovaného zasypal urážkami. Žlutio se až po faulu Kučery na Ewertona. Ve 42. minutě po rohu rozehraném nakrátko si střeleckou pozici připravil Traoré, jeho přízemní pokus Reichl srazil a dokázal si poradit i s dorážkou Jurečky. Ve chvíli, kdy už běžel nastavený čas první půle se Vašulín protáhl okolo Douděry, ten jej zatáhl za dres a vyrovnal stav žlutých karet. odpovědět zkoušel Traoré, jeho prudký míč z ostrého úhlu opět sebral v pohodě brankář Reichl. Trenérský štáb červenobílých zvedl z lavičky trojici Ševčík, Provod, Lingr, zápas skončil pro Usora, Traorého a Jurečku

Do druhé půle nastoupili oba týmy beze změn a Hradec se hned dostal do tlaku zásluhou dvou po sobě rychle jdoucích rohových kopů. Oba obrana Slave odvrátila  a odpověděla stejným způsobem: dva rohové kopy v rychlém sledu, oba odvrácené obranou do bezpečí. V 53. minutě zakombinovali Usor s Douděrou, prudký míč z pravého křídla odvrátil Reichl na roh. Jak blesk z čistého enbe přišla kolmice na Vašulína, který se protáhl přes Douděru a procedil míč mezi nohama Mandouse - 1:0. Trenérský štáb červenobílých reagoval trojím střídáním. Z lavičky se zvedli Ševčík, Provod a Lingr, zápas skončil pro Usora, Jurečku a Traorého. Vyrovnat mohl záhy Ewerton, kterého parádním pasem vysunul Oscar, jeho přízemní křížnou střelu lapil Reichl. Vzápětí byl v zajímavém prostoru faulován Provod, ale z trestného kopu nic nebylo. Před zraky slávistických příznivců se začal odehrávat podobný zmar, jako v závěru minulé sezóny. trvalá převaha, ovšem bez nápadu a bez schopnosti soupeřovu úpornou obranu nějak překvapit. Neplodné bušení do zavřených navíc pravidelně hrozilo brejky. Dvacet minut před koncem byl ze hry stažen defenzivní Tiehi a místo něj naskočil mladý Matěj Jurásek, vzápětí se z lavičky zvedl i Stanislav Tecl, který nahradil stopera Santose, Slavia už sázela vše na jednu kartu. Okolo stále nastartovaného Vašulína na půlící čáře byli připraveni hasit brejk Holeš s Ousouem, všichni ostatní byli namačkáni ve vápně. V 87. minutě doběhl Oscar pas Ševčíke, jeho centr našel Lingra, obrana soupeře balón odvrátila na roh, z nich Slavia nebezpečná není. V začínající devadesáté minutě připravil Oscar pozici Ousouovi, jeho pumelici vyrazil Reichl. Žlutá karta pro domácího gólmana za zdržování hry při dalším odkopu už moc neřešila. V nastavení si odražený míč našel Ševčík, ovšem jeho halfvolej z ideální pozice mířil pánubohu do oken. V 93. minutě ukličkoval Ewerton tři hráče soupeře, jeho nabídka propadla až k Douděrovi, ae ten na to nebyl připraven a nasměroval baló vedle branky. V poslední nastavené minutě Holeš hledal Tecla, obránce před ním míč přizvedl, ovšem i na tuhle situaci by Reichl připraven a vyrazil balón na poslední roh, během něhož se do vápna soupeře vypravil i Mandous, ovšem to byl poze pokus ze zoufalství. slavia tak zažívá nepříjemný pocit Deja vú. Svého soupeře přestřílela 14:2, držela balón 71% hracího času, ovšem na tvrdý a důrazný zaparkovaný autobus recept nenašla a hned na začátku ligy dostala důkladný kopanec.

1. - Neděle 31. 07. 2022 16:00

Fortuna liga, 2022/2023
1 - 0
0 - 0
FC Hradec Králové
FC Hradec Králové

54. Vašulín

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (604)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé