Evropská konferenční liga

Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

Slavii čeká další krok na trnité cestě do základní skupiny Evropské konferenční ligy. V odvetě 3. předkola jí bude soupeřem řecký Panathinaikos Athény. Z úvodního domácího zápasu si sešívaní vezou slibný náskok 2:0. 

Panathinaikos, jeden z nejúspěšnějších klubů v historii řeckého fotbalu, jsme si podrobně představili v článku před domácím zápasem. Řecká liga, narozdíl od té české, ještě neodstartovala, takže zítřejší soupeř sešívaných má zatím v této sezóně v nohách stále pouze jeden soutěžní zápas. Je jasné, že v tom druhém se budou muset obejít bez nejlepšího střelce minulé sezóny Sebastiána Palaciose, který v pražském zápase dostal červenou kartu. Panathinaikos slávisty přivítá na Apostolos Nikolaidis Stadium, nejstarším fotbalovém stadionu v Řecku, kde dokáží fanoušci i přes nevelkou kapacitu vytvořit pekelnou atmosféru. 

Slávisté jsou na ni ale určitě velmi dobře připraveni, stejně jako na vynucené změny v sestavě. V té se určitě neobjeví dlouhodobě zranění Bořil a Hovorka, ke kterým se nově přidal i Ewerton. Komplikaci pak představuje i karetní trest pro Santose, vyloučeného v úvodním zápase. Na evropské soupisce pro toto předkolo pak ze stabilních členů kádru nefiguruje exboleslavská dvojice Fila, Jurásek. Trochu ve hvězdách je situace kolem Petra Ševčíka a Yiry Sora, oba by ale podle slov Jindřicha Trpišovského mohli být alespoň na část zápasu připraveni. Slávisté dokázali v prvním zápase dobře eliminovat zbraně řeckého soupeře a dá se předpokládat, že nastoupí ve velmi podobné sestavě jako v domácím střetnutí. Největší otazník visí nad postem stopera. Dostane příležitost Taras Kačaraba nebo se trenéři jako již několikrát v minulosti rozhodnou zatáhnout Tomáše Holeše? A pokud ano, kdo zaujme jeho místo ve středu zálohy? To vše a mnohé další se dozvíme již dnes v 19:30 v přímém přenosu stanice O2TV Sport. 

Tip na sestavu: Mandous – Masopust, Holeš, Ousou, Oscar – Tiehi, Traoré – Schranz, Ševčík, Olayinka – Usor 

Kurzy: 2,56 – 3,15 - 3

3. předkolo - Čtvrtek 11. 08. 2022 19:30

Evropská konferenční liga, 2022/2023
1 - 1
0 - 0
Panathinaikos F.C.
Panathinaikos F.C.

57. Šporar

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

90. Václav Jurečka

Komentáře (48)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

    houston (přítel SN)     před rokem 11.08.2022 10:28 |  
    11 0

    Mimořádně důležitý zápas. My se v pohárech udržet musíme ! Hospodaření by jinak dostalo hodně po papuli. Reklama, pověst, cena hráčů, reputace klubu, atd. V ceně je toho dost.
    Ale věřím !

    • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

      mig52     před rokem 11.08.2022 12:16 |  
      4 15

      Odrážení ode dna má také leccos do sebe. :))) Mám také nějaké kontakty na Slavii, byť ne tak relevantní jako Ricci 78 :((((, Marcelo 10 a ostatní a byť oni informovali o přestupových věcech, tak to mé je o ekonomice a přestože krize nehrozí, od růžové jsme na hony.... Číňan opravdu utáhl smyčku měšce a byla prý velká škoda, že smetl se stolu Amíky. Takže s jednáním o Hieny a spol je to mnohem problematičtější, no.


      Komentář byl uživatelem upraven (11.08.2022 12:17) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

        witty13     před rokem 11.08.2022 13:28 |  
        12 2

        To je ale velka hloupost. Ja ty kontakty mam take, a o zadnou krizi nebo vzdaleni se “růžové na hony” nemůže být řeč. Spíše se mluví o tom, jak se co nejvíce chovat ekonomicky, ale ne z důvodu, že by nebylo na chleba, ale čistě z důvodů “řádného hospodáře”

        • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

          mig52     před rokem 11.08.2022 16:10 |  
          0 3

          Witty, asi jsi nečetl pozorně. Vždyť píšu, že o krizi nejde !!!! Co se týká té růžové a řádného hospodáře. I ten občas investuje nadstandardně s vírou, že se mu investice časem vrátí. Vzhledem k neochotě přihodit za Hiena je vidět, že ani vize jeho dalšího zhodnocení nám nedovolila zmíněné přihození. Jak jsem koupil, tak prodávám, nic víc, nic míň. Za mne budu velmi rád, pokud se stran ekonomiky klubu chováme odpovědně. Prioritně jsme se dali na cestu vyhledávání afrických talentů za malý peníz, jejich následné zviditelnění a následný prodej. Snad se to bude dařit, byť pak to bude podporovat rotaci v kádru a problém s jeho stabilizací.

          • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

            witty13     před rokem 11.08.2022 18:30 |  
            1 0

            Radny hospodar ma risk analyzu a nepreplaci. To ze nechceme prihodit neznamena ze nemame, coz jsem tak pochopil z tveho prispevku. Mozna jsem ho pochopil spatne, ale na me to tak pusobi.

      • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

        Cygnus     před rokem 11.08.2022 17:56 |  
        2 0

        Takže tento zdroj který je seznámen s ekonomickou situaci Slavie nám vlastně neřekl vůbec nic nového.

        Kdo sleduje výroky pana Tvrdíka ví už dávno že Slavie se snaží být ekomomicky samo-uživatelná. Majitelé nás zachránili, zaplatili za nás veškeré dluhy, postarali se aby situace kolem stadionu byla vyřešená, investovali do budování nové Slavie a jejího kádru.

        Jasně tady opakovaně zaznělo že Slavie chce stát na vlastních nohách. Že nechce aby majitel stále otevíral měšec, což je dlouhodobě samozřejmě mimořádně hloupé chování a sebevražda.

        Ale pan Tvrdík potvrdil že když Slavie bude potřebovat pomoc, je majitel k dispozici.

        Co se týká mne jde o naprosto racionální chování klubu a jejich představitelů a jediná správná cesta.

        Vůbec netušíme kolik Djugarden chce za Isaka Hiena. Ale přesto se spekuluje ze Slavie není ochotná přidat aby ho získala. Nejsme ale na nějakém arabském súku abych takhle jednali o ceně. Jestliže Slavie si stanovila maximální investici kterou je ochotná udělat v tomto případě, tak to velice vítám. Ber nebo neber.

        Že Slavie přemýšlí a zvažuje co si může finančně dovolit, je známka dospělosti a zodpovědného chování. Před 6 lety byla na nás vyhlášená insolence, což už bych nechtěl zažít.

        A i někteří fandové zodpovědným a dospělým chováním můžou Slavii pomoci. Kolik krát jsme už měli zavřeno tribunu. Kolik milióny jsme takhle kvůli infantilním chováním jedinců takhle vyhodili oknem, kolik pokut Slavie za řádění fandů už neplatila. Zdroje který by klub mohl investovat do mládeže, vybudování akademie - nebo do Hiena, kdyby doopravdy bylo zapotřebí.




        Komentář byl uživatelem upraven (11.08.2022 17:58) . Zobrazit původní komentář

  2. Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

    bububu (přítel SN)     před rokem 11.08.2022 11:31 |  
    4 0

    Dnes beru postup po jakémkoliv výsledku. Nečeká nás rozhodně nic lehkého, bude důležité co nejdéle držet čisté konto. Čím déle vydržíme, tím více okének se bude otevírat v obraně Panathinaikosu, a naše šance porostou...

    Tip na sestavu: Mandous – Masopust, Holeš, Ousou, Oscar – Tiehi, Valenta – Schranz, Traoré, Olayinka – Sor

    • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

      lantsmit     před rokem 11.08.2022 12:20 |  
      1 15

      Valenta určitě ne, zatím nic nepředvedl a na horký půdě v Řecku to bude hlavně o zkušenostech. Takže to vidím na Hromadu. Sor asi až v průběhu zápasu, ale kdo ví, třeba to nakonec zvládne už od začátku. Osobně bych ale preferoval Linžu, protože ten jim při rozehrávce nedá vydechnout. A pokud by ho z křídel podporovali "brejkoví" Schranz, Pítr, popř. Usor, tak by to mohlo fungovat.


      Komentář byl uživatelem upraven (11.08.2022 12:20) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

        kjandourek (admin)     před rokem 11.08.2022 12:26 |  
        8 0

        No..... Hromada si sice proti St.Joseph odestál dva zápasy z třízápasového trestu, který dostal za červenou kartu po utkání na Legii.... ovšem na soupisku pro zápas s Panathinaikosem nebyl zapsán.... takže pokud bychom ho postavili do zápasu, asi bychom se zlou potázali... ;-)

        • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

          pehacko     před rokem 11.08.2022 12:57 |  
          2 0

          Leda by si vzal dres kaderabka

        • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

          Wulfstan (přítel SN)     před rokem 11.08.2022 12:59 |  
          1 7

          Někdy se vyplatí riskovat, já jel včera po placený dálnici bez známky a taky mi to prošlo. :-)

          • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

            pehacko     před rokem 11.08.2022 13:35 |  
            12 0

            Neboj ono ti to prijde postou…

            • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

              žbl68     před rokem 11.08.2022 17:04 |  
              0 1

              poštovní krokodýl mu to doručí - do vlastních rukou

          • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

            žbl68     před rokem 11.08.2022 14:23 |  
            2 2

            D43 ? tam riskujou hlavně tlumiče, pakliže nemáš Jeep :-)

        • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

          lantsmit     před rokem 11.08.2022 14:40 |  
          1 2

          a jo... na to jsem zapomněl... že ten trest za nesmyslný chování mimo hru pořád eště trvá.. Každopádně smysl příspěvku byl v tom, že Valenta to skutečně odehrát nemůže... Čili buď Holeš, v případě, že nebude Ševčík, nebo Ševa sám, vedle Tiehiho...

          • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

            kjandourek (admin)     před rokem 11.08.2022 14:57 |  
            1 0

            Tak on hlavně není na té soupisce - kdyby tam byl, tak už si to v prvním zápase odestál a naskočit by mohl.... jinak souhlasím - podle mého názoru buď bude v záloze Šéva a Holy na stoperu.... a nebo to se šévou ještě nepůjde, tak půjde do obrany Taras a Holy do zálohy...

    • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

      pehacko     před rokem 11.08.2022 13:00 |  
      4 0

      Sor celou dobu netrenoval ten tezko bude hrat, skoro si myslim, ze je tam jen jako strasak jejich pomalých obránců a mozne stridani tak na deset minut… netusime co ma za zraneni, ale zdrav plnohodnotne neni, to rekl Jindra na tk. Takze do utoku je nejvetsi pravděpodobnost Usor. A bude to o behu, behu a bojovnosti.

      • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

        bububu (přítel SN)     před rokem 11.08.2022 15:24 |  
        5 0

        To můžou být Jindrovy mind games jako s dopsáním Schranze na soupisku den před 1. utkáním :) Vůbec bych se nedivil, kdyby byl Sor v plném tréninku a hrál od začátku.

  3. Kurzy

    Mike     před rokem 11.08.2022 13:36 |  
    0 0

    Včera bylo na výhru Panathinaikos 2,49, dnes je 2,93. Že by někdo naložil těžký peníze na nás ? Nebo prosákly nějaké informace ohledně sestav ?

    • Re: Odklad

      pehacko     před rokem 11.08.2022 13:56 |  
      5 1

      Nebudou, protoze je to v zajmu mafiana a toho se boji, protoze by jim prisel dat s kamosema s kteryma porad nekam chodi do drzky… a druhe zase plati zaměstnavatel jeho společníka v levarnach Tydyt

    • Re: Odklad

      Divizni (přítel SN)     před rokem 11.08.2022 16:46 |  
      0 2

      Tak, když už jsi odbočil z tématu, já se přidám. Včera prý byl Rosický za Tvrdíkem a že potřebuje 4 naše vlaječky. A Tomíku na co? Musíme je nalepit na skříňky v kabině Čelůstkovi, Zelenému, Kuchtovi a Jantkovi aby se u nás cítili jako doma....

  4. Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

    donford     před rokem 11.08.2022 15:16 |  
    8 0

    Zda mám obavy? Mám, ale měl jsem je i tehdy, když jsem hráli proti Panathinaikosu doma. A dopadlo to dobře. Tak snad 2:0 do odvety pomůže, jen nedostat, jak se nám často stávalo, v prvních 10 minutách gól. To by teprv bylo od Řeků čóro móro. Snad kluci vydrží a Řekům budou s přibývajícím časem téct nervy. A třeba jim tam jeden šoupneme.
    Mám vztek, že naše nejostřelovanější místa v sestavě, tedy místa stoperů, budou sice zase obsazena třeba Holešem, ale na úkor hry středu. Santos zkrátka chybí. A k tomu Ewerton, jehož klid v rozehrávce bude chybět také. Cedidla se mu pomstil. Když na tebe nestačím, tak tě hrůzostrašně sejmu. Fotbal, nefotbal, na mě, na Cedidlu, do smrti nezapomeneš.
    Takových Cedidlů, Kuchtů šlapajících po hlavách, Dočkalů kopajících také do hlav, je hafo, ale náš Ewerton jen jeden. Tak večer držet ne palce, ale celé pěsti.


    Komentář byl uživatelem upraven (11.08.2022 17:05) . Zobrazit původní komentář

  5. Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

    A.Lima     před rokem 11.08.2022 16:06 |  
    6 0

    Dovoluji si tipnout výsledek 1-1. :) Ale je pravda, že dneska beru jakýkoliv výsledek na postup. Minulý týden jsme si Řeky krásně pohlídali a dnes by to chtělo to samé.

  6. Slavii čeká odveta proti Panatinaikosu.

    Myšák     před rokem 11.08.2022 16:22 |  
    3 1

    Já si myslím, že tenhle zápas neztratíme. Bude to spíž o hlavě. Řekové budou hodně nervózní a s přibívajícím časem zblbnou úplné, pokud ovšem hned na začátku nebudou nedej bože, skorovat! Jestli to bude pískat nějáký tydýt, tak z toho mohou být pěkná jatka.

    • Re: Slavii čeká odveta proti Panatinaikosu.

      butters     před rokem 11.08.2022 16:57 |  
      6 0

      Hodně bude záležet i na tom, jak bude rozhodčí reagovat na jejich padání po každém kontaktu. Ten v 1. zápase jim to nežral a řecká média ho kvůli tomu po zápase křižovala, protože u nich jsou zvyklí, že když hráč padá, tak se píská faul, i kdyby byl nejbližší soupeř 2 metry daleko.

      Rozhodčí je Angličan Peter Bankes, z prostředí (tlaku diváků) by se podělat nemusel, protože od roku 18/19 stabilně píská Premier League (předtím pár let 2. anglickou ligu). O víkendu pískal zápas Bournemouth - Aston Villa, odpískal 34 faulů a rozdal 6 karet, dlouhodobě má průměr cca 4 žluté karty na zápas. Červené moc nedává, za posledních 20 zápasů v Anglii jen 1 + za tu dobu odpískal 3 penalty, i to může naznačovat, že simulování ve vápně dokáže prokouknout (snad jsem to teď nezakřiknul :-)). Bylo by fajn, kdyby měl koule dávat Řekům karty za jejich simulace hned od začátku, protože už by to pak tak často zkoušet nemuseli. Důležité hlavně bude, jak si poradí s nepřítomností VAR, kvůli které je v předkolech KL větší pravděpodobnost chyb rozhodčích.

      • Re: Slavii čeká odveta proti Panatinaikosu.

        Myšák     před rokem 11.08.2022 17:06 |  
        1 0

        Díky!!!

  7. ŽE BY SE ZDE

    Slávista 51     před rokem 11.08.2022 16:43 |  
    1 1

    ztrácely příspěvky ?

    • Re: ŽE BY SE ZDE

      Slávista 51     před rokem 11.08.2022 18:45 |  
      0 1

      jo, ztrácej

  8. Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

    pehacko     před rokem 11.08.2022 16:52 |  
    5 0

    Dnes si Preji, aby se mi zapasova sestava, ale vubec nezdála a abych si zase rikal, ze se Jindra zblaznil! Vzdycky to totiz znamenalo vyhru a postup dal… hovno tomu vsichni tady rozumíme a stejne velkou cast faktoru co rozhoduje o uspechu a neuspechu nedokaze ovlivnit nikdo a to je stesti!

    • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

      Myšák     před rokem 11.08.2022 17:12 |  
      0 0

      To nevadí, ale aspoň si pěkně pokecáme, a o tom to je!

    • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

      Seamus     před rokem 11.08.2022 17:52 |  
      1 0

      Kovář-Ekpai, Kačaraba, Icha, Plavšič- Douděr,Hromada, Valenta, M. Jurásek- Tecl

      Ideálně šokující sestava, ne? Berte to prosím jen jako odlehčení a pokus o žert v rámci mé narůstající nervozity...

      • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

        Andreas     před rokem 11.08.2022 17:56 |  
        2 0

        Navíc jen 10 hráčů, to by byla teprve frajeřina.

        • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

          Seamus     před rokem 11.08.2022 18:00 |  
          2 0

          Pardon, vypadl mi Švec :)

        • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

          juras72     před rokem 11.08.2022 18:02 |  
          2 0

          Musíme šetřit hráče na Jablonec, proto jen 10 !

      • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

        wimpy     před rokem 11.08.2022 18:04 |  
        1 0

        Jestli pořád není Hromada na soupisce, tak tahle sestava by nás vyřadila celkem s jistotou.

        • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

          Seamus     před rokem 11.08.2022 18:15 |  
          2 0

          Tak nakonec jako před týdnem, jen místo Santose Kačaraba....

  9. Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

    tomslavista     před rokem 11.08.2022 17:57 |  
    3 0

    Dnes hraje Slavie, jak to krásně zní... I když Jindra chce v pohárech pořád vyhrávat kvůli koeficientu, beru jakýkoliv postup a hlavně bez zranění našeho hráče. Koeficient ať letos honí prádelna.

  10. SLAVIA

    Bicanovský7     před rokem 11.08.2022 18:12 |  
    4 0

    HRDOST- VÁŠEŇ- TRADICE- ODHODLÁNÍ- BOJOVNOST- ČERVENOBÍLÉ SRDCE- JEDINEČNÁ HVĚZDA!!!

    SK SLAVIA!!! VĚČNÁ SLAVIA!!! SLAVNÁ SLAVIA PRAHA!!!

    Do boje, kluci- HRRRRRRR NA NĚ!!!

  11. Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

    Sokrates55 (přítel SN)     před rokem 11.08.2022 18:15 |  
    7 1

    Taky máte nervíky. Já jo.
    Sokrates55

    • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

      Fanlan1     před rokem 11.08.2022 18:21 |  
      1 0

      JÁ mám nervíky,už od rána.

    • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

      PahaAhma     před rokem 11.08.2022 18:48 |  
      3 0

      Jé, to je fajn, že jsi tady :) Postoupíme, jsem klidnej!

  12. a

    slavistou50let     před rokem 11.08.2022 18:20 |  
    1 1

    1:4 v suchém triku. Až nastoupí Jirka, tak se poserou.

  13. Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

    navzdyslavia     před rokem 11.08.2022 18:23 |  
    2 0

    Dnes jsem dost nervozní. Chtělo by to dát brzy gól .A je jedno kdo ho dát. Pak musí Řeci otevřít hru. Můj tip : Pana vs SKS 0:1 nebo 1:2.

  14. Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

    Ladislav (přítel SN)     před rokem 11.08.2022 18:26 |  
    1 0

    Dnešní sestava: Mandous – Douděra, Ousou, Kačaraba, Oscar – Tiéhi – Schranz, Traoré, Holeš, Olayinka - Lingr
    Lavička: Kolář, Sirotník, Masopust, Tecl, Jurečka, Usor, Sor, Ševčík, Valenta, Jurásek M., Kričfaluši

  15. Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

    deny91     před rokem 11.08.2022 20:04 |  
    1 3

    Olayinka zatím strašný jak dozadu, tak dopředu

    • Re: Slavii čeká odveta proti Panathinaikosu

      Wulfstan (přítel SN)     před rokem 12.08.2022 13:10 |  
      1 1

      Ano, na své poměry byl včera poněkud slabší, ale i tak dost výrazně přispěl dobrým výkonem k postupu.