Evropská konferenční liga

Los základní skupiny EKL: Kluž, Sivasspor, Ballkani

Slavia se v základní skupině Evropské konferenční ligy utká se třemi týmy z jihovýchodu Evropy - rumunskou Kluží, tureckým Sivassporem a kosovským týmem Ballkani. Aktualizováno o rozpis zápasů.

Slavia se sice vyhnula týmům z nejlepších lig, které na ni číhaly v druhém a třetím koši, tedy Fiorentině, Kolínu nad Rýnem, Nice či Anderlechtu, ale spokojena s losem asi být nemůže. S Kluží se utkala před třemi roky při svém úspěšném tažení do základní skupiny Ligy mistrů a zvítězila dvakrát 1:0. Od té doby se Kluž představila i minulý rok v základní skupině s Jabloncem, severočeský klub zvítězil doma 1:0, venku prohrál 0:2. V této sezóně Kluž jako rumunský mistr vypadla v prvním předkole Ligy mistrů s Pjunikem Jerevan po dvou remízách na penalty, poté prošla přes tři předkola Evropské konferenční ligy, postupně přes Inter d'Escaldes z Andorry (3:0 doma, 1:1 venku), Šachťor Soligorsk (1:0 doma, 0:0 venku) a Maribor (1:0 doma, 0:0 venku). Jak vidno, Kluž v této sezóně neinkasuje příliš branek ale také jich moc nestřílí.

Sivasspor vyhrál v minulé sezóně turecký pohár a byl proto nasazen do 4. předkola Evropské ligy. Tam dvakrát prohrál s Malmö (1:3 venku, 0:2 doma). Jde o průměrný turecký klub, který by neměl dosahovat kvalit předních klubů jako Fenerbahce. V tureckém superpoháru prohrál Sivasspor 0:4 s Trabzonsporem, v lize má po třech kolech dva body za dvě domácí remízy a porážku venku.

Ballkani je kosovský klub, který prožívá svou první sezónu v evropských pohárech. Jde o domácího mistra, proto startoval v prvním předkole LM, kde vypadl s Žalgirisem Vilnius (1:1 doma, 0:1 po prodloužení venku) a pak podobně jako Kluž prošel přes tři předkola EKL, konkrétně přes La Fioritu ze San Marina (6:0 doma, 4:0 venku), Klaksvík z Faerských ostrovů (3:2 doma, 1:2 venku a postup na penalty) a Škupi ze Severní Makedonie (1:0 doma, 2:1 venku).

Slavia začne skupinu zápasem na hřišti Sivassporu 8. září, pak následují dva domácí zápasy, nejprve s Ballkani 15. září a poté s Kluží 6. října. Odveta s Kluží je na programu hned o týden později 13. října. Po týdenní pauze pak následují zápasy na hřišti Ballkani 27. října a skupinu Slavia zakončí domácím zápasem se Sivassporem 3. listopadu.

Komentáře (253)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé