Evropská konferenční liga

Sivasspor - Slavia

Slavia naprosto zbytečně ztratila na hřišti Sivassporu dva body, když nevyhrála zápas, ve kterém rychle vedla brankou Olayinky a spálila jen v posledních pěti minutách zápasu tři vyložené šance a Provod neproměnil penaltu.

V základní sestavě nastoupili tentokrát na postech stoperů Ousou a Kačaraba, na postu levého obránce pak Lukáš Masopust, protože zdravotní problémy nepustily do hry Davida Juráska ani Oscara. Na hrotu útoku pak překvapivě hrál Olayinka, kterého z křídel podporovali Usor a Matěj Jurásek. První vyloženou šanci si vytvořili slávisté už ve třetí minutě, krátce po rozehrání rohového kopu se k dorážce dostal Matěj Jurásek a prudkou ranou nastřelil jen stopera Goutase. Nemuselo to však sešívaným být líto, Olayinka při napadání Appidangoyeho vybojoval míč, vyrazil s ním k bráně soupeře a z velkého úhlu napálil míč nechytatelně pod břevno - 0:1! Brzy nato mohl navíc zvýšit Masopust, který byl na zadní tyči při dlouhém centru úplně sám, možná trochu zbytečně střílel z voleje, koníček přeletěl golmana, ale zřejmě mířil mimo tři tyče a navíc jej vyhlavičkoval před brankovou čarou obránce. Na druhé straně Matěj Jurásek zatáhl za záchrannou brzdu při náběhu soupeře a mohl být rád, že za faul viděl jen žlutou kartu. Domácí byli aktivní směrem dopředu, ale podle očekávání měli velká okna v defenzivě. Po průniku Douděry se dostal ke střele z 20 metrů Ševčík, Vural jeho pokus kryl. Domácím se zranil útočník James a museli poslat na hřiště už v devatenácté minutě Yatabarého. O čtyři minuty později si Olayinka našel na přední tyči centr Ševčíka a z vyložené pozice těsně minul! Po Ševčíkově rohu Vural špatně vyběhl, ale Ousouovi chyběly centimetry k tomu, aby skóroval. A přišel trest, slávisté neubránili Gradela, ten mezi nohama Ousoua poslal míč na Sabu, který byl ve vápně trestuhodně naprosto nehlídaný a vyrovnal na 1:1. Chrovatský sudí pak nepotrestal surový zákrok Keity na Traorého červenou, ale jen žlutou kartou. Na druhé straně pak pro změnu neposoudil jako penaltový sporný zákrok Masopusta ve vápně Slavie. Slavia vypadala ve hře dopředu poměrně zajímavě, ale nedotahovala nadějné akce do zakončení a dozadu musela být stále na pozoru, protože domácí byli nebezpeční v přechodu do útoku. Jurásek se po přihrávce Ševčíka dostal k centru, na zadní tyči našel Traorého, ale ten míč zblízka nedokázal usměrnit nohou do sítě! Kačaraba krásnou diagonálou našel ve vápně nabíhajícího Douděru, ten se rozhodl vystřelit z voleje a jen těsně minul. Masopust střílel po samostatné akci, Vural vyrazil před sebe, ale krátce nato slávisté naprosto nepochopitelně nechali soupeře jít do brejku tři na dva. N'jie akci naštěstí úplně zadrbal a jen se štěstím vybojoval alespoň roh. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu, přestože šancí na obou stranách bylo více, především slávisté spálili hned několik vyložených.

Trenér Trpišovský vystřídal v poločase hned třikrát, ze hry odešli Traoré, Jurásek a překvapivě také Kačaraba, do hry šli Provod, Ewerton a Tiehi, na post stopera se klasicky posunul Tomáš Holeš. Slávisté začali převahou, Usorova střela byla zablokovaná a obléhání vápna pak nepřineslo nebezpečné zakončení. Obraz hry se nijak významně neměnil, sešívaní si udržovali mírnou převahu, ale bez nebezpečných akcí, domácí hrozili povětšinou kolmými přihrávkami směrem vpřed. V 61. minutě se krásně uvolnil a odcentroval Douděra, na zadní tyči našel Ewertona, jeho hlavička proletěla těsně kolem vzdálenější tyče, Olayinka bohužel zaspal a nesnažil se míč dorazit. Provodovu pumelici z velké dálky vyrazil Vural na roh. Na druhé straně to z ještě větší dálky z přímého kopu zkusil Saba, Mandous neměl problém míč chytit. Špatný zápas hrál Masopust, který svými zbytečnými ztrátami jednak otupoval tlak Slavie a jednak dával příležitosti soupeřům k nebezpečně vypadajícím protiakcím. Po jedné takové střílel N'jie, střela mu nesedla, stejně jako před chvílí Yatabarému po centru Gradela. V těchto chvílích už měli převahu domácí, hra Slavie se naprosto rozpadla. Když už se do dobré pozice dostal Ewerton, střela byla zablokovaná a stejně tak i následný pokus Tiehiho. Po dobré akci Olayinky střílel Schranz z 20 metrů mimo. V 89. mohli slávisté rozhodnout z rychlého protiútoku, ten skončil nepovedenou střelou Provoda a následně Tecl mířil z téměř nulového úhlu do boční sítě místo aby zpětně přihrával do vápna. V další akci Slavie Tecl nahrával, ale Douděrova střela byla zase zablokovaná. Další krásnou akci pak předvedla Slavia v nastaveném čase, Tiehi byl faulován ve vápně a chorvatský sudí ukázal na penaltový puntík. K penaltě se postavil Provod a nechal jen vyniknout Vurala. Přesto Slavia mohla ještě vyhrát, ale další zablokovaná střela přiletěla k Teclovi a ten hlavičkou jen poslal míč k Vuralovi. Slavia tak v Sivasu jen remizovala a vzhledem k průběhu zápasu, ve kterém vyslala hned 29 střeleckých pokusů, lze jednoznačně mluvit o ztracených bodech. Ve druhém zápase ve skupině remizovala Kluž na hřišti Ballkani také 1:1, v tabulce tak jsou všechny týmy vyrovnané.

1. - Čtvrtek 08. 09. 2022 21:00

Evropská konferenční liga, 2022/2023
1 - 1
1 - 1
Sivasspor
Sivasspor

27. Saba

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

5. Peter Olayinka

Komentáře (663)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé