Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

Slavii se zápas v Turecku nepovedl, i tak ale měla k výhře blíž. Remíza navíc není problémem pro postupové ambice.

Všichni jsme viděli, že tentokrát to od Slavie nebylo ono. Sivasspor potvrdil své nevalné výsledky z letošní sezony i zvěsti, které o něm šly, tedy že jde spíš o soubor vyčichlých "hvězd" než o kompaktní silný tým. Hra domácích skutečně mohla připomínat starou gardu, kdy některé technické dovednosti hráčů sice byly patrny, nicméně tomu chyběla pracovitost, pohyblivost i týmovost. Slavia tak měla od začátku navrch, zvlášť když domácí doslova nabídli první branku výborně napadajícímu Olayinkovi. V úvodních zhruba 20 minutách jsme pak měli ještě několik šancí na potvrzení náskoku, nicméně se tak nestalo a nakonec nás to mohlo jen mrzet.

Slavia totiž už v první půli vypadla z role. Naše útočné snažení provázela celá řada laciných technických chyb, vzadu jsme pak zmatkovali. Výrazný pokles našeho výkonu oproti slušnému začátku vyústil ve vyrovnávací branku. Slávisté tím ztratili sebevědomí a kvalitnější pasáž zaznamenali až v samotném závěru zápasu. Z herní letargie nás nevyvedla ani trojice poločasových střídání. Těžko říct, čím si celkově špatný výkon vysvětlit, zda mohla mít vliv zima, nadmořská výška nebo jen podcenění soupeře po dobrém úvodu. Zkrátka nám to ve čtvrtek nešlo a k vidění byl na evropskou úroveň oboustranně podprůměrný fotbal. Sešívaní se přeci jen vyhecovali k závěrečnému náporu, ale symbolem zmaru se stal střídající Provod, který zahodil velkou šanci ze hry a pak dokonce i penaltu. Do slabého zápasu pak zapadl i nepřesný chorvatský sudí.

Každopádně bych z tohoto zápasu nedělal takovou tragédii. Zápas se nepovedl, ale i tak byla Slavia lepší, získala venku bod a navíc šlo o jeden z papírově těžších zápasů ve skupině. Sivasspor bychom doma měli určitě porazit a těžší zápas nás čeká maximálně v Kluži, která navíc ztratila na půdě kosovského Balkani. Pro naše ambice to tedy není žádný výrazný problém a dá se říct, že i tak je skupina dobře rozehraná. Více alarmující je to, že šlo už o třetí velmi slabý výkon v Evropě na půdě soupeře. Náš relativně mladý a částečně nově budovaný tým má očividné problémy přenést své sebevědomí a výkony z Edenu, kde zatím hraje skvěle a dominuje, ven. Nicméně jsem přesvědčen, že je otázkou času, kdy to půjde nahoru i na půdě soupeře. V lize jsme také začali mizérií s Hradcem a ne o moc lepším výkonem v Jablonci. V Brně a naposledy na Slovácku už ale byly výkony mnohem lepší.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Aleš Mandous - 5 - Práce měl díky slabému výkonu Sivassporu málo. Vzpomínám si na zákrok proti skákavé střele z přímého kopu, ta šla ale doprostřed branky. U inkasovaného gólu mi přišlo, že zkusil tipnout stranu a nevyšlo mu to, ale zakončení bylo z vyložené pozice, takže se to vyčítat nedá a brankáři asi ani nic moc jiného nezbývalo.

David Douděra - 6 - S Olayinkou náš jediný hráč, který předvedl alespoň lehký nadstandard. Douděra kmital po své lajně a dělal obraně domácích problémy. Škoda, že jeho chytré zakončení z pozice pro centr mířilo vedle, protože brankář si už udělal krůček dopředu.

Aiham Ousou - 4 - U Ousoua je to pořád dokola. Stále se jeví jako nadějný mladík, ale oporou není. Snaží se sice vystupovat jako lídr, ale když jde do tuhého, tak mívá potíže s vlastním výkonem a mužstvo nedrží. Typické pro něj je, že je schopen zahrát několik zápasů výborně a člověk si říká, že už se posouvá, aby pak zase zmatkoval jako dorostenec. V Sivassporu sice nevyhořel, ale byl to právě ten druhý případ, kdy obraně jistoty nedodal. Při inkasovaném gólu si s ním pohrál Gradel, i když tam to byla pro Ousoua nelehká situace. Ale slabších věcí měl dozadu víc. Problém pak je, když se snaží mužstvo strhnout a předvést něco navíc, místo toho ale třeba při výjezdu míč ztratí. Na mužstvo tak místo jistoty mohl přenést maximálně nervozitu.

Taras Kačaraba - 5 - Přiznám se, že mě jeho střídání překvapilo a pokud nešlo o zdravotní problém, tak se nepovedlo. Možná tím chtěl trenér s Holešem zklidnit naši hru odzadu, ale to se nestalo a Kačaraba byl navíc v první půli lepší než Ousou. Ani Taras sice nehrál extra dobrý zápas, ale působil jistěji a navíc se mu asi ve dvou případech povedla výborná dalekonosná rozehrávka.

Lukáš Masopust - 3 - Masopust je univerzální hráč, na levém beku sice nehrál poprvé, ale znovu potvrdil, že tato pozice už je příliš vzdálená i jemu. Praváku Bořilovi sice svědčila víc než jeho přirozenější pravá strana, u Masopusta to tak ale není. Sice se snažil, ale kvalitou tentokrát patřil k našim nejslabším hráčům. Ve hře se mu nevedlo, větší chybu předvedl i u inkasovaného gólu, kde nechal skórujícímu hráči trestuhodný prostor.

Moses Usor - 5 - Patřil k aktivnějším hráčům, kteří předvedli alespoň standard. Snažil se hrát, více se ale neprosadil a v nedávné minulosti ukázal, že toho má v repertoáru daleko víc. Pochválit ho mohu aspoň za příkladnou práci dozadu. Lepší pětka.

Tomáš Holeš - 5 - Výkon na hranici 4 a 5. Minule jsem dal Holešovi horší známku s plusem, nyní tak naopak dávám lepší s minusem. Holeš určitě nepatřil k nejhorším, i jeho výkon ale zůstal za očekáváním. Náš střed pole nezvládl dirigovat hru, po změně stran si na stoperu připsal jedno výraznější zaváhání, kdy si asi myslel, že míč míří do autu. 

Petr Ševčík - 4 - Od našeho středu pole bych proti slabšímu soupeři čekal mnohem výraznější výkon. Ševčíkovi se příliš nedařilo, občas míč předržel, jindy se při návratu ani nezvládl dostat do souboje apod. Nevýrazný a lehce podprůměrný výkon.

Ibrahim Traoré - 4 - S jeho poločasovým střídáním jsem souhlasil (ač nakonec noví hráči naši hru moc neoživili). Holeš se Ševčíkem také nehráli moc dobrý zápas, ze středu zálohy byl ale nejslabší Traoré. Na hřišti nebyl cítit a když už, tak spíš naše akce zadrbával.

Matěj Jurásek - 4 - Jak je dosud při svém pobytu na hřišti příjemným překvapením, tak tentokrát souhlasím se Sportem, který jeho výkon označil za dorostenecký. Jurásek se sice snažil, ale míče spíš ztrácel a někdy to bylo až naivním způsobem jako před inkasovanou brankou. Dozadu někdy také nestačil, viz jeho žlutá karta. Plusem tak byl jen jeho dobrý centr na Traorého, který ale přestřelil. Slabší čtyřka.

Peter Olayinka - 7 - Jediný výkon slávisty, který za dal označit za kvalitní a ke kterému nemám důležitějších výhrad. Olayinka začal skvěle a svou prací sám vstřelil úvodní branku. I zbytek zápasu odmakal, škoda, že v první půli hlavičkoval těsně vedle, když si dobře našel centr. Jedinou výtku bych mu dal za nedoražení akce při Ewertonově zpětné hlavičce, ale tam se projevilo, že Olayinka není primárně útočník a chybí mu návyky či instinkt zabijáka. To byla přesně situace, ze které dával ve Slavii snadné góly v podobě doklepávek Kuchta.

Christ Tiéhi - 5 - V poli nijak nezaujal a zapadl do podprůměrného výkonu Slavie. Lepší známku mu zajistilo získání penalty, kdy si dobře píchl míč po přihrávce ve vápně a byl jasně faulován.

Lukáš Provod - 3 - V závěru se bohužel stal symbolem slávistického zmaru. Nejdřív neproměnil dobrou šanci ze hry, pak zahodil penaltu, kterou kopl špatně. Vybrat si dopředu stranu a dát přízemní ránu je prostě špatně. Ideální je varianta, kdy si exekutor dokáže počkat na pohyb brankáře a pak míč umístí na druhou stranu, jako to uměl Kúdela. Když už si na to nevěří, tak je třeba buď míč zvednout nebo ho alespoň kopnout razantně.

Ewerton - 4 - Po nepříjemném zranění se teprve dostává do formy a v Turecku to bylo vidět. Ewerton byl nevýrazný a zaujal jen dobře vrácenou hlavičkou z přetaženého centru.

Ivan Schranz - 5 - Výrazněji vidět nebyl, ale na hřišti byl kratší čas a absolvoval povedenou závěrečnou pasáž, tak není třeba mu známku snižovat.

Stanislav Tecl není hodnocen, protože hrál příliš krátce. Dostal se ale do dvou nadějných pozic a obě bohužel řešil špatně.

1. - Čtvrtek 08. 09. 2022 21:00

Evropská konferenční liga, 2022/2023
1 - 1
1 - 1
Sivasspor
Sivasspor

27. Saba

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

5. Peter Olayinka

Komentáře (32)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

    Ivan     před 19 dny 10.09.2022 14:25 |  
    4 1

    Nojo, nebylo to ono. U Ousoua je to těžké, ty jeho chyby často plynou z toho pokusit se udělat něco navíc. Otázka je, jestli to chceme. Podle mě v těchto zápasech ano, protože se nikdo jiný o to nepokusí. Douděra měl mezery dozadu, ale jo, byl to náš druhý nejlepší hráč. O Standovi bych neřekl že ty situace řešil přímo špatně, ale to je věc pohledu. Já bych řekl že minimálně jednu řešil správně; navíc, ať to bylo čímkoli, po jeho příchodu jsme začali hrát fotbal. Tiehi se mi líbil, ač defenzor, dostával se do nebezpečných situací. Mandous se mi taky moc nelíbil, přišlo mi že někdy zbytečně vyběhnul čímž se vlastně vyřadil ze hry, protože by bylo riskantní s ním hrát.

  2. Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

    Pedro50     před 19 dny 10.09.2022 14:36 |  
    12 1

    U stoperů máme ten problém, že nám chybí jeden zkušený kvalitní vedle kterého by všichni naši mladší zlepšili a to nejenom v přímo v zápasech ale i z dlouhodobého hlediska. Proto taky začínám být u stoperů alergický na pojem mladý talentovaný hráč, takový může hrát v béčku nebo na hostování. V základu Slavie by měli hrát kvalitní a zkušení.

    • Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

      Lunaris     před 18 dny 10.09.2022 16:08 |  
      0 0

      Se to nezdá, ale Tarasovi už je 27 let.

      • Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

        Pedro50     před 18 dny 10.09.2022 18:32 |  
        2 6

        Píšu kvalitní. Taras za me tak 4 -5 a výpomoc v B týmu.

  3. Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

    kalex     před 19 dny 10.09.2022 14:39 |  
    5 2

    Jestliže dostal Provod za 3, tak Jurásek v TOMTO zápase nemůže mít 4.
    Co se mi teda hodně vadilo bylo, že obránci si to tam šudlí na místě místo toho, aby míč vyváželi. A druhá věc, auty. To jsem měl fakt nerva. Každý stojí a čumí jak tele na nové vrata.
    Ševčík taky škoda slov.
    No nic no. Zápas stál za starou belu, ale doufám, že jsme si vybrali slabou chvilku a zase se zvedneme.

    • Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

      Slávista 51     před 18 dny 10.09.2022 14:45 |  
      0 2

      Když Provod za 3/neproměněná penalta, kolik tedy ty posily/ " tanečníci " s míčem, místi střelby, no ?

  4. Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

    Jace     před 19 dny 10.09.2022 14:41 |  
    11 1

    Po výhře, po prohře, vždycky jsme s váma, ale co má slušnej člověk dělat po takový odporný remíze? Já osobně jsem si nalomil opěradlo gauče po opakovaném mlácení při neproměněných šancích a po Provyho luxusní penaltě jsem neměl daleko k slzám... Snad to příště bude lepší, nebo budu muset vyrazit do IKEI pro nový gauč a kapesníčky.

    • Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

      Myšák     před 18 dny 10.09.2022 15:22 |  
      2 0

      Cítím to stejně, kamaráde!

  5. Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

    Radek097 (přítel SN)     před 18 dny 10.09.2022 14:45 |  
    14 1

    On ten brankář soupeře dal docela brzo vědět, na jakou stranu bude skákat. https://prnt.sc/cHmCrZ5YvKck
    V neděli to proti Slovácku Provod kopnul tragicky, takže když si vzal míč znovu, neměl jsem z toho dobrý pocit.

    • Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

      Sedrousek     před 17 dny 11.09.2022 16:31 |  
      2 0

      On hlavne Provod dal dopredu vedet, ze to tam kopne.

    • Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

      Slávista 51     před 18 dny 10.09.2022 15:45 |  
      1 0

      Nestranný pohled - známkování.

  6. Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

    JohnyBeGOOD     před 18 dny 10.09.2022 14:51 |  
    5 2

    Ewerton mohl mít asistenci, když to chytře vrátil zpátky na Provoda a ten si mohl vybrat kam dá gól. Místo toho trefil prvního obránce. Standa si to pak měl zastavit, kolem něj nikdo nebyl. Místo toho to zbrkle dal z téměř nulového úhlu do sítě.. https://imgur.com/NuLXIxW

    Pak další situace o minutu později, Provod z křídla našel Tecla a ten měl tentokrát nejspíš zakončovat sám z lepší pozice z první nebo si to zpracovat a zakončit levačkou. Místo toho to dal pod sebe a Douděra trefil prvního obránce. https://imgur.com/X7irsIr

    Mohl bych pokračovat, od té 88. minuty jsme si vytvořili šancí snad na dva zápasy, ale kvůli špatnému řešení v koncovce to k ničemu nevedlo. Doporučuji si tu pasáž znova pustit.

  7. Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

    Dennis     před 18 dny 10.09.2022 15:00 |  
    15 8

    Masopust za 3 fakt ne. Hrál naprosto šíleně. Všimli si toho dokonce i komentátoři, a to už je co říct... Jasně, hrál vlevo, možná nachlazený, ale on nedal jediný balón. Zpracování děs, přihrávky strašný. Já mám Lukáše rád, ale ve čtvrtek to byla čistá jednička.

    • Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

      pehacko     před 18 dny 10.09.2022 15:20 |  
      6 7

      I jednicka je k nemu jeste mírná… dodal bych, ze svou silenou hrou znejistil Juraska pred sebou. To ze se snazil mu neberu, ale fotbalove to bylo strašidelné. Zacatek byl skvely a pak se to sesypalo a o koho se opřít vic, nez o zkusene hrace a on jako jeden z nejzkušenějších na hristi totalne selhal. Ale muze za to samozrejme pro nej uplne spatny post… jenze nikdo jiny asi vhodný nebyl. I kdyz mohl tam treba hrat kacaraba a holes rovnou na stoperu a nebo opacne…

      • Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

        Radek097 (přítel SN)     před 18 dny 10.09.2022 15:41 |  
        11 0

        Jenže ten zkušený hráč byl úplně mimo svou primární či sekundární pozici. Měl teď kolem sebe úplně jiné hráče, než na které byl zvyklý...
        M. Jurásek má nevyrovnané výkony, ale to je v jeho věku a se zkušenostmi úplně v pořádku. Když už takhle musíme experimentovat na kraji obrany, tak bych se snažil pomoct především Masopustovi, pro kterého to musí být nezvyk. Logičtější by přišlo, kdyby Olayinka nastoupil na levé straně zálohy a na hrot šel Schranz.

  8. Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1 : 1..

    Myšák     před 18 dny 10.09.2022 15:58 |  
    1 0

    Když postavíš 100 lidí do řady a zeptáš se jich, tak každý má svojí pravdu, pravda je relativní a proto nechci rozebírat příčiny našeho špatného výkonu. Určitě se ale shodneme, že máme na víc! Čím to je,že když slyšim před zápasem z kuloárů řeči o líných tureckých dědcích, tak zavětřím nešťestí? Promiňte, že teď trochu odbočím od tématu. Nevěř kartám, karty lžou! Říkavala nebožka moje tchýně a mně teď vyšlo v kartách, že tepláky oberou o body prádelnu!!!


    Komentář byl uživatelem upraven (10.09.2022 16:02) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1 : 1..

      wimpy     před 18 dny 10.09.2022 16:02 |  
      0 0

      Jak to dokáží v zápase s povidlovými čerty je celkem záhadou.

    • Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1 : 1..

      Myšák     před 18 dny 10.09.2022 16:05 |  
      0 0

      Omlovám se tvarůžkáři!!!!!

      • Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1 : 1..

        Arya     před 18 dny 10.09.2022 16:12 |  
        3 2

        Neoberou. Olomouc je marná.

  9. Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

    Lunaris     před 18 dny 10.09.2022 16:19 |  
    5 2

    Zaujalo mě hodnocení dvou hráčů:
    Ousou - po minulých zápasech jsem si říkal to samé co Alanor, tj. kladl jsem si otázku, jestli se Ousou snad konečně probral a začal hrát pořádně. Poslední zápasy zahrál celkem solidně. Ale ne, prostě neudrží dlouhodobě dobré výkony, aspoň zatím. Tady, pokud si dobře pamatuju, měl brzy pokaženou rozehrávku a už se to s ním vezlo.
    Provod - nehrál nic moc, ale na druhou stranu na něm bylo vidět, že s tím něco chce udělat a ten závěrečný nápor byl hodně jeho zásluha. Trojku bych mu nedal navzdory té pokažené penaltě. Ale chápu, že Alanor bere v rámci hodnocení zahozenou penaltu za hrubou chybu a zohlední to ve známkách. Já bych víc ocenil to, že Provod aspoň lidově řečeno jezdil po prdeli, i když mu to nešlo.


    Komentář byl uživatelem upraven (10.09.2022 16:19) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

      Lunaris     před 18 dny 10.09.2022 16:25 |  
      2 2

      Ještě jsem zapomněl napsat, že mezi trojkou pro Masa a trojkou pro Provoda prostě nevidím rovnítko. To musí mít Maso míň, byť tohle jde v mých očích za trenérem, který měl jít do 3-5-2 a Masa dát na pravého halvbeka (nebo nechat na lavičce).


      Komentář byl uživatelem upraven (10.09.2022 16:28) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

        mig52     před 18 dny 10.09.2022 22:04 |  
        3 4

        Je to věc názoru, ale vzhledem k tomu, že Provod, kterého mám hodně rád, herně nezářil a zazdil pencli, tak za mne za 2. Nemohu se zbavit dojmu, který někdo u něj pojmenoval v jiném vláknu, že Provi začíná hrát dost na sebe místo pro tým. Jsem zvědavý, zda se to v dalších zápasech potvrdí, či mne vyvede z omylu. Bral bych s radostí druhou možnost.

        • Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

          Slávista 51     před 18 dny 11.09.2022 06:47 |  
          0 3

          No,
          na sebe dost hrají posily - Olayinka by je měl srovnat do latě.

    • Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

      mig52     před 18 dny 10.09.2022 21:57 |  
      4 4

      Já si u Ousoa všiml, že je těžkopádný, zvláště v situacích 1 na 1. A situace u inkasované branky mi to znovu potvrdila. Z evropského hlediska bude jen průměrným hráčem.

    • Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

      Sedrousek     před 17 dny 11.09.2022 16:35 |  
      1 0

      Jezdit po prdeli v cerveno-bilem dresu by mela byt samozrejmost. Za to by se plusovy body davat nemeli.

      • Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

        Lunaris     před 17 dny 11.09.2022 16:47 |  
        0 1

        Pokud jsi prakticky jediný na place, tak měly.

  10. Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

    Virgil1956     před 18 dny 10.09.2022 16:57 |  
    1 0

    Nijak nerozporuji známku u Ewertona, ale přidal bych, že také nahrál do tutovky Provodovi, takže podle mého zaujal dvakrát :)

  11. Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

    Lantenac     před 18 dny 10.09.2022 17:05 |  
    8 4

    Masopust možná ještě méně než 3. Ano, hrál na neobvyklém postu, ale je to jeden z nejzkušenějších hráčů, reprezentant... Tohle byla tragédie.
    Štve mě ještě jedna věc: kolik naši hráči potřebují času na přípravu střely. Nejvíc gólů padá po ranách bez přípravy. Ve čtvrtek jsem úplně rostl z toho, jak si to furt nějak štelujeme do lepší pozice a mezitím jsou u nás tři soupeři. Pak máme asi 15 zablokovaných střel. To jsem oceňoval na Kuchtovi nebo na Sorovi, kteří většinou zakončovali hned.

  12. Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

    cvočkař Danda     před 18 dny 10.09.2022 17:11 |  
    4 2

    Nedokážu pochopit,jak po tolika šancích a průběhu zápasu to dokážeme zremizovat.Ty Turci mi připadalo horší než Teplice.K penaltě bych podotknuto,že se mi nezdála úplně špatně kopnutá(po zemi k levé tyči),ale brankář uhádnul správnou stranu.Otázkou je,zda ta strana nebyla od Proviho moc avizovaná.Jsem přesvědčen,že doma jim dáme pořádný klec.

    S úctou k Vám zdraví cvočkář

  13. Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

    ervin     před 18 dny 10.09.2022 17:56 |  
    4 7

    Stopeři oba za 3 , jejich hru si představuju jinak ne aby tam lítali jak Tataři v kukuřici. Půl mužstva hrálo bídně ale oni a Maso mě vytočili nejvíc!

  14. Re: Hodnocení slávistů - Sivasspor - Slavia 1:1

    sarenec     před 18 dny 11.09.2022 08:47 |  
    0 1

    S Lukášek jsi to trefil přesně, takovou chybu ve vápně nesmí bek udělat, ikdyž ho mám rád ,tak bek nikdy nebyl a nebude, je to tahoun do zálohy, jako v repre.