Fortuna liga

Slavia - České Budějovice 6:1

V rámci 8. kola přivítala Slavia České Budějovice. Sešívaní potvrdili svou výbornou domácí formu a zvítězili jednoznačně 6:1!

V sestavě bylo oproti evropskému zápasu v týdnu tradičně mnoho změn. Nejvýraznější mělo být zařazení Holeše na post stopera od začátku, po zranění v rozcvičce ho ale musel v základu nahradit Kačaraba. Dobrou zprávou byl i návrat Lingra, který do Turecka neodcestoval. Alespoň na lavičce pak byl po dlouhé době připraven útočník Jurečka. Nově kvůli zdravotním problémům chyběli Ševčík a Traoré.

Trenér hostů Weber pak na hřiště vyslal dva hráče se slávistickou minulostí - Hellebranda a Horu.

Sešívaní začali hned výrazným náporem, kdy se hostující Dynamo zvládalo dostat ze své půlky jen sporadicky. V 7. minutě mohl po centru Davida Juráska otevřít skóre Lingr, ale před odkrytou brankou se místo do sítě trefil jen doprostřed, kam skvěle doskočil brankář Janáček. Při převaze Slavie pak začalo přibývat rohů. V 16. minutě zapomněli hosté na zadní tyči na Douděru, ten ale z voleje nechal opět vyniknout Janáčka! V 18. minutě už se ale červenobílí z rohu prosadili. Na Juráskův centr si vyskočil nejlepší střelec ligy Tecl a poprvé rozvlnil síť za Janáčkem - 1:0! 2. branka padla záhy. Brejk Slavie napoprvé odhlavičkoval na aut Králik, Tecl ale rychle vhodil míč do hry a Schranz tváří v tvář brankáři nezaváhal - 2:0!  Pražané i nadále dominovali, Budějovicím se však dařilo s vypětím sil držet dvougólové manko až do 45. minuty. Do šaten ale dostali ještě branku navíc. Tiéhi vyslal za obranu Schranze, ten nahrál zpátky na vápno Teclovi, který snadno rozvlnil odkrytou brankou potřetí - 3:0!

Hosté se snažili se zápasem něco udělat dvojicí střídání - Hellebranda nahradil Švec, Čmelíka Čavoš. Obraz hry ale zůstal stejný a domácí měli jasně navrch. V 53. minutě získal míč Masopust a trefil ho parádně do šibenice - 4:0! Mezi krásné patřila i snižující branka Dynama, která přišla v 56. minutě. Potočný práskl do míče z velké dálky a k údivu Mandouse míč zapadl do sítě - 4:1. V 58. minutě mohli jít hosté do deseti, kdy Grič v pozici posledního hráče v poli srazil unikajícího Masopusta. Sudí Křepský ale i po shlédnutí videa trval na žluté kartě, zřejmě proto, že u přihrávky by byl patrně dříve brankář Janáček. V 65. minutě už červená karta pro hosty přišla a udělena byla zcela právem Horovi za nevybíravý skluz na Douděru se zvednutou podrážkou. Slavia využila přesilovku záhy, když dalším skvělým centrem našel Jurásek Lingra a ten zblízka dostal míč do sítě - 5:1! Poté došlo k několika střídáním a demolici Budějovic ještě dokončil nový muž na trávníku Ewerton, který se prosadil střelou z hranice vápna - 6:1! Zápas už se pak spíše dohrál, v závěru se ještě musel natáhnout Janáček proti Usorově střele. 

Slavia předvedla další skvělý domácí výkon a České Budějovice smetla rozdílem třídy 6:1!

8. - Neděle 11. 09. 2022 19:00

Fortuna liga, 2022/2023
6 - 1
3 - 0
SK Slavia Praha
SK Dynamo České Budějovice
SK Dynamo České Budějovice

56. Potočný

Komentáře (323)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé