Aktuality z médií

Komentáře (11)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia je klub s mezinárodním přesahem

    Tučňák     před rokem 15.09.2022 16:42 |  
    18 0

    Tady je vidět, co je Kuchta za vajgla. Doufám, že se mu to vrátí.

    • Re: Slavia je klub s mezinárodním přesahem

      bongor     před rokem 15.09.2022 18:03 |  
      3 0

      Tomu taky pevně věřím!

    • Re: Slavia je klub s mezinárodním přesahem

      George (přítel SN)     před rokem 17.09.2022 21:45 |  
      3 0

      už se vrací, vyhazujího z buznaletný :-) a dobře mu tak křivákovi....

  2. Re: Slavia je klub s mezinárodním přesahem

    MarekB98     před rokem 15.09.2022 18:17 |  
    11 5

    A právě ten mezinárodní přesah a zisk hráčů ze zahraničí, ať už z Afriky, nebo odjinud, je klíčový. Počet cizinců v týmu bych vůbec neřešil a osobně bych i zrušil to pravidlo ohledně hráčů mimo EU. Kdo prostě nemá schopný skauting, ostrouhá. Ale stejně je zajímavé, že ti cizinci vyvolávají tolik negativních ohlasů z jiných týmů. Asi závist. Realita je ovšem taková, že mezinárodní tým hraje v drtivé většině případů lepší fotbal. A jsou země, a to v drtivé většině případů ty (alespoň fotbalově) vyspělé, kde je počet cizinců v lize i nad 50 %. V Česku (v první lize) jich nyní máme nějakých 23-24 %, ale lidé si přesto budou stěžovat. Tohle nepochopím. Abychom byli v Evropě konkurenceschopnější, a tím nemyslím jen Slavii, ale i ostatní týmy, musíme počet cizinců zvyšovat, ne snižovat. To jsou zkrátka jasná data. Samozřejmě u toho nesmíme zapomínat ani na výchovu vlastní, české mládeže, ale stavět se k tomu ve stylu, že cizinci tu nemají co dělat, jako někteří fanoušci ostatních klubů, je podle mě úplně mimo mísu.

    • Re: Slavia je klub s mezinárodním přesahem

      Radek 8     před rokem 15.09.2022 18:24 |  
      4 3

      naprostý souhlas

    • Re: Slavia je klub s mezinárodním přesahem

      Mesiaš     před rokem 15.09.2022 23:48 |  
      3 28

      A za chvíli to tady bude vypadat jako v Africe. Ne, děkuji

    • Re: Slavia je klub s mezinárodním přesahem

      mig52     před rokem 16.09.2022 05:08 |  
      3 4

      Měl by být přínosem, ale neměl by být klíčový. Je v tom dost úskalí a rád bych znal úspěšnost přišedších hráčů, tedy kolik se jich z deseti uchytí v lize a bude dále prodejných. Já bych to viděl tak na dva. Dostat do klubu talentovaného Čecha nebo Slováka mi přijde také dobré, protože jsou zvyklí na prostředí a nemají problém s komunikací!!! Proto je škoda, že nám Odpady zřejmě vyfouknou brněnského Ševčíka.

      • Re: Slavia je klub s mezinárodním přesahem

        Hesmir (přítel SN)     před rokem 16.09.2022 10:32 |  
        6 0

        Myslím si, že cena za jednoho Ševčíka je násobně jinde než za jednoho kluka z Afriky. Jinak bysme tou cestou nešli. A Filů, Matoušků,... jsme si myslím koupili po povedeném půlroce už dost. K úvodní otázce - a budeme dělat i statistiku kolik z našich odchovanců se prosadí do A, nebo kolik z CZ přestupů udělá VELKÝ přestup ven? Můj názor, ekonomicky nejvýhodnější je hráče si vychovat (i pro nás fanoušky nejlíbivější), pak Afričtí junioři a až pak nákup v lize se prosadivšího hráče. A stejně nakonec je pro mne nejzásadnější zda mne hra SKS baví. A to pod J1T už pátým rokem BAVÍ :)

  3. Re: Slavia je klub s mezinárodním přesahem

    Ondráš     před rokem 15.09.2022 21:39 |  
    7 0

    Zajímavý rozhovor, více takových.

  4. Re: Slavia je klub s mezinárodním přesahem

    verpánek     před rokem 16.09.2022 13:42 |  
    4 0

    Tak pro srovnání něco z fóra fanoušků konkurence:

    "Costa prý doporučoval vzít v létě na testy křídelníka Billa Antonia z týmu Dynamos FC a Kanamikanu z Vyškova. S tím, že by oba zamířili do béčka a postupně by se pokoušeli prodadit do A týmu. U prvního se čekalo, tak dlouho až zamířil do Belgie. U druhého prý zájem přetrvává, ale nejdříve v zimě, jenže je o něj zájem takřka v celé lize. Costa doporučoval koupit hráče Hermannstadtu Babu Alhassana, na kterého se byl několikrát osobně podívat a dostal na něj tip přes nějaký svůj kontakt z Afriky. Vedení se, ale prý rozhodlo už dál tým neposilovat a dát šanci stávajícímu kádru. O Fishera Sparta měla zájem, ale sám hráč se sem prý moc nehrnul.Osobně jsem rád, nemyslím si, že by nám pomohl."

    "by mě zajímalo, jak dlouho bude Costu bavit nám doporučovat hráče, když na jeho doporučení budem házet bobek"

    "On už je teď z toho prý docela nemile překvapen. Ještě, když hrál, tak prý doporučoval Spartě hráče na testy( hráče 18-20let) nejen ze Zimbabwe, ale i z okolních zemí, protože tam má spoustu kontaktů. Nic se nezrealizovalo. Dokonce (to nemám nijak dobře ověřené), by se prý Costa, jako skaut líbil Slávii. Ovšem Costa to hned smetl ze stolu a chce dělat pro Spartu, které je prý vděčný za kariéru co tu mohl odehrát."

    ...

    "Hadam ze to narazi na ten problem, co tu nekdo zminoval, ze v B tymu z realizaku nikdo neumi cizi jazyky, takze nechteji s cizincema pracovat."

    "To je jeden z problémů. Další, že Sparta vůbec nic nedělá a není připravena na to, že sem přijdou hráči odjinud. To mám na mysl, jako že nemáme lidi co se o ty kluky budou v začátcích starat a pomůžou jim i v běžném životě. Je tu jediný Costa, ale tohle je práce pro úplně jiné lidi. Sparta se na to připravovala v době, kdy byl ve Spartě Ščasný, který na to hodně tlačil už v době po Lavičkovi i v dalších letech, kdy byl trenérem nebo sportovním ředitelem Sparty. Nikdy se to nedotáhlo do konce a šlo to úplně k ledu.Podle toho to teď vypadá. Jo a Priske a jeho tým jsou z toho dost rozladění, že Sparta nemá tyto věci připravené."

    ...

    "Divím se, že vedení Sparty je úplně jedno, že se čím dál tím víc šeptá o tom, že je Sparta rasistická. Vkládal jsem do Costy naději, že díky němu se tomu udělá přítrž, ale jak vidím, tak nastolenou cestu ani Legenda nepřemůže."

    ...

    "Kotel. Se docela divim ze neporada nejaky akce proti Rosickymu. Ze by dohoda- Bila Sparta =zadny nepokoje?"

    "Tak kotel je spokojenej o tom žádná."

    "Stoprocentně."

    A ještě aktuální rozhovor s jejich sportovním ředitelem:
    https://justpaste.it/rosa-clanek-isport

  5. Re: Slavia je klub s mezinárodním přesahem

    Taky     před rokem 19.09.2022 18:28 |  
    1 0

    Jak vidno, je to prostě oříšek, jak to rozlousknout s hostovačkama, nebo prodejem hráčů, které jsme neodepsali a chceme si nechat možnost si je odkoupit zpátky...

    Béčko je potřeba udržet v druhé lize, tak bacha, ať to pak nehoníme na poslední chvíli!

    Jestli to s Kuchtou bylo takhle, tak je to sráč.