Evropská konferenční liga

Slavia - FC Ballkani 3:2

Ve druhém kole skupiny Evropské konferenční ligy přivítala Slavia v Edenu kosovské FC Ballkani. I když se sešívaní zápasem spíše protrápili a dvakrát prohrávali, tak nakonec splnili roli favorita a vyhráli 3:2.

 Oproti povedenému nedělnímu zápasu s Českými Budějovicemi došlo v sestavě k jediné změně - na hrotu místo Tecla nastupuje Olayinka. Kromě dlouhodobějších marodů nejsou na zápas k dispozici ani Holeš, Ševčík a M. Jurásek.

Hosté nastoupí v rozestavení 4-3-3 a kromě devíti Kosovanů mají v základní sestavě ještě dva Albánce. Historicky první utkání s kosovským soupeřem bude sledovat vyprodaný Eden.

Hosté začali odvážně a snažili se napadat rozehrávku Slavie už od její branky. Již z první vážnější akce zápasu, ale mohli jít sešívaní do vedení. Ve 4. minutě dobře odcentroval Douděra a Schranz hlavou orazítkoval břevno! Pražané pak soupeře na několik minut uzamkli před jeho vápnem. V 11. minutě mělo Ballkani náznak nebezpečného brejku po ztrátě Provoda. Hostující útočník obešel Masopusta a pelášil ze strany vstříc Mandousovi, cestu mu ale stačil zkřížit Ousou, který odehrál míč na roh. Ve 13. minutě pak pálil Schranz, brankář Frasheri ale zvládl jeho skákavou ránu zpacifikovat. Ballkani bylo v úvodu z kontrů nebezpečné, jeho fanoušci už v 17. minutě slavili branku Krasniqiho, ale jeho povedená rána mířila zhruba metr vedle a síť rozvlnila jen z vnější strany. Již třetí střelecký pokus si vzápětí připsal Schranz, ale pálil jen doprostřed branky a gólman hostů střelu snadno ukryl v náručí. Další akce červenobílých byla nebezpečnější, Douděra našel v náběhu Lingra a jeho hlavička byla zblokována těsně vedle branky! Ve 23. minutě přišel problém pro Slavii. Hosté vykombinovali situaci na naší levé straně a Thaci nahrál před odkrytou branku Krasniqimu, který snadno rozvlnil síť - 0:1. Slavii naštěstí inkasovaný gól okamžitě probral z letargie. Jurásek se probil po své straně a jeho ostrý centr po několika tečích skončil v brance - 1:1! Obrovské problémy v naší obraně bohužel pokračovaly. Tiéhi ztratil míč před vlastní brankou a hosté přečíslení bez problémů využili, když Mandouse propálil Korenica - 1:2. Obrana hostů naštěstí taky nepůsobila nejpevnějším dojmem, a tak se rozjela branková show. Masopust zpětnou přihrávkou našel ve vápně Olayinku a ten z voleje narval míč přímo do šibenice! Krásná branka a srovnaný stav 2:2! Poprvé do vedení se Slavia dostala v 42. minutě. Olayinka pěkně prodloužil míč ve vápně k Masopustovi a ten z úhlu se štěstím prostřelil Frasheriho - 3:2! Divoká první půle se pak dohrála už relativně v poklidu, z rohu ještě v dobré pozici hlavičkoval mimo Lingr. Ač slávisté vedli, tak se svým nezodpovědným výkonem být příliš spokojeni nemohli.

Do druhé půle udělal trenér Trpišovský dvě změny, když Provoda s Masopustem nahradili Traoré s Usorem. V 53. minutě jsem se dostali do šance dobrým presinkem, Olayinka ale pálil vedle. Rozpačitý výkon Slavie z prvního poločasu pak pokračoval. Ze střední vzdálenosti pálil mimo Korenica. Přidat pojišťovací gól se v 64. minutě pokoušel Usor, ale jeho rána mířila zhruba metr nad šibenici. Zápas pak začal být nervozní, k čemuž svými podivnými verdikty přispěl i rozhodčí Delajod. Slavia se snažila o tlak, ale do šancí se nedostávala. Ballkani nadále spoléhalo na rychlý přechod, který ale naštěstí nezvládalo dotáhnout k zakončení. V 80. minutě pak musel být po žlutém zákroku odnesen na nosítkách Schranz, kterého nahradil Oscar. V 83. minutě mohli sešívaní rozhodnout. Po kombinace na naší levé straně skvěle odcentroval Jurásek na Douděru, jeho volej ale vychytal brankář. V 84. minutě přišel další tvrdý zákrok. Thaqi sestřelil našeho hráče a po přímé červené kartě zamířil předčasně do sprchy. V 90. minutě pak Tiéhi nešikovně sáhl do míče Douděrovi, který mohl zakončovat z oblasti penalty. Na začátku nastavení se pak brankář hostů vytáhl proti ráně Tiéhiho. Do boční sítě pak pálil Traoré. Oslabení hosté pak už naši branku ohrozit nedokázali a Slavia tak nakonec splnila povinnost a dotáhla zápas k vítěznému konci.

2. - Čtvrtek 15. 09. 2022 18:45

Evropská konferenční liga, 2022/2023
3 - 2
3 - 2
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

26. vlastní branka
34. Peter Olayinka
41. Lukáš Masopust

FC Ballkani
FC Ballkani

23. Krasniqi
29. Korenica

Komentáře (395)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé