Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

Slavia si doma proti Ballkani připsala povinnou výhru, výkonem ale po delší době před vlastními fanoušky neoslnila.

Proti outsiderovi z Kosova to byl nervóznější zápas, než bychom si všichni přáli. O zápasu rozhodlo hektických 18 minut v první půli, během kterých padlo všech 5 branek, což je na této úrovni myslím velmi vzácný počin. Slavia dokonce dvakrát prohrávala, nicméně vždy bleskově vyrovnala, takže nehrozila křeč při marném dobývání urputného bloku, jako už se během roku 2022 nejednou stalo. Rozpaky z našeho výkonu se ale nerozptýlily ani po otočení stavu a druhá půle nebyla nikterak lepší. Ke cti tak našim hráčům alespoň slouží, že nedopustili blamáž a ze zápasu vydolovali to nejdůležitější - tedy 3 body.

Je také třeba uznat, že soupeř se na trávníku předvedl v lepším světle, než jak by se dalo čekat podle papírových předpokladů. Kurzy by odpovídaly týmu z druhé poloviny naší ligy, ale myslím, že bylo jasně patrné, že Ballkani tu předvedlo mnohem lepší výkon než Budějovice, Teplice, Pardubice či Zlín. Hlavně rychlý přechod do útoku mělo zvládnutý výborně a Slavia s tím měla obrovské problémy. Nevím, jestli to byla vyloženě taktika od trenérů, ale na můj vkus jsme byli vytaženi až příliš, což bylo vidět hlavně na Tiéhim, u kterého by se čekalo, že bude jako původním povoláním defenzivní záložník mnohem víc myslet na vlastní vrátka. Když se k tomu přidal nepovedený výkon Provoda, tak byl náš střed zálohy příliš průchozí a stoperům situaci nijak neulehčil, jakkoliv ani oni nepůsobili zrovna jistě. Každopádně směrem dozadu byli Kosované výrazně slabší a Slavia jednoznačně diktovala tempo zápasu, takže se její výhra dá označit za zaslouženou, ačkoliv se čekal výraznější rozdíl mezi týmy na hřišti i ve skóre po zápase.

Náš současný tým tak jen potvrdil svou dosud značně nestabilní výkonnost. Na jednu stranu je schopen předvádět fantastický fotbal, který možná ani v Edenu předtím k vidění nebyl, na druhou po pár dnech mužstvo působí úplně opačným dojmem, kdy vázne kompaktnost, součinnost i individuální technické dovednosti hráčů. Podle mě je to hodně o hlavě a v nejbližší budoucnosti je třeba zapracovat na tom, abychom zvedli svůj standard, i když zrovna nemáme svůj den. Velmi nepříjemnou zprávou je pak zranění Ivana Schranze v oblasti hlavy a krku. Držím palce, ať se to hlavně obejde bez trvalejších následků. U tak nebezpečného zranění je vedlejší, jestli bude rekonvalescence trvat měsíc, nebo půl roku.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Aleš Mandous - 4 - Zápas se mu moc nepovedl. Těžko mu sice vyčítat, že góly nechytil, ale na založení akcí před nimi měl podíl špatnou rozehrávkou. Tu první bych mu vyčítal méně, když se mu nepovedl kop a míč poslal do autu na vlastní polovině. Tam pak žádný bezprostřední brejk nebyl a akci jsme měli uhrát, i když to byla zbytečná ztráta. U druhé ale celkem riskantně hodil míč do nekomfortní situace Tiéhimu, který ho ztratil a ihend z toho byl brejk 4 na 2. Tam to měl Mandous řešit jinak.

David Douděra - 5 - Tradičně kmital po lajně a dobře podporoval útok. Pochválil bych ho za centry, při kterých se mu teď daří lépe. Některý se mu sice taky nepovede, ale úspěšnost má lepší a ten z úvodu zápasu na Schranze byl lahůdkový. Ve druhé půli pak nebezpečně střílel z voleje. Pokárat ho ale musím za výraznou poziční chybu při první inkasované brance, kdy se zapomněl 2 metry za obrannou linií a ještě nezachytil hráče, protože signalizoval ofsajd. To je špatně a takový výpadek neměl Douděra poprvé.

Aiham Ousou - 4 - Už když zápas začal tím, že dvakrát namazal z rozehrávky přímo na nohy soupeře, tak jsem si říkal, že to bude jeden z dalších Ousouových zmatečných dnů. Úplná katastrofa to nakonec nebyla, ale žádnou jistotu Ousou mužstvu nedodal.

Taras Kačaraba - 4 - Dozadu taky nejistý výkon, i když to stoperům střed zálohy nijak neusnadnil. U druhé branky mu asistence na gól projela těsně kolem nohy a Kačaraba zareagoval pozdě, ačkoliv se to samozřejmě za chybu označit nedá. Zachránit tím průšvih Tiéhiho a Mandouse ale možná šlo. Před brankou na 1:1 dobře roztáhl hru na Juráska do strany. Lepší čtyřka.

David Jurásek - 7 - S jeho výkony jsem letos velmi spokojen a přijde mi, že oproti povedenému jaru z jeho strany udělal ještě další výkonnostní krok. Naše první branka nese jeho podpis, i když u ní měl i velkou porci štěstí. Zároveň ale situace řešil drze a dobře. Centry má pak výborné, po jednom z nich mohl ve druhé půli z voleje skórovat Douděra.

Lukáš Masopust - 6 - Herně nevynikal, ale hrál důležitou roli v klíčových okamžicích, když si připsal gól a asistenci. Oboje bylo trochu se štěstím, ale dá se říct, že situace řešil dobře. Střídání určitě nebylo kvůli výkonu.

Christ Tiéhi - 4 - V minulých zápasech se mi na něm líbilo, že zvládl útok podporovat výrazněji než Holeš, tentokrát to ale Tiéhi s ofenzivní snahou přeháněl a nejednou se nestíhal při brejcích hostů vracet. U druhé inkasované branky si pak špatně zpracoval míč, ztratil ho a rovnou poslal soupeře do vyložené šance, kterou využil. Mandousova přihrávka sice nebyla úplně přátelská, ale Christ si s ní měl určitě poradit lépe. Naopak velmi dobře přihrál Masopustovi na branku u gólu Olayinky. V závěru pak sám nebezpečně vypálil.

Lukáš Provod - 4 - Podprůměrný výkon. Provod si připsal několik zbytečných ztrát, dozadu se také nestíhal vracet. Směrem dopředu pak nic výraznějšího nevymyslel. Poločasové střídání bylo logické a známku mohl mít i nižší. Je třeba bohužel konstatovat, že rekonvalescence po vážném zranění u něj neprobíhá zdaleka ideálně.

Ondřej Lingr - 5 - Po stránce nasazení to od něj byl příkladný výkon a kdyby včera všichni makali jako on, tak si myslím, že jsme měli problémů o dost méně. Na druhou stranu je třeba říct, že Lingrovi chyběla kvalita. Hráči soupeře ho dokázali pokrýt a on se proti nim příliš neprosazoval ani rychlostí, technikou či silou.

Ivan Schranz - 6 - V samotném úvodu dobře vyhrál hlavičku, smolně ale trefil břevno. Dvakrát pak pálil doprostřed branky. U vítězné branky dostal dobře míč do vápna na Olayinku. Jinak byl spíše průměrný. Jak už jsem ale psal v úvodu, tak nejdůležitější je teď pro Ivana zdraví, když musel být ze hřiště odnesen po tvrdém nárazu kolenem do hlavy. Drž se!

Peter Olayinka - 7 - Evropa je jeho kolbiště, což jen potvrzuje, že se v ní stal ve Slavii rekordmanem jak po stránce gólů, tak startů. Gól na 2:2 sám vstřelil, když se perfektně trefil z voleje. Na vítěznou trefu pak dobře přihrál Masopustovi.

Ibrahim Traoré - 4 - Náš střed zálohy v zápase moc nefungoval a moc to nezlepšilo ani poločasové střídání Traorého. Ten dopředu nebyl výrazný a míče spíš předržoval.

Moses Usor - 6 - Patřil mezi naše aktivnější a nebezpečnější hráče, i když umí zahrát výrazně lépe. Horší šestka.

Stanislav Tecl - 5 - Svůj part odmakal, nic výraznějšího ale předvést nestihl.

Oscar Dorley a Ewerton nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

2. - Čtvrtek 15. 09. 2022 18:45

Evropská konferenční liga, 2022/2023
3 - 2
3 - 2
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

26. vlastní branka
34. Peter Olayinka
41. Lukáš Masopust

FC Ballkani
FC Ballkani

23. Krasniqi
29. Korenica

Komentáře (28)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Mandous - za góly vlastně nemohl,

    Slávista 51     před 12 dny 16.09.2022 16:45 |  
    2 4

    tak se mu zápas nepovedl.
    Taky " dobrý " !

    • Re: Mandous - za góly vlastně nemohl,

      Slávista 51     před 12 dny 16.09.2022 16:47 |  
      1 0

      jinak celkem souhlas

      • Re: Mandous - za góly vlastně nemohl,

        rak (přítel SN)     před 12 dny 16.09.2022 17:07 |  
        1 5

        No, uvědomil jsem si, že vlastně oba góly víceméně založil, takže prsty v tom má. Nepovedený výkop do autu nebyl první. Bylo to v posledním ligovém zápase, možná i víckrát. Pak to samozřejmě chytat nemohl.

  2. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

    Planda     před 12 dny 16.09.2022 17:21 |  
    5 9

    Mandous má v poslední době několik špatných rozehrávek,ani nepředvedl žádný klíčový zákrok.Měl by si odpočinout

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

      Radek097 (přítel SN)     před 12 dny 16.09.2022 17:28 |  
      11 1

      Proti Budějovicím měl podíl na gólu Schranze.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

      Lantenac     před 12 dny 16.09.2022 19:03 |  
      10 1

      Tak na Slovácku jsme nehráli tak dávno a Trávníka tam vychytal exkluzivně...

  3. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

    Myšák     před 12 dny 16.09.2022 17:24 |  
    6 8

    Nebylo by lepší na chvíli zase zkusit Koláře?

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

      mig52     před 12 dny 16.09.2022 19:31 |  
      2 7

      Tak na to ti seriózně neodpoví nikdo, ani trenéři našich gólmanů. :((((

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

        Lunaris     před 11 dny 17.09.2022 16:43 |  
        0 1

        Seriózně odpovím, nebylo.

  4. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

    Martin Platil     před 12 dny 16.09.2022 17:27 |  
    7 3

    Provod byl jednoznačně nejhorší, snad se bude jen lepšit. Ale důležité je, aby byl v pořádku Ivan.

  5. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

    JohnyBeGOOD     před 12 dny 16.09.2022 17:31 |  
    5 7

    Douděra za mě nemůže mít lepší známku než oba stopeři, když ten první gól jde jasně za ním. Do té doby jsme prakticky k ničemu Ballkani nepustili a tady se měl jasně rozhodnout buď pro vystavení soupeře do ofsajdové pasti nebo měl alespoň pokrýt střelce, neudělal ani jedno. Málokdo z kádru má takovou důvěru i přes opakované chyby, což je dáno převážně tím, že za něj aktuálně není náhrada.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

      Myšák     před 12 dny 16.09.2022 17:54 |  
      4 0

      Za chvíli nebude náhrada za nikoho, uvidíš jak nás Plzeň zmorduje, jsou to hrozný prasata!

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

        Slávista 51     před 12 dny 16.09.2022 18:32 |  
        4 0

        musí se na ně chytrostí a nenechat se vyprovokovat

  6. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

    vlk30 (přítel SN)     před 12 dny 16.09.2022 18:05 |  
    10 2

    Včera nás opět nepodrzela obrana a ani Mandy. Když ten problém je tak se musí alespoň proměnit nějaká ta šance, což se nestalo takže nervy dokonce. Zraněný šrancík to je taky velký problém. V neděli to u estébáků nevidím moc růžově.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

      mig52     před 12 dny 16.09.2022 19:29 |  
      0 5

      Nestahuj gatě daleko od brodu. Nasadíme si růžové brýle. :))))

  7. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

    Sokrates55 (přítel SN)     před 12 dny 16.09.2022 19:11 |  
    9 2

    Dobrý už vlastně skoro večer přeji.
    Děkuji příteli Alanorovi za hodnocení hráčů.
    Poslouchal jsem pozorně hodnocení trenéra včetně odpovědí na otázky a tak jsem si pro sebe udělal taky takové zhodnocení.
    Zápas byl napínavý i díky našim nedorazům a nepřesnostem hlavně ve středu hřiště. Tam nás asi tlačila bota nejvíc. Těmi ztrátami a vystupováním hráčů do útočné fáze se nám několikrát stalo, že nás soupeř přečíslil do naší obrany a proto ty jejich šance a také góly.
    Tohle musíme evidentně zlepšit tím, že zpřesníme kombinaci v záloze a hlavně nehrát míče přes střed tak hloupě, aby k těm ztrátám nedocházelo.
    Provod s Tiehim byli oba nepřesní v přihrávkách, dost vysoko a od sebe. A vytlačovali tak Lingra do stran.
    Určitě si to všechno hráči s trenéry proberou a zajistíme to líp.
    Mandous asi opravdu měl podíl na druhé brance a navíc několikrát i nepřesně rozehrál. Přesto si myslím, že proti Plzni nebudou trenéři riskovat nerozehraného Koláře.
    Hráči byli oznámkováni asi spravedlivě jen u Traorého si dovolím oponovat a to docela dost.
    On právě přinesl klid Tiehimu a pomáhal na velkém prostoru vytlačit naši hru blíže k bráně soupeře. Tím se zmenšil i tlak soupeře na naši obranu. Za 4 rozhodně ne.
    A Jurásek byl výborný, ale dobrá 7 beru.
    Masopust byl také dobrý a já teď nevím, co je skryto pod pojmem, že herně nevynikal. To je pro mě nečitelné zrovna tak, jako vždy obhajitelný výraz na všechny strany, tj. hraniční situace:-((((
    Čeká nás zápas v Plzni a opět to bude asi boj.
    Věřím, že mi budeme bojovat čestně a v rámci fair play.
    Tak kluci, bojujte a věřte v červenobílé barvy. My věříme Vám.
    S úctou
    Sokrates55

  8. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

    MKCZ83     před 12 dny 16.09.2022 19:23 |  
    10 1

    Alanore, slovní hodnocení je v pohodě, ale aby dostal Tiehi stejnou známku jako Provod, to moc pochopit nejde.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

      lantsmit     před 12 dny 16.09.2022 19:30 |  
      2 6

      Souhlas, Tiehi za 6 i s tou hrubkou, bez ní by byl za 8

  9. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

    mig52     před 12 dny 16.09.2022 19:27 |  
    11 10

    Nesouhlasím s vinou Mandouse u 2. branky, na takové úrovni by si měl Thiehi s takovým balónem poradit, nehraje přece pralesní ligu.

  10. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

    IJS     před 12 dny 16.09.2022 21:04 |  
    6 2

    Hodnocení je vzhledem k vítězství dost kruté! Zápas jsem sice viděl jen na streamu špatné kvality, ale nezdálo se mi že obrana byla špatná. Obdržené branky byly z individuálních chyb Thieho a Douděry, ale jinak si soupeř nic nevytvořil! Mě se dokonce zdálo, že Thiehi zahrál dobře! Když nic jiného, dokázal se dostat s míčem do vápna. Bohužel výkon Provoda byl fakt slabý a zdá se že to nebude ( alespoň pro tuto část sezóny ) potřebný tvůrce hry jakého by Slavia potřebovala. Mě se například moc nelíbil Usor a nebo v předchozích zápasech si nasadil laťku hodně vysoko! Masopusta rozhodně nenahradil. Ovšem když mám po tomto výkonu hodnotit naše ambice v neděli v Plzni, tak to nevidím dobře. Vše hraje pro Plzeň - počty zranění klíčových hráčů, domácí prostředí, asi media a rozhodčí a v neposlední řadě termín zápasu, který začíná 71 a půl hodiny po konci poháru ( není to nakonec v rozporu pravidly soutěže?! ) , kdežto Plzeň má o 2 dny delší volno....

  11. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

    damade     před 12 dny 16.09.2022 21:14 |  
    13 5

    Mandousova rozehrávka na Tiehiho se sice nepovedla, ale nápad to byl dobrej. Kdyby si to Tiehi líp zpracoval a zvládl se otočit, tak je z toho nebezpečná akce. Být na jeho místě Ševčík, tak to dopadne uplně jinak. Tohle bych spíš vyčítal Tiehimu než Mandousovi.

  12. Hodnocení

    pinochet     před 12 dny 17.09.2022 01:03 |  
    4 7

    Mně tohle hodnocení přijde při víš úctě k Alanorovi absolutně mimo:
    - Kačaraba - kvůli tomu, že mu míč jednou proklouzl pod nohou mu dát stejnou známku jako Provodovi nebo Oussouvi...
    - Masopust, který v obraně hořel jako papír za 6?
    - Nemyslím si, že by Tecl hrál lépe než Traoré
    - V kontextu ostatních známek mi 6 pro Usora přijde hodně přepálená. Hrál hodně na sebe a nepovedlo se mu nic...

    • Re: Hodnocení

      rak (přítel SN)     před 12 dny 17.09.2022 01:19 |  
      2 2

      Kačarabovi bych také dal víc než těm dvěma. Usor hraje hodně na sebe. Mně se ale líbil, že makal i do obrany, napadal. Ve hře se mně možná líbil víc než Peter. Ten ale zase má výrazný podíl na našem vítězství.

    • Re: Hodnocení

      Karel13     před 12 dny 17.09.2022 10:32 |  
      3 1

      Celkem souhlas. Jenom k Masopustovi - uvědomuješ si, že měl podíl na 2 našich gólech ze 3 (1+1)? já mu dal 7. Jinak zajímavost: jako pravák teď dává góly svojí slabší levou nohou ...

  13. NA TO, ŽE SE 2x DOTAHOVALO A

    Slávista 51     před 12 dny 17.09.2022 02:57 |  
    1 5

    nakonec vyhrálo - slabota.

  14. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

    cvočkař Danda     před 12 dny 17.09.2022 09:48 |  
    8 1

    Myslím, že tvůj komentář,Alanore,je až moc kritický.Já jsem se fotbalem dobře bavil,a ocenil jsem, že na branku soupeře jsme rychle odpověděli.Nakonec mě bylo líto, že nepadla žádná branka směrem na tribunu Sever,ale nejvíce mně mrzí zranění Schanzika.Ivane brzké uzdravení,jsme s Tebou!!!
    Provi byl skutečně spatny a druhý gól jde víc za Tiehim,tam bych Mandyho moc nevinil.
    S pokorou Danda






    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

      Slávista 51     před 12 dny 17.09.2022 10:25 |  
      0 2

      1*

  15. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - FC Ballkani 3:2

    sicilianbrno     před 12 dny 17.09.2022 11:53 |  
    2 1

    Hodnoceni asi odpovida realitě. Bohužel na Provim bylo videt že to neni jeho zapas, jeho kličky pomalé a často dozadu, jak kdyby si nevěřil dopředu a přitom se mně už v jednom zápase hodne libil, snad to bude jen nahoda a souhra okolnosti.
    Juraskovi centry jsou přesně to co nam chybelo, ostré s dobrou trajektorii, kdy si golman zprvu mysli že to jde přimo na něj ale pak se balon stoči smerem k vapnu a je z toho nebezpečna situace. Rad bych to videl i kopat přimaly, 25 metru od branky by mohla byt jeho parketa...