Fortuna liga

Plzeň - Slavia 3:0

Slavia podlehla Plzni vysoko 0:3. Zápas rozhodla Santosova minela už na konci první minuty, po které stoper Slavie sáhl na Mosqueru, ten se skácel k zemi, byla z toho červená karta, penalta a z ní branka. Oslabená Slavia pak inkasovala ještě dvakrát, sama žádnou ze svých nemnoha šancí neproměnila.

Trenér Trpišovský překvapivě postavil do základní sestavy Eduarda Santose místo Aihama Ousoua. Do středu zálohy se postavili Christ Tiehi s uzdraveným Petrem Ševčíkem, před nimi hrál Ondřej Lingr. Na krajích hřiště nastoupili Masopust, Douděra, D. Jurásek a Olayinka, na hrotu útoku nemohl chybět nejlepší ligový střelec Stanislav Tecl. Domácí postavili to nejsilnější, co měli k dispozici, neměli žádné absence ze základní sestavy. Hned ve druhé minutě Santos neodhadl hlavičku směrem k brankáři, následně položil ruku na Mosqueru, ten skočil k zemi a dal tak příležitost sudímu Hockovi odpískat penaltu a udělit Santosovi červenou kartu. VAR tento verdikt nezměnil, Chorý následně proměnil penaltu - 1:0.  Brzy nato přišel zákrok Olayinky na Sýkoru, po kterém musel být Sýkora ošetřován, nakonec toto zranění nerozchodil a musel střídat, do hry přišel Pilař. Kolem patnácté minuty se několik minut nehrálo, oba kotle převedly pyrotechnickou šou a hřiště zahalil dým. V 21. minutě daroval Lingr domácím roh a ti nepohrdli, závar ve vápně zakončil Mosqura a zvýšil na 2:0. Slávisté jako by na hřišti vůbec nebyli, po odevzdaném míči Douděrou střílel Mosquera z takřka nulového úhlu do boční sítě. V 32. minutě se slávisté dostali do vyložené pozice, Tecl našel Olayinku, ten ale neprostřelil Staňka a asistent rozhodčího navíc vymyslel následně ofsajd při přihrávce na Tecla, takže Slavia nekopala ani roh. Zápas pak ubíhal v poklidu, domácí se spokojili s držením míče, nepotřebovali se tlačit k vápnu Slavie a v poklidu bránili. Když se v 41. minutě pustili dopředu, pomohl jim Mandous nepřesvědčivým výběhem, nakonec musel hasit Mandous na brankové čáře o druhé tyče při střele Pilaře. O minutu později po standardce domácích hlavičkoval Hejda mimo bránu. V sedmiminutovém nastavení se víc nehrálo než hrálo, nejdřív Jemelka trefil loktem do hlavy Douděru, vzápětí Staněk spolu s Havlem skřípli Olayinkovi ruku tak, že to vypadalo, že musela být zlomená. Olayinka přesto dohrál poločas a ještě v 54. minutě poslal do šance Tiehiho, jeho křížnou střelu sebral Staněk. V 55. minutě sudí Proske první poločas ukončil.

Do druhé půle očividně zraněného Olayinku nahradil Oscar. Hned v první minutě to vypadalo, že jakoukoli naději Slavie na obrat utnul Chorý, který zpracoval dlouhý míč, předal na úplně volného Vlkanovu a ten neměl problém zavěsit. VAR však odhalil minimálně metrový ofsajd Chorého a stav se tak neměnil, zajímavé je však srovnání chování asistenta sudího, který v první půli mávnul ofsajd Tecla, který nebyl. V 57. minutě slávisté skvěle vykombinovali míč od vlastní brány, Oscar našel na hranici vápna úplně volného Davida Juráska, ten ale mířil ve velmi dobré pozici jen slabě k tyči a Staněk neměl nejmenší problém míč chytit. V 68. minutě Havel v tutovce po pěkné nahrávce Jemelky z voleje vůbec nezamířil na bránu. V 74. minutě slávisté nepokryli dlouhý nákop Staňka, Jemelka míč zpracoval, akce vyústila do střelecké pozice zpoza vápna pro Kalvacha, který se trefil k tyči - 3:0. Sešívaní mohli vstřelit čestnou branku, Oscar dobře našel Usora, jeho střela v dobré pozici byla zablokovaná. V poslední akci zápasu Bassey nastřelil Mandouse. Slavia touto prohrou už nemá zisk titulu ve vlastních rukou a musí spoléhat na ztráty Plzně.

9. - Neděle 18. 09. 2022 19:00

Fortuna liga, 2022/2023
3 - 0
2 - 0
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

3. Chorý (pen.)
21. Mosquera
74. Kalvach

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (1064)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé