Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 11. kolo

Slavia prožila týden hrůzy, když po prohře s Kluží padla po podobném průběhu i v Olomouci. V článku naleznete i šokující statistiku, jak dopadají naše ligové zápasy za poslední rok, když v nich inkasujeme jako první.

Tentokrát začnu jasnými daty, které nám dává statistika. Slavia v lize naposledy vyhrála zápas, ve kterém inkasovala první, před více než rokem - 19.9. na půdě Bohemians. Po poločase jsme prohrávali 1:0, pak přišla proměněná penalta a gólová smršť (2x se prosadil i Krmenčík), která se zastavila na konečném skóre 5:1. Od té doby jsme první inkasovali v 9 zápasech ligy. Jaká v nich byla konečná bilance? Jeden jediný bod teď ze Slovácka, jinak 8 porážek (chronologicky na Spartě 0:1, s Karvinou 0:1, v Liberci 0:1, s Hradcem v Boleslavi 3:4, v nadstavbovém derby 1:2, opět s Hradcem 0:1, v Plzni 0:3 a konečně včera v Olomouci 0:2)!

Skutečně se po takto zdrcujícím výčtu najde někdo, kdo bude psát, že to byl jen "zápas blbec", případně "týden blbec"? Já v tom vidím jasný důkaz pro vážné problémy ve složení kádru. Neumíme hrát do plných a zoufalá házená jako tento týden proti Kluži a Olomouci není žádnou smůlou, kdy nám to tam příště napadá. Ano, napadá, ale v lehkém zápase s Pardubicemi nebo Teplicemi, kdy jde všechno jako po másle. Až budeme mít problém, tak to nepůjde stejně jako tolikrát za poslední rok. To, že tým nemá vysokého důrazného útočníka do vápna (a Fila takový opravdu není), jsem považoval za chybu již loni. Že jsme ji odmítli řešit v létě, považuji za šílenství. S tímto bodem souvisí i malá fyzická síla kádru, kterou trenér Trpišovský konečně pojmenoval jako špatnou soubojovost. Špatné je, že si toho všiml po 2 letech, kdy kádr soustavně zmenšoval a po fyzické stránce oslaboval. Ostatně porovnejte si Hovorku a Ousoua s Delim a Ngadeuem, Tecla se Škodou, Holeše se Součkem nebo Douděru s Coufalem. My jsme postavili tým, který vůbec nehledí na specifikum naší ligy, tedy na její soubojovost. V tomto ohledu ztrácíme a naši hráči nejsou natolik psychicky odolní, aby zápasy uhráli fotbalovostí, když se nedaří.

Tím se dostáváme k tomu, že nemáme vítězné typy a skutečné lídry. Prototypem lídra tohoto týmu je Tecl, jak opakovaně trenér řekl. Je tak typické, že právě on exceluje jen ve snadných zápasech a v tomto týdnu, kdy mužstvo skutečně potřebovalo pomoci, tak jako kdyby na hřišti nebyl. Můžeme se bavit o tom, že na to Standa nemá fotbalově, ale je těžké být lídrem fotbalového týmu, když na to na hřišti nemáš. Ale neházejme to jen na Standu, který v této roli na hřišti asi ani být neměl. Koho ale máme dál? Holeš si své odvede a mám ho rád, ale jak sám říká, tak na hřišti se nejradši soustředí na svůj výkon a lídrem, jako byli Škoda, Bořil, Souček či Coufal, není. A kdo dál? Ševčík je v tomto ohledu leklá ryba, Masopust je věčně zraněný (a lepší kapitán než Holeš by stejně nebyl), Lingr je zarputilý, ale také mladý a na hřišti na to také úplně nemá a je spíš výtečným žolíkem. Afričani Olayinka a Traoré jsou sice v rámci klubu respektovaní, ale tahouni, jako výše uvedení, to nejsou.

Tým má navíc i dost dalších problémů. Tím hlavním je naprosto nezvládnutá defenzivní činnost, která jen vede k tomu, že je mnohem větší šance, že inkasujeme první a dostaneme se do potíží. Já jsem velkým fandou ofenzivního až totálního fotbalu, ale každý přeci nejpozději nyní vidí, že se Santosem, Kačarabou, Ousouem či Douděrou (o kterém jsem psal už při přestupu, že neumí bránit) se nedá hrát takto vysoko a bez zajištění. V konečném důsledku je to akorát rána do vlastních zad. Pro další zápasy bych doporučoval zatáhnout za záchrannou brzdu a - minimálně než se vrátí Holeš - nehrát vzadu na takové riziko a normálně se zajišťovat. Zatlačením soupeře do vápna navíc nic moc stejně nezískáváme, protože nemáme sílu ani kvalitu se v přehuštěném prostoru prosadit.

Problémy jsou i další. Sestavy se točí a v podstatě pokaždé hrajeme v jiném složení. Tady ale beru, že to není černobílá věc, protože program je nahuštěný a úplně bez rotace se hrát nedá, viz do jakých problémů se loni dostal Jablonec s tvrdohlavým Radou. Ideální by bylo mít kostru týmu, která by vždy hrála z většiny pohromadě a byla nositelem základní části výkonu. Tu ale bohužel vyprofilovanou nemáme a točí se v podstatě úplně vše.

Svou roli hraje i mladý kádr. To je sice plus z hlediska možných prodejů, úspěchy vám to ale nepřinese, pokud tedy nehrajete v Nizozemsku se špičkovou akademií. Současný kádr má sice velkou perspektivu, silně ale pochybuji, že ho udržíme 2 roky pohromadě. Vždy za rok prodáme 1-2 nejlepší hráče a budeme začínat znovu. Tímto se z nás stane jen takový větší Liberec. Budeme hrát poháry a zviditelňovat hráče, trofeje si ale sebere Plzeň, která sice na prodejích tolik nevydělá, ale peníze za Evropu ji k pokrytí rozpočtu budou stačit.

Jak z toho ven? Těžko najdeme rychlé řešení, protože tohle je výsledek zhruba 2leté situace v klubu. Na jedné straně jsme nuceni kvůli financím prodávat klíčové hráče, na té druhé zase trenér získal v klubu absolutní sportovní moc (až na ty finančně strategické prodeje) a staví značně nevyvážený tým nehodící se do naší ligy. Vychází nám z toho "kočkopes", kdy chceme hrát ten nejnáročnější a nejmodernější fotbal, na který ale nemáme dostatečně dobré hráče, a ve výsledku je tak před námi i pragmaticky složené a z evropského pohledu těžce průměrné mužstvo z Plzně.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 4 - Na začátku měl jeden velmi dobrý zákrok, kdy vyškrábl pomalu se snášející míč do branky (resp. by asi skončil na tyči). To mi připomnělo situaci loni v Budějovicích, kdy se Kolář za velmi podobným míčem jen ohlédl a o zákrok se ani nepokusil. Přesto Ondřeje chválit nebudu. U druhé branky měl podle mě typicky špatné postavení, kdy skončil na půli cesty a stačilo ho jen jednoduše přehodit. Je při současné (ne)kvalitě Slavie skutečně přínosné, když hrají brankář a stopeři na takové riziko?

David Douděra - 3 - Velká bída. U první inkasované branky jen stínoval a nedostoupil Slámu. Když mohl vyrovnat, tak až komickým způsobem minul prázdnou branku.

Aiham Ousou - 4 - Podprůměrný výkon s občasnými zmatky. Jeho překopnutí prázdné brány se zdálo být až fyzikálně nemožné. Horší čtyřka.

Taras Kačaraba - 2 - Směrem dozadu nám prohrál zápas, když v podstatě dvakrát nahrál na gól soupeři. Podzim nějak dojet musíme, ale jinak Kačaraba na Slavii nemá, alespoň pokud má hrát o titul a o dobré umístění v Evropě. Osobně bych takto náladového a "kiskujícího" stopery nechtěl mít ani v kádru, to už radši mladíka nebo naopak takticky zkušenou jistotu, byť s menším výskokem či rychlostí.

Oscar Dorley - 4 - Naše levá strana byla směrem dopředu nejnebezpečnější, i když i od ní bych si představoval víc. Oscar si výkon pokazil selháním v tutové příležitosti. To se v takovém zápase musí dávat.

Václav Jurečka - 4 - Podprůměrný výkon. Lidsky ale Jurečku chápu. Přišel ve fazóně, ale hned byl dán na druhou kolej, případně na křídlo, i když hrál dobře. Pak navíc přišlo zranění. Úplně vidím, jak Chytila potká stejný osud, pokud ho v zimě přivedeme.

Jakub Hromada - 4 - Byl spíš obětním beránkem po první půli. Ale nic moc nepředvedl a je pravda, že pro obléhání soupeřova vápna se nehodí. Ale to bohužel většina našeho kádru.

Christ Tiéhi - 4 - Na defenzivního záložníka si s míčem celkem rozumí, ale pro obléhání vápna je to prostě pomalé a bez nápadu. Škoda zajímavé střely, která letěla o kousek nad.

Ibrahim Traoré - 4 - Traoré už spíš měl směřovat do fotbalového důchodu, resp. do kanceláří či ještě pomáhat v kabině v roli mentora. Ale na hřišti nikdy tahounem nebyl, i když měl pár skvělých záblesků. Tím spíš jím nebude ani teď v krizi.

Ewerton - 5 - Alespoň jeden z mála hráčů, kteří mají proti "autobusu" co hrát. I když čísla zatím nemá. Ale to je i tím, že ve vápně nemáme nikoho důrazného a silného. Od Ewertona bych si představoval i rychlejší řešení situací. On si vždy zastaví míč, počká na obránce a až pak jde do kličky. Horší pětka.

Stanislav Tecl - 3 - Jak bylo zmíněno v úvodu, tak k čemu je "lídr", který válí jen proti slabým v lehkých zápasech a v těžké situaci po něm není ani vidu, ani slechu. Velmi špatný výkon.

Yira Sor - 3 - Nevšiml jsem si ho o nic víc než Tecla v první půli. Ale je vina trenérů, že nemáme typ útočníka, který by se do tohoto typu zápasu hodil. Paradoxně by to asi byl nejvíc Jurečka (který ale taky není ideálním typem bijce), který byl ale utopený na křídle.

Lukáš Provod - 4 - Snaha byla, sem tam mu něco vyšlo, ale celkově to bylo málo. Typická byla situace, kdy měl míč před vápnem v dobré situaci na střelu, ale on si míč zastavil a nakonec byl rád, že ho pod tlakem vyvezl dozadu stoperům.

David Jurásek - 4 - Hned se uvedl nepřesným centrem. Ani on nedokázal vytvořit nic zajímavějšího.

Moses Usor - 4 - Je z formy. Ale těžko můžeme vyčítat mladému klukovi, který v profesionálním fotbale začíná, že nespasí mužstvo s rozpočtem alespoň půl miliardy.

Ondřej Lingr není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

Komentáře (114)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Alanor (admin)     před měsícem 10.10.2022 14:51 |  
    14 0

    Pozn. tu bilanci jsem schválně dělal jen z ligových zápasů, protože jsou nejvíc vypovídající o hře proti betonu a proti týmům, které bychom měli porazit.

    V Evropě je ta tendence naší hry taky taková, viz Beer Ševa, Haifa, Sivasspor, Kluž, ale spíš se tam najdou výjimky. Teď jsme otočili zápas doma proti Ballkani, ale tam spíš byla ostuda, že jsme vůbec měli problémy zápas zvládnout. Vyrovnali jsme v Řecku, protože stav 0:1 byl pro nás vítězný a soupeř hrál vabank. Ještě na jaře na Feyenoordu byl průběh z našeho pohledu 0:1, otočka na 2:1, 2:3, v 90. vyrovnání 3:3. Ale to byl otevřený zápas, kde jsme byli outsiderem a mohli hrát uvolněně. S naší tragickou házenou, o které byla podstatná část úvodu, to nemělo nic společného.


    Komentář byl uživatelem upraven (10.10.2022 15:00) . Zobrazit původní komentář

  2. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Mejla29     před měsícem 10.10.2022 15:09 |  
    13 1

    Neni nahoda, ze Tecl a Sor maji stejnou znamku a stejne hodnoceni. Nejsem uplny zastancem Standy v zakladni sestave, ale tady to hodnoceni za 3 nejde za nim, ale za hraci pod nim, protoze jak Standa, tak Sor potrebuji podobne balony, ktere v zapase s Olomouci proste nechodily, v tomto zapase by totiz 3 dostal i Levandovski ci Mbappe. Nas problem byl zasadni v obrane a v neumeni si nahrat tak, jak urcity typ hrace potrebuje. Dlouhodobe je Slavia na ustupu. Co jsou platne nase vyhry doma rozdilem tridy, kdyz venku prohrajeme 0:3, 0:1 a 0:2 ( Plzen, Hradec, Olomouc). Tedy nedame gola a nas herni projev je vicemene zoufaly. Potrebujeme nutne 2stopery, tvurce hry a typologicky utocniku typu (Chory ci Almasi). Ne, Choreho tu opravdu nechci, jde jen o typologii. Ritime se pomalinku a jiste dolu a druhy breh po neregulernim golu nahoru a blizi se derby. Tam se nam zrcadlo nastavi celem, doufam, ze to dokazeme, treba zapasem v Kluzi otocit a derby pro nas nebude cernou murou, stejne jako cela sezona. Nezbyva nez verit. Nikdy bych si nemyslel, ze tohle napisu, ale cekam jak na smilovani na uzdraveni Holese, aby mohl byt na stoperu. Verim, ze stoperska dvojice Holes - Ousou se osvedsci a Aiham vedle ceskeho dirigenta se uklidni a jen poroste.


    Komentář byl uživatelem upraven (10.10.2022 15:13) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Pedro50     před měsícem 10.10.2022 15:48 |  
      5 0

      V těžších zápasech bude v Holeš v záloze chybět...

  3. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Amos Kl     před měsícem 10.10.2022 15:11 |  
    12 1

    Podle mě musíme změnit styl hry. Ať se nám to líbí nebo ne, je třeba začít hrát z obrany. Nechat hrát soupeře. Úplně se děsím zápasů se Sraltou a následně i Bohemkou. A snad bych přemýšlel i nad koupí stopera, byť za cenu, že do konce sezony bude jako amatér. Že musíme v zimním období posílit útok i stopery snad musí být jasné každému. Nevěšme hlavu, po výhře, po prohře...

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Pedro50     před měsícem 10.10.2022 15:47 |  
      7 1

      Ten už tady měl být dávno, klidně na hostování, Sparta si koupí za pár korun slušnýho z 1FCN...

  4. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    d0p3     před měsícem 10.10.2022 15:15 |  
    9 4

    Já třeba nechápu proč jsem úplně upustili například o hry na 3 stopery. Myslím že kdyby si k našim stoperům dal ještě holeš a možnost tím pádem nechat hrát oscara a na druhé strané třeba masopusta trochu výš, tak by nám to mohlo pomoct. Ale my hrajeme už půl roku pořád to stejné. Jen se mění hráčí na těch postech, ale jinak je to jak přes kopírak pořa´d to stejné a pořád to přináší ty stejné chyby, problémy atd.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Pedro50     před měsícem 10.10.2022 15:45 |  
      4 2

      Protože tři stopery nemáme

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        _karlik_     před měsícem 11.10.2022 12:21 |  
        1 1

        čemu z této věty "kdyby se k našim stoperům dal ještě holeš" nerozumíš?

  5. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    slavistajiri     před měsícem 10.10.2022 15:20 |  
    18 0

    100% souhlas. Když šel na hřiště sor, tak jsem si říkal, super, jurečka na hrot a sor na křídlo a ono prdlajs. To co předvádíme v obraně je nepochopitelný, pořád stejné a stejné hrubky. V minulosti, když to nešlo tak JT naordinoval hru z defenzivy a skrz pár upachtěných výsledků se nahodil řetěz. Teď vůbec nic takového a pořád trvá na své šabloně. Také mě překvapil Tiehy jak pomalý v obraně byl ve srovnání s olomoučáky. Opravdu jediný hráč co snese přísnější měřítka byl včera kupodivu Ewe. Na hrot do takových to zápasů mi připadá ideální jurečka či peter. Tak te´d jsem zvědav na Kluž.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Merlinus (přítel SN)     před měsícem 10.10.2022 15:20 |  
    21 0

    Dobře shrnuto. Už se nemůžeme donekonečna schovávat za hesla typu "zápas blbec", "smůla", "ono si to sedne", apod. (viz třeba dnešní článek na Facebooku SlaviaFans). To jsme mohli psát po jednom, dvou zápasech. Ale tohle trvá už minimálně půl roku. To už je prostě dlouhodobější krize. Jak to řešit nevím. Na to snad platí Slavia jiné odborníky, aby si to vyhodnitili a něco s tím udělali. První krok je ale si přiznat stav věci a nemalovat si to pořád na růžovo.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    martyni (přítel SN)     před měsícem 10.10.2022 15:23 |  
    2 6

    Trochu se zapomina na psychiku, tym proste nema takovy sebevedomi, aby otacel zapasy. A porad ty chyby vzadu nas dostavaji pod vetsi a vetsi tlak. Nevim, esli tohle zachrani Almasi, to je spis snaha o jednoduche fanouskovske reseni, kterym moc neverim. Proste moc se mi nelibi tohleto volani po tom, no liga je soubojova, nesmime chtit hrat fotbal, pojdme kopat balony na Kollera. Podle me se musime vyvarovat chyb a ziskat sebevedomi.. a zto je tezsi cesta a pro nastvaneho a netrpeliveho fanouska neprijemna.

    Jinak vcera me malicko mrzelo, ze Standa a Jurecka nedostali vic duvery. Sor jeste nema formu a Usorovi to moc neslo uz proti Kluzi. Standa s Jureckou se mi jevili v prvni puli docela slibne. Nesouhlasim s tim, podali spatny vykon.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Alanor (admin)     před měsícem 10.10.2022 15:28 |  
      18 0

      Nikdo nechce, abychom přestali hrát fotbal. Ale abychom měli v kádru i jiný typ útočníka a uměli mu přizpůsobit hru.

      V takových zápasech by to bylo neocenitelné. A těch zápasů je za rok 9, z nich 1 bod, tedy 26 bodů ztracených. 26! Mnohdy proti outsiderům. Neotočíš všechny zápasy, ale polovinu bychom v pozici favorita měli zvládnout a i to by byl v bitvě o titul klíčový rozdíl.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        martyni (přítel SN)     před měsícem 10.10.2022 15:46 |  
        1 5

        Za mě je "Ale abychom měli v kádru i jiný typ útočníka a uměli mu přizpůsobit hru" jinými slovy totéž.

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Alanor (admin)     před měsícem 10.10.2022 15:54 |  
          14 0

          Nikdo nepíše, že by ten jiný typ útočníka měl být první variantou. Naopak. Hráli bychom stejně na běhavého útočníka. Ale kdyby se zápas nevyvíjel dobře a soupeř zaparkoval "autobus", tak bychom měli variantu pro tento případ.

          Ani neříkám, že ten útočník musí být extra nákladný jako Almási, když to je jen záložní plán. Ideální by byl jako žolík pro tyto zápasy Škoda, který tu už měl jako lídr rok být. Teď je otázka, jestli na to má ještě zdraví a výkonnost. Ale nejhorší varianta by byla draze koupit Almásiho a začít ho předělávat na Kuchtu, jako to bylo u Musy. To by byly jen vyhozené prachy.

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            martyni (přítel SN)     před měsícem 10.10.2022 17:01 |  
            0 0

            Tak Škoďáka bych samozřejmě bral všemi deseti, kdyby se tedy spokojil s tím, že nebude hrát každej zápas v základu. Jinak ale nevím, koho, aby měl kvalitu, ale zároveň byl smířen s rolí kladiva na poslední minuty.. napadá tě nekdo jinej?

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            vršek     před měsícem 12.10.2022 14:59 |  
            0 0

            Kupodivu jsme zpátky u Milana Škody....???
            Myslím si, že Škoda by druhého útočníka zvládal v pohodě. Nejen letos, ale i v minulých sezónách. Navíc mohl v domácích zápasech, proti bránícím týmům být v základu. Jeho odchodem jsme se ale nepřipravili jen o výborného a efektivního útočníka, ale i onoho lídra týmu, kterého nyní všichni postrádáme, O kapitána, který by jako jedna z největších osobností ligy, platil na spoluhráče, soupeře i rozhodčí.
            V našem týmu chybí pro současný fotbal jedna zásadní herní kvalita - výborný a spolehlivý hlavičkář. Nejen do vápna soupeře, ale i do středu hřiště a nyní již druhý rok i v obranné řadě! Škoda byl ve hře hlavou spolu se Součkem naší základní silou a zárukou výškové a silové převahy prakticky ve všech zápasech,
            Je zvláštní jak se nyní, když jsme v problémech, upínáme k hráči, který zde byl již před dvěma roky většinou označován za neperspektivního a nepotřebného. V našem týmu a v naší lize by Škoda v loňské i v té současné lize vedl tabulku střelců (sakra, ty centry, které "sype" do vápna Jurásek....) Navíc by byl jistotou při obranných
            standardkách.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        žbl68     před měsícem 10.10.2022 18:05 |  
        2 2

        jak když vezmeš 1xA4 a kopíruješ a kopíruješ a kopíruješ .... ty zápasy taky začínají vypadat jak plato vajíček ... :-( chybí leader, jistota, pohyb, kombinace, rychlost, používání hlavy, za přihrávky dozadu by měly být pokuty v řádech tisíců CZK ... základ má nadějný začátek, pak přeskočí zuby na kolečkách a drhne to píska , náhradníci nejsou hladoví, když příjdou zapadnou do bláta jak švorcová v králi šumavy, .... vyčnívají dlouhodobě opravdu 2,3, max někdy 4 hráči a to je strašně málo , na tým s ambicemi na titul a jaro v evropě ... :-(

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Radek097 (přítel SN)     před měsícem 10.10.2022 18:11 |  
        2 0

        Včera jsem to psal do off-topicu ( https://www.slavistickenoviny.cz/clanek/15301-Clanek-pro-diskuzi-off-topic-rijen-2022#komentar-874333 ), že když měli ''vynucenou variabilitu'', jelikož nepřekopeš celý tým za jedno či dvě přestupové období. Byl tu tým zděděný po Šilhavém a nově příchozí hráči pod Trpišovským/Nezmarem. Uměli jsme reagovat na nepříznivý vývoj záhy - již v zápase anebo se poučit do dalšího zápasu, teď když ta potřebná variabilita schází, tak každá reakce z naší strany trvá déle.
        Přitom paradoxně má ten kádr Trpišovský na míru ušitou teď a ne před 4 lety.

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          wymaz     před měsícem 10.10.2022 19:37 |  
          4 0

          trošinku si s dovolením přisadím... měli jsme nekonstruktivní stopery, co ale uměli bránit, dnes máme borce co asi umí být konstruktivní ale chybují neustále

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            Radek097 (přítel SN)     před měsícem 10.10.2022 20:31 |  
            1 0

            Měli jsme tak i tak. Ngadeu s Delim na jedné straně, kde měl třeba Ngadeu poměrně těžkou pozici u Trpišovského, ale po pár zápasech Trpišovský ustoupil, na druhé straně Kúdela s Pokorným, který byl přešlap.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Merlinus (přítel SN)     před měsícem 10.10.2022 16:10 |  
      4 0

      Psychika je zcela jednoznačně jeden z hlavních důvodů té krize. Na tom bychom měli výrazně zapracovat. A možná změnit celkový přístup k psychické části výkonnosti hráče a nebát se být v tom inovativní.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    kleofas     před měsícem 10.10.2022 15:28 |  
    14 12

    Ewerton - 5 jako že nejlepší v té bídě? Ani omylem, buď zabržděná akce, nebo přetažený centr do pryč. Za mě další obrovské zklamámí.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Marek3     před měsícem 10.10.2022 15:35 |  
    12 2

    Je to smutne ale ted mame pouze dva hrace na kterych muzeme stavet, na ktere se da vetsinou spolehnout- Holes a Sevcik. Ten zbytek je tak trochu ruleta. Obcas zahrajou, obcas ne...

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      žbl68     před měsícem 10.10.2022 17:59 |  
      2 1

      to je největší prů... nikdy nevíš , kdo všechno má zrovna své dny :-(((

  10. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    sarenec     před měsícem 10.10.2022 15:41 |  
    7 1

    Souhlas, nepadá to tam, nejde nám to .Když jsem viděl poslední dva zápasy sralty, Hradec,Brno, taky nic moc ,ale ten jejich mladej golman je fakt podržel.tím nechci říct, že to jde a Ondrou, ale potřebujeme, aby chytil něco navíc a to se neděje.

  11. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Pedro50     před měsícem 10.10.2022 15:43 |  
    19 1

    Jako že vždycky nesouhlasím tak teď bych podepsal každé slovo. A dodal, že mě velmi zaráží, že tak dobrý trenér jako Jindra T. takový stav dopustil.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      d0p3     před měsícem 10.10.2022 16:31 |  
      5 2

      Otázka taky je, jestli má ještě vůbec motivaci. Když zažil obrovské úspěchy se slávií v době, kdy tady hráli hráči jako Souček, Coufal, Stanciu. A teď oproti tomu je ten tým o lvl horší, asi dlouhé roky tuto laťku nepřekonáme, v podstatě ví, že to už bude opoiti těm velkým úspěchům proti Seville atd. jen horší a horší. To tě může od nějaké dlouhodobé práce a koncepce dost demotivovat a odrazovat.

      Proto když se bavíme o případné změně trenéra, tak určitě to nevnímám tak, že by na to JiT neměl a musíme vzít někoho lepšího. Lepšího trenéra určitě neseženeme, ale můžeme případně sehnat trenéra, který bude mít zase tu motivaci něco tady vybudovat a dokázat.
      Otázka taky je, jestli sám JiT bude chtít pokračovat, protože pokračující trend mu může i dost zhoršit jeho těžce vybudované renomé v zahraničí a taky mu může v kariéře uškodit.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    domácí     před měsícem 10.10.2022 15:55 |  
    16 1

    Ano, také to tak vidím. Slavie šla celkově dolů, to si musíme přiznat.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    kupik     před měsícem 10.10.2022 16:48 |  
    10 0

    Dobrý odpoledne přátelé,
    hodnotit si netroufám,možná bych někomu až moc uškodil.Pouze si dovolím upozornit,že rezerva Slavie hraje právě teď v Olomouci.A je to ta samá píseň jako včera.Vynechme úvahy a plané naděje že to byl zápas nebo tejden nebo měsíc blbec.Není to náhoda a výkonnost obou mužstev je slušně řečeno nedobrá.Mám dojem,že v realizáku je hodně a hodně odborníků co mají tuhle skutečnost nasvědomí.Ale zase na druhou stranu,bez cihel barák nepostavíš....

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      kleofas     před měsícem 10.10.2022 17:07 |  
      3 2

      Tohle bych zrovna nesrovnával, naše B průměr věkový 20 let a Sigma 24, máme tam děti, což ale není na škodu

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        butters     před měsícem 10.10.2022 17:21 |  
        13 0

        Na jednu stranu s tím, že to není na škodu, souhlasím, na druhou stranu to může být i kontraproduktivní. Ono to sice zní hezky, že v mládežnických kategoriích i v béčku hrajeme s mladšími hráči než soupeři, ale pokud se ti kluci ve 2. lize seznamují s dospělým fotbalem tak, že dostávají 2-3x do měsíce čtyřku, tak je to taky nemusí moc dlouho bavit a bude to ubírat jejich nadšení do fotbalu. Možná by to chtělo v béčku trochu vyvážit a mít tam aspoň 2-3 další hráče jako Švec. Pořád by v každém zápasu nastoupilo 7-8 mladých, ale měli by se na hřišti i o koho opřít.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Leksel     před měsícem 10.10.2022 16:58 |  
    8 0

    Já až teďka zjistil, že hrál taky Sor, holt zapadnul do tý naší marnosti, tam nic nefungovalo a sám voják v poli bez podpory nic nezmůže. Furt nedokážu pochopit ty naše neproměněný tutovky, jistě by se obraz hry změnil, ale neuvěřitelná impotence měla navrch.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Ontko     před měsícem 10.10.2022 17:13 |  
    7 3

    Já se vším, až na pár detailů, co tu bylo napsáno celkem souhlasím. Jenom mě zaráží, že kritika končí u Jindry a jeho týmu, Nikdo se tu ale nezeptal, jaké mám Jindra vlastně zadání od vedení klubu ? Co když prostě musí takto pracovat, protože je velký tlak na prodeje, aby se ufinancoval chod klubu, do kterého Čínani už zřejmě nedávají vůbec nic (nebo jen zlomek nákladů). Dokud se nezjistí, kde vzniká primární chyba, která na sebe nabaluje další a další, tak se nevyřeší nic. Mně se taky nelíbí ta strašná rotace kádru za poslední 3 roky, ale čím to je? Je to rozmařilostí realizačního týmu nebo naopak nezbytností stále a stále se pokusit vychovávat nové hráče a prodávat je za obrovské sumy. Co když trenér prostě nemá na vybranou? A nebo má, a pak je za situaci taky zodpovědný. Ale to nezjistíme dřív, dokud neznáme odpověď na první otázku ohledně zadání a požadavku vedení na Jindru ohledně výchovy nových hráčů a financí na chod klubu (prodej hráčů). Já doufám, že Jindra není takový kaskadér že by chtěl sám o sobě každý přestupní termín prodat 2 - 3 hráče. To asi není z jeho hlavy. Nebo jo? Takže já bych se ptal vedení, jak to vlastně je. Jindru bych nikam nevyháněl, těžko budeme hledat v lize lepšího.

    Jiná věc je v současné chvíli psychička mužstva. Myslím, že na týmu leží deka a zvedne ji až výhra nad silným soupeřem doma (derby) nebo postup do jara v EKL. Do té doby to budou zřejmě výkony nahoru dolů. K zápasu samotnému nepíšu nic, vše tu bylo napsáno. Někteří hráči zřejmě nemají v tuto chvíli výkonnost na Slavii.

    A ke Slavii a sezoně. Za mě je teď úplně nejlepší cesta do pohárů MOL Cup. Za málo zápasů, hodně muziky a předkolo EL (tuším, že 3. předkolo). V současné formě a rozpoložení a zároveň top bafuňářské formě Ády Šádka (který si třeba mohl, nevím, zápas v Olomouci "ošetřit" - víme kolik chyb tam rozhodčí udělal) je v tuhle chvíli vítězství v lize hodně daleko...

  16. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    rybarmirek     před měsícem 10.10.2022 17:20 |  
    9 2

    Naprostý souhlas s hodnocením!Jsem z tohoto současného stavu hodně smutný a bojím se, že začne chodit i méně lidí, stoprocentně přestanou fanoušci úspěchu,něco se musí stát,jinak upadneme do průměru !Pokud nedej bože vyhoříme v Kluzi,nevím nevím.Slavii budu fandit vždy,poslouchat ale ty priblble komentáře je hrozný.Jeste,že nečtu deník Sport,těm už ležíme dlouho v žaludku a teď cítí šanci.Snad se zmatorime.Po výhře,po prohře!!!!!

  17. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Myšák     před měsícem 10.10.2022 17:44 |  
    17 5

    Alanore, nemá to chybu! Díky.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Lunaris     před měsícem 10.10.2022 17:46 |  
      17 2

      Pěkně jim naložil, to je fakt.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        žbl68     před měsícem 10.10.2022 17:58 |  
        7 4

        má recht ten člověk - souhlas s každou hláskou i interpunkcí .... neustále omlouvání a ustupování vede ke zkáze ...

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Myšák     před měsícem 11.10.2022 11:22 |  
        0 0

        Já myslím, že je to v pořádku!

  18. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    belmis (přítel SN)     před měsícem 10.10.2022 18:40 |  
    29 17

    Mnoho z vás včetně Alanora podléhá vždycky výsledku za poslední týden a hlavně začne hysterčit z toho, že přijdeme o body bez ohledu na to, jaká byla hra. Pokud hrajeme blbě nebo průměr, ale vyhrajeme o gól, jsme v pohodě.
    Jenže z dlouhodobějšího hlediska je to přesně opačně. Můžeme hrát jako Plzeň, ale pokud nám nebudou pomáhat rozhodčí, získáme bodů ještě míň než máme teď.
    A teď k věci. Minulou sezónu jsme měli 2 vstřelené góly na zápas. Nyní máme 3 vstřelené góly na zápas. Minulou sezónu jsme měli 0,77 oddržených gólů na zápas, teď máme 1 obdržený gól na zápas.
    Minulý rok v Olomouci:
    Olomouc - Slavia 0-1
    držení míče: 39 - 61
    střely celkem 6 - 9
    střely na branku 2 - 3
    rohové kopy 3 - 4

    Včera:
    Olomouc - Slavia 2 - 0
    držení míče: 32 - 68
    střely celkem 8 -17
    střely na branku 4 - 6
    rohové kopy 1 - 13

    Šancí, ze kterých jsme mohli a měli dát gól jsme měli 6!!! (Douděra, Kačaraba, Tiehi, Oscar, Ousou, Traore)

    Kde vidíte nějakou krizi? Copak může trenér za to, že teď v posledních dvou zápasech nedáme z deseti šancí jediný gól?? Ale systémová chyba to není. Přehráváme každého soupeře, pokud jsme v jedenácti. Vytváříme si šancí hodně, dáváme gólů hodně. Já žádnou krizi nevidím. Naopak v porovnání s loňskou sezónou jsme víc dominantnější.

    Jediné, co je třeba akutně řešit, je stoperská dvojice, lídr a pak ty standardky. Z 13 rohů by mělo být větší ohrožení brány. Ale jinak dopředu hrajeme určitě líp než minulou sezónu. Také podporuju Trpišovského v tom, že rotuje. Nemůžeme hrát s širokým kádrem se třinácti lidmi. Jak kvůli zátěži, zraněním, tak kvůli kabině.

    Je třeba neuhnout z nastavené cesty a k lepší ofenzivní hře vylepšit tu defenzivní. Rozhodně ne žádné veletoče.



    Komentář byl uživatelem upraven (10.10.2022 18:54) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      butters     před měsícem 10.10.2022 18:48 |  
      15 5

      Máš odkaz na ten obchod s růžovými brýlemi? Taky by se mi hodily :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        belmis (přítel SN)     před měsícem 10.10.2022 18:50 |  
        5 9

        Co na tom příspěvku není pravda? Tím bys mohl začít :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          butters     před měsícem 10.10.2022 19:10 |  
          12 0

          Nejde všechno hodnotit jen podle čísel. Gólů dáváme hodně - ano, 6 Budějovicím, 6 Teplicím, 7 Pardubicím... 0 Plzni, 0 Olomouci, 1 Slovácku... ale jo, průměr pořád dobrej.

          Nepopírám, že od vápna k vápnu hrajeme relativně dobře. Ale kvalita v obou vápnech je žalostná a vzhledem k tomu, kolik těch zápasů "blbec" už jsme za úvodní čtvrtinu sezóny měli, nejde říct, že je to náhoda a všechno je v pořádku. Ve vápnech je to hodně o soubojích a v tom zaostáváme, jak řekl i Trpišovský. Hlavní problém ale vidím v psychice - za stavu 3:0 pro nás by Douděra, Oscar i další ty svoje šance proměnili, za stavu 0:1/0:2 to najednou nejde. Tohle je o hlavě a vyřešit to musí trenéři (klidně za pomoci psychologa) - nevyřeší se to ale tím, že se řekne, že je všechno ok, protože šance přicházejí a příště už to tam spadne, protože není možné mít 4 zápasy, kde zahodíme 5 gólovek. To by bylo jako sázet na červenou, protože třikrát za sebou padla černá.

          Samozřejmě budu rád, když budeš mít pravdu a my zničehonic začneme proměňovat všechny tutovky i v zápasech, které se pro nás nevyvíjejí dobře. Jen je čím dál těžší tomu věřit.

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            belmis (přítel SN)     před měsícem 10.10.2022 19:20 |  
            0 8

            Zapomněl jsi myslím na Liberec 3 -0, v Brně 4-0. Je jasné, že hráči potřebují ještě více sebevědomí, ale žalostná hra ve vápnech? Proto máme nejvíc gólů, proto máme největší XG očekávaných vstřelených gólů?

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      japoko     před měsícem 10.10.2022 19:50 |  
      10 2

      Jo pozitivizmus za každou cenu, to je mor!

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Leksel     před měsícem 10.10.2022 20:17 |  
      8 5

      Promiň, ale když vidím to úsloví "Je třeba neuhnout z nastavené cesty", tak mi naskočí doba né zas tak vzdálená. :-)
      "Soudruzi, je třeba neuhnout z nastoupené cesty budování rozvinuté socialistické společnosti vytyčené na posledním sjezdu naší strany. Jen tak dosáhneme splnění náročných cílů stanovených v posledním pětiletém plánu rozvoje a budování ČSSR jako pevné součásti hráze bratrských socialistických zemí proti štvavému a válkou harašícímu imperialismu. Ať vzkvétá neochvějné spojenectví a nerozborné přátelství zemi socialistického tábora v čele s naším velkým učitelem SSSR! Úkoly 5letého plánu nejen splníme, ale v souladu se závazkem přijatým na tomto sjezdu ještě o 20 % překročíme! Ať žije KSČ, ať žije KSČ...!"

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Leksel     před měsícem 11.10.2022 15:13 |  
          0 0

          To ne, to musí být celý sousloví "neuhnout z nastoupené (nastolené) cesty" a plnit náročné úkoly pětiletého plánu vytyčené v závěrech XI. sjezdu KSČ. :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            belmis (přítel SN)     před měsícem 11.10.2022 15:16 |  
            0 0

            A to řekl jaký soudruh? A z nastolené nebo nastoupené? A z cesty nebo pěšiny? A nebo ses do toho celého trochu zamotal? :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

              Leksel     před měsícem 11.10.2022 15:41 |  
              0 0

              To byly bezobsažný fráze za komanče, takhle krmili lidi, škoda novinovýho papíru pro ty výblitky.

              • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

                belmis (přítel SN)     před měsícem 11.10.2022 17:36 |  
                0 1

                Souhlasím, určitě byly. Dnes mi přijde svým jazykem připomínající to, co píšeš, forum24, takové Rudé právo dneška.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Alanor (admin)     před měsícem 10.10.2022 20:26 |  
      21 0

      Za rok jsme v lize z 9 neotočili ani 1 zápas! 1 jsme dotáhli k remíze. Fakt ti to přijde jako hysterčení kvůli poslednímu týdnu? Fakt ti to nepřijde, že je někde systémový problém?

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        belmis (přítel SN)     před měsícem 10.10.2022 20:34 |  
        1 9

        Toto vůbec. Je to o sebevědomí, o tom, že chybí lídr. Také neumíme hrát v deseti, což jsme v minulosti uměli. Najednou si přestaneme věřit. Ale do ofenzívy fotbalově jsme na tom určitě líp než minulou sezónu a do zhuštěné obrany umíme také líp. Stoperská dvojice je ale horší a z brankářské dvojice velké sebevědomí taky nečiší.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      mig52     před měsícem 11.10.2022 07:49 |  
      4 1

      Podléhá výsledku za poslední týden? Za poslední týdny !!!!

  19. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Markus     před měsícem 10.10.2022 18:54 |  
    13 0

    Proti létu loňského roku máme snad polovinu týmu jiné hráče, rozumím tomu, že tohle sehrát trvá dlouho. Rozuměl bych i tomu naivnímu fotbalu, ke kterému s železnou pravidelností sklouzáváme. Čemu vůbec nerozumím je, kam se poděla naše sebereflexe. Defenziva má problém už chronický, ale zametat nebo jak se tomu říká to nezkusíme, záloha to nedoplňuje, stopeři zbytečně riskují (ať už konstruktivní přihrávky nebo solo výlety dopředu) a sakra už to pravé křídlo, opakuji, nemám vůbec problém s Douděrou na křídle, ale proč sakra hraje v obraně? Oskar na druhé straně totéž, včera zahrál slušně, ale ani jeho nemám na kraji obrany rád a vzhledem k tomu, že pak nastoupil David Jurásek, mohli jsme to hrát už od začátku s ním. Ivan Kopecký má pravdu s tím Chorým, jak šílená je to představa, tak by nám nejspíše opravdu výrazně pomohl, jasně, že by vůbec nestíhal naše kombinace, ale když se podívám na to množství balónů, co dokážeme dostat do vápna bez jakéhokoliv výsledku, tam by byl doma a ono jde i o důraz. To v čem byl mistr Milan Škoda.


    Komentář byl uživatelem upraven (10.10.2022 19:36) . Zobrazit původní komentář

  20. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    belmis (přítel SN)     před měsícem 10.10.2022 19:12 |  
    18 14

    A ještě něco k článku:
    "Neumíme hrát do plných a zoufalá házená jako tento týden proti Kluži a Olomouci není žádnou smůlou" nebo "Zatlačením soupeře do vápna navíc nic moc stejně nezískáváme, protože nemáme sílu ani kvalitu se v přehuštěném prostoru prosadit."

    Vždyť tohle není vůbec žádná pravda. Hrajeme do plných určitě lépe než minulou sezónu. To je teď 6 šancí za zápas venku málo? Nebo proti Kluži 2 tyče a další dvě gólovky taky málo? Těch gólů dáváme víc než minulou sezónu. Je to jen o tom, aby se hráči dostali do lepší psychické pohody a bude to dobré. Protože když dáme dva góly, je z toho kanonáda, když dostaneme, hráči si moc v zakončení nevěří. Ale gólových šancí si určitě vytváříme hodně.

    A tímto neobjektivním hodnocením ze strany SN jen oblbneme fanoušky, kteří začnou po obdrženém gólu na hráče pískat, protože "je všechno špatně" a dostaneme je pak teprve pod pořádný tlak, který jim rozhodně nepomůže.


    Komentář byl uživatelem upraven (10.10.2022 19:15) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      pcitron     před měsícem 10.10.2022 21:27 |  
      8 3

      Tak to si něco nalháváš do vlastní kapsy. Házená je velmi výstižný pojem pro výkon, který jsme předvedli v Olomouci.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        belmis (přítel SN)     před měsícem 10.10.2022 22:31 |  
        2 2

        Proti zatažené obraně se snad dá hrát na brejky? Nebo je špatně si touto hrou vypracovat šest šancí? Mně by zajímalo, co bys chtěl hrát za fotbal proti zatažené obraně? Kolik šancí za zápas v Olomouci bys chtěl mít? 20? No já taky. Ale pokud jsme měli minulý rok dvě nebo tři a teď 6, tak asi zlepšení v ofenzivě, ne? Když budeme mít sílu Teplic, můžeme zkusit ty brejky.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Martin 58     před měsícem 11.10.2022 10:51 |  
        4 0

        Na druhé straně, co by za to dali skuteční házenkáři, když by v zápase mohli střílet tři sedmičky do branky bez brankáře (Douděra, Traoré, Ousou). Taky jsem nebyl obecně nadšenej, protože myšlenkově pořád ještě "plápolám" někdy v letech 2018-2021, ale souhlasím s názorem z jednoho z příspěvků, že například oproti loňsku si vytváříme nesrovnatelně víc šancí, což musí být odraz naší změněné hry.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      p!erreCORE     před měsícem 12.10.2022 14:04 |  
      1 0

      Jsem rád za každého pozitivně smýšlejícího fanouška. Díky!

  21. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Xerxes     před měsícem 10.10.2022 19:18 |  
    19 0

    Sepsáná kritika je výstižná a je dobře, že zaznívá. Ta statistika je šílená a bezpochyby je to hlavní důvod prohraneho titulu i současné krize. Co ted v půlce podzimu?
    Je třeba zachovat klid a nehystercit. Tym ma herně dobrý pasáže, ale nedokáže to výsledkové dotáhnout - hlavně v zápasech, kde je to boj. Ted více než jindy potřebují kluci podporu fandů...Je jasný že jsme nasraný všichni.
    V zimě se do toho pak musí sáhnout...o tom není pochyb.

  22. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    dauby     před měsícem 10.10.2022 19:21 |  
    30 5

    Velmi dobrý komentář! Ještě bych dodal: nemáme žádného dobrého hlavičkáře, jako byl třeba Škoďák. A téměř nikdo neumí vystřelit, snad jen Usor (ale ten je teď úplně z formy) a Provod (také z formy). Pokud hrajeme proti autobusu, potřebujeme prostě někoho, kdo umí vystřelit z 15-20 metrů. Většina našich hráčů se o to ani nepokusí. Sledovat naší neefektivní házenou okolo vápna mě fakt nebaví . Tým je příšerně poskládaný. Potřebujeme sportovního ředitele, Bílek je v managementu evidentně jenom do počtu. A pokud se situace okamžitě výrazně nezlepší (o čemž osobně dost pochybuji), bude třeba vyměnit i trenéry. Silně mi to připomíná bohorovnost trenéra Jarolíma, kterému kdysi sláva také stoupla do hlavy a od té doby to šlo se Slavií od desíti k pěti. Titul je letos na 70% v tahu a s postupem v Konferenční lize to taky nevypadá růžově. A to máme nejslabší skupinu, co jsem kdy zažil v pohárové Evropě. Slabší soupeři tam prostě už nejsou.

  23. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Gordo     před měsícem 10.10.2022 19:27 |  
    5 9

    Nechci se vubec zastávat Kacaraby,ale kdyby po rohu netrefil po hlavičce golmana do obličeje tak to byl jasný gol. Stav byl v tu dobu 0:0.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      japoko     před měsícem 10.10.2022 19:42 |  
      12 6

      Kdyby měla bába kule, byla by dědek!

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Gordo     před měsícem 10.10.2022 19:48 |  
        4 1

        Máš pravdu,ale musíš uznat,že v tom byla trochu velká smula .To nebylo neumění jako u Douděry nebo Ousua.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      mig52     před měsícem 11.10.2022 07:44 |  
      4 2

      Ntvl., kdyby ....., To mám moc rád

  24. Milan Škoda

    Mike     před měsícem 10.10.2022 20:05 |  
    9 0

    Alanor v diskuzi zmiňuje, že by si dovedl v kádru představit v roli vysokého gólového útočníka Milana Škodu. Především bychom si měli definovat, o co ještě v této sezoně hrajeme. Jsme stále na rozdíl od Plzně a Sparty ve hře na 3 frontách /Plzeň beru, že Ligu mistrů už jen setrvačností dohrává bez nějakého velkého úsilí/. My totiž nemůžeme zatím vzdát nic. V lize ztráta není veliká, Mol cup letos může být cesta, jak nejsnadněji postoupit příští rok do Evropy /pokud nevyhrajeme EKL a jako obhájce trofeje budeme nasazeni přímo do Evropské ligy- cha, cha.../ a vypadnout ze skupiny EKL by byla v jejím složení velká ostuda, takže zde musíme hrát také naplno. Co tedy upřednostnit ? Vlastně všechno. Že by Milan pomohl, to je bez diskuze. Jenže když se řekne A, tak se musí říct i B. Milan nám vystřílí Evropu- to bychom zvládli i bez něj, do 3. místa budeme tak jako tak. A co budeme řešit v létě ? Vysokého gólového útočníka, který nám vystřílí Evropu přes předkola. Nebylo by lepší někoho takového přivést už v zimě, aby se sehrál a sžil s mužstvem ? Nebo v létě risknout někoho nového s tím, že ihned zapadne ? To bych asi nedoporučoval. Je to jen můj názor, Milana zbožňuju, ale už asi ne.

    • Re: Milan Škoda

      mig52     před měsícem 11.10.2022 07:43 |  
      1 1

      My především nehrajeme ve vápně soupeře!

  25. a

    slavistou50let     před měsícem 10.10.2022 20:15 |  
    8 7

    To točení se sestavou je hlavní příčina těchto sraček. Plzeň má polovic hráčů, když není zranění, jedou téměř komplet stejně a stačí to. my máme cca 30 hráčů a z toho x k hovnu a pěkný prachy.

    • Re: a

      kjandourek (admin)     před měsícem 10.10.2022 20:22 |  
      9 3

      Plzeň má polovic hráčů ..... tři roky nehrála poháry, takže měla stále k dispozici týden na přípravu... teď hraje poprvé po dlouhé době "anglické týdny"... už se jí zranili Kliment, Kopic, Sýkora, Staněk.... až se dvakrát za sebou dostane v pohárech do jara, taky uvidí, že se to bez rotace nedá hrát....

      • Re: a

        ervin     před měsícem 10.10.2022 21:02 |  
        9 3

        Je rotace a rotace, základní sestava osa týmu není, točí to jak na trhu někteří hrají tam kde nikdy nehráli viz Schranz atd. My osu nemáme hráče předělávame chybí automatismy, někdy mě přijde že neví co hrát. Nakonec Alanorovo hodnocení je výstižné!

      • Re: a

        mig52     před měsícem 11.10.2022 07:41 |  
        2 1

        Karle, doporučuješ nám snad plzeňský scénář?:))))

  26. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    PahaAhma     před měsícem 10.10.2022 20:23 |  
    12 0

    Našinec furt věří, rychle se oklepe a před zápasem už je skálopevně přesvědčen, že dneškem se to zlomí. To je ta výhoda fanouška, kterej jde do Slavie srdcem jak do první lásky, snáší tak různá zklamání a křivdy, ale vlastně nemusí vůbec nic řešit. Teenage milenec a fanoušek Slavie to má zkrátka relativně jednoduchý.
    Jenže klub tvoří kádr a vedení. A už i takovýmu naivovi jako mně dochází, že beze změn to nepůjde. A ty nejsou na krámě. Zejména, když očividně nejde o špatně trefenou sestavu či špatnej terén, ale cyklickej sestup, historií daný a potvrzený, kterej nemusí dopadnout tak hluboko, pokud se včas začne vyhodnocovat a hned poté konat. Osobně bych byl nerad, kdyby tento proces odnesl Jindřich, nejlepší trenér posledních 10 let.
    Je však potřeba předložit kvalitní oponenturu (DUMl??) a přesvědčit realizák o tom, že je za 5 minut 12. Tož tak.

  27. Hodnocení

    houston (přítel SN)     před měsícem 10.10.2022 20:36 |  
    24 5

    Konečně jasné a srozumitelné vyjádření ! Už mám dost pravidelných vyjádření věčných optimistů, kdy je jimi každý nesouhlas s neustálými omluvami a čekáním na obrat z mizérie okřikován. Fandovství není slepá adorace klubu, ať se děje, co se děje, ale patří k němu i kritika, když se mi něco nelíbí. S čím nesouhlasím je samozřejmě urážení členů klubu na stadionu i kdekoliv v příspěvcích. Chtěl bych vědět, zda-li se na současný stav, dobře popsaný Alanorem, podobně nahlíží i ve vedení klubu ? Vyjádření vedení by mohlo brzy následovat.

  28. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    JanKošek     před měsícem 10.10.2022 22:19 |  
    6 0

    Tuček, Šlajs, stejné chyby, stejné známky. Jako naši záložníci. Štve mě jejich nedůraz v útočném vápně a nulový tah na branku. Utíká nám čas a Provod rozehraje přímak ze středu pole k rohu kde to následně zazdime do autu. To musí jít rovnou obloučkem za obranu. Pozitivem je Ewerton. Na rozdíl od ostatních se nezbavuje alibisticky míče a pořád něco zkouší. Kvůli takovým hráčům se chodí na fotbal.

  29. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    IJS     před měsícem 10.10.2022 22:21 |  
    8 2

    Děkuji Alanorovi za velmi dobrý rozbor kádrů mužstva, stylu hry a i přestupové politiky. Popsal to dokonale! Jiná věc je , že my to vidíme jen z té jedné strany - za strany zaujatého diváka. Když jsme u té přestupové politiky, tak mě kdysi ( cca před 2 lety ) zarazil sebevědomý výrok Tvrdíka, že do Slavie nepřijde hráč starší 22 let. Že budeme budovat mladé mužstva a připravovat hráče na prodej... A to bylo v době kdy nás táhli hráči, kteří k nám přišli na vrcholu kariery - Coufal, Kudela, Hovorka, Masopust atd. A teď se to plně projevuje! V mužstvu dokáže vypjaté situace řešit jen osa Holeš, Masopust, Provod, Ševčík, Schranz. Cizinci jsou sice nadstandardní, ale nejsou nositele kvality týmu! A navíc ani nemají takovou bojovou mentalitu a neúspěch je srazí do podprůměru ( asi až na Oliho ). O potřebě vysokého bijce do útoku píšu skoro po každém zápase. Rád bych slyšel nebo znal názor vedení mužstva, které přece muselo vědět, že většinu zápasu budeme bušit do zavřených obran a že těžko bude Sor létat za obranu, jako na jaře v EKL. Stejně tak jsem už několikrát psal, že máme útočné a rychlé beky, ale oni prostě neumí bránit! A to se projeví právě v těžkých zápasech. Neumím si představit, že by Coufal nebo Bah nešli proti střelci, jako to předvedl včera Douděra. Nebo že by si z nás dělal "prdel" Rusek, kdyby byl vlevo Bořil! Bohužel, do konce podzimu se asi moc nezmění a v zimě se ukáže schopnost skoutingu, o které už dost pochybuji.
    Hodnocení hráčů je odpovídající. Jen nevím, za co udělit známku Sorovi. Ten měl za poločas jen jeden dotek míče, s kterým skončil v autu a jeden faul, po kterém se Beneš minutu válel!
    Dnes jsem se ještě díval na záběry prvního gólu. Kamera byla ve směru střely, Kolář skákal k tyči a levou ruku náhle stáhnul! Jako myslel, že střela jde vedle?! Nevím, nejsem brankář, ale nepřišlo mi to úplně normální. Navíc, tak špatnou rozehrávku nohou snad nikdy neměl.

  30. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    damade     před měsícem 10.10.2022 22:52 |  
    7 2

    Postavení Koláře u druhýho gólu bylo za mě ok. Podle mě čekal, že Chytil bude hrát na víc dotyků a že ho Ousou zakřižuje takovym způsobem, aby nemohl střílet z první. V takovym případě by takhle vysoký postavení fungovalo. Chytil nakonec vystřelil slabou levačkou z první a trefil to skvěle, to Kolář nemohl čekat.


    Komentář byl uživatelem upraven (10.10.2022 22:52) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      dalislavista     před měsícem 11.10.2022 08:44 |  
      1 0

      Tak on Kolář couval, co to šlo, ale byl vysoko, tak se nestihl víc vrátit.

  31. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Vhoo (přítel SN)     před měsícem 11.10.2022 06:33 |  
    15 3

    Útočníka bijce už nevěřím že někdy zvládneme zapracovat. Evidentně takový co by nám pasoval úplně neexistuje nicméně to nevidím úplně jako problém. Do teď to bez něj taky šlo.

    Problém vidím v tom že máme zraněného Sora. Máme tu Jurečku který je to 14dni i s cestou a máme tu Standu.
    A v takový moment my pošleme na hostování Van Burena kterému se velkolepě prodloužila smlouva tak tu mohl být za ty peníze aspoň jako pojistka .Chápu že Fila se chce nechat někde rozehrát ale na co nechat rozehrávat Burena to netuším . Stylem a zarputilostí připomíná slepičaka nejvíc a co by se stalo kdyby to byl a nehrál. Končí mu tuším smlouva a stejně mu teď hradime část platu. To je věc co nepochopím.

    O tom jaký obrovský nesmysl a riziko bylo jít do sezony se třemi stopery z nichž jeden je nový a dva další nejsou zadna jistota si tu mužem psát pořád dokola. Hlavně že se nám rozehrávají další stoperi opět v Liberci. Opět za nase peníze a opět posila která přišla teprve v zimě a už byla odeslána zase pryč. To jsou prostě diletantské kroky. Přitom se nemuseli v létě hledat žádné eso. On by nám stačil i "průměrný" stoper kolem třiceti let co se z toho jen neposere při každým problému a ty ostatní plasany zklidní. Kdyby teď přišel Zima do téhle naší obrany tak nebude hrát časem v Itálii ale zpátky v Olomouci.

    Další kapitola je brankář kdy nemáme jasnou jedničku za to ale máme hned několik dvojek. Na obranu to ale trenérovi tolik nevyčítám.

    Beru jako jasnou chybu sportovního úseku naší situaci se stopery ( o pravém beku taktně pomlcim ). Nikdy nemělo dojít k situaci jakou tady máme. Nejhorší je že i když to s tím co tu je nějak doplacame do zimy tak v zimě začínáme nanovo protože se provede vysněná posila číslo 6. ( Fila ,Talovierov,Santos, Krmencik , Valenta , Madsen )a bude se to zase sehrávat.

    Když tu byl Nezmar s mnoho věcmi se dalo nesouhlasit ale sportovní úsek si je uměl celkem slušně obhájit. Momentálně mi to tak už nepřijde. Je tam mnoho kroků které smysl nedávají

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      mig52     před měsícem 11.10.2022 07:35 |  
      2 2

      Whoo , dovolil bych si malé upřesnění. Útočníka bijce, který by nám vyhovoval, bychom jistě našli. Jenom nenajdeme takového, který by vyhovoval Trpišovskému. Ten hroťáky nemusí, povětšinou z nich udělá křídla či pravé beky. Ty taky nemá, asi je nepotřebuje. Ale k hroťákům, jednoho přece jen snese, Standu. Byl by nejradši, kdyby mu bylo o 8 let méně.

  32. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    mig52     před měsícem 11.10.2022 07:25 |  
    5 5

    Za mne skvěle napsáno!!!! Myslím především koment. Kdo to vidí jinak, lže si do vlastní kapsy. S vědomím, že nemám právo vnucovat názory jiným.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      swoff     před měsícem 11.10.2022 08:29 |  
      6 5

      Já to třeba vidím jinak a nemyslím si, že si lžu do kapsy. Máte krátkou paměť, totožná stoperská dvojice byla před rokem u série nul v lize a najednou Kačaraba nemá na Slavii?? Že stopeři dělají chyby nerozporuji, ale úplně stejná chyba je nedat gól, když na mě zívá prázdná brána.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        rak (přítel SN)     před měsícem 11.10.2022 09:24 |  
        8 0

        Je to tak. Oba stopeři před rokem právě velmi dobře zachytávali nákopy za obranu. A najednou to nejde. Myslím, že jednak je to v hlavách (tedy nejen v hlavičkách) a jednak jsou bez zajištění. Chybí tam Holeš. Tiehy není špatný, ale zase nijak zásadně dobrý. Souhlasím s tím proměňováním šancí. To, co nedal Douděra bylo neskutečné. Stane se, ale u něj se mně pořád zdá, že ještě není vyzrálý celkově. A není sám. Vedení se nechalo zbláznit africkými hráči jako snadným zdrojem zisku. Vzor Sima (jak skončil, ovšem). Ale to nefunguje. Potřebují také čas a mají i nedostatky. Typicky Sor, Usor. Určitě na nich nelze stavět kostru týmu, ani s Traorem. To většinou dopadne špatně (např. loňský zápas v Izraeli s Traorem jako kapitánem). V současném týmu potřebujeme aspoň zdravé Ševčíka, Masopusta, Holeše, Schranze. Doufám, že Provod půjde ještě nahoru a čas dávám i Ewertonovi. V Olomouci patřil k lepším.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        mig52     před měsícem 11.10.2022 12:26 |  
        5 5

        Ok., v pohodě. Jen ti připomenu, že před dvěma roky byl Kačaraba stoperem č.4. Přeber si to po svém. Já to jako posun prostě nevidím, ať to bylo před rokem, jak chtělo. Poslední větu nemám problém podepsat, matematicky to tak je.


        Komentář byl uživatelem upraven (11.10.2022 12:28) . Zobrazit původní komentář

  33. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Ados     před měsícem 11.10.2022 08:11 |  
    4 4

    Alanore, skvěle napsáno a téměř se vším souhlasím. Hlavně je důležité si uvědomit, že to není problém posledního měsíce, ale řekněme 1,5 roku možná i více. Náš počínající propad může souviset s odchodem Nezmara, ale vidět je až nyní. Chyba je také mít několik pravomocí jako má Jindra. Měl by řešit jen trénování.

  34. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 11.10.2022 09:10 |  
    26 5

    Dobré ráno přeji ze Šumavy. No, kávu mám a víc k tomu dodávat nebudu.
    Hodnocení přítele Alanora beru. Tentokrát to podrobil i většímu rozboru a tak to do sebe po zápase s Kluží a Olomoucí zapadá.
    Víte, taky mě mrzí a bolí mě mé slávistické srdce, že nám to teď poslední dobou "nelepí".
    Taky mě bolí, že si to musím "vyžrat" a trpět u zápasu, kdy silně tuším, že to po obdržené brance nesrovnáme a to je hodně špatně. Poslední zápasy se nám opakují úplně stejné chyby.
    Měl jsem radost z příchodu Santose.
    Měl bych větší radost z Vlkanovova příchodu než z příchodu Ewertona.
    Můžeme polemizovat o současném přínosu některých afrických hráčů.
    Ano jsou techničtí, ale naopak nehrají nám soubojově a do pressingu.
    My hrajeme každý zápas do bloků a do "plných" a tam je nám brejkový typ hráče k ničemu.
    Pokud je potřeba být kritický, tak s tím souhlasím a nementoruji zde nikoho, pokud to vidí tak vidí a jak už jsem řekl, mínusy tu nedávám.
    V zápase s Olomoucí jsme měli, teď to rozdělím ještě podrobněji, 6 gólových šancí, dalších 7 velkých akcí, které mohly vést ke gólové šanci a ještě několik střel mimo bránu. Nedali jsme ani jednu.
    Soupeř měl ani ne polovinu toho a dal 2 góly.
    Máme tedy problém ve všech řadách, ale to už jsem tu psal.
    A někteří naši hráči mají problém ještě sami se sebou. Trochu víc pokory a o to víc herního úsilí.
    A oponenturu trenérům jsem připomínal také.
    Ale!!
    Tohle vše by mělo probíhat tak, aby z toho nakonec nevznikl ještě větší "maglajs" s tím, že se nám úplně "rozesere" kabina.
    Ano, mnozí tady už vyměňujete trenéry, sportovního ředitele, dokonce už tu někteří naznačují i problém s penězi a Tvrdíkem a já nevím co ještě.
    Já do všech věcí v klubu nevidím, ale vždycky je dobré vidět "za kopec".
    Neúspěšná období mají všechny kluby a na nás to jako nemůže přijít??
    Ano, máme teď neúspěšné období, protože se nám nedaří hra.
    Myslíte si , že naši trenéři jsou v klidu a jsou, podle některých z Vás, úplně mimo a nejsou schopni sebereflexe??
    A jakou sebereflexi tady má spousta z Vás????
    To má být argumentem styl.... já už to říkal před rokem a půl, že to děláme špatně a neúspěšné období se dostaví????
    Vždycky, když se mi nedařilo a nebo jsem něco podělal, tak jsem si naložil práci. Buď fyzickou a nebo i tu, co zaměstná hlavu. A nestalo se doposud, že by to nezabralo.
    A jak znám našeho trenéra, kterému budu držet palce co to dá, tak ten určitě udělá pro návrat našeho týmu do herní pohody maximum. Jeho vystoupení v Olomouci bylo rozumné a na rozdíl od jiných neúspěšných a nyní již odvolaných trenérů problémy našeho mužstva vidí.
    Náprava chyb je nutná a to nejen těch na hřišti.
    Tak je pojďme všichni slávisti společně napravovat a s prominutím si nekálet sami do vlastního hnízda.
    To je daleko nebezpečnější, podobně jako být "chytrej" a hledat ve fotbale logiku.
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55


    Komentář byl uživatelem upraven (11.10.2022 10:12) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      první rytíř     před měsícem 11.10.2022 11:52 |  
      6 2

      Moudrá slova a k nim jen dvě poznámky. Poprvé tu někdo otevřeně naznačil, že naši techničtí afričtí hráči nejsou logicky silní do soubojů a ani do pressingu. Nemají to totiž v krvi. hrají jinak, než chce hrát JiT. Takže jsou dobří možná do zápasů s obdobně technicky a nikoliv silově vybavených mužstev. Takové jsou ale jen někde v Evropě a určitě ne u nás v lize! A jsme u mé druhé poznámky. O tom, že asi nejdeme správným směrem někteří z nás poukazovali již dříve. Stavěli jsme a stavíme mužstvo tak, aby uspělo pokud možno v Evropě, kde se hráči "ukáží" a snáze se jejich prodejem naplní obří rozpočet (v českých podmínkách), mimo jiné způsobený ohromným množstvím hráčů pod smlouvou, kteří by se "mohli" zapojit spíše do ligových bojů, než utkání v pohárech. Odtud pramení i spousta "nelogičností", jakými je třeba neustálá rotace, způsobující neexistenci osy týmu a tím i nevyváženost výkonů a ztráta sebevědomí mnoha našich hráčů. Rád bych se ztotožnil s míněním Sokrata, že si je toho náš realizační tým plně vědom. Dodám jen, že si pak toho musí být vědom dlouhodobě a zatím se mu nedaří najít vhodný lék. A východisko? Napadají mne vlastně jen dvě cesty. První mít více peněz. Ne z prodeje hráčů, ale od movitějšího konsorcia majitelů Druhá je opačného ražení. Uskromnit se, rozvázat smlouvy s přebytečnými hráči, ustálit vhodně složený kádr a nechat ho hrát hru, která obstojí jak doma, tak, když se podaří, i v pohárech.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      mig52     před měsícem 11.10.2022 12:20 |  
      8 2

      Sokrate, i tvůj příspěvek je výstižný. Mám jen jednu obavu. Podle toho, co dosud vidím, hlavně jak trenér (ne)reaguje na tytéž se opakující chyby, že je, doufám, že jen zatím, nepoučitelný. Nevidím u něj žádnou razantní reakci na daný stav. A že se to s námi vleče už dlouho, jak psal Alanor, je prostě fakt a nějaké řešení ze strany trenérského týmu nevidím. I já doufám, že reakce přijde, proto píšu "doufám a zatím".

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      bbslavia     před měsícem 11.10.2022 12:59 |  
      5 8

      Ahoj Sokrate,
      můžeš mi vypsat 6 gólových akcí a 7 velkých akcí?
      Já myslím, že musíme vidět věci objektivně a tedy i kriticky, utěšovat se tím, že vše se zlepší nesdílím.Prostě kvalita kádru je průměrná a tomu odpovídají výsledky.Kvalita kádru neodpovídá rozpočtu klubu.Olomouc byla technicky a pohybově lepší a hlavně efektivní ve finální fázi.A to hraje většinou jen s odchovanci a odloženými hráči.Rozpočet klubu je kolem 100 mega.Nikdo nechce kálet do vlastního hnízda, ale nelze neustále omlouvat herní projev a výsledky.Plzeň hraje LM a umí vyhrát v Olomouci a Hradci.Někde je problém....

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        wimpy     před měsícem 11.10.2022 13:16 |  
        2 1

        Většinu gólů dostaneme ze situace, kdy tlačíme, přijdeme o míč na soupeřově vápně a přijde dlouhý nákop do naší obrany, kterej vyřešíme katastrofálně.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 11.10.2022 15:17 |  
        14 5

        Zdravím a doplňuji své výše ode mne uvedené.
        Gólové šance: Traoré, Ousou, Oscar, Tiehy, Kačaraba, Douděra.
        Velké akce: 2x Provod, Ewerton, Jurásek, Usor, Douděra, Traoré
        Máme tedy průměrné mužstvo a omylem jsme druzí se skórem 34 - 11
        Olomouc má technicky lepší hráče a i pohybově ?? A proto je sedmá se skórem 15-12.
        Olomouc má rozpočet dle informací 320 mil.
        Pokud jde tedy opravdu o objektivitu jako takovou. Pohybově jsme Olomouc jednoznačně přehráli.
        Prohráli jsme si to utkání svými individuálními chybami.
        Ve svém příspěvku jsem nic z naší prohry nebo z posledních utkání neomlouval a chyby v naší hře jsem kriticky pojmenoval a navrhoval i nějaká řešení.
        Např. hra našich stoperů (nevyhráváme hlavičkové souboje při výkopu soupeřova brankáře na naší půlku), nesouhra ve středu hřiště s neúčelným držením míče a také přílišná sólová snaha vniknout do obranného bloku soupeře, upuštění od pressingu soupeře už od jejich rozehrávky od gólmana.
        Takže si myslím, že naše nedostatky vidím dostatečně kriticky.
        Plzeň hraje v LM naprosto ostudně.
        Samozřejmě, že mě mrzí pokles naší formy a domníval jsem se, že po postupu do EKL se kluci uklidní a půjde to.
        Některé výsledky tomu i napovídali, ale bohužel jsme prohrou v Plzni sami sebe dostali do "deky".
        Pokud jde o objektivitu, pak nám chybí také Holeš, Masopust a Schranz.
        Ewerton, Sor a Provod zatím nemají po zranění potřebnou formu a i to snižuje náš herní projev a výkon.
        Pokud nesdílíš můj názor a nevěříš, že se zase zvedneme, tak Ti to neberu. To je věc názoru.
        Píšeš, že nikdo nechce "kálet" do vlastního hnízda.
        Z posledních disputací na SN je asi 189 příspěvků(nebo možná jen 188 a Ty už Ti opravdu nebudu vyjmenovávat), ve kterých to posměšnou ironií a pochybovačností nad kvalitou našich hráčů a trenérů doslova čiší. U některých by dokonce už pomalu měli končit, protože nejsou dostatečně sebekritičtí.
        Tak asi tak.
        S úctou
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          bbslavia     před měsícem 11.10.2022 18:23 |  
          5 8

          Ahoj Sokrate,
          já všechny Tebou vyjmenované akce nepokládám za vyloženě velké a gólové.Průměrné mužstvo máme, to že jsme druzí v lize nic neznamená.Obraz v EKL a v předkolech mluví jasnou ŘEČÍ.Změna herního projevu k horšímu je přece jasně znát.Máme sice převahu,ale ve finální fázi je to bez efektu a v obranné fázi děláme neskutečné chyby, které se opakují.Mě se náš herní projev nelíbí.Plzeň je v LM, my v EKL.Ona má za soupeře Barcelonu, Bayern, Inter.My hrajeme Kluž, Balkani, Turek, to se nedá srovnávat.Plzeň nás jasně porazila a přehrála a hlavně má poloviční rozpočet. Neztrácí body v Hradci, Olomouci, zatímco my ano.Rozpočet Olomouce nikdy nebyl 320 mega, to je totální úlet.Kde by na to vzali,Zeptej se místních jako je Jirka Kubíček.Hrají s odchovanci a odloženými hráči.Při Tebou zmíněném rozpočtu by kupovala Olomouc hráče jako Plzeň.Při současném kádru nelze čekat výrazné zlepšení.Budeme na špici, ale v titul nevěřím, což při našem rozpočtu bych očekával jinou dominanci.Být na druhém místě v naší lize nelze považovat za velký úspěch.Každý máme jiné měřítko.A podívej se znovu na druhý poločas v Olomouci a uvidíš rozdíl v pohybu.Psal jsem o zápasu v Olomouci, nemluvím o tabulce.Nemíchej jablka a hrušky.
          S úctou.

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 11.10.2022 19:18 |  
            4 6

            Odpovídal jsem na Tebou položené otázky a odpověděl jsem.
            Je mi celkem jedno, že si myslíš něco jiného, což jsem ostatně očekával.
            Tvá odpověď je pouze a jenom snahou rozmělnit podstatu naší disputace a toho , na co ses ptal.
            Totální úlet o rozpočtu Olomouce je Tvých 100 mega a pana Kubíčka se ptát nebudu, vím čeho je schopen.
            A to i lidi v samotné Olomouci. A nezlob se, normálně kecáš i s těmi odchovanci. Olomouc nehraje jen se svými odchovanci. Hráči Trefil, Pokorný, Beneš, Poulolo, Greššák, Breite a Růsek nejsou odchovanci Olomouce.
            Jablka s hruškami nemíchám, ale Tebou položené otázky takovou odpověď musely dát včetně mé argumentace. Ale ta se Ti moc nehodila a proto ji takto shazuješ. Škoda.
            Na druhý poločas s Olomoucí jsem se díval zrovna tak, jako na první. A jak je vidět, měřítko máme opravdu velice rozdílné a myslím, že další disputace by asi nikam nevedla.
            A protože já jsem Tě za Tvůj příspěvek nijak nenapomínal, tak to nedělej taky.
            Děkuji.
            Taky s úctou
            Sokrates55


            Komentář byl uživatelem upraven (11.10.2022 19:20) . Zobrazit původní komentář

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            kjandourek (admin)     před měsícem 11.10.2022 21:14 |  
            7 0

            Jenom, abych si to ujasnil: Douděra sám před prázdnou brankou na malém vápně si trefí stojnou nohu.... Ousou snad ještě blíž prázdné branky jí přestřelí... Oscar jde na brankáře sám a zakončuje ze vzdálenosti cca 10 m ... To pro Tebe nejsou vyložené šance? Já opravdu netuším, jak si představit vyloženější....

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          mudrc     před měsícem 12.10.2022 07:00 |  
          2 1

          Dobre rano, priteli Sokrate 55, dekuji za prijemne cteni. Zastavim se vsak u rozpoctu Sigmy, kde pises, ze “dle informaci” ma rozpocet 320 milionu. Takhle zdrojuje novinar, jenz musi denne sepsat x clanku, aby se uzivil, ale k Tobe mi to nepasuje. Zauvazuj nad tim, kde vsude tech 320 milionu v Sigme je, v odmenach hracu a zamestnancu klubu, v prestupech… :-) Presto by se hodilo doplnit, jake informace mas na mysli.
          320 milionu v Sigme je blbost asi takova, jako kdybychom tvrdili, ze Praha je na Morave, Strakonice na Sumave apod.

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 12.10.2022 09:03 |  
            4 1

            Zdravím Mudrci.
            Máš pravdu. Měl jsem si to ověřit.
            Udělal jsem to dnes ráno a těch 320 milionů je skutečně hodně. To se mi nepovedlo a omlouvám se i všem ostatním disputujícím včetně přítele bbslavia.
            Také Strakonice nejsou na Šumavě :-)).
            Sokrates55


  35. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Divizni (přítel SN)     před měsícem 11.10.2022 09:58 |  
    19 2

    Je zajímavé číst takto protichůdné názory. Hodnocení Alanora se mi líbí, ale souhlasím i s tím, že jsme měli obrovskou smůlu. Říkám vám jako trenér s licencí, že 10x na tréninku nahodím tomu olomoučákovi co dal prvního góla balon a bez obránce po něm budu chtít udělat to samé. Nedokáže to ani jednou!!!! To byla tak náhodná trefa. I když samozřejmě krásná. Druhou branku připisuji stejným dílem Kačarabovi a gólmanovi. Oba to měli vyhodnotit lépe. A ty naše šance? Já řval vzteky na celou ves. Vždyť pokud to teď přeženu, my jim snad ty góly vykopávali z jejich brány. Spíše se tímto přikláním k té smůle než k neumění. Hezký den všem.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Ados     před měsícem 11.10.2022 10:11 |  
      20 0

      Chtělo a mohlo by se říct smůla, ale špatné výsledky na hřištích soupeřů jsou špatné celý rok 2022. Vůbec nemáme vnitřní sílu jako dřív.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Divizni (přítel SN)     před měsícem 11.10.2022 10:16 |  
        1 0

        To máš pravdu. Já reagoval na tenhle jediný zápas.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Markus     před měsícem 11.10.2022 10:28 |  
      6 0

      Zajímal by mě názor na naši střelbu. Ten olomoučák to prostě zkusil a ono to vyšlo, ale i kdyby to nevyšlo, dost možná by to Ondra jen vyrazil nějakému dalšímu střelci na nohu. Jsem toho názoru, že bychom měli do naší hry přidat více střel z první a více střel z otrochu větší vzdálenosti. Je to nejistý až náhodný faktor, nicméně máme tam šikovné ofenzivní hráče a tyhle situace jsou přece o tom, kdo zareaguje rychleji, mě to vychází jako dobrý trade to občas takhle zahrát. Nemohu se zbavit dojmu, že naši hráči byli za takové pokusy v minulosti káráni, takže si všechno tak nějak pečlivě připravují, až to pak vypadá poněkud alibisticky a i pomalejší soupeř mezitím reagoval.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      lantsmit     před měsícem 11.10.2022 11:19 |  
      3 2

      souhlas, že střela tomu Olomoučákovi vyšla až téměř náhodně, a proto to lze považovat svým způsobem za smůlu. Ale hlavní problém je v tom, že nás takováhle situace, která prostě někdy přijde, páč je to fotbal, nebývale pokládá. O tom mluvil JiT v pozápasovém rozhovoru. Což má za následek nižší sebevědomí a s tím související nekvalitu v soubojích i koncovce v soupeřově vápně. Těch hráčů, tímhle způsobem neodolnejch, teď máme na hřišti mnohem víc než dřív, dílem kvůli jejich špatnému výběru a dílem kvůli tomu, že si je nemáme čas v tomhle směru připravit. Pokud by to vůbec s některými šlo. A proto nejde úplně mluvit o smůle při těch našich šancích, i tohle se dá ovlivnit, když se nám v nich v minulosti objevovali daleko odolnější hráči jako je třeba Lingr, Kuchta, Holeš, Provod (když byl nadupanej), Bah apod.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      wimpy     před měsícem 11.10.2022 11:26 |  
      0 0

      Musím se přiznat, že já už jsem se při těch našich zahozenejch šancích smál. Půvabný bylo, že jsme prohrávali dva nula, už se hrálo nastavení a komentátoři pořád říkali, že ještě máme čas.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      mig52     před měsícem 11.10.2022 12:06 |  
      6 2

      Tak pozor, zase to, co zazdil Ousou je sakra umění. to bylo větší umění nedat než proměnit. to fakt nevymyslíš.

  36. .

    japhy     před měsícem 11.10.2022 12:16 |  
    3 0

    Tak ve mně se to pere vesele dál.
    Na jednu stranu s Alanorem souhlasím, nedá se snad nic vytknout. Tak dlouho jsme hledali konstruktivní stopery, až je možná máme, ale není na ně vůbec spoleh. Mi neříkejte, že stoper musí být nějaký míčový kouzelník.
    No, a na stranu druhou tu máme dva zápasy za sebou, kdy si na nedostatek šancí rozhodně stěžovat nemůžeme a zároveň jsme 3x inkasovali po galapředstavení Kačaraby, jinak soupeř neměl skoro nic. Olomouc až po tom, co jsme to na konci otevřeli.
    Plus mě teda nebaví základní 11, kde z různých důvodů chybí alespoň někdo z: Schranz, Lingr, Sor, Usor, Olayinka, Provod, Ševčík. Přitom 2 z of. hráčů v základu jsou po zranění. Vlastně nastupujeme s béčkem :(
    Zastal bych se Douděry i Koláře při brankách, nevím, jestli to šlo udělat líp. Douděra šel zdvojovat do vápna, po milimetrový hlavě Kačaraby se ke svému hráči vracel a snažil se blokovat. Kolář byl dobře vysoko pro případně propadlý balon, po další skvělý průnikovce Kačaraby se už jen snažil couvat zpátky, ale nestihl to.

    • Re: .

      Marcelo10     před měsícem 11.10.2022 13:20 |  
      4 1

      3x jsme neinkasolavili po kiksech Kačarby, ale pouze 2x :)

  37. Dovolená

    Slavistat     před měsícem 11.10.2022 17:27 |  
    4 2

    Tak před více jak týdnem jsem odjížděl na dovču, víkend před tím Plzeň remízovala a ztráceli jsem na ni jen bod (+zápas). Co jsem byl pryč, měli jsem hrát doma s Kluží a pak ligu, docela jsem se těšil, že to vyhrajeme a litoval jsem, že to neuvidím. Přijedu a je všechno úplně jinak, prohra s Kluží i Olomoucí, oboje dost podobně, mizernou produktivitou, systémově opakovanými chybami stoperů i Douděrovým bráněním (radši vidím na beku Masopusta a snad i Schranze a Douděru před nimi, ale ani Maso ani Schranz teď nejsou) a celkově nemastné výkony týmu. Takže zkažená nálada (tedy ona byla už během týdne, co jsem si přečetl výsledek poháru). A to stačil jeden jediný týden.
    A docela mě zaujal určitý výrok, který trenér dost často říkal: "Trochu jsem si zkomplikovali situaci ... v kvalifikaci o Konferenční ligu, v lize, v Konferenční lize, také s přestupy a předtím v nadstavbě cestu k titulu, až začínám pocit, že kdyby řekl, v čem jsme si letos nezkomplikovali situaci, že by to nemusel pořád opakovat!

  38. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Slavistat     před měsícem 11.10.2022 17:46 |  
    8 2

    Ještě jeden komentář, ve kterém zhodnotím hráče, ale spíš z pohledu delšího období, ale platí to i na několik posledních zápasů v lize.
    Stopeři, oba Ousou i Kačaraba, společně jsou prostě hodně nejistí, nespolehliví a měli by hrát každý s někým kdo bude řídit obranu a ne to nechat na nich. Pak dělají hloupé a opakující se chyby. O Santosovi nemluvím, ten se měl aspoň 3 měsíce jen zapracovávat do týmu.
    Douděra - fakt se ukazuje to co mu vyčítali jiní trenéři v předešlých týmech, že neumí bránit, nezavírá přetažené centry, občas chybuje pozičně ve hře jeden na jednoho a celkově je zbytečně jankovitej - bohužel místo aby hrál v záloze nebo na křídle, kde by byl profit z jeho návyku se včas a rychle vracet dozadu, tak musí hrát beka a to proto, že se žádný krajní obránce s kvalitní defenzivou nekoupil, tedy koupil se na ten post on (a Masopust a Schranz, tedy hráči, které na tom beku nakonec vidím raději než Douděru, i když jsou to původně ofenzivnější hráči než Douděra, jsou zranění).
    Oba Sor i Usor hrají hodně na sebe a nemají ještě dobré takticko-poziční návyky, také plno míčů zadrbají, protože jsou zdvojeni, nemohou vystřelit, ale míč na volného hráče neposunou a neposunou a furt to chtějí urvat sami pro sebe na střelu (to hlavně Usor), přitom by stačilo jen nahrát a bylo by pro jiného hráče na střelu nebo od nich na narážečku do vápna. Tihle kluci prostě potřebují hrát v týmu alespoň rok, aby získali správné rozhodování a dovednosti. Ale mám takový dojem, že ukážou své největší přednosti a hned by chtěli jít za lepším na Západ...ovšem celkově dobrými hráči ještě nejsou. A je otázka, jestli takový průtokáč jde udržet delší dobu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      mig52     před měsícem 11.10.2022 19:53 |  
      0 3

      Ok, až na toho Santose. Vždyť hrál pravidelně v prádelně a měl odkopáno hafo minut. Nevím, proč se ve Slavii zavedl tento příjimač, nikde jinde jsem tuto specialitu nezaznamenal.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Slavistat     před měsícem 11.10.2022 20:26 |  
        1 2

        No jo měl odehráno, ale u nás hořel a kazil. Ten "přijímač" není nutný pro každého, někdo ho nepotřebuje nebo mu stačí pomoc spoluhráčů a někdo potřebuje dostat některé systémové návyky pod kůži "násilím půlročního přijímače".

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Dennis     před měsícem 12.10.2022 06:59 |  
        7 0

        Hele Migu, dokážeš někdy pochopit, že stopeři v Plzni hrají úplně jinak než stopeři u nás?

        Plzeň hraje v bloku, mnohem níž než naše obrana, jiným způsobem rozehrává, tedy i úkoly stoperů v ofenzivním postavení jsou odlišné a totéž platí i pro defenzivní postavení, hlavně se mnohem více navzájem zajišťují.

        My hrajeme obranu výš, na mnohem větší riziko, často bez zajištění, tj. 1 na 1, stopeři se zásadním způsobem podílejí na rozehrávce, přičemž nenakopáváme na Chorého, ale snažíme se míč posouvat postupně nahoru především po zemi.

        Chápeš ty rozdíly? Nikdo jiný u nás to nehraje tak jako my a už vůbec ne Plzeň nebo Karviná, kde Santos hrál. Proto když k nám přijde stoper z ligy, tak si prostě musí zvyknout na jinou pozici, jiné postavení, musí se jinak rozhodovat (lépe a rychleji), protože ho mnohdy už nikdo nezajistí.

        Santos to zatím nedal. Resp. v těch zápasech, co hrál, tak se často rozhodoval špatně a byly z toho chyby a šance soupeře. Tolik ke specialitě, kterou nazýváš přijímač. Není v tom nic jiného, než odlišný způsob hry a odlišné nároky našeho realizáku na hru stoperů.

  39. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    cvočkař Danda     před měsícem 11.10.2022 22:39 |  
    16 0

    Tak jsme si pobrečrli s pomudrovali a ve čtvrtek budeme zase mačkat pěsti
    To je zivotni udel fandy Slavie!!!

  40. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    o-cab     před měsícem 12.10.2022 15:09 |  
    8 4

    diky Alanore za kritickou vsuvku. ja si myslim, ze ten problem je jednodussi, a vezi v totalni aroganci az hlouposti vedeni klubu v prestupech smerem ven.

    konkretne se budu stale tocit na tom, ze dvakrat neprodat za stovky milionu zastupitelneho Kolare bylo v obou pripadech kriminalni rozhodnuti, zvlaste za tech 400m, za ktere se obchoduji brankari v PL. nasledne jsme dle vedeni nuceni prodavat Stancia, ktery je jediny hrac nove Slavie, ktery byl ocividne naproto nenahraditelny, a ktery hlavne ani odejit nechtel. Kolaruv plat mohl mit on a ted bychom neresili problem produktivity a jeste meli 100-300m navic.

    druhy absurdni pripad je odchod Kudely. ten uz mozna nemel rychlost, ale v momente, kdy prestavujes celou obranu mladymi kluky a jediny zkuseny hrac je polovinu kariery zraneny, tak odchazet Kudelu je sabotaz.

    treti pripad, ktery mne bije do oci, je Bah. nejlepsi hrac ligy, u ktereho pul roku dopredu vis, ze bude odchazet, a ty proste ani na rozdil od stoperu nevyvijis snahu ho nahradit. tak za nej hrajes, opet v uplne novy, nezkuseny obrane, jedno ze tri kridel/utocniku.

    ja jsem presvedceny, ze proste mit Stancia a Kudelu plus slusneho praveho beka, tak tu skoro nic z vyse popsaneho neresime. nesouhlasim s tim, ze Provod, Olayinka nebo Holes nejsou vudci typy, pouze nemaji formu nebo maji zraneni. rozhodne jsou, ale ten klub se totalne sebeposkodil, co se kostry tymu tyce.

    pak taky nezapomenme, ze se koukame, jak Vlkanova, ktery k nam byl nateseny jit a za ktereho jsme odmitli zaplatit jednotky milionu navic, tahne reprezentaci a Plzen presne na tom kreativnim postu, ktery ted nemame.


    Komentář byl uživatelem upraven (12.10.2022 15:11) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Pedro50     před měsícem 12.10.2022 20:55 |  
      1 1

      S Kolim je to naprostá pravda, Kudymu by Slavia asi smlouvu na dva roky za 50 mega v pětatřiceti letech nedala.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        o-cab     před měsícem 13.10.2022 00:11 |  
        0 0

        palec dolu ode me nemas, ale nemusela - mohla ho mit podepsano daleko driv nez nejaka jina nabidka vubec byla. respektive ona ta nabidka na prestup byla primarne proto, ze jsme ho my nechteli prodlouzit. rikal to v rozhovorech uplne jasne, ostatne stejne jako Skoda, po jehoz odchodu jsme pul roku nebyli schopny davat goly.


        Komentář byl uživatelem upraven (13.10.2022 00:12) . Zobrazit původní komentář

  41. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Sranda_Tecl     před měsícem 12.10.2022 16:54 |  
    2 3

    Chybí nám Ivan Schranz, náš nejlepší útočník. Poslední 4 kola nemohl hrát kvůli zranění, z toho jsme 3krát prohráli. On by to strhl a udělal 3 body.