Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

Třetí zápas po sobě měl naprosto stejný průběh i konečné resumé. Slavia nezvládla roli favorita, nevstřelila ani gól a prohrála. Ve slabé skupině Konferenční ligy tak nejsou sešívaní daleko od vyřazení. Kromě samotného zápasu jsem se pustil i do detainějšího rozboru situace v klubu.

Co si budeme povídat, kdybych chtěl ušetřit čas, tak jen zkopíruji minulé hodnocení, kde jsem se o našich problémech proti "autobusu" rozpovídal obsáhleji. Osud tomu chtěl, aby si Slavia a hlavně její fandové vypili kalich hořkosti až do dna. Takže jsme proti zalezlému bloku neúspěšně nebušili jako hluší do vrat jen jednou, ale hned třikrát za sebou. Má to ale tu výhodu v tom, že se teď najde rozhodně méně lidí se shovívavým názorem, že šlo jen o "zápas blbec" a "otázku smůly". Ne, skutečně to není o štěstí. Je to dlouhodobá záležitost zapříčiněná špatným složením kádru.

Pro fanoušky jde samozřejmě o nejkrutější způsob proher. Když vás soupeř přehraje, tak si řeknete, že zaslouženě vyhrál lepší a spíš to zkousnete. Ale když máte tři zápasy až drtivou převahu a z ní nedáte ani branku, zatímco soupeř přeleze dvakrát půlku a vždy po naší hrubce skóruje, tak je to - promiňte mi ten výraz - k posrání. Já se přiznám, že už jsem včera přešel do fáze rezignace, protože nervy mám jen jedny. Je strašné, když v podstatě víte, že je v 11. minutě po zápase, když jste inkasovali první branku. Přitom by to pro mužstvo, které tu chceme mít, neměl být žádný tak zásadní problém. 80 minut proti zjevně slabšímu týmu je víc než dost času na otočení zápasu. Ale Trpišovským poskládaná Slavia už více než rok neumí zápasy proti betonu otáčet, ba ani alespoň vyrovnat. Já zápas samozřejmě dokoukám, protože v koutku duše věřím, že jednou se to protrhnout musí... Včera to každopádně nebylo a byl to opět naprostý zmar. Je až alarmující, že při drtivé převaze (24:5 na střely) nemusel Scuffet vytáhnotu ani jeden těžší zákrok. Na mužstvu je navíc vidět, že po třetí stejné porážce už ani nemá sebevědomí a psychické síly, aby v obrat věřilo.

Hráčům se nicméně nasazení vytknout nedá. Všichni makají a plní pokyny trenérů. Dokonce ani u těch nejvíc nepovedených angažmá z poslední doby, jako byli Krmenčík s Plavšičem, se nikdy nedalo pochybovat o snaze hráčů. Plně tak chápu frustraci u Tecla, který po zápase řekne, že neví, co víc už má pro gól mužstvo udělat. Problém je prostě ve složení týmu. My bychom byli úspěšní, kdyby se fotbal bodoval jako krasobruslení a body se dávaly jen za mezihru mezi vápny. V nich je to katastrofa. Já už tu příčiny rozebíral mnohokrát, tak jen v krátkosti - v útoku se neprosadíme myšlenkou (kreativní mozek v záloze) ani hrubou sílou (vysoký a důrazný útočník). V obraně zase nemáme dostatečně kvalitní hráče na to, abychom hráli maximálně náročnou vysoko vytaženou hru bez zajištění.

Celý tým je pak dosti malý, takže většinou tahá za kratší konec i při standardkách (zlepšení v této sezoně přišlo, ale bohužel jen proti slabým soupeřům v lize). Velmi jsem zklamán i vyjádřeními trenéra Trpišovského. Před zápasem mluvil o tom, že "nám chybí síla a soubojovost", po zápase, že "je to o troše štěstí a větším důrazu". Takže v podstatě klasická vysmívaná hláška o štěstí a srdíčku. Fakt bych očekával mnohem větší vhled do situace a sebereflexi od několikanásobného nejlepšího českého trenéra, který měl několik přestupních období volnou ruku, aby si tým sestavil k obrazu svému.

Ten tým teď máme strašně jednotvárný. Všichni jsou rychlí a hodně běhají. To jsou pro trenéra schopnosti, přes které nejede vlak. Ale není lepší mít radši o trochu méně kreativního stopera, který umí bránit, jako byl Ngadeu? A není lepší mít v týmu aspoň jednoho pomalejšího ale kreativního hráče, jako byl Hušbauer, než pět stejných středních záložníků, kteří jen míč překulují do strany? Není dobré mít směrem dopředu jedno eso, jako byl Stoch, které třeba vždy není úplně spolehlivé dozadu, ale svou produktivitou to bohatě vynahradí? O vysokém útočníkovi ani nemluvě.

Jistě mi namítnete - to ten Trpišovský zapomněl během roku trénovat? Vždyť skoro vše, na co za 3 roky sáhl, se proměnilo ve zlato, tak přeci není možné, že to najednou nejde. Není to tedy jen klasické nadávání na trenéra, když se jedno období nedaří (protože dařit se přece nemůže pořád)? Můj názor je, že ten sešup Slavie trvá už druhou sezonu a že je logický. Nejde o žádné smolné období, naopak jsem přesvědčen, že současné výsledky plně odpovídají tomu, jak se tu poslední roky pracovalo a jaký se složil kádr. A bez změny koncepce nás čeká budoucnost podobná současnosti, ne návrat k dominanci.

Své názory samozřejmě vysvětlím. Proč byl trenér Trpišovský tak úspěšný a proč nyní není a podle mě ani nebude, pokud se koncepce nezmění? Protože v tom úspěšném období došlo k ideálnímu mixu hráčů, kteří už tu byli před ním a které by si on nikdy nevybral (Škoda, Stoch, Ngadeu, Hušbauer), a jeho trenérské vize. Trpišovského fotbal byl moderní a neokoukaný (nyní už se protizbraň našla a trenér není schopen nic změnit), skvěle v něm vyrostl Souček, pefektně do týmu sedly posily jako Kúdela, Coufal či později Kuchta. A ty osobnosti, které se vymykaly, přinesly procenta navíc a skvěle tým doplnily. Ideální příklad je Stoch, který se pod Šilhavým utápěl v kličkách na půli a za Trpišovského se stal o level přínosnějším hráčem, kdy byl donucen v rámci svých možností makat dozadu a zároveň hrát dopředu účelně.

Po velkých úspěších samozřejmě následovaly prodeje nejlepších hráčů. To je prostě úděl českých klubů a Premier League se konkurovat nedá (a jak se ukázalo, výš byla pro hráče i belgická soutěž). Nicméně i když Slavia musela prodávat, tak stále měla nejlepší možnosti pro doplnění kádru v ČR. A do odchodu Nezmara doplňování kádru fungovalo ještě racionálně. Pak převzal veškeré sportovní pravomoci ohledně áčka Trpišovský a sestavil si jednotvárný tým. Takže máme přehršel rychlých a běhavých hráčů, kteří jsou solidní dopředu i dozadu, ale už nemáme nikoho, kdo by byl výjimečně dobrý dobrý dopředu (na úkor nedostatků v obraně) nebo dozadu (na úkor třeba rozehrávky). A je očividné, že tahle "monokultura" funguje mnohem hůře než mix, se kterým musel Trpišovský pracovat na začátku svého angažmá.

To jen tak ve zkratce k současné situaci. Kromě toho samozřejmě hrají roli i zjevně prapodivné přestupní přešlapy (Musa vs. Krmenčík, nesmyslné zkoušení Talovjerova v záloze a jeho následné hostování, aniž bychom měli pokrytý post stopera, Madsen, Plavšič, Fila...), zvláštní až příliš radikální koncepční rozhodnutí (budeme kupovat jen hráče do 21 let, půjdeme africkou cestou...) i nutnost prodávat hráče kvůli financím. Právě nutnost prodeje bych ale vedení zas tak nezazlíval. Nyní každý tuší, že pustit Stancia nebyl úplně nejlepší nápad a že možná stálo za to udržet Kúdelu. Nicméně vedení třeba trenérovi vyšlo několikrát vstříc, když za skvělé částky nepustilo Koláře a Olayinku. A jaký je výsledek? Oba jsou v podstatě neprodejní, zatěžují rozpočet obřím platem, který spíše odpovídá zásluhám, protože na hřišti již nepatří k oporám ani jeden. Jasně, u obou hrálo roli zranění, ale jen chci ukázat, že situace není černobílá a pro vedení to není lehké - úskalím může být ztráta hráče při prodeji i jeho předržení v klubu.

P. S. Úplně poslední zmínku bych věnoval zraněním, která také hrají významnou roli. Při jejich počtu a dlouhodobosti jsem také přesvědčen, že se nejedná o náhodu. Buď je chyba v tréninkovém procesu (přetěžování hráčů?), výběru hráčů (bereme skleněnky?), nebo regeneraci. Svou roli hraje samozřejmě i reprezentace, která je v tomto případě komplikací, kterou nemůžeme ovlivnit. Ale jen na ni to nelze házet - nějaký systémový problém musí být i ve Slavii a mělo by být nejvyšší prioritou ho identifikovat a vyřešit.

Zároveň si nemyslím, že by byli zranění hráči velkým alibi pro výsledky. Jak jsem psal, tak hráči jsou do značné míry jeden jako druhý a nikdo ze zraněných by to výrazněji nevytrhl. Ostatně Ševčík s Holešem odehráli celý zápas doma proti Karviné při prohře 0:1 a žádnou kreativní nadstavbu nepřinesli. V 1. kole v Hradci pak závěrečných 35 minut odehrálo trio Holeš, Ševčík, Provod a žádná změna se také nekonala.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 4 - Góly se mu vyčítat nedají, zároveň si ale zase můžeme postesknout, že nás brankář nepodržel. Druhý gól měl na ruce a chytit se dal, byť by to byl světový zákrok.

Taras Kačaraba - 4 - Nevyhořel zdaleka tak jako proti Olomouci, i tak ale proti Kluži nezahrál nijak zvlášť dobře. V obraně neuhlídal hráče před hlavičkou do tyče, byť se aspoň dostal do souboje. Dopředu se pokoušel až nesmyslně často o zakončení nebo finální centr, což byl při jeho technických (ne)schopnostech jen odevzdaný míč.

Aiham Ousou - 5 - Průměrný výkon. Výrazněji sice nechyboval, ale celkově mělá obrana příliš velké problémy na to, kolikrát se Kluž dostala na naši polovinu.

Oscar Dorley - 4 - Nezvyklý post krajního stopera ve hřecelkem zvládl, při standardce ale přes něj šel druhý gól. Reálně hrál hlavně dopředu, jak je zvyklý z pozice beka. A tam to žádná velká sláva nebyla jako u Slavie celkově.

Peter Olayinka - 2 - Podle trenéra je jedním z lídrů mužstva. O to je smutnější, že ho během roku 22 už poněkolikáté potopil (Karviná, Liberec). Tentokrát to bylo naprosto školáckou chybou ve vápně, kde se pokoušel při hlavičkování v chumlu odvrátit míč nůžkami. Byla z toho penalta a vítězný gól. V útoku nic zvláštního nepředvedl, naopak se Lingrovi přimotal do nadějné šance a jen mu překážel.

Christ Tiéhi - 4 - Z dlouhodobé statistiky je to hráč v podstatě bez ofenzivních čísel. Proti hlubokému bloku jen potvrzuje, že v takových zápasech rozdílovým hráčem nebude.

Ibrahim Traoré - 4 - Vyslal jeden velmi zajímavý střílený centr, který do sítě málem dostal Jurásek. Jinak nepředvedl nic nadstandardního, což je prostě málo.

Moses Usor - 3 - Potvrzuje špatnou formu. Ale je to mladý kluk a byl už vůbec zázrak, že nás táhl na začátku sezony. Teď to musejí převzít jiní. Usor by měl hru zjednodušit, zbytečně se utápí v kličkách a chodí do nesmyslných soubojů proti několika hráčům.

David Jurásek - 5 - Zachovává si standard a povětšinou dobře centruje. V Kluži se dostal i do dvou největších šancí Slavie. Jednou dobře střílel, podruhé netrefil odkrytou branku. Střílený centr byl ale těžký a Jurásek ho hrál vyloženě na dlouhou nohu, aby míč vůbec zasáhl. Takže si nemyslím, že to byla až taková tutovka, jakou měl třeba Douděra a Ousou v Olomouci.

Yira Sor - 3 - Proti hlubokému bloku se vůbec neprosadil.

Stanislav Tecl - 3 - Platí pro něj to stejné jako u Sora. Ale co čekat od útočníka, který dal v Evropě gól před 8 lety, i když ji hraje v podstatě pravidelně. Je ostuda trenérů, že opakovaně musíme spoléhat na hráče, který na evropskou úroveň dlouhodobě nemá.

Ondřej Lingr - 4 - Jeden z mála našich hráčů, který si dokáže najít místo ve vápně a být produktivní. Včera ho ale míče moc nepotkávaly a vidět byl jen v jedné situaci, kdy dobře hlavičkoval míč na doklepnutí na zadní tyči. Za 35 minut bych ale od něj čekal víc.

Ewerton - 4 - Ani on nedokázal obranu Kluže rozlousknout. Celkově úvod jeho angažmá ve Slavii zůstává za očekáváním.

Lukáš Masopust - 4 - Působil velmi podrážděným dojmem. Frustraci se není co divit, ale Slavia si za ni svou nemohoucností může sama. Nešťastně trefil spoluhráče před rohovým kopem na 2:0.

Matěj Jurásek a Ondřej Kričfaluši nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

4. - Čtvrtek 13. 10. 2022 18:45

Evropská konferenční liga, 2022/2023
2 - 0
1 - 0
CFR Kluž
CFR Kluž

11. Deac (pen.)
84. Matias

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (151)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    japoko     před rokem 14.10.2022 14:24 |  
    22 5

    Velmi přesné Alanore, díky!

  2. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    vršek     před rokem 14.10.2022 14:25 |  
    15 4

    Budu se opakovat, ale už dnes podruhé Vám děkuji za zcela jasné a výstižné hodnocení současného stavu našeho týmu.

  3. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    SirCohen     před rokem 14.10.2022 14:53 |  
    14 2

    Smutné čtení, ale pravdivé. Reálné cíle pro zbytek sezony tak jak je vnímám já se opět kousek vzdálily - hrozí vypadnutí ze skupiny EKL, před jejímž startem jsme byli pasováni na hlavního favorita na postup. Snad nás nepřekvapí Dukla a nevykopne nás z domácího poháru, který je naší hlavní šancí na poháry v další sezoně.

  4. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    Thane (přítel SN)     před rokem 14.10.2022 15:01 |  
    10 15

    Hele sorry ale tam jsou veci..jestli neni lepsi mit mene kreativniho ngadeua? Ja myslim ze kdyby bylo na vyber tak ho bere vsema deseti. Jenze ho nema a krome santose se neprived ani nikdo dalsi.
    Taky si prived stancia ale ten se do uvahy asi nehodil..
    Vycitas ze jsme predrzeli olayinku a Kolare ale Kolar byl neskutecnej nez ho to prase zrakvilo a Olayinka mel jaky nabidky? Loni neprosel lekarskou prohlidkou (takze ho chteli pustit) a letos na nej nic nebylo. Tak jaky predrzovani?

    Ze to bylo tim ze tu uz mel hrace skvely hrace se kterejma musel pracovat? A nebylo to taky tim ze jsme si tehdy mohli privest koho jsme chteli nebyla tu konkurece na prestupy nebylo to cely prebrany takze jsme mohli kupovat kvalitu a ze se tady sesli vyjimecni hraci? Privedli jsme Coufala (pak dokonce Baha) a ted jsme mohli mit Mejdra..ja nevim to proste neni stejna kvalita a kdyz ho srovnam s douderou tak jsem radsi ze mame jeho a ne Mjedra kterej je jen vysokej. Proste se tu sesli vyjimecni hraci (taky tu z nich prakticky nikdo nezbyl) vytvoril se neuveritelnej tym kterej tady dalsich 20 let nejspis nebude a my se musime jen snazit aby ten kvalitativni pad nebyl moc velkej. Podarilo se nam vyrovnat s odchodem Soucka i Coufala atd ale vzdycky to proste nevyjde a navic uz dneska musime prodavat hrace pravidelne a taky jsme jich nesmysl prodali. A kdyz je tam obmena takova tak ani neni mozny tu kvalitu udrzet.

    Hele ja nejsem spokojen se smerem kam jsme se vydali ze jsme duslednost a odpovednost co mel kazdej hrac a byl to zaklad opustili na ukor technicnosti a rychlosti a ze spousty zapasu jsem letos byl fakt nasranej ale s tim co a jak si napsal ja proste nesouhlasim. A to vecny vzyvani Musy a tady jeste Stocha a Husbauera..ja nevim asi si nepamatujes jak jsme s nima hrali a jak potom bez nich. A dokud tady byl Kuchta tak si na Musu pochopitelne nikdo ani nevzpomnel (krome pochopitelnyho srovnani s Krmencikem) a na Husbauera se Stochem si doted za ty tri roky nebo kolik nevzpomnel vubec nikdo. Takze vytahovat je jako dobry priklady mi prijde jako uplnej ulet.

    Potrebujem dost posilit (z venku tady toho proste moc neni a nic co by nas melo posunout na vyssi uroven v pomerne kratky dobe) a potrebujeme stabilitu protoze ta premena byla obrovska a minimalne cast z toho si vedeni uvedomuje. Dost jsme toho za posledni dobu posrali a ja jsem taky nespokojenej a asi bych to mel aspon na A4 kdybych mel psat co vsechno me sere ale s timhle ja proste nesouhlasim..

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      Alanor (admin)     před rokem 14.10.2022 15:12 |  
      28 2

      Na Olayinku byla nabídka přes 200 mega ze Stuttgartu. Loni už to právě bylo pozdě s tou Kodaní.

      A vůbec tím nemyslím, že tu jmenovitě Stoch s Hušbauerem měli zůstat. Oba odešli akorát, pak už neměli výkonnost. Ale mluvím o typologii, že nám v kádru chybí kreativní či jinak atypičtí hráči, kteří mají výrazně silnější i slabší stránky. My bereme ty, kteří umí všechno, ale vlastně nic špičkově, takže to pak v reálu může dopadat proti určitému stylu takto bezkrevně a vlastně ani nemáme možnost něco výraznějšího změnit.

      A odkud teda ty hráče bere Plzeň, navíc při menších finančních možnostech? Já souhlasím, že se tu tehdy sešel výjimečný tým, ale nikdo neříká, že musíme opakovat Sevillu či LM. Ale pořád máme mnohem lepší možnosti, než abychom se spokojili se ztrátou titulu na podzim a nepostupem z vyloženě slabý skupiny Konferenční ligy, což nám nyní oboje vážně hrozí.


      Komentář byl uživatelem upraven (14.10.2022 15:12) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        Slávista 51     před rokem 14.10.2022 15:21 |  
        2 10

        Občas neškodí, zamést si před vlastním prahem, že !

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        vršek     před rokem 14.10.2022 15:56 |  
        6 1

        Souhlasím.
        Dovolil bych si připomenout jednu zásadní věc - myslíte si, že by oni hráči, kteří přišli před sezónou do Plzně, by tam přestoupili, kdyby neměli naději hrát LM.
        Pokud vypadneme s KL je třeba vyhrát ligu nebo český pohár a být nadále "lákavou destinací" na přestupovém trhu pro hráče, kteří čekají na zahraniční angažmá.
        Je třeba si stanovit priority. Je třeba si určit co chceme vyhrát. Nebo snad naše priorita bude opravdu jen výchova nadějných hráčů a čekání na jejich zpeněžení? V našich podmínkách to úspěšně praktikovat nelze. Pokud tedy nechceme být jen "chovnou stanicí" Avšak bez výrazných týmových úspěchů se ti "vychovaní" budou jen těžko prodávat....
        To, že je nepravděpodobné, aby jen mladí talentovaní hráči byli úspěšní v týmové sportu dokládají výsledky našeho béčka - jeden Švec nestačí.... I ti nejtalentovanější potřebují mít vedle sebe výrazné osobnosti.

        • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

          rak (přítel SN)     před rokem 14.10.2022 16:52 |  
          10 1

          K tomu béčku to píšu opakovaně. Je špatně hrát tu soutěž výhradně s mladíky. I pro svůj rozvoj potřebují pár zkušených vedle sebe a ne jen proti sobě.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      vršek     před rokem 14.10.2022 15:39 |  
      19 2

      Souhlasit jistě nemusíte a o jednotlivých hráčích ve výčtu Alanora i Vás je možné diskutovat hodiny...
      Já bych však připomenul jednu věc, která mne překvapila u Trpišovského, když u nás začínal. Týká se právě Ngadua a výběru hráčů - byl to právě tento hráč, který po nástupu Trpišovského odseděl cca 7- 8 kol na lavičce, než byl vrácen do základní sestavy. Jistě, Trpišovskému to došlo. V pořádku a vyřešil to správně...
      To, že tým není v současné době dobře složen dokládá jedna podstatná hráčská pozice. Pravý bek, Podívejte se na soupisku na oficiálních stránkách Slavie. Tam totiž není uveden žádný pravý bek! Douděra, Masopust natož Schranz jsou v soupisce uvedeni jako hráči středu pole.
      Co se týče Hušbauera. Jistě nebyl to hráč, který splňoval náročné nároky Trpišovského stylu hry. Ale současný problém není v tom, že nikomu nechybí "pomalý" Hušbauer. Problém je v tom, že současnému týmu chybí takový hráčský typ a osobnost , který v důležitých momentech tým držel svou buldočí povahou a fotbalovým myšlením.
      A když napíšete, že pokud by byl Kuchta nikdo na Musu ani nevzpomene, pak já se hlásím. Několikrát jsem sem psal, a to i během vydařeného působení Kuchty, že vyřazení Musy je jednou z největších Trpišovského chyb. Trpišovský je nejúspěšnějším trenérem Slavistické historie po Maddenovi - všechna čest a sláva a byly to tři krásné roky.
      Ale za současný stav týmu, jeho složení a výkony přece někdo odpovídá. Tohle není jen o výkonech jednotlivců na hřišti a spoustě zraněných, V současné chvíli jsme myslím v neřešitelné situaci. V situaci, do které jsme se svou bohorovností a jakýmsi pocitem nadřazenosti dostali sami. V této chvíli nám všem nezbývá než doufat, že opětné střídání Kačaraby, se zřejmě svalovým problémem, mu umožní nastoupit v dalších zápasech....No, tři stopeři a dva možné jejich záskoky nám přece do sezóny bohatě stačí a pravý bek je vlastně k ničemu!

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      Boss82     před rokem 14.10.2022 23:06 |  
      4 2

      Garantuji ti, že při pohledu na náš zoufale nekreativní střed zálohy, neschopnost vystřelit pořádně ze střední vzdálenosti a na naši neschopnost prosadit se gólově ve vápně soupeře, jsem si za poslední půl rok na Stocha, Musu, Hušbauera nebo Škodu vzpomněl se slzou v oku několikrát.

      Dodnes nechápu, proč byl Škoda odejit a proč se s Musou zametlo tak, jak se zametlo. Hlavně, že jsme si tu pak rok pěstovali Krmelce, vyhodili raketu za Filu atd... A typologicky teď nemáme žádného podobného útočníka, který by se přesně do takových zápasů, jako byly ty v Olomouci nebo v Kluži hodil.

      A ještě k tomu středu zálohy. Čtyři roky ho táhl Hušbauer. Pak byl nahrazen Stanciem, který měl všechny Hušbauerovi přednosti (kreativita, tvorba hry, střelba, produktivita, vůdčí osobnost) a neměl žádné jeho slabiny (horší obratnost a dynamiku). Takže to dávalo smysl a Stanciu byl novým ofenzivní tahounem muzstva. Jenže pak odešel Stanciu a byl nahrazen....v podstatě nikým. Spoléhalo se na Provoda (po těžkém zranění) a na sice výborného, ale zároveň skleněného Ševčíka. To smysl nedává a výsledek vidíme všichni - ztráta titulu na konci loňské sezóny a výsledková krize, kterou zažíváme právě teď...

      Trpišovského bych v žádném případě neodvolával, nicméně těch chyb je už hodně a je potřeba, aby se z nich dokázal skutečně poučit, ideálně hned při nejbližším přestupovém okně.

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        mig52     před rokem 15.10.2022 06:48 |  
        2 2

        Také jsem si na tyto borce mnohokrát vzpomněl. Jak to Škoďák zatloukl hlavou, Miňo málem roztrhl síť zpoza vápna, Hušbyho průnikovky či trestňáky... . Tohle všechno rozhodovalo zápasy a přinášelo body. Asi ty góly hlavou a střelami ze střední JiT nepotřebuje, no. Jo, a se zbytkem příspěvku souhlas, razítko a podpis.

  5. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    rybarmirek     před rokem 14.10.2022 15:12 |  
    15 0

    Perfektní pojmenování věcí pravými jmény! Skutečně není bohužel co dodat. Bojím se trochu budoucnosti,ale zažil jsem horší a na Slavii budu jezdit stále a fandit ji,ať se děje cokoliv!!!

  6. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    kramle     před rokem 14.10.2022 15:16 |  
    16 1

    Drsné, leč pravdivé zrcadlo. K tomu, co bylo vyřčeno si myslím, že bude nutné přidat na důrazu v obranné činnosti- jsme moc slušní ( alá Honza Bořil, Ngadeu ). Chybí střelba zpoza vápna ( Štochíno) a vysoký útočník nebo záložník na standartky. Vše bylo zmíněno. A v zimě by stálo zato stáhnout Kinského.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      Alanor (admin)     před rokem 14.10.2022 15:18 |  
      8 1

      Markovič i Kinský jsou oba zajímaví. Jejich chvíle se blíží, i když si nemyslím, že nastane už v zimě. Vyšvihnout se mohou i Dvořák nebo Vágner.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      vršek     před rokem 14.10.2022 16:32 |  
      4 3

      Souhlasím. Nevím, zda je to záměr či požadavek vedení týmu, ale v některých zápasech se naši hráči chovají jak žáčci.
      V podstatě všichni, proti, kterým nastupujeme využívají pro úspěch týmu vše co je povoleno a často i to, co je fotbalovými pravidly zakázáno. Viz oba zápasy s Kluží. My jsme hodní, nedůrazní (no, včera tedy tři lokty...) a navíc ovce, které se ani neozvou v případě pochybení rozhodčích. Zranění Ševčíka je opakovaně dokladem toho jak lze bez dostatečné odezvy vyřadit ze hry našeho nejnebezpečnějšího hráče. O zdržování a simulaci nemá cenu mluvit. A včerejší "rohový kop" ? Všimli jste si, že někdo z našich hráčů protestoval? Navíc naše hra bez Bořila, Kúdely či Holeše postrádá taktické fauly, přerušení hry. My chceme vše dohrát čistě a bez faulů a nejlépe se ziskem míče. V některých chvílích je faul nezbytný, a někdy i za cenu žluté karty. Nemluvím o brutalitě, ale fotbalovém taktickém myšlení. Stejně tak je tomu i s oním zdržováním hry . Kdyby naši hráči v zápase s Plzní v nadstavbě "prováleli" pět minut po naší proměněné penaltě byli bychom možná mistři.
      Vím, že se to plno lidem nelíbí, ale takový je dnešní fotbal a vyjma nás to praktikuje naprostá většina týmů.

  7. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    madharry     před rokem 14.10.2022 15:19 |  
    12 2

    S hodnocenim naprosto souhlasím. Ale mám otázku. Potřebujeme kvalitního stredopolare, kladivo do útoku a psa obranáře. Ale vůbec mě nenapadají jména, které bychom na tyto posty z české ligy přivedli a byli by posilami a rozdilovymi hráči.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      vršek     před rokem 14.10.2022 16:08 |  
      2 0

      My zde, jsme většinou jen fotbalovými amatéry, fanoušky... o tom, kým potřebujeme hráčský kádr doplnit a na jakou úroveň, rozhodují profesionálové, které náš klub platí. Oni by měli mít přehled o hráčské kvalitě a jejich zakomponování do týmu. Příklad Bah dokládá, že to nemusí být hráč z Čech i to, že se to až do loňské sezony dařilo.
      V současné chvíli je někde velký problém!

  8. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    lantsmit     před rokem 14.10.2022 15:24 |  
    8 8

    Doplním k tomu svůj komentář, částečně už dříve prezentovanej, ale teď ještě trochu prohloubenej. Myslím, že základní předností, ale současně i nedostatkem JiT jspu na tuzemské poměry zcela nevídaná odvaha, víra ve vlastní schopnosti, a to až do té míry, že to hraničí s gamblem.

    Tyhle vlastnosti byly hlavním strůjcem do té doby v Česku nikým nedosažených úspěchů. Nebál se všechno vsadit na extrémní fyzickou připravenost, naběhanost všech hráčů (i s možným rizikem jejich přetrénovanosti a s tím souvisejících zranění), využít bezedného měšce tou dobou u nás politicky investující "čínské vlády" a zároveň bezmezné důvěry manažera Tvrdíka (majícího pro gambling taky dost mimořádný předpoklady). Zde s tím rizikem, že se přes veškerou snahu a kvalitní sportovní vedení můžeme dostat do těžkých finančních problémů (např. v důsledku vnějších událostí, jako byla třeba dlouhotrvající proticovidová omezení nebo uzavření čínskejch penězovodů).

    Každej v klubu tuhle základní vlastnost u JiT každodenně viděl, cítil a snadno se jí nechal "nakazit", ovládnout, strhnout k jejímu následování a naplňování. Byli to samozřejmě i hráči na trávníku, kteří právě díky tomuhle enormnímu odhodlání, odvaze a víře ve vlastní schopnosti válcovali Evropu, jeli si autenticky pro postup na Chelsea i před úvodní domácí porážku, atd.

    Jeden aktér se ale držel zpátky, protože byl nastavenej trochu jinak. A dále taky proto, že měl vlastní osobní odpovědnost za případný průšvihy z tohohle přístupu rezultující. Ano, byl to Nezmar. Všechna ta prohlášení z tý doby, od samotného JiT, ale i JT. Že je Nezmar ta klíčová persona, která brzdí, oponuje a vrací do reality hlavně realizák, ale i strážce klubový kasy (jednajícího pod vlivem kouzla JiT), co se týká všech možnejch bláznivejch nápadů. I z toho, co vím ze zákulisí, skutečně nemám moc pochybností, o zásadní roli Nezmara právě v tomhle směru.

    Já za sebe to vnímám tak, že nebýt tohohle mimořádně odvážnýho přístupu, tak jsme si nikdy tu pohádku v LM a další radosti v EL i doma v lize neprožili. Jsem za to neskutečně vděčnej a nikdy bych se nezlobil, i kdyby tou obětí za tohle mimořádný období bylo třeba stejně dlouhý období pádu nebo určitý stagnace. Myslím, že kdyby v tom "souboji" JT+JiT vs. Nezmar, Nezmar tolik neprohrával, že by tu třeba dodnes byl, pohádky v LM a/nebo v následující sezóně s Leicesterem by se nekonaly, ale možná bychom byli stabilnější, a ten loňskej a letošní pád by nebyl tak rychlej a hlubokej.

    Ale abych se vrátil k úvodní myšlence... Příčiny posledního vývoje jdou podle mě na vrub stejný vlastnosti JiT. Znovu a možná s ještě větší odvahou šel do hodně riskantních operací typu resuscitace dříve zajímavejch hráčů Krmelce, Madsena či Plavšiče, vědom si toho, že někdejší čínský peníze na příchody skutečných posil jako Nico, Zima nebo Bah, jsou ty tam. Se stejnou mírou rizika vytahuje kluky africký s vidinou toho, že za půl roku dokáže hodnotu většiny z nich zdesetinásobit. Podobně riskantně přechází personální nedostatky na stoperu nebo na pravým beku s přesvědčením, že máme kádr natolik univerzální, že máme vlastně na každej post, včetně těchhle bolavejch, i tak minimálně další dvě alternativy.

    Co na to všechno předseda? Ten je známej tím, že umí jet hospodářskej gamble až do úplnýho konce. Takže jsem přesvědčenej, že s jeho bezmeznou důvěrou v gamble přístup JiT jen tak něco neochvěje. Zkrátka i on vsadil všechno na JiT, jako kdysi na megalomanský nákupy letadel v ČSA.

    Proto si přeju, aby s cílem zachránit to dobré z JiT pro dobro Slavie, přišel osobnostně i odborně silnej sportovní ředitel typu Nezmara, kterému bude i JT - poučen z posledního vývoje - naslouchat alespoň stejně tak jako naslouchá a řídí se podle JiT.


    Komentář byl uživatelem upraven (14.10.2022 15:32) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      Pert     před rokem 14.10.2022 16:27 |  
      7 6

      Ty vole, na tom by už se dala založit nová víra.

      1. V Nezmara věřit budeš
      2. Není jiného manažera než Nezmara
      3. Cti pouze oponenturu Nezmara svého
      4. Nezmar je silnější Chřestýše
      5. Co Nezmar slíbí - to Tvrdík zaplatí

      No,zatím mám jen patero, ale je to jen začátek :)

      Už se na toho zmetka vykašlete, ten měl namířeno ke stejnému morálnímu nastavení jako kreatury Mach, Pelta, Košťál, Horník, Berbr, Řebíček ....

      To raději uvidím Slávii v druhé lize než vítězit díky podvodům!

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        Karel13     před rokem 14.10.2022 17:07 |  
        8 1

        Všechno beru, až na Řebíčka. Ten mezi ty kreatury nepatří. Ten to jenom nezvládnul a došly mu prachy. Ale Slavii ve své době v podstatě zachránil ...

  9. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    martyni (přítel SN)     před rokem 14.10.2022 15:26 |  
    6 20

    Ech.. ja vam nevim, rozbory jsou cim dal delsi a uz zaciname s tucnym pismem.. predpokladam, ze priste dojde na kapitalky.. Nicmene v jedne veci s Alanorem souhlasim, je zajimave, ze kdyz mel Trpis v kadru hrace, ktery by si sam mozna tak uplne nevybral, tak jsme byli uspesnejsi nez ted, kdy ma kadr slozeny podle sveho. Ale ja to vidim jinak a nemyslim, ze soucasny kadr je nejak vyrazne slabsi. Jsem samozrejme neobjektivni, jednak mam rad Trpise a jednak mam mnohem radsi rychly behavy hrace, nez technicke "spilmachry" a "veze do vapna", co si "pomahaji standardnimi situacemi" (jedni je zahravaji, druzi hlavou kladivuji). To ostatne povazuju za esenci zaprdenyho ceskyho fotbalu, kterej bych ve slavii nechtel zpet ani kdyby mel zajistit znovu titul.

    Moje duvody soucasny krize jsou jine. 1) Ztrata sebevedomi, hlava dela hodne a kdyz par zapasu nevyjde, je to v hlave tezsi. 2) Trocha smuly, ano stale se jeste vymlouvam na smulu, proste nemuze vsechno furt vychazet, faktor smuly ve fotbale je, bohuzel ma vliv na faktor sebevedomi ad 1). 3) Trpis zatim vzdycky vsechny krize zvladal zvratit zpet s neuveritelnou lehkosti, to taky nemuze vychazet vzdy. 4) Kadr se meni, hraci odchazeji, tak to musi bejt, abychom si vydelali. Ziskavat hned stejne dobry a stejne mentalne silny hrace, nejde donekonecna a ted mame kadr proste hodne.. perspektivni:). 5) Zraneni klicovych hracu, tady je trochu chyba, mozna jsme se moc spolehali na sklenenyho Sevcika s Provodem po zraneni, asi to chtelo pritlacit na toho Vlkanovu. 6) Fotbal se zmenil, proste dneska uz je hafo tymu, ktery nabehaji behem zapasu 120km a ve slusny intenzite, driv jsme kazdyho uvarili ve vlastni stave, ted uz ne, to je vyzva pro Trpise, aby svuj styl rozvijel a vymejslel novy veci.

    Jinak chyby se stanou vzdycky, nemuzeme ocekavat, ze trenerum vsecko vyjde, ze kazdej hrac, co prijde, bude posilou, kdyz se dari, nikdo to neresi, kdyz se nedari, tak je z kazde takove chyby obrafera.

    Tak at zije slavie a preju si, at se v tom neplacame dlouho, at nedelame panicky rozhodnuti a at neztratime herni tvar a charakter.


    Komentář byl uživatelem upraven (14.10.2022 15:29) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      Alanor (admin)     před rokem 14.10.2022 15:37 |  
      23 2

      Jo, je to dlouhý, ale ten problém je komplexní a snažil jsem se ho uchopit celkem detailně. Vzhledem k té délce jsem výjimečně vyznačil i nejdůležitější pasáž pro ty, kteří to nechtějí číst všechno.

      Psychika hraje velkou roli a je to další věc, o které jsem psal již několikrát. Že nemáme skutečné lídry a vítězné typy.

      Jinak to opakuji neustále - nikdo nechce, abychom přestali hrát fotbal a hráli zanďoura s nakopáváním na věž. Ale zase není efektivní mít jedinou strategii s víceméně jediným typem hráčů.

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        martyni (přítel SN)     před rokem 14.10.2022 15:51 |  
        2 14

        Promin, ja vim, ze to neni jednoduchy sem psat a vazim si tvoji prace. Ale priznam se, ze me trochu drazdi, ze z tvych clanku na me dejcha to, ze se berou moc vazne. Na to jsem narazel. Jinak nevim, nemyslim si, ze bychom meli vsechny hrace stejneho typu. Jen proste pozadujeme urcitej standard v nejakych schopnostech a dovednostech, ktery urcujou nas styl hry. Nejsem expert, ale na to nemusim bejt doktor, ze kdyz chceme hrat vysokej presink, musi se ho ucastnit vsichni, tj, fakt uplne vsichni. Staci jeden nedoraz a tym ti z nej vyjede.

        • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

          Alanor (admin)     před rokem 14.10.2022 16:03 |  
          19 1

          Takže bys byl radši za plytké komentáře o dvou odstavcích, jaké bývají leckdy ve Sportu? Moc nechápu, kam tím míříš.

          Vysoký presink o 10 hráčích na slabší soupeře typu Kluže a Olomouce fakt nepotřebuješ. A to je přesně to, o čem mluvím a pro trenéry přes to zjevně nejede vlak. Oni radši budou mít 10 presujících hráčů, kteří gól nedají proti betonu 3 zápasy, než abychom třeba tolik nepresovali, ale měli tam 1-2 hráče (představ si pod nimi třeba dřívějšího Škodu, Stocha či Hušbauera), kteří ti ty zápasy rozhodnou. A až budeš mít soupeře, na kterého ten presink platit bude, tak tyhle hráče klidně necháš na lavičce.

          • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

            martyni (přítel SN)     před rokem 14.10.2022 16:10 |  
            1 11

            Nemyslim si, ze opak "moc vazne se berouciho" komentare je komentar "plytky".. :). Tezko si predstavovat drivejsi hrace v soucasnym kadru. Myslim si, ze jeden z duvodu fakt je to, ze se fotbal meni a je otazka, jestli Stoch nebo Husby - v drivejsi forme - by dneska jeste stacili.

            • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

              Boss82     před rokem 14.10.2022 22:43 |  
              6 1

              Stoch a Hušby ve své nejlepší formě, kterou u nás měli, by v současném kádru byli několikanásobně platnějšími hráči, než jsou aktuálně Traoré, Provod, Olayinka, Kačaraba a několik dalších. A to nemluvím o M. Škodovi, který by se právě do takovýchto zápasů, jako byl ten v Olomouci nebo v Kluži, hodil mnohem více než Tecl se Sorem dohromady.

        • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

          Pedro50     před rokem 14.10.2022 16:08 |  
          10 0

          Vysoký presink jsme potřebovali v LM nebo EL a pod. Na Sigmu nebo Kluž fakt ne.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      japoko     před rokem 14.10.2022 15:54 |  
      5 3

      Jo, to je dnes módní vše svádět na sebevědomí! Ale mnohdy se zapomíná, že sebevědomí je nutnou nástavbou základní kvality, ale bez ní to nefunguje!

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        martyni (přítel SN)     před rokem 14.10.2022 16:02 |  
        3 4

        Jasně.. vycházím z toho, že máme skvělý hráče. Videl jsem Usora, Sora, Jurasky, Tiehiho, Oliho, Jurecku, Lingra, Traoreho, Kacarabu, Ousoua, Ewertona hrat paradni fotbal.. nebude ted rikat, ze jsou k nicemu, kdyz se jim nedari.

  10. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    buran     před rokem 14.10.2022 15:33 |  
    7 2

    Skoro se vším souhlas. Jenom ve včerejším zápase nesouhlasím s hodnocením Oscara

  11. skvělý rozbor

    w8888     před rokem 14.10.2022 15:37 |  
    11 4

    Výborný rozbor, skvělá práce! Díky.

  12. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    buran     před rokem 14.10.2022 15:39 |  
    22 1

    Skoro se vším souhlas. Jenom ve včerejším zápase nesouhlasím s hodnocením Oscara , samozřejmě byli tam chyby ale na druhou stranu působíl v našem ansámblu jako jediný fotbalista!!

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      Alanor (admin)     před rokem 14.10.2022 15:49 |  
      4 2

      Souhlas, že Oscar byl spolu s Juráskem v té naší bídě směrem dopředu nejlepší, i když ani od nich to nebylo žádné terno. Známku má oproti druhému jmenovanému nižší kvůli standardce na 2:0, kde skóroval zřejmě jeho hráč.

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        mig52     před rokem 15.10.2022 06:33 |  
        2 3

        Tak v rámci matematické férovosti - Jurásek zazdil loženku do prázdné, byť to byla nekomfortní pozice, na této úrovni by to měl v pohodě dát. A za stavu 1:1 ??????

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      Myšák     před rokem 14.10.2022 16:05 |  
      7 0

      A není to teď úplně jedno? Celé mužstvo hrálo v křeči, všichni jsme to viděli. Jak dala Kluž gól, já jsem cítil, (a většina z nás asi taky) že je konec! Každý se bál udělat kličku, alibistické přihrávky zpátky a do stran atd atd.....Už se o tom tady popsaly stohy papíru, ale je to marný, je to marný, je to marný!!!

  13. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    rfslavia     před rokem 14.10.2022 15:51 |  
    0 14

    Kolář 3
    Kačaraba, Ousou 5
    Oscar 3
    Olayinka 1
    Traore, Usor 3
    Tiehy 4
    Jurásek 7
    Sor, Masopust 3
    Ewerton Lingr 5
    Tecl -10

  14. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    wymaz     před rokem 14.10.2022 15:56 |  
    6 4

    Přesně tak, díky, poslal bych to JT i JiT.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      martyni (přítel SN)     před rokem 14.10.2022 16:03 |  
      6 4

      Presne, konecne snad si nechaji poradit od nas, pravych expertu!

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        wymaz     před rokem 14.10.2022 16:12 |  
        15 2

        Vox Populi,Vox Dei :-), myslím že není na škodu, když panstvo naslouchá hlasu plebsu, pokud se tak neděje, dochází pak často k nemilým věcem. Opravdový mistr svého oboru se nikdy nepošklebuje amatérovi, protože i amatér může mít dobrý postřeh.
        PS: Bylo to myšleno ve smyslu, že nevoláme po hlavě trenéra, ale po pokoře a slušnému plánu B.

  15. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    Harvey     před rokem 14.10.2022 15:59 |  
    9 34

    Myslím si, že když chce admin rozdávat názory skrze článek, měl by pracovat pouze s fakty, nikoliv s čistými výmysly. Jinak je to akorát špatný influencing fanoušků, což je věc, kterou Alanor dělá dlouhodobě. Třeba to, že na Olayinku byla skvělá nabídka, ale vedení vyšlo trenérovi vstříc a neprodalo ho, je fakt vytáhnutý z Alanorovi prdele, nikoliv z reality. Čus.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      Alanor (admin)     před rokem 14.10.2022 16:18 |  
      29 3

      Na Olayinku byly dříve mnohem lepší nabídky než ta z Kodaně. Trenér by nejradši nepustil nikdy žádnou oporu a jeho přístup není v tomto směru vůbec realistický vzhledem k financím i motivaci hráčů jít do lepší ligy/lepších klubů. Maximálně u Součka a možná u Baha si uvědomoval, že je neudrží.

      Přečti si, jak probíhal přestup Coufala, jak tvrdil u Simy, že by měl zůstat a měl by se prodat, až zase bude nahoře (jeho prodej byl kvůli zraněním, ze kterých se nedostal dodnes, za minutu 12). To samé teď Sor. A to jsou jen případy, které jsou dostupné veřejně.

      A hlavně je v kontextu celého článku předržení Olayinky ta asi nejmíň podstatná věc.


      Komentář byl uživatelem upraven (14.10.2022 16:27) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      mig52     před rokem 14.10.2022 17:32 |  
      7 8

      Ty Joudo, doufám, žes dobře sledoval, jak tristní výkon podal tvůj oblíbenec na hrotu. Být tebou, dám si na ruce boxerky, abys nemohl otravovat klávesnice.

  16. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    sarenec     před rokem 14.10.2022 16:38 |  
    4 4

    Hodnocení supr, ale potřebujem kvalitu do útoku jako sůl snad to Jurečka ve formě jakou měl ve Slovácku, jestli né, tak koupit ale kvalitu.Standa bohužel né, je výbornej na Tepláky, Budějky a pod, aby si další voráchli. Musíme koupit kvalitu, né kvantitu. Místo Blechů,Plavčičů, Valentů, Talovjerovů atd, by byl jeden opravdu dobrej (myslím tím finance).

  17. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    dauby     před rokem 14.10.2022 16:50 |  
    2 10

    Naprostý souhlas s hodnocením naší současné situace. Řešení musí přijít během dlouhé zimní přestávky, a musí být radikální a zároveň koncepční. Současný trenérský štáb už nemá Slavii co dát a měl by být odejit. To ale nestačí. Potřebujeme i silného a schopného sportovního ředitele. V neposlední řadě by taky bylo fajn, kdyby mužstvo jako je Slavie mělo adekvátní trávník. Je prostě potřeba přenastavit kompetence v celé Slavii, a to nejen ve sportovním úseku. Tohle by měl udělat šéf, to znamená Jarda Tvrdík. Přeju mu hodně zdraví, odvahy a invence, aby v tom uspěl. Protože změny musí přijít. Nechci se dožít toho, abychom byli jako fanoušci Sparty, kteří už 8 let vzpomínají na poslední titul.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      kapitan.pisoar     před rokem 15.10.2022 01:26 |  
      1 1

      Tam to asi moc dlouho nezijes, pokud ti 8 let cekani na titul ve Slavii prijde dlouho…

  18. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    gr—pla     před rokem 14.10.2022 16:56 |  
    11 8

    Dobře sepsáno.
    Jakákoliv oponentura nejen vůči Trpišovskému je největší problém současné Slavie. Bohužel, jak jsem již psal několikrát, tak vše jde shora. Tvrdík se obklopuje pouze podržtaškami, které jsou rády za své funkce dalece přesahující jejich reálné schopnosti (Syrovátko, Bílek, Kovář, do budoucna plánovaní Tecl, Bořil, Traoré apod.).
    Toto vzájemné plácání se po zádech, ignorování chyb, lakování všeho na růžovo a populistických prohlášení dobře funguje v době neomezených finančních možností a pro fanoušky jste snadno za boha. Ale v reálu (především finančním) posledních měsíců se teprve ukazují opravdové schopnosti odpovědných pracovníků. Že už to tu nedávno bylo za Jarolíma a Rosena (pamatuji na ty komentáře, jaký je to opravdový Slávista a spasitel) netřeba připomínat.
    Své zlaté vejce (Trpišovský) budou chránit a dělat vše, co mu na očích uvidí bez uvážení rizik budoucích. Uvědomme si, že výše jmenovaní zažívají finančně nejlepší období svých kariér a za žádnou cenu o to nechtějí přijít. A především to, že to jsou vše fotbaloví "samouci" bez jakýchkoliv reálných zkušeností s řízením firmy, natož v krizové době.
    V takto vysokých postech ve firmě velikosti Slavie není podstatné, abyste si navzájem lajkovali výlevy na sociálních sítích, prezentovali pouze úspěchy a další nesmysly. Musí se především pracovat s ohledem na firmu, obklopit se kompetentními lidmi, kteří vás třeba i převyšují v některých oblastech a nebojí se říct svůj názor, jakkoliv třeba nepopulární pro nadřízeného bude. Kdo nebude na svou funkci stačit, tak ji logicky bez ohledu na zásluhy vykonávat nemůže.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      Thane (přítel SN)     před rokem 15.10.2022 00:04 |  
      6 1

      Kdybys byl na setkani s tvrdikem tak bys to nenapsal neb tam byl velmi kriticky s planama na zlepseni a rekl - doufam ze ho budu citovat presne:
      Ze bysme meli zacit min slavit a tvrdit ze jsme nejuspesnejsi ceskej klub a meli bysme vic pracovat at jim zase jsme.

  19. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    cunak     před rokem 14.10.2022 17:04 |  
    16 8

    Hodnocení výstižné. Jen bych si dovolil připomenout, že když někdo něco takového napsal před rokem či rokem a půl, byl nemilosrdně umínusován a občas i sprostě urážen.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      _karlik_     před rokem 15.10.2022 17:45 |  
      1 0

      ... a vidíš, ani letos to není o mnoho lepší. bohužel. sundat si růžové brýle holt není lehké.

  20. v srdci

    hiker42     před rokem 14.10.2022 17:12 |  
    18 1

    Přeju si, aby j1t zůstal. I přesto, že se teď nedaří. Právě proto. Lepší trenér v ČR není. Přeju mu protiváhu, jinak se bude honit za vlastním ocasem, jako teď.

    Přeju si, abysme hráli odvážně, odvážněji než teď. Proto mám rád Olayinku, protože on to zkusí třeba podesáté, ikdyby to 9 x nevyšlo. Je to janek, ale není to alibista. Podobně vnímám Aihama, hraje neortodoxně a až se vyhraje, bude to skvělej obránce, na kterýho budeme vzpomínat.

    Přeju si, abysme hráli se zápalem a bojovně. Proto mám tak rád Micka, sice často hrál jako kůň s klapkama na očích, ale vůle a zápal, ten ty nedostatky překonal. Mám rád Béřu, ikdyž on už je, asi a dodávám bohužel, minulost. On dával Slavii něco, co nikdo v kádru nemá - respekt Slavii ze strany soupeřů. Mám rád Linžiho, protože to je kluk, kterej má srdce na dlani.

    Když se kouknu na zbytek týmu, a nechci se tím nikoho z nich dotknout, tak ten zbytek, ten bych charakterizoval jako "hodní kluci". Hodní kluci, kteří dřou, snášejí úkor, okopávání, když je někdo / něco extra naštve, tak jsou schopní se i na chvilku rozčílit. Někteří působí vyloženě plaše až zakřiknutě. Vlastně takoví Mirkové Dušínové.

    Takže kam mířím - chybí mi u nás víc rváčů, buldoků, víc vůle, víc hecu. Protože jenom kvalita nestačí. A aby tohle zase bylo, a já věřím, že bude, tak vedení nesmí prodávat tyhle persony resp. je musí držet, co to jde.

  21. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    Mimoň     před rokem 14.10.2022 17:34 |  
    5 5

    psal jsem to tu už loni. Defenzivní statistiky mužstva skomírají, to se loni tady nelíbilo, když jsem to napsal, že mužstvo už ten opravdový totalní fotbal nehraje delší dobu.. Nejlepší úspěšnost v obraných soubojích byla v Trpišově první kompletní sezóně u nás. Zároveň to tu píšu pravidelně, že ten Nezmar prostě chybí. Chybí jeho přehled, jeho čich na hráče. Podle mého by třeba nedopustil, aby se tak pokazila skladba mužstva. Do totálního fotbalu je potřeba mít i vysoké hráče typu Škoda nebo Ngadeu, ne jen štiky, které ale neuhrají hlavu pořádně...kolik my už dostali letos gólů třeba po soupeřově nákopu?! To je jasná známka toho, že tu pořádný SŘ prostě chybí. SŘ který by korigoval Trpiše.


    Komentář byl uživatelem upraven (14.10.2022 17:44) . Zobrazit původní komentář

  22. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    jfunion     před rokem 14.10.2022 17:35 |  
    9 10

    Mě se chce zvracet když vidím kapitána na hrotu,už předem vím jak to dopadne viz.tipovačka 2:0(1:0),to to nikdo
    nevidí jak mu balon překáží,jak hraje na náhodu co kdyby,v každém souboji simuluje,při rohu kouká na protihráče jak hlavičkuje,věčně je v ofside atd.Poprvé jsem dal tip proti své milované Slávii a on vyšel,přesto je mě smutno :-(((

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      ervin     před rokem 14.10.2022 18:57 |  
      2 6

      Viděli jsme to skoro stejně mám 2-1/1-0 gol si dá Kluž vlastní a navrch žolíka. Měl jsem to tušení stejné, samozřejmě bych bral výsledek opačný!

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      Marek3     před rokem 14.10.2022 21:22 |  
      6 2

      Pusobi to jako velice neuctivy komentar k jednomu z nasich nejvernejsich a nejzaslouzilejsich hracu, ale mam pocit ze nasazovani Standy na tento post v Evrope tak nejak symbolizuje zmar se kterym se nas milovany klub potyka a to hromadejici se mnozstvi personalnich chyb ktere nas v poslednich prestupacich provadi.

  23. Rozbor

    Mejla29     před rokem 14.10.2022 17:44 |  
    18 7

    Velmi pekny a bohuzel asi i presny rozbor.
    Za me je take muzstvo spatne poskladane, chybi skutecny lidr, stoper, tvurce hry a utocnik. Jak by se ted hodil Vlkanova, k jehoz angazovani jsme byli krucek.
    O to, pro me nepochopitelnejsi, je ted jedno zakulisni info, ktere proste musim pustit ven, ac jsem slibil, ze ho nepustim.
    Cely sportovni usek vcetne JiT tlaci na JT, aby v zime (drive to nejde) privedl zpet Nica. JT tomu "zatim" neni naklonen a ja to chapu. Nechceme dat nejaky obnos za Vlkanovu a pak tady budeme resit miliony za navrat Nica. Za ty penize mohl byt Vlkanova a Almasi nebo nekdo podobny. Prijde mi, ze se trochu seslo z cesty, chybi spravne hodnoceni, sebereflexe a ted se v panice hledaji reseni za kazdou cenu. Je mi uplne jedno, jestli mi nekdo veri, ze nejake info mam ci ne, ted v lete spousta informaci nevysla nebo se nedotahla vec z ruznych duvodu do konce, ale s timhle se ted proste podelit musim. Za me take neni ted uplna nahoda jak se "dari" zaroven muzstvu "A" "B" a U19. Tlak je citi ted ve Slavii z kazde strany a za me je proste nejaka zmena nevyhnutelna. Bud sebereflexe celeho sportovniho useku, vratit se zase nohama na zem nebo neco....nekoho vymenit. Nemuzu vsechna vztahova i jina infa pustit, spousta veci ma a musi zustat pod poklickou, ale citime vsichni, ze ne vsechno je idealni a zalite Sluncem, ale melo by se vse v klidu vyhodnotit s poradnou davkou sebereflexe a zacit sestavovat kadr s cistou hlavou a ne s predstavou toho, jak by to mozna asi mohlo nejlip fungovat, kdyby.....
    Verim, ze se brzy vse zlepsi, doufam.....
    Omlouvam se za delsi cteni, ale neco proste ven jit muselo, alespon ze me.


    Komentář byl uživatelem upraven (14.10.2022 17:50) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Rozbor

      Lunaris     před rokem 14.10.2022 18:14 |  
      5 4

      Stanciovi bude brzy 30 let, plat bude chtít pořád na naše poměry obrovský. Tohle je dle mého názoru prakticky totožná situace jako s avizovaným návratem Milana Škody, nedobré řešení a jakýsi nostalgický povzdech po starších časech. Pokud by se podařilo vyjednat nějaké hostování, tak fajn, ale, jestli dobře chápu, tak Stanciu není v Číně hráč na hraně sestavy, naopak to tam táhne, pokud se teda kvůli covidu vůbec hraje, takže čínský klub asi nebude mít důvod ho uvolňovat. Trpiš byl dobrej, když si sem mohl tahat hráče, kteří mu dříve prošli pod rukama v Liberci nebo jinde. Teď by měl ukázat, že zvládá i hráče, kteří mu pod rukama neprošli.
      Vlkanova se měl koupit, bez diskuse, nicméně tam se zkrátka a dobře nepovedla ta akce VIP, která udělala v našich vztazích s Hradcem i přes omluvu JT zlou krev.
      Ve skládání kádru je prostě citelný ten tlak na možnosti dalšího prodeje hráčů, který se tím line jako červená niť. Být Vlkanova o pár let mladší, tak ho přivedeme i za větší peníze, přestože by třeba nebyl v peak formě, jako je teď.
      Z toho tvého někoho vyměnit čtu, že tam někdo asi úplně nedělá dobrou chemii. Takového člověka vyměnit okamžitě i bez ohledu na jeho možnou odbornost. Pokud tam teda takový je, to si trochu zaspekuluji.

    • Re: Rozbor

      Radek097 (přítel SN)     před rokem 14.10.2022 19:18 |  
      0 3

      ''Cely sportovní úsek včetně JiT tlačí na JT''.
      Přes Tvrdíka se schvalují všechny přestupy? Nemá to být plně v kompetenci sportovního úseku anebo z důvodu vyšší částky to musí schválit Tvrdík?

      • Re: Rozbor

        Wulfstan (přítel SN)     před rokem 14.10.2022 19:58 |  
        5 0

        Tak šrajtofli má snad v kapse Tvrdík.

        • Re: Rozbor

          Radek097 (přítel SN)     před rokem 14.10.2022 22:42 |  
          0 0

          Jde mi o ten schvalovací proces, zda to tak opravdu funguje u každého přestupu.

          • Re: Rozbor

            Lunaris     před rokem 15.10.2022 09:23 |  
            4 0

            Ano, funguje, několikrát to tak bylo prezentováno a je to naprosto logické. Stejně jako při prodejích je Jarda tím posledním nebo spíš hlavním, kdo to musí posvětit.

            • Re: Rozbor

              Radek097 (přítel SN)     před rokem 15.10.2022 11:22 |  
              3 2

              Ale je zajímavé vidět ten posun. Před lety to vůbec nepřipadalo v úvahu a teď snad jediný racionálně uvažující člověk ve Slavii je Tvrdík.

      • Re: Rozbor

        mig52     před rokem 15.10.2022 06:28 |  
        4 2

        Radku, to si piš, že ano!!!

        • Re: Rozbor

          Radek097 (přítel SN)     před rokem 15.10.2022 08:26 |  
          0 0

          A když kvůli zdravotním problémům měl nemocenskou, tak tuto roli plně nahradil Syrovátka?

    • Re: Rozbor

      Orwell_1892 (přítel SN)     před rokem 15.10.2022 08:49 |  
      2 2

      Díky za info, Stancia bych, je-li to alespoň trošku ekonomicky reálné a pokud nemáme vyskautovaného typově obdobného hráče, přivedl hned, mohlo by nám to zachránit sezónu. Oni hráči v Číně málokdy vydrží až do konce smlouvy.


      Komentář byl uživatelem upraven (15.10.2022 12:34) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Rozbor

      wymaz     před rokem 15.10.2022 16:31 |  
      2 1

      Díky Mejlo, JT za svůj postoj má u mě velký respekt, mám rád Nica, ale nevstoupíš do stejné řeky, za mě bych nedovolil žádný přestup, ať ukáží co umí s tím co si vybrali. Bez ohledu na výsledek, začal bych hledat výborného sportovního ředitele.

    • Re: Rozbor

      záplata     před rokem 15.10.2022 20:22 |  
      2 1

      Myslím, že návrat Nica už by asi nebylo to pravé ořechové, ale čím jsi mně dost vyděsil, tak to je náznak jakýchsi vztahových problémů v našem sportovním úseku, to by totiž mohl být náš největší problém, ten by se měl vyřešit co nejdříve a je jedno jak, prostě musí zmizet. Nějaký vnitřní boj o flek nebo o vliv je cesta do pekla.

  24. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    mig52     před rokem 14.10.2022 17:45 |  
    19 9

    Alanore, ten rozbor je na červený diplom! Hlavně ty skutečnosti, že k jistým hráčům JiT přišel dědictvím, hodně z nich profitoval a pak se jich zbavoval a nahrazoval hráči na jedno kopyto ( záložníky, kteří hráli všechny posty, i hroty a kraj obrany), si už po čase mnozí
    neuvědomujeme, takže připomenutí těchto skutečností je chvályhodné. Asi proto máme na pravé křídlo asi 7 hráčů a žádného klasického pravého beka, který je pak suplován zmíněnými křídly ba i hrotovým hráčem.


    Komentář byl uživatelem upraven (14.10.2022 17:47) . Zobrazit původní komentář

  25. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    finist     před rokem 14.10.2022 17:52 |  
    12 5

    Plně souhlasím s Alanorem, super hodnocení stavu. Nedávno jsem si pustil zápas s Kluži o ligu mistrů to nám otevře oči. Proti dnešku nebe a dudy. Snad si Alanorovo hodnocení někdo přečte... Slavii zdar

  26. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    Cross     před rokem 14.10.2022 18:01 |  
    26 1

    Složení týmu je opravdu jednotvárné a téměř v něm chybí bijci. I zraněných je moc a často jde o zranění svalová. Také s kritikou unáhlených prodejů zcela souhlasím. Ale já vidím hlavní problém jinde: “My jsme Slavia, Vy nejste nic”. Tenhle sportovní šovinismus tak nějak nahlodá skoro každého, včetně hráčů a trenérů a hrají pak na co nemají. My si musíme před KAŽDÝM venkovním zápasem vsugerovat, ze jdeme na Leicester, Union Berlín, nebo tak něco, a podle toho zvolit taktiku i hru. Vzpomínám si jak jsme docela nedávno málem prohráli ve Velvarech, podcenili jsme je, dostali dva kusy a nemohli se k nim dostat. A nebýt střel Stanciua zpoza vápna, tak jsme z Poháru vyfrčeli s čtvrtoligovým týmem. Tedy: Na začátku musí být pokora a respekt k soupeři. Nic nepodcenit a začínat venku z vyztužené obrany, být rychlí, soubojoví, a chodit do brejků.
    Koneckonců, ten respekt k soupeřům máme i v našem základním klubovém krédu. Nosy dolů.

  27. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    Planda     před rokem 14.10.2022 19:47 |  
    4 8

    Zápas nechci hodnotit,nejsem odborník,pouze hluboce zklamaný fanoušek Slavie.Moje nápady : Vyměnit ihned sportovního ředitele,povolat Milana Škodu jako oppnenta trenéra.Ukončit všechna hostování a vytvořit silný "B" týmjako zásobárnu "A".Požádat lékaře slávisty o pomoc při řešení vysoké nemocnosti.

  28. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    Marek3     před rokem 14.10.2022 21:17 |  
    4 4

    Hodne se tady mluvi o nizke kvalite kadru. Ja si dovolim nesouhlasit. Co se tyka nasi ligy tak mame stale spickovy tym. Pet hracu naseho tymu - Jurecka, Lingr, Schranz, Ewerton, Doudera - byli v top 10 strelcu minuleho rocniku a v top 10 kanadskych bodu. K tomu top DZ v Holesovi, velice solidni stredni zaloznik (Sevcik) a levy kraj obrany. Uznavam ze nas tym se potyka s velkym mnozstvi zraneni a ze ma urcite personalni nedostatky (stoperi, prumerne golmany), ale celkove ma kvalitu na to aby vykazoval lepsi herni formu a vysledky, predevsim ve venkovnich zapasech.

  29. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    uku (přítel SN)     před rokem 14.10.2022 22:15 |  
    17 1

    Moc často sem nepíšu ale už jsem to nevydržel...
    V poslední době začínám být naštvaný na komentování našich výkonů, kdy všechny přehráváme, máme nejlepší statistiky (bohužel kromě té jediné, která rozhoduje o počtu získaných bodů) ale prý nemáme štěstí. To už totiž není o štěstí ale o neschopnosti! Kolem vápna soupeřů to hrajeme jako házenou včetně pravidla o zákazu vstupu do brankoviště... Co mě ale vytáčí hodně je neschopnost nahrávky z první... U nás téměř každé nahrávka zahrnuje 3 dotyky: zastavení míče, posunutí a odpal... Zajímala by mne statistika v této činnosti třeba ve srovnání s ostatními kluby v naší lize... Pak se nedivme, že hrajeme proti 10 ve vápně protože při našem větším tlaku se soupeřovi hráči stačí vrátit...
    Co se týká hráčů - nevím čím to je, ale připadá mi, že Slavia nakoupí hráče, protože mají nějakou mimořádnou vlastnost a my ji z nich do půl roku vytlučeme... namátkou si vzpomenu na Sýkoru a jeho ostré centry při jeho příchodu, z Nica jsme vyrobili téměř psa obranáře, který se téměř nedostal k vápnu soupeře... Ve výsledku pak všichni běhají jak splašení ale chybí myšlenka.
    V nedávné minulosti jsme z Talovierova neúspěšně vyráběli def. záložníka, nyní se snažíme Usora předělat na středního záložníka, Sora jako rychlostního hráče posíláme hrát do zápasů, kde nemá prostor se rozběhnout, o záskocích různých hráčů na pravém bekovi nemluvě....
    Nechápu, proč není na soupisce pro EKL Jurečka jako typologicky odlišný útočník (vždyť jsme měli vědět, že jako favorit skupiny budeme pravděpodobně hrát do plných...)
    V klubu očividně chybí kvalifikovaná oponentura. Nezbývá než doufat, že se v klubu poučí a my zase uvidíme Slavii úspěšnou...
    Ať žije SLAVIA

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      Radek097 (přítel SN)     před rokem 14.10.2022 22:26 |  
      7 0

      To začalo v době, kdy jsme hráče různě rotovali sestavou. Některé přesuny se podařily - Holeš, Provod, Oscar, ale pak je tu spousta dalších přesunů, které skončily průserem. Třeba dát na kraj obrany Schranze, když on je nejsilnější ve vápně soupeře. Pochopím to v krajní nouzi, kdy není jiná možnost, ale dát ho tam dobrovolně? Absolutní nesmysl. To samé Plavšić na straně druhé, ale těch případů bylo spousta.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      Leksel     před rokem 15.10.2022 05:29 |  
      5 0

      O tom, že nám strašně dlouho trvá, než se "dopřihrávkujeme" od naší brány k vápnu soupeře, který zase obléháme jako v házený, jsem taky psal. Nám strašně chybí rychlost a moment překvapení, než se hráč pokusí vystřelit a míč si ještě posouvá do výhodnější pozice, tak už proti němu stojí jeden, dva hráči, kteří střelu v pohodě zblokují. A pokud se týká našich střel z dálky, když už se ta možnost v řádu jednotek za zápas naskytne, tak to je alarmující neschopnost vůbec trefit bránu. Nejen že to jde až někam na tribuny, Jurásek dostal dokonce míč vně stadiónu, což už musel do balónu kopnout pořádnou silou. Přes detailní Trpišovy analýzy po zápase, v nichž jasně popíše chyby, kvůli kterým jsme v zápasu neuspěli, se to samé opakuje i v dalších zápasech, aniž by se z toho vzalo ponaučení dopříště. Je to už jako kolovrátek a ve hře se stejně nic nezmění.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      wymaz     před rokem 15.10.2022 16:24 |  
      0 0

      Souhlasím, jen v házené se střílí z 9 metrů proniká se až k 6 metrům, popřípadě se přihrává na pivota, pokud bychom praktikovali takovou házenou, budou padat góly daleko víc než nyní.

  30. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    Snivec     před rokem 14.10.2022 22:43 |  
    9 2

    V podstate s Alanorem souhlasim, ikdyz je v komentari nekolik "nepresnosti". Byl JiT uspesny, protoze v tymu byli hraci, ktere si nevybral? (Stoch, Ngadeu, Husbauer, Skoda)? Uspesne sezony lze vztahnout k ucinkovani v evropskych poharech. Jedna se o tri sezony 2018/19 EL, 2019/20 LM, 2020/21 EL. V roce 2018/19 EL uvedeni hraci jeste hrali, ale nasledujici sezonu skupinu LM uz nehrali Ngadeu i Stoch, Husbauer byl v zakladu 2x a Skoda pouze 1x. EL 2020/21 jsme hrali zcela bez techto hracu. Napr vitezstvi v Leicesteru jsme hrali v sestave Kolář – Bah, Kúdela, Zima, Bořil – Hromada (74. Lingr), Provod – Sima, Stanciu (69. Dorley), Olayinka – Kuchta (84. Masopust). Z tohoto je jasne, ze uspech neznamenali hraci, kteri si JiT nevybral, ale ukazuje to, ze obmena puvodniho kadru logicky probihala postupne a znamenala uspech. Muzem se pouze dohadovat, jak hodne Nezmar ovlivnoval vyber hracu a zda by k soucasne situaci za Nezmara doslo. Pricinou teto situace je urcite postupny rozprodej kadru a velmi neuspesne uz treti prestupove obdobi. Ja si myslim, ze se JiT utopil ve vlastni genialite a sestavu vypiloval ke sve vizi tak dokonale, ze v tymu chybi zcela nektere typy hracu a tim je nase hra hrozne zranitelna. I postup pres Rakow nebyla zadna slava, vlastne jsme nakonec vyhrali pro nas necim netypickym, vysoky centr a hlavicka utocnika, ktery utocnika nehraje. Podobna situace byla i vcera s Kluzi, ale tam hlavickoval "prcek" Lingr, kdyby tam byl vyssi hrac, ktereho jsme v utoku nemeli, mohlo by to dopadnout treba jako u Schranze.
    Ja si nemyslim, ze mame uplne spatny tym, ale proste nam chybi na nektere posty hraci a take hraci, kteri strhnou ostatni k vitezstvi.
    Fotbal zase neni jaderne inzenyrstvi, aby JiT nevidel, ze stoper muze mit skvelou rozehravku, ale kdyz udela opakovane chybu, tak je mu rozehravka k nicemu a tak bych mohl postupovat az k utocnikovi. Uz jsem smireny s neuspechem v EKL a s titulem nepocitam. Chci vitezstvi v derby a poprat se o cesky pohar. Ocekavam od JiT, ze se chytne za nos a v zimnim prestupaku do kadru doplni hrace, kteri budou vyhovovat pro dany post a nebudeme muset delat ze zaloznika obrance, Schranz bude hrat v utoku apod.


    Komentář byl uživatelem upraven (14.10.2022 23:52) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      lantsmit     před rokem 14.10.2022 23:13 |  
      1 6

      Až na Schranze v útoku za mě zcela brilantní komentář.

  31. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    pcitron     před rokem 14.10.2022 22:49 |  
    8 8

    "A není lepší mít v týmu aspoň jednoho pomalejšího ale kreativního hráče, jako byl Hušbauer, než pět stejných středních záložníků, kteří jen míč překulují do strany?"

    JiT tvořivé záložníky evidentně nemá příliš v lásce, "odrovnal" Balutu, "nedal čuchnout" Madsenovi, Stancia "přetvářel" téměř na "psa obranáře".......

  32. Sportovní ředitel

    Mikey     před rokem 14.10.2022 23:24 |  
    10 5

    Trpišovsky by se měl stát zase jen trenérem, vybírání hráčů mu moc nejde.
    Hlavně by měl skončit Bílek, když si srovnáte koho za 4 přestupní období přivedl a kdo se prosadil/neprosadil, tak většina těch hráčů už tady ani není, většina byl totální flop a jestli do základu se prosadilo max 5 hráčů teď do základní sestavy.
    Nezmar o 100% lepší, taky měl svoje chybné příchody.
    Ale i Uhrin uměl přivést hodně dobré hráče, navíc v té době tady ani nebyl žádný skauting a dalo se hlavně na něj. Jen na tom hřišti to nebylo ono, ale oko na hráče má dobrý.
    Jinak v Česku nikdo jiný není, musí se podívat do zahraničí, dříve tu padalo jméno Deco.
    Jinak Bílka bych nechal u B týmu a mládeže, tam umí přivést dobré hráče: Sima, Usor, Icha...

    • Re: Sportovní ředitel

      mig52     před rokem 15.10.2022 06:22 |  
      3 4

      Také bych lámal Uhrina ml., jen mám obavu, zda by snesl JiT druhého kohouta na stejném dvoře.

  33. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    kapitan.pisoar     před rokem 15.10.2022 01:18 |  
    6 13

    Dokonale vystizeno! Kdyz jsem podobne posterehy psal vloni na podzim a potom dal v prubehu sezony, tak jsem od mistnich “odborniku” obdrzel hromadu minusu a snuzku nadavek…


    Komentář byl uživatelem upraven (15.10.2022 01:29) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      mig52     před rokem 15.10.2022 06:18 |  
      8 9

      Tak tady se dávaly pochvaly za příspěvky typu. "V neděli dáme soupeři búra a Teclík vstřelí hattrick. Olééé" !!!

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        japoko     před rokem 15.10.2022 08:02 |  
        2 11

        To je běžná zoufalost fanouškovských webů, nebo její části i ve světě!

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        Ivan     před rokem 15.10.2022 11:15 |  
        2 1

        A taky že jsem si ty pochvaly zasloužil

        • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

          kapitan.pisoar     před rokem 15.10.2022 16:38 |  
          1 3

          Pravda je, ze minusy od mistniho osazenstva jako pochvalu beru, jen potvrzuji ze ja mam pravdu a oni si nevidi na spicku nosu…

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      PahaAhma     před rokem 15.10.2022 08:45 |  
      13 2

      Loni na podzim jsi za své "odborné postřehy" obdržel kupu mínusů zcela poprávu, protože výsledky i hra Slavie byly v té době velmi dobré. Navíc si pamatuju, žes své příspěvky vedl značně arogantním tónem.
      Supi v podobě "játoříkalů" se slétají na mršinu, smutné...

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        japoko     před rokem 15.10.2022 11:34 |  
        1 8

        Smutná je spíše úroveň tvého příspěvku, ale je to tu standardem!

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        kapitan.pisoar     před rokem 15.10.2022 16:35 |  
        0 1

        No tak to si pamatujes spatne, ale to me neprekvapuje. Ja naprostou vetsinu prispevku psal vecne, ale to nevadi na podobne odpovedi jsem tady zvykly.
        A ze vloni na podzim byla hra a vysledky dobre? To te asi opet sali pamet, ale pro nekoho muze byt nepostup do LM a EL po slabych vykonech a bez vstrelenych golu dobry vysledek a neschpnost se prosadit proti konsolidovane obrane byla nahoda.
        Ja tu sestupnou tendenci videl a dokazal popsat uz tenkrat a “odbornici” jako ty v tom videli nedostatek stesticka a za nepostup do LM podle vas mohl drn…


        Komentář byl uživatelem upraven (15.10.2022 16:47) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

          PahaAhma     před rokem 15.10.2022 17:46 |  
          3 0

          Ehm...pokud tedy naprostou většinu svých příspěvků považuješ za věcné, tak to asi nemá moc smysl to dá rozebírat, že. Chybí ti tedy sebereflexe.
          Zato jsi tedy vizionář, což taky neni špatný... :-)
          Já se rozhodně za odborníka na fotbal nepovažuju, nicméně tebe taky ne. Pokud ale mohu, za nepostup do LM/EL tehdy mohla především příprava bez přáteláků (covid u soupeřů), nedostatek odpočinku u reprezentantů a z toho plynoucí nesehranost a těžkopádnost. Nešlo tehdy o systémový problém. Po sehrání šla výkonnost rychle nahoru a naše účinkování ve skupině EKL, kvalitou jasně EL:kové už bylo vynikající, nebo, abych nebyl takovej sluníčkář, velmi dobré.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      japoko     před rokem 15.10.2022 11:11 |  
      2 8

      Vidíš, že od místních "pozitivistůzakaždoucenu" máš minusy i nyní!

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        Ivan     před rokem 15.10.2022 11:42 |  
        7 2

        Já jsem možná jeden z těch "pozitivistůzakaždoucenu", Jsem fanoušek Slavie a je to jako kdybych třeba fandil kamarádovi co hraje fotbal, taky budu mít radost když se mu něco povede a když se mu něco nepovede (a je si toho vědom), tak mu přece neřeknu jaký je to mamlas a že to příště zase zkazí. To by mě ani nebavilo.

        • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

          SLAVIESTA     před rokem 15.10.2022 12:15 |  
          1 4

          Ty mu asi řekneš, že vlastně nic nezkazil, vlastně to byla smůla. ať to dělá přesně stejně, že to je vlastně velká paráda.

          • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

            Ivan     před rokem 15.10.2022 12:44 |  
            4 0

            Já nesdílím tento pohled, že si oni myslí že je všechno zalitý sluncem a nemyslím si že je něco co bych já o fotbale věděl co dělají špatně a oni to nevěděli. Naopak bych si ťukal na čelo kdyby teď po pár zatím nic neznamenajících neúspěších přišli velké změny něčeho co roky fungovalo.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      wimpy     před rokem 15.10.2022 11:31 |  
      4 0

      Ono i načasování má svoji hodnotu. Kdybys před dvěma lety například napsal, že Kuchta je čůrák, mohl bys dostat i redku. :-)

  34. Hlavní chyba podle mě

    houston (přítel SN)     před rokem 15.10.2022 09:31 |  
    7 10

    Nevystavěná pevná kostra týmu ! Kdo někdy kopal tak ví, že základem úspěchu je tým postavený na ose - brankář, stopeři, střední záložníci mající přehled o dění na hřišti a schopni přihrát, a zakončovatel, který umí tu práci v poli za ním završit a trefovat to štrykovaný v brance. Pak můžete na tuhle kostru postupně nalepovat ty co přichází, ale do kostry zasahovat jenom opatrně a to jednotlivě. Ne jako u nás, co zápas, to devět lidí nových. Vždycky si říkám, že ti kluci si musí navzájem vykat, protože se spolu na place tak málo často potkávají. Zkrátka, souhra je základem fotbalu a myslet si, že náš stereotyp není prokouknutý je iluzorní. Už do nás jako do hubený kozy vidí nejen naše liga, ale i Evropa. A co my ? Kupujeme nikoliv hráče hodící se do stavebnice týmu, ale obchodní artikl s vysačkou "třeba se to ukáže a potom povede prodat" posílaný na hostovačky.
    Jméno Slavia má v současnosti nízkou hodnotu a vinu mají Bílek s Trpišovským. Bílek by měl jít sám /viz výše+Rogoz/, Trpišovský & spol. snad prozře...
    Kurva, pojďme !

    • Re: Hlavní chyba podle mě

      mig52     před rokem 15.10.2022 13:07 |  
      2 6

      Napsal jsi to velmi dobře. Polemizuji jen s názorem, že má Slavia v současnosti nízkou hodnotu. Těch pár provaru to nemohlo způsobit, viz Bayern v německé lize, také nemá očekávané výsledky. Byť si uvědomuji, že srovnávám nesrovnatelné. Jinak máš recht a těch 5 mínusářů buď fotbalu nerozumí nebo jsou to povinní servilové.

  35. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    Kábě     před rokem 15.10.2022 09:48 |  
    3 0

    Jen tak mimochodem, dostali jsme se do situace, kdy ani jeden ze tří nejstarších týmů nemá k dispozici čistokrevného pravého beka. V áčku není žádný, v béčku se Alexandr Bárta na začátku sezóny zranil a musí tam teď naskakovat Jan Trédl či Adam Pudil (právě přes pravou stranu šla většina nebezpečných a gólových šancí béčka Olomouce v pondělním zápase) a v U19 při zranění Ondřeje Kopeckého a Eliáše Pitáka hraje napravo stoper Jakub Hausman.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      buri     před rokem 15.10.2022 12:00 |  
      4 1

      Podle mne Santos hrál v Karviné i Plzni pravého beka... Hrál to moc dobře - proto jsme ho koupili...
      Co dodat ? Situace jako Talovierem...
      Věřím JiT, že to vyřeší, ale podzim už je v háji...
      SKS je nej! Buri

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        Radek097 (přítel SN)     před rokem 15.10.2022 12:19 |  
        5 2

        V Plzni na pravém bekovi nenastoupil ani jednou. V Karviné desetkrát ze 60 zápasů z toho jednou sedm zápasů v řadě, ale to tehdy mělo spojitost s výkonností Twardzika na LO a odchodem Ndefeho do Baníku. Pak se zase vrátil na stopera.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      IJS     před rokem 15.10.2022 14:31 |  
      1 2

      Ano, situace na pravé obraně je alarmující. Už jsem tady psal, že to měl management reagovat a přivézt ze spřáteleného Liberce našeho odchovance Honzu Mikulu. Hráče, který umí bránit (!) a umí hrát oba kraje a tím, že je odchovanec by na soupisce ELK nezabíral místo např. Jurečkovi! Klidně na půl sezóny na hostovaní např. za Maxe.

  36. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    Srdcar114     před rokem 15.10.2022 10:55 |  
    1 0

    Podle mě je množství zranění hodně nepříjemné. Masopust,Ševčík a Provod pár zápasů odehrají a brzy jsou už zase zranění nebo nemocní.Holeš toho v poslední době odehrál víc,ale už je zase zraněn. Myslím ,že zranění ovlivnilo Euro 21,hráči měli velmi málo času na odpočinek. Dalším zápasem,který ovlivnil současnou situaci,byl zápas v Glasgově a v něm velké zranění v té době výborného Koláře

  37. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    Ivan     před rokem 15.10.2022 11:33 |  
    9 2

    Toto je těžké téma. Zpětně tu je mnoho rozhodnutí která jsou diskutabilní (ať už nákupy, nebo (ne)prodeje, ale myslím že každé z nich bylo svého času pochopitelné. U Olího a Koliho nehrála roli jen zranění, ale i covid který výrazně změnil fotbalové pořádky. Stejně tak (jak se diskutovalo v podcastu SN) je letos každá naše porážka (snad až na Feyenoord a Hradec) smolná. Na druhou stranu opakovaná smůla není smůla.

    Postřeh o "zděděném" kádru je zajímavý a částečně asi i pravdivý. Jen bych rád připomněl, že když jsme si Leicester povodili jako malý kluky, tak to už byli Trpišův tým. Kůdy se Zimou byli pro mě lepší Ngadeuho s Delim, Střední záloze Stanciu, Provod, Holi (nebo Šéva, i když tehdy hrál Hromada) když jsou v topu se taky nedá nic vyčíst.

    Celkově to vidím tak, že naši šéfové se vrcholnému fotbalu na manažerské úrovni věnují asi 5 let a nedá se očekávat, že budou bezchybní, jen bychom měli doufat, že se z chyb poučí. Pocitově bych uvítal třeba DUmla do tandemu s Bílkem, ale já tomu nerozumím a věřím že se z chyb poučíme a zase se vrátíme na vítěznou vlnu.

  38. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    Ladislav (přítel SN)     před rokem 15.10.2022 11:35 |  
    1 0

    Slavia dominovala, Kluž jí ale dala taktickou lekci, píší v Rumunsku
    https://www.sport.cz/clanek/fotbal-evropska-konferencni-liga-slavia-dominovala-kluz-ji-ale-dala-taktickou-lekci-pisi-v-rumunsku-3690711#source=hp&seq_no=8&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

  39. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    Radek097 (přítel SN)     před rokem 15.10.2022 13:49 |  
    3 1

    Kreativita a bránění (2021/22, 2022/23)

    Ševčík oproti loňsku je více kreativní, ale má i více defenzivní práce, ale stále se jedná o nejkreativnějšího hráče ligy.
    Po Tiéhim se žádá více kreativity oproti tomu, na co byl zvyklý v Liberci. Loni byl dle vzorku až cca 15. nejkreativnější hráč, teď je třetím hráčem! Kdyby ty letošní čísla měl loni, tak je druhý za Ševčíkem.
    Červ loni sice hostoval v Pardubicích a letos je v Liberci, ale jeho role v těchto dvou parametrech jsou víceméně totožné.
    U ostatních hráčů (Hromada, Holeš, Valenta) schází mezisezónní srovnání.
    (podmínka zařazení: CMs + DMs - 400 minut tahle sezónu, 1 000 minut minulá)

    https://twitter.com/DobiasJ/status/1581237570964721666?s=20&t=WTU7HOuFzQ8M_kAQY7nubg


    Komentář byl uživatelem upraven (15.10.2022 13:59) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      _karlik_     před rokem 16.10.2022 13:29 |  
      0 0

      jo, to je to zbožštění "čísel". mi ale víc než čísla zajímá, jak hrajeme (a to nyní fakt blbě) a konečný výsledek (a tady to taky oproti konkurenci není nic moc). přijde mi, že dříve jsme asi měli míň čísel (nezaměňovat s menšími čísly), ale lepší výsledky...

  40. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    IJS     před rokem 15.10.2022 14:24 |  
    8 8

    Skutečně detailní rozbor příčin současných neúspěchů! Díky Alanore! Bych velmi rád, kdybych viděl ( nebo slyšel ) nějaké vyjádření ze strany vedení Slavie, k tomuto rozboru příčin neúspěchů. My všichni to vidíme jen za strany zaujatých fanoušků přející si úspěch, ale třeba je situace složitější a předsezonní změny v kádru měly nějaké opodstatnění... S hodnocením hráčů souhlasím. Jen mně připadal Kačaraba jako lepší průměr. Dokonce se mi, po tom průšvihu v Olomouci, líbil! Dnes, když už všichni vidíme, jak se situace vyvinula, tak se ukazuje jako velká chyba neprodej Sora za 250 mil. To už nikdy nikdo nenabídne!! Nákup Fily za cca 30 mil. a naopak vycouvání z přestupu Vlkanovy, který mohl, alespoň částečně, plnit roli Stancia. Nikdo jiny takový po našich trávnících neběhá a my si ho necháme ufouknou!! Je mu sice 27 let a je malý, ale že v sobě má něco navíc, co není u našich hráčů běžné, to přece musí skauti vidět! Další chyba je Jemelka v Plzni a to tam šel v době, kdy bylo jasné, že máme jen 3 stopery! Při naší přestupové politice si myslím, že nám někdo "vyfoukne" i Chytila! Další věc, už zmíněná, je práce s vlastní mládeží. Vždyť u nás se nezapracoval do základu mužstva žádný odchovanec už 5 let!! Někde bude asi chyba... Buď při výchově mládeže nebo v nárocích A mužstva. Ti kluci z různých koutů Afriky a Brazilie jsou určitě dobří a některých věcech i nadstandardní, ale nemají DNA Slavie a nebojují za Slavii, ale za svoji karieru. Když se bude mužstvu dařit, tak oni skutečně přinesou něco fotbalového navíc, ale když se nedaří, tak to nejsou "dělníci hřiště"! To oni v sobě nemají. Osa mužstva by měla česká!

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      záplata     před rokem 15.10.2022 20:48 |  
      3 2

      Ježíšmarjá a už je to tady zase, česká osa, mantra některých fandů, jenom připomenu, že Kluž měla v základu dva Rumuny, po pauze už jenom jednoho, jakou asi ti ostatní hráči měli DNA, klužskou? Mně to přijde jako takový to ,, zlatý český ručičky", ,, co je český to je hezký", atd. Myslíš, že českej fotbalista nehraje na sebe, hraje, je to jeho živobití. Má někdo pocit, že kdyby hráli Holeš, Provod, Ševčík, Maso a Lingr od začátku tak by Kluž nevěděla kde jí hlava stojí? Pochybuju.

  41. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    kjandourek (admin)     před rokem 15.10.2022 15:16 |  
    17 8

    Ahoj všem, nad ránem jsme se vrátil z Rumunska a ještě jednou se tedy všem slávistům omlouvám.... neházejte to na hráče, jde to za mnou a já svatosvatě slibuji, že na další výjezd za hranice republiky vyrazí buď na půdu takového trpaslíka, že ani moje přítomnost nikomu nesváže ruce a nohy... a nebo v situaci, dy už budeme mít jistý postup ze skupiny...

    Jinak chápu, že spousta lidí má teď radost, že došlo na jejich slova, jak to všichni děláme blbě...... já se tedy spíše řadím ke skupině lidí, kteří místo hejtování raději klub podporují....

    Jinak rád pokecám s každým, ale už jsem trochu unavený neustálým odrážením útoků, takže raději nebudu oponovat úplně ve všem... i když argumenty by byly..

    Například: Sezóna 2018/19 - cesta do čtvrtfinále EL přes Sevillu na Chelsea, titul je jistý kolo před koncem, nakonec SKS vyhrává ligu o pět bodů (v posledním kole poráží Spartu a Plzeň remízuje)
    Sezóna 2019/20 - na podzim LM, titul jistý tři kola před koncem po výhře nad Plzní, po kterém vedeme o devět bodů a stejný je i konečný rozdíl
    Sezóna 2020/21 - čtvrtfinále EL po výhrách na Leicesterem a Rangers, v lize titul jistý pět kol před koncem - tedy v jistota byla po remíze rudochů v Liberci Slavia nemusela ani nastoupit....

    Kádr v sezóně 2020/21 tvořili: Kolář - Bah, Masopust, Kúdela, Zima, Hovorka, Bořil, Oscar, Holeš, Hromada, Ševčík, Stanciu, Traoré, Provod, Kuchta, Olayinka, van Buren... poslední půlrok nám na hostování pomáhal Deli

    Tenhle kádr získal titul s největší převahou a nejvyšším bodovým ziskem a to hrál o zápas méně... kolik hráčů v něm si nepřivedl tým trenéra Trpišovského? A teď mi tedy řekněte, kde se bere ten pocit, že nejlepší fotbal se hrál v době, kdy musel Trpišovský pracovat s namixovaným kádrem po svých předchůdcích?
    Z mého pohledu je to nepravdivé tvrzení, které jednou někdo použil jako názor a opakuje se tak dlouho, až mu polovina lidí uvěřila a bere jej jako "jasnou a nezpochybnitelnou pravdu", aniž by se pokusila si jej opravdu zanalyzovat...

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      Alanor (admin)     před rokem 15.10.2022 15:30 |  
      7 7

      V tom kádru ze sezony 20/21 ti hlavně chybí Sima, se kterým se pro áčko nepočítalo (trenérovi patří kredit, že se nebál ho postavit) a který udělal zásadní rozdíl v době, kdy jsme prohráli v Beer Ševě a vypadalo to taky všelijak. A byl to skvělý hlavičkář, který uměl zužitkovat náš tlak. Pak se skvěle chytil Kuchta.

      Výhoda tehdy byla, že jsme měli i jisté stopery a že tehdy nebyl silný soupeř v lize - byla to jediná sezona, kdy odpadla Plzeň, kvůli Gulovým experimentům.

      Jinak nevím, jestli jsem to v článku dostatečně nezdůraznil, ale netvrdím, že úspěchy tu byly jen se zděděnými hráči. Dokud tu byl Nezmar, tak všechno víceméně šlapalo. Končil 8/2020, takže u skládání kádru na tuto sezonu byl. Už tam se začaly objevovat podivné a kritizované přestupy - Malínský či Karafiát, oba si tu nakonec ani neškrtli. To šílenství s Musou, Krmenčíkem, Plavšičem, Madsenem, Ekpaiem, se sázkou na Kačarabu před LM a po špatném jaru atd. se rozjelo pak další léto a my teď sklízíme ovoce.


      Komentář byl uživatelem upraven (15.10.2022 15:36) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        honza1947     před rokem 15.10.2022 16:00 |  
        6 8

        Proboha, už toho Berbrovského patolízala Nezmara nechte v propadlišti fotbalových dějin!

        • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

          gr—pla     před rokem 15.10.2022 16:12 |  
          5 6

          Jasně, máme přeci Rogozova patolízala Bílka.

          • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

            honza1947     před rokem 15.10.2022 21:20 |  
            1 3

            Bílek hledal pomoc, když nám rozhodčí nechal masakrovat mladé kluky. A tomu vy říkáte patolízalství? Myslím, že jste poněkud mimo mísu. Nic ve zlém.

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        Snivec     před rokem 15.10.2022 18:33 |  
        5 0

        Karafiat nesel na prestup, prisel jako volny hrac a to same Ekpai, od Ekpaie realizak nic necekal, proste ho chteli zkusit
        oba byli soucasti dalsiho transferu, takze zadna silenost se nekonala a muzes si oba ze seznamu silenosti skrtnout

        • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

          Radek097 (přítel SN)     před rokem 15.10.2022 21:02 |  
          4 3

          Když se domluvíš na tříleté smlouvě u hráčů, kteří se neprosadili v plzni a spartě, tak to šílenost je.

          • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

            Snivec     před rokem 15.10.2022 23:06 |  
            0 1

            pokud je meritko silenosti, ze se nekdo neprosadil ve sparte nebo v plzni, tak to je pak silenost :) jinak Ondra Kudela se ve sparte take nerosadil :)

            • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

              Radek097 (přítel SN)     před rokem 15.10.2022 23:53 |  
              2 1

              Že se Kúdela neprosadil ve spartě je bezpředmětné, protože k nám přišel až o devět let později a tedy úplně jiný hráč, než kterým byl v roce 2009.
              Možná jsi mě špatně pochopil, ale já psal o délce smlouvy, která je šílená s ohledem na předchozí neúspěšné angažmá. Ale to tady dlouhodobě kritizuji, že to neřešíme individuálně k daným hráčům (situacím) ale jako kdyby dle nějaké tabulky. Měli dostat smlouvu 2+1 nebo 1+2, když jsme je tady tak chtěli. Takhle je budeme platit ještě příští sezónu, protože je prakticky nemožné se jich zbavit.
              Ač nejlepší by bylo, že když už se neprosadili ve slabších týmech, tak aby ani sem nechodili. U Plavšiće to bylo mnoho povyku pro nic a Ekpai odejde zadním vchodem, kterým i přišel.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      honza1947     před rokem 15.10.2022 16:02 |  
      5 1

      Díky za konečně seriózní pohled na situaci ve které se nacházíme a tomu odpovídající komentář.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      Vhoo (přítel SN)     před rokem 15.10.2022 19:33 |  
      2 1

      Silné pochybuju že by měl někdo radost a beru to jako faul. Radost to neni ale je třeba si občas nalít čistého vína. Nehrajeme žádnou hitparádu a už to asi není náhoda. Všichni věříme Jindrová že to dokáže ikocirovat a zas najede na rovnou cestu ale podivné kroky se prostě dějí. Tři stoperi do sezony kde ani jeden není jednička byla blbost stejně jako absence útočníka.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      Barlblog     před rokem 15.10.2022 20:34 |  
      4 1

      Snad byla cesta v pořádku a vítám zpět doma. V posledních týdnech extra nepřispívám, jelikož nevidím progres ani regresi, která by mě nutila přidat k tomu, co už jsem napsal v přestupním období a ze začátku sezony.

      Slavia je pro nás o emocích, ale pokud chceme analyzovat, musíme je vypnout a nebýt ani na straně obhájců sportovního vedení, pro které je Trpišovský bůh a jehož autorita odráží veškeré pokusy o kritiku, ani na straně neustále nasraných kritiků, kteří už ve 30. minutě zápasu, který se nevyvíjí dle jejich představ, píšou komentáře o magickém trenérovi, který nás vytrhne z letargie.

      Nevolám po návratu Nezmara, ale sportovní úsek naprosto selhal během posledních 3 přestupních období. Nemáme variabilitu na hrotu. Nemáme zastupitelnost a variabilitu, kterou zmiňuje Alanor, ve středu zálohy a naprosto jsme si zničili obrannou fázi. Chybí čistokrevní beci a stopeři.

      "Trplaslizace" kádru, která se projevuje tím žehráním na nízkou intenzitu soubojů jde také za sportovním vedením.

      Trenér je správně paličatý a jede si svojí vizi moderního fotbalu. Na ten fotbal ale potřebuje hráče. Není schopen je se současným sportovním ředitelem vybrat a sehnat. Někde je problém. Neberu kecy a tanečky ve stylu: "Ono nám to nevyšlo. V česku není kde brát".

      Obecně mám pocit, že se vytratila z klubu, vedení a sportovního úseku kolem A-týmu určitá hladovost a nekompromisnost. Všichni jsou hrozně velcí kamarádi, pořád se na někoho čeká, pořád se někomu pomáhá a končí to tím, že Tecl, 32 letej chlap, který tomu má šéfovat působí jako školáček, který ti řekne - "My už nevíme co dál pane učiteli, pojďte nám to na tabuli vyřešit".

      On a další služebně starší to mají vyřešit, ale nejsou toho schopní, jelikož na to nemají potřebnou kvalitu, nejsou zdraví, nebo se v krizové chvíli sesypou.
      ----

      Velké + Klub už řeší tu naši permanentní marodku, ze kterou bychom mohli složit jedenáctku na boj o top 3.
      Velké - Lavírujeme ohledně rozhodnutí nad hráči, jejichž skutečný přínos může být objektivně zpochybňován, abych vypíchnul Hovorka, Bořil, Hromada, Tecl, Olayinka, Kolář, atd.
      (Kolik nás hráč stojí, co odvedl, jaké je jeho zdraví, perspektiva, kvalita v klíčových zápasech sezony). Proč jsme byli ochotni a schopni udělat rozhodnutí u Škody a Hušbauera a teď to nejde?
      Velké - Slabé standartní situace a neschopnost připravit plán B na taktické úrovni, například podpořené jiným rozestavením.

      Já budu fandit dál, ale to neznamená, že si koupím pivo, klobásu a budu držet hubu. V kontextu rozpočtu to děláme opravdu blbě a vůbec mě to netěší.

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        kjandourek (admin)     před rokem 15.10.2022 23:37 |  
        4 2

        Měl bych dvě věci na ty plusy a mínusy:

        1. Škoda a Hušbauer v té době měli nejvyšší platy v klubu - nebo alespoň jedny z nejvyšších... Milan dostal TOP smlouvu jako kompenzaci za neuskutečněný přestup do Číny, Hušbauer podepisoval novou vylepšenou smlouvu po derby na podzim 2017, kdy výrazně přispěl k domácí výhře 2:0.... U zdravě fungujícího týmu potřebuješ, aby nejvyšší výplatu pobíral hráč, který je nezpochybnitelně členem základní jedenáctky... a v té době došlo k tomu, že v LM často zůstával Hušbauer na lavičce a na hřišti jeho roli zastával Stanciu... a Škoďák měl za sebou rok, kdy více marodil než hrál a na náhled na jeho nepostradatenost nemohly změnit ani dobré výkony v posledních třech zápasech..... jiná varianta než jejich odchod byla tedy buď všem okolo přidat, aby jejich plat nebyl nejvyšší... nebo těmto dvěma nabídnout nižší smlouvy... obojí neakceptovatelné... Tys teď vypíchl hráče, kteří berou běžné peníze v ligovém kádru a tudíž tu není taková nutnost je poslat pryč, i když - jak si tedy myslíš Ty - jejich skutečný přínos může být objektivně zpochybňován...

        2. Hodně se tu mluví o tom, že Plzeň a Slovácko nemají při stejném programu zraněné... ovšem to také není tak úplně pravda. ten problém vyvstává z toho, že Slavia jede stylem neděle-středa(čtvrtek)-neděle už čtvrtým rokem v kuse. Plzeň nehrála základní skupiny pohárů snad tři roky, Slovácko je v pohárech letos vůbec poprvé... Vzpomeňme si, že první sezóny v pohárech jsme taky neměli žádného zraněného.... ta únava se kumulovala několik let, kdy naši hráči vedle pohárů na sebe upozornili tak, že byli v zápřahu i během reprezentačních pauz. Nic z toho ještě pořádně Plzeň a Slovácko nezažily...

        Souhlasím s posledním mínusem - opravdu máme slabé standardní situace a nemáme plán bé..... jenom je otázka, jak bychom si ho představovali... mě se totiž moc nepozdává ten dojem, že stačí jeden vysoký útočník, který bude sedět na lavičce a zvedne se z ní v momentu, kdy budeme prohrávat... a ten už to všechno zařídí... nevím, jestli existuje takový hráč, který by byl dostatečně kvalitní a tu kvalitu udržel i v momentu, kdy plán bé nebudeme potřebovat uplatnit a on se tudíž z lavičky třeba tři týdny nezvedne....

        • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

          Radek097 (přítel SN)     před rokem 16.10.2022 00:16 |  
          2 0

          To, že Slavia už čtvrtým rokem v kuse hraje čtvrtek-neděle neznamená, že se to nějak podepíše na hráčích, kteří jsou tady týden i s cestou.
          Bořil - chrupavka
          Santos - je v týmu pár dní
          Holeš - šlapák na lýtko, cizí zavinění, mimo už 4 týdny
          Hovorka - za skoro 3,5 sezóny, 36 zápasů, recidiva
          Mandous - v týmu rok, plánovaná operace, do konce podzimu mimo
          Provod - po návratu ze zranění nevydrží 2 zápasy po sobě
          Schranz - faul z utkání s Ballkani, cizí zavinění, do konce podzimu mimo
          Ševčík - ?
          Douděra - je v týmu pár dní

          Z těch všech aktuálně zraněných můžeme brát, že zažili už nějakou tu sezónu u nás a vytíženost ne-čt může mít vliv na zranění u Bořila, Provoda a Ševčíka.

          • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

            kjandourek (admin)     před rokem 16.10.2022 09:28 |  
            1 3

            A v čem je rozpor? K té trojici přidej Masopusta, který se teď stále nějak vrací... A představ si, že Plzni odebereš Hejdu, Kalvacha, Chorého a Kopice...

            Navíc jde právě o zkušené tahouny týmu... A tady se hodně mluví o tom, že nám teď chybí někdo, kdo by to vzal na sebe, někdo, za kým by tým šel... Čili přesně ti, o kterých píšeš...

            • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

              Radek097 (přítel SN)     před rokem 16.10.2022 10:07 |  
              1 0

              No že z té marodky většina z nich nezažila čtvrtek-neděle anebo neodpadli z důvodu přetížení, ale že je někdo zranil, Vyjmenoval jsem ty, kteří byli na LS bráni jako nebudou hrát/nejistý start.

              • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

                kjandourek (admin)     před rokem 16.10.2022 13:04 |  
                0 3

                Mimo jiné tedy - napsal jsi "Holeš - šlapák na lýtko".... pokud tedy paměť neklame mě, tak Holeše píchlo v koleni na předzápasové rozcvičce před zápasem s Budějovicemi - v grafice byl psán na stoperu a na poslední chvíli ho nahradil Kačaraba....

                A upřímně si myslím, že právě on, Masopust, Ševčík a Bořil jsou obětmi přetížení, mimo jiné i v souvislosti s nasazením na Euru, kdy iks let nemali pořádnou dovolenou... a hodně se k tomu blíží Provod, který by také na EURo jel, kdyby si krátce před tím nepřetrhl křížové vazy...

                jenom tak mimochodem, z Plzně byl na Euru jenom Brabec, který už tam ani není a ze Slovácka nikdo.... ti měli v tomhle období pohodové volno....

                • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

                  Radek097 (přítel SN)     před rokem 16.10.2022 13:11 |  
                  1 0

                  Spíše šel do zápasu zraněný (pod prášky?) a bohužel se to projevilo ještě dřív, než se očekávalo.

                  „Je to následek souboje proti Sivassporu, zranění šlachy, která vede od lýtkového svalu ke kotníku. Do toho místa dostal šlapák,“ přiblížil Trpišovský.
                  https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/tomas-holes-slavia-zraneni-slacha-lytkovy-sval.A220914_104723_fotbal_min

                  • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

                    kjandourek (admin)     před rokem 16.10.2022 16:38 |  
                    0 0

                    Ok, tohle jsem nezaznamenal.... ale na podstatě mých příspěvků to nic nemění...

        • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

          Barlblog     před rokem 16.10.2022 13:08 |  
          1 0

          Ahoj, začnu s bodem 1.

          Ten problém je dvojí. Já přesně neznám smlouvy u hráčů, které jsem vypsal jako příklad. Pokud mě moje paměť neklame, trojice Kolář, Bořil a Olayinka by měla být v naprostém topu základního platu. Tecl, Hromada a Hovorka budou mít asi standard (Mimochodem ten standard by zaplatil př. ve Slovácku minimálně 2 hráče základu). I když jsou peníze důležité, nejde mi primárně o ně, jsou jistě faktorem, který jsem vypsal, ale jde taky o sportovní výkony, zastupitelnost, přínos pro mužstvo v zápasech, kdy lidově řečeno "musí" a zdravotní stav, který diktuje, jak a kdy můžeme ty hráče nasadit.

          Nechci překopat celý kádr, ale chci záložníka, který se cpe do koncovky místo Hromady.
          Chci stopera se silnou levou místo Bořila.
          Chci beka/stopera se silnou pravou místo Hovorky.

          Chci aby Tecl, Olayinka, Kolář dostali šanci a pokud neukážou, že jsou ve svém věku lídry, nechci s nimi prodloužení smlouvy.

          Bod 2. Pojmenoval si jeden z faktorů. Ale je jich víc.
          - Tlačení hráčů do sestavy přes bolest a když nejsou ready = dlouhodobé problémy a zranění (Vypadá to, že už se poučujeme, ale letos máme zase příklad Sor...)
          - Typologie hráčů = NIKDY neodehráli sezony bez výpadků a my čekáme, že "letos to bude jinak"... (Ševčík, Masopust), Možná noví marodi od minulé sezony, kteří přetáhli strunu (Provod, Holeš)
          - Způsob tréninku a vlastní hry, kdy je pro nás každý zápas o enormním nasazení a nepomáháme si technickou kvalitou a rozestavením
          ----
          Jsem rád, že to klub řeší ústy JT (Díky bohu že je zpět, sice budou úlety jako se Santosem, ale práce co odvádí to vyváží).

          Bod č. 3
          Já ti řeknu jak si představuju plán B.
          Rozestavení 3-5-2, respektive 1-2-2-3-2 útok a 5-4-1 obrana.
          Tři stopeři, kteří se vzájemně zajišťují, přičemž jeden je posledním a zajištuje eskapády našich, jak jsem je nazval, "Beckenbauerů".

          Dva defenzivní "komplexní" záložníci. V lize potom potřebujeme, aby jeden z nich měl silové a výškové parametry. Ne, že zrovna tyhle bych chtěl mermomocí koupit, ale hráči typu Smrž z Hradce, nebo Daníček ze Slovácka, nebo chytřejší Krejčí ze Sparty. Možná budeme mít Ichu, nebo se ukáže mladý Nikl...

          Ofenzivní trojice záložníků. Ideální na rotaci hráčů jako např. Masopust, Douděra, Ewerton, Oscar, Jurásek, Provod, "skutečná desítka, kterou potřebujeme od odchodu Stancia..." :-)

          Dva útočníci. Jeden, jenž dokáže podržet a vybojovat v soubojích se stopery míč a váže na sebe minimálně 2 hráče, protože ho prostě musíš zajistit. No a druhý, který je náběhový a dobrý zakončovatel (Což je mimochodem i Tecl, když se podíváme na jeho čísla). Opět zmíním hráče konkurence. Chorý, Chytil, Vašulín, atd.

          V současnosti chceme po Teclovi se Sorem, aby si šli zaskákat do zavřené obrany.

          Naše taktika funguje jenom, když s námi hraje tým otevřenou partii (Někteří silní soupeři v Evropě), nebo když soupeř nemá kvalitu napříč sestavou, takže naši krajní hráči přečíslují v pokutovém území soupeře.

          Potřebujeme zrychlit přesun hráčů do soupeřova pokutového území a potřebujeme zajistit, že break soupeře budou zachytávat hráči v dostatečném počtu a ti, kteří umí bránit a mají pro obranu předpoklady. Ne Oscar (Ten je z beků nejlepší v obraně), Douděra, Jurásek, nebo Masopust. Je až trapné, že všichni j..ou Kačarabu, nebo Santose za Plzeň, Slovácko, ale už nikdo nevidí, co těm nákopům předchází a že ho nikdo nezajištuje.

          Na naše stopery se zápas co zápas řítí 2-3 hráči a jakýkoliv odskok, chyba, uklouznutí, nebo nepřesvědčivá hlava vede k úprku na naši branku. To není o hráčích, to je o hlouposti trenérského štábu, protože je do těch situací neustále tlačí.

          • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

            kjandourek (admin)     před rokem 16.10.2022 14:17 |  
            1 2

            Ufff je toho hodně, cos napsal a radši bych o tom pokecal u piva, abych si neomlátil prsty o... :-)

            Tak jenom v kostce, s čím bych asi polemizoval:
            1. Nemyslím, si, že bys musel chtít někoho místo Bořila, či Hovorky.... to není jenom o penězích... jsou hráči, které jsme chtěli a holt je nedostali, tak tu nejsou.. Hien tu není proto, že dostal nabídku od AC Turín, ne proto, že by mu zabíral místo Hovorka a to ani svým platem...

            2. Co se zranění týče, myslím si, že celé roky jsme zraněné neměli - první Trpišovského titul 2018/19 i ten druhý s ligou mistrů - tam jsme měli vždy jedno dlouhodobé zranění (Tecl/Hovorka) a jinak moc ne... snad ještě Škoda marodil část podzimu po zranění, které si přivodil při přátelském zápase v repre pauze v rámci otevření nového stadionu v Nitře...
            Proto si myslím, že celé se to spustilo na jaře 2021, kdy se jednak vinou Covidu muselo hrát bez zimní přípravy a na mizerných terénech, což postupně odrovnalo Hovorku, Simu i Provoda.... a následovaly události v Glasgow, během nichž jsme přišli o Koláře v pozici TOP gólmana a hodně poznamenán byl i Kúdela... a dorazilo to EURo, které způsobilo, že Bořil, Holeš, Ševčík a Masopust neměli dovolenou, ani letní přípravu a od té doby se táhnou problémy jim.... a to nám nabouralo ostřílenou kostru týmu nejvíce...

            Třeba na to, jak moc nám chybí Stanciu poukazuje Trpišovský delší dobu a věřím tomu, že on si jeho odchod rozhodně nevydupal... a stejně tak si myslím, že chtěl do týmu náhradu za něj - např. Vlkanovu - a všechny štve, že to nevyšlo...

            3. Ano, v mnoha věcech souhlasím.... ale věřím tomu, že se na tom i pracuje... třeba v Kluži jsme hráli na tři stopery - nevím, jestli bylo v TV patrné, ale ofiko byla sestava psaná: Kolář - Oscar, Ousou, Kačaraba, Jurásek... ve skutečnosti jsme hráli na tři beky ve složení Ousou, Kačaraba, Oscar s tím, že Oscar byl ten vlevo a Jurásek hrál před ním....
            a stejně tak jsem tam několikrát za poslední dobu viděl, že jeden ze stoperů jde do souboje a ten druhý za ním sebere propadlý balón... že jsme si právě říkal, že už to takhle funguje - tedy alespoň to tak vidím z hlediště ze sektoru 111 .... blbý samozřejmě je, že potom přijde jeden moment, kdy se to nepovede a oni jsou hned za "dřeváky"... a přitom to předtím desetkrát klaplo správně...

            O jménech se dá bavit... třeba Smrž mě nikdy nezaujal, a to ani v dobách, kdy hrál s Lingrem v Karviné... to je spíš brusič, co si stále říká o kartu... Daníček má věk a pro mě si dveře do SKS zavřel řečmi po vzájemném zápase, kde Kubala sestřelil Coufala....

            Osobně si myslím, že dojíždíme třeba na to, že jak se nám dařilo, tak jsme byli vidět a o naše hráče je větší zájem, než dokážeme vygenerovat zpět.... jak to říci? Že ten náš rybníček je přebraný, takže to nejlepší jsme si vzali my, hráče druhého, třetího sledu posbírala Plzeň a rudoši... ale my jsme ty svoje dokázali ukázat a prodat a teď už nemáme kam sáhnout, protože ti, kteří by je mohli nahradit, už tedy skončili u konkurence....

            Třeba: mělo smysl vzít si Holíka v době, kdy u nás byli Coufal, Holeš a posléze Bah? Tak vzal za vděk Plzní a teď by se nám třeba hodil.... Nebo pernica, o něm se také mluvilo, ale byl tu Deli, Ngadeu, Kúdela, Hovorka, Zima - tak nám netrhalo žíly, že šel do Plzně, teď bychom takového hráče potřebovali... a takhle bychom se asi dopracovali k hráči do každé řady...

            Osobně si myslím, že holt každý klub - i ten sebelépe vedený - má období, kdy se mu nedaří podle představ... a věřím tomu, že se to zase otočí...

            • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

              Barlblog     před rokem 16.10.2022 17:02 |  
              2 0

              Máme v kádru průměrné hráče za nadprůměrné peníze a lazary, kteří odehrají pár minut za rok v průměru. Pokud máme dost peněz a máme prostor na 35 hráčů v A-týmu, pak je mi to jedno. Jenže moc se mi nezdá to co popisuješ s realitou. Stopery a beky nemáme a klub ve své komunikaci k fanouškům zmiňuje Bořila a hlavně Hovorku jako argument - "Stoper číslo 1", "Až se Béřa vrátí".

              Já nekritizuju naše sportovní vedení z důvodu Hiena, který dal přednost Veroně ze Serie A. Já je kritizuju, že nedokázali dotáhnout ani Jemelku za milion euro...

              Zdravotní stav kádru je v řešení, tam nejsme ve sporu. Sám nevím, kde je chyba a tvoje argumenty mě připadají rozumné.

              Taktika a bod č. 3.
              Oscar není stoper. :-D To je jako kdyby si hrál se dvěma útočníky a ten druhý byl Ševčík. Dobře, že se o to JiT snaží, ale potřebuje na to hráče. Uvidíme v zimě, jak to bude vypadat.

              • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

                kjandourek (admin)     před rokem 16.10.2022 17:29 |  
                0 1

                Já nevěřím tomu, že by k nám Jemelka šel... to je rudoch jako poleno, který se proti SKS vždycky vymezoval.... a k té poslední věci - já si to nemyslím - když se mi hráči na hřišti rozestaví tak, že se Oscar pohybuje vzadu ve trojici s Kačarabou a Ousouem, tak hraje na postu třetího stopera, i kdyby k tomu stokrát neměl parametry... a podobně když jsme v Seville hráli s tím, že jsme přešli na diamant a v útoku nastoupili Masopust se Zmrhalem, tak to prostě byli dva útočníci, kteří měli nějaké útočné pokyny a ty plnili...

              • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

                Radek097 (přítel SN)     před rokem 16.10.2022 17:37 |  
                1 0

                V tom zápase ale zastával pozici stopera. Ty role jednotlivých stoperů se liší, když jsou vzadu dva nebo tři.

          • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

            kjandourek (admin)     před rokem 16.10.2022 23:12 |  
            0 0

            Jenom tak mimochodem - jako kdyby nás tu četli - proti Bolce skvělí Kolář, Hromada a i Olayinka si odehrál své... :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

              Barlblog     před rokem 16.10.2022 23:39 |  
              0 0

              A Oscar červená karta... :-D

              Vítězství je dobré, ale systémově jsme na tom pořád stejně. Další zápasy ukážou.

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      Arminius     před rokem 15.10.2022 21:06 |  
      3 4

      Ano to je naprosto přesné! Tvrdit, že Trpiš hrál nejlepší fotbal s mixem zděděných a jím přivedených hráčů, je blud. Například v základní sestavě dne 5.11.2019, kdy jsme na stadionu Camp Nou čelili úřadujícímu španělskému mistru a dle mého uhráli jeden z nejhodnotnějších výsledků poslední pětiletky, nebyla Legenda, Míra Stoch, Pepa Hušbauer ani žádný jiný kreativec, ale z předtrpišovské éry pouze dva dělníci obrany Honza Bořil a Michal Frydrych.


      Komentář byl uživatelem upraven (15.10.2022 21:06) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        Boss82     před rokem 16.10.2022 09:10 |  
        3 3

        Nemáš úplně pravdu. Konkrétně na té Barceloně byli v základu tři hráči z předtrpišovského éry - Bořil, Frydrych, Souček a další dva odehráli významnou část utkání - Tecl 35 minut, Hušbauer 30 minut. Takže o jistém mixu hráčů lze stále hovořit.

        Navíc si myslím, že hlavní problém, na který naráží i Alanor, jsou šílenosti na přestupovém poli především po odchodu Nezmara. Po jeho odchodu dostal JiT výrazně vyšší pravomoci a bohužel se mu za ty dva roky podařilo nakumulovat velké množství transferových chyb, jejichž výsledkem je současné značně problematické složení kádru.

        • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

          kjandourek (admin)     před rokem 16.10.2022 09:31 |  
          1 1

          Vždyť on tam píše, že z předchozí éry tam byli Frydrych a Bořil... A to nemluvím o tom, že Frydrych by nehrál, kdyby nevypadl Hovorka... A Bořil i Souček jsou hráči, které Trpišovský vedl v předchozích štacích a dost na ně spoléhal, takže bych je nebral jako úplně mimo jeho systém...

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      mig52     před rokem 15.10.2022 21:09 |  
      1 5

      Popisování skutečnosti je hejtování? Ntvl....

  42. JE TO, JAKO BY SI KLUCI

    Slávista 51     před rokem 15.10.2022 15:48 |  
    1 4

    mezi sebou, nějak nerozuměli.

    • Re: JE TO, JAKO BY SI KLUCI

      Slávista 51     před rokem 15.10.2022 18:46 |  
      0 4

      Nebo nejsou schopni se domluvit, rozumně.

  43. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    Kulajs     před rokem 15.10.2022 18:38 |  
    4 6

    Tomáš Souček teď často sedí na lavičce. Nemohli bychom si v zimě půjčit na hostování ??? Vím, je to blbost, ale hezká!

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      Ivan     před rokem 16.10.2022 12:47 |  
      0 0

      Suk odehrál v PL každou minutu, tak to s tím častým sezením na lávce nevidím jako úplně výstižné :-)

  44. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    p!erreCORE     před rokem 15.10.2022 20:51 |  
    0 10

    Mám, myslím si, dobrý nápad. Tvrdím, že naše "africká cesta" JE správná. No a ten nápad? Proč nepřivedeme z Afriky stopera? Ne, že by to řešilo všechno. Ale musejí tam nějací kluci tvrdí, vysocí, silní v osobních soubojích, nepřehnaně konstruktivní, se skvělou hlavou a fyzičkou na tři zápasy po sobě být.
    Já teda stále věřím Santosovi, i když jsem ho posílal do béčka už před měsícem. Stopeři bohužel nejsou jediný problém. Jak správně napsal Alanor, a děkuju mu za ta slova, chybí nám Pepa Hušbauer. To ale tvrdím už dva roky.
    Je to popsáno vše výborně. Díky.

    A můj názor na nejlepšího trenéra všech dob? Je moc hodnej. To je jeho jediná chyba. Proto je tu podle mně celá ta situace.

    Bude dobře a pak líp. Snad se mi na naše slavný finále v Edenu nebude sekat stream.


    Komentář byl uživatelem upraven (15.10.2022 20:57) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      Radek097 (přítel SN)     před rokem 15.10.2022 21:05 |  
      5 0

      Spočítej si kolik máme hráčů mimo EU. Přivádět dalšího Afričana je v současnosti strašná kravina.
      Hušbauer nechybí.

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        p!erreCORE     před rokem 15.10.2022 21:10 |  
        1 3

        Mně chybí :)

        • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

          Radek097 (přítel SN)     před rokem 15.10.2022 21:28 |  
          4 0

          Dokud je v A-týmu 7 hráčů mimo EU, další dva jsou na hostování, pak máš ještě nějaké v B-týmu, tak nikoho nepřivádět!
          Ten výběr bude dostatečný i v rámci EU. :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        butters     před rokem 15.10.2022 21:24 |  
        1 2

        Za současných pravidel to samozřejmě kravina je.

        Já ale považuju za největší kravinu vůbec tohle pravidlo o limitu na hráče mimo €U, které má údajně "chránit" mladé české hráče a bránit tomu, aby jim nezabírali místo v týmu kvanta cizinců. Jenže vzhledem k tomu, že jsme v €U, tak musíme dodržovat její zákony a nemůžeme nijak omezovat občany ostatních zemí €U, čímž to pravidlo nedává smysl, protože pokud by si teď nějaký tým u nás koupil např. polský miliardář a rozhodl se, že bude mít celou soupisku jen z Poláků, tak tím žádné pravidlo neporušuje, zatímco my s 6 nebo 7 cizinci mimo €U je, pokud jsou zdraví, musíme točit, a třeba naše sestava ze čtvrtka (včetně střídání) by pravidla LFA porušovala (v základu Oscar, Olayinka, Sor, Traore, Usor + z lavičky Ewerton), přestože do zápasu v našem dresu zasáhlo 7 Čechů (3 hráli celý zápas). To pravidlo nedává smysl a konkrétně nás omezuje při výběru sestavy.

  45. Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

    Milanek     před rokem 15.10.2022 22:30 |  
    12 0

    Přátelé...já si pamatuju zápas např. s Grasshopperem, pamatuju frustraci při x zápasech kvalifikacích na LM...pořád to, co vybudoval pan Tvrdík a co předvedl JT s realizačním týmem, je prostě pecka.
    Nedaří se nám a nejspíš to letos extra na konci sezóny nebude, ale pořád jsme slávisté a gentlemani fotbalu, tak si prostě užívejme krásné sportovní okamžiky, které stejně přijdou a fanděme. Nebo tady někdo zapomněl na tu poklonu od Arsene Wengera, že takové fanoušky tam v Anglii ještě nezažil? A vy víte, kdy a za jakého stavu to myslím... :-) Při výhře, při prohře

    • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

      cunak     před rokem 16.10.2022 05:57 |  
      9 3

      Je třeba odlišit dvě věci. Ano, fandíme Slávii, přejeme jí výhru v každém zápase, víme, že bylo hůř, teď je pořád ještě dobře a určitě někdy zase bude hůř. Ale na druhou stranu vnímáme, že dva roky zpátky bylo líp a hledáme důvod, proč tomu tak je. A nevěříme tomu, že za to může smůla, rozhodčí či zápas blbec. Právě proto, že fandíme Slávii.

      • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

        lantsmit     před rokem 16.10.2022 10:56 |  
        4 5

        Hledat ten důvod se tu ty dva roky nesmělo…. A teď ti “držitelé pravdy” přijdou - jako by se nechumelilo - se sdělením: “tak si vy kritici užijte chvilku tý svý radosti (což je faul mimo jakoukoli kategorii) a my napříště samozřejmě nemáme problém s kýmkoli o Slavii pokecat, vás kritiky samozřejmě nevyjímaje”. Zapamatujme si prosím všichni tuhle větu.

        • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

          wimpy     před rokem 16.10.2022 11:03 |  
          5 3

          Když večer vyhrajeme, ty budeš asi hodně smutnej, co?

          • Re: Hodnocení slávistů - Kluž - Slavia 2:0, aneb proč jsme byli úspěšní a nyní nejsme

            Wulfstan (přítel SN)     před rokem 16.10.2022 11:26 |  
            4 4

            Když vyhrajeme, tenhle jouda se tu neobjeví. Přitáhne vždycky jen po prohře. Už jen proto musíme vyhrát.