B-Tým

Slavia B - Chrudim 0:1

Béčko prohrálo doma s Chrudímí 0:1, když v 55. minutě rozhodl po rohu Míka. Slavia tak zůstává na předposledním místě tabulky.

12. kolo - Neděle 16. 10. 2022 10:15

Fortuna národní liga, 2022/2023
0 - 1
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

MFK Chrudim
MFK Chrudim

55. Míka

Komentáře (30)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia B - Chrudim 0:1

    Kábě     před rokem 16.10.2022 12:36 |  
    13 0

    V první půli dobrý výkon béčka, v druhé už byla ale lepší Chrudim. Pár pěkných zákroků předvedl Sirotník, celkem se mi líbil Labík, kdyby ta jeho bomba z druhé minuty, která trefila spojnici břevna a tyče, skončila gólem, tak je to gól roku. Solidně vypadali i Behenský a Nikl, oba několikrát dobře vyvezli míč a Nikl měl i pár hezkých průnikových přihrávek. Naopak ze začátku dost kazil Michal Švec, na to, jak je to zkušený hráč, tak by měl být v rozehrávce jistější. Oba útočníci byli dost odříznutí, Singhateh si alespoň chodil pro balóny do křídla, vždycky se pak ale zamotal do kliček a o míč přišel. Chtělo by to hrát méně individuálně z jeho strany. Bohužel béčko zůstává předposlední, bod před Vlašimí, která ale konečně zabírá a brzy asi půjde v tabulce nahoru.

    • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

      Kábě     před rokem 16.10.2022 16:15 |  
      7 0

      A ještě jsem zapomněl zmínit Davida Planku. Na to, že před pár týdny působil v U19, se chytil nečekaně rychle. Celý zápas si sbíhal pro míče mezi stopery, bral na sebe rozehrávku a rozhodně neklamal.

      • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

        kjandourek (admin)     před rokem 16.10.2022 22:55 |  
        4 2

        Planka bude jednou hodně dobrej, právě jemu tyhle zápasy dávají hodně - i když se nevyhrává...

  2. Re: Slavia B - Chrudim 0:1

    záplata     před rokem 16.10.2022 15:57 |  
    8 2

    Já tady tu otázku nadhodím znova, je dobře, že hrajeme 2. ligu výhradně s dorostenci? Opravdu na to všichni mají, opravdu jim to prospívá? Nebylo by lepší vychovávat jednotlivce? Nebo se všema počítáme do Áčka?

    • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

      kjandourek (admin)     před rokem 16.10.2022 22:55 |  
      5 9

      Ti kluci si zvykají na to, že to na nich stojí... že co neuhrají oni, to za ně nikdo zkušený neudělá.... a tahle zkušenost jim do fotbalového života dá víc, než kdyby se vezli na zádech zkušených borců... Tým složený ze zkušených hráčů, do kterého pošleme pár mladíků, aby se vedle zkušených učili, máme ve Vlašimi, tak proč vytvářet druhý takový tým?... nejlepší borci z tohodle ročníku se v příští sezóně rozletí do světa na hostování - někdo Vlašim, někdo jiný druholigový tým a do béčka se přesune kompletní devatenáctka, z nichž někteří už budou mít zkušenosti s druhou ligou... (Behenský, Hunal a tak dále)....

      • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

        rak (přítel SN)     před rokem 16.10.2022 23:20 |  
        8 0

        Pořád s touto strategií moc nesouhlasím. Vlašim není náš tým, pořád tam je našich hráčů menšina, nemůžeme tam volně přesouvat hráče a brát si je zpět. A myslím, že pro ty mladíky není špatné když hrají vedle několika zkušených. Až bude mít tento přístup nějaké výsledky, vezmu klidně ten názor zpět. Zatím, to tak není.

        • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

          kjandourek (admin)     před rokem 16.10.2022 23:54 |  
          5 3

          Mě to vůbec nepřijde špatný... ten postup byl evidentně něco nad plán, tak proč by si to kluci nezkusili, ale z hlediska jejich rozvoje mi přijde perfektní, že dáváme na první místo jejich kariéru před výsledky Bé týmu....A že si nemůžeme brát hráče do A týmu ? Kolik by si jich zahrálo? To jsou jednotky minut, kdy bychom je mohli upotřebit...
          Ta cesta: dorost - B tým - hostování ve II. lize - hostování v I. lize - případně přestup s právem zpětného odkupu .... mi přijde správná... kouká hlavně na rozvoj těch kluků a ne na výsledky Bé týmu...

          • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

            rak (přítel SN)     před rokem 17.10.2022 10:15 |  
            8 0

            Souhlasím s tím, že jde v první řadě o rozvoj těch kluků než o výsledky béčka. Vůbec nevadí, když budou hrát na spodku druhé ligy, ale je to o dost lepší než liga třetí a navíc to béčko může sloužit i více účelům, rozehrání jednotlivců po zranění, u jiných by to bylo lepší než hostování atd. Hostování ve druhé lize je docela zbytečné, určitě mimo Vlašim. To se ale týká snad jen jednoho hráče. Máme docela dost dobrých hráčů v různých formách na různých místech. Zatím se ale vůbec nikdo neprosadil v áčku a to by měl být hlavní cíl. Uvidíme.

            • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

              kjandourek (admin)     před rokem 17.10.2022 11:40 |  
              9 3

              Doporučuji rozhovor s Markem Jarolímem na oficiálních stránkách. Sice chápu, že kdo chce, může jeho slova zpochybnit, třeba tím že přece nebude svou práci pomlouvat ....

              https://slavia.cz/article/19856

              vypíchl bych třeba:

              "Pro nás je priorita mít nějakou tvář, která ty kluky někam posune, tím jsme si i někdy sami nebezpeční. Chceme hrát a k tomu samozřejmě patří chyby. Když budeme hrát jednodušší fotbal, tak co z kluků vyroste? Vyrostou z nich průměrní hráči, půjdou někam do ligy, kde už nebudou mít tolik času se to učit. Vyhodnocujeme si, kdo třeba ty chyby dělá opakovaně, ale cesta je jednoznačně zvolená správně a musí se to pak i časem převrátit, že výkony zhodnotíme i výsledky. Hlavní je pro nás výkon a mít zvládnuté herní situace, aby kluci byli připravení hrát na vyšší úrovni fotbal, jak se má."

              nebo:

              "Roste tady přicházející generace hráčů, která může obměnit český fotbal tím, že se budou i proti nejvyspělejším týmům prezentovat s nějakou kvalitou. Na to se snažíme cílit, někdy je to i na úkor nějakých ztrát, ale jinak to nejde."

              Já tomuhle přístupu prostě fandím a myslím si, že je lepší, než hrát druhou ligu se třemi, čtyřmi ostřílenými borci a díky jejich zkušenostem s prstem v nose hrát střed tabulky....



              • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

                Do_it     před rokem 17.10.2022 13:28 |  
                5 0

                Naprostej souhlas, tohle chlapce posune zdaleka vic nez treti liga. Nebo valcovani souperu v devatenatce.

              • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

                mig52     před rokem 17.10.2022 15:40 |  
                5 5

                A copak ti 2-3 zkušení borci tuto vizi rozbijí?

                • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

                  rak (přítel SN)     před rokem 17.10.2022 15:44 |  
                  9 3

                  No, to jsem chtěl přesně napsat. Vůbec to není v rozporu. Proti Spartě B byli posíleni a celkový výkon byl výborný. Viděl jsem tam Filla, Valentu, M. Juráska, Ichu. Nebyli třeba dokonce ani z nich nejlepší, ale na celkovém výkonu to bylo dost pozitivně znát. Toto těm mladým může dát také hodně. Není nutno je v tom nechat plácat samotné. To si tedy myslím.


                  Komentář byl uživatelem upraven (17.10.2022 15:52) . Zobrazit původní komentář

                  • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

                    kjandourek (admin)     před rokem 17.10.2022 16:09 |  
                    6 5

                    Posílit sem tam to mužstvo někým z áčka je fajn... proč ne - ale nejsem pro to, abychom nakoupili pár zkušených druholigových hráčů, kteří by hráli jenom za béčko....

                    Když se podíváme na Olomouc, tak ta do zápasu s námi postavila stoperskou dvojici Vepřek (37) - Vraštil (25) ... v bráně Digaňa (25), na lavičce Fendrych (32)... takhle asi získáš body a budeš hrát uprostřed tabulky, ale nového Zimu nevychováš...

                    • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

                      rak (přítel SN)     před rokem 17.10.2022 19:16 |  
                      0 0

                      To jsem ani nikdy tak nemyslel, určitě ne.

                      • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

                        kjandourek (admin)     před rokem 17.10.2022 20:15 |  
                        2 3

                        Musím říct, že mě ta debata baví... Zkus mi tedy nastínit, jak by sis to představoval .... Jak bys postupoval, kdybys to v téhle chvíli dostal na starost?

                        • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

                          mig52     před rokem 18.10.2022 06:55 |  
                          3 7

                          Pokud si s tímto neporadí sportovní úsek, tak nemá ve Slavii co dělat. Oni jsou za to placeni. Přesto není těžké to nastínit. Jednak tam můžou být hráči áčka, kteří končí v poslední době na tribuně. Druhak hráči, kteří se uzdravili po nemoci či zranění a potřebují se rozehrát. Třeťak, hráči, kteří jsou noví a prochází Trpišovského příjímačem. Je to mix, se kterým by si, při fungující komunikaci, realizační týmy A a B jistě poradily. A že by to nebyli vždycky stejní hráči, beru jako plus. Mladíci by si zvykali na pesřejší možnosti, koho mít kolem sebe, jednou mít jednou krajní beky a DZ, podruhé stopera a křídla atd. a to by vedlo k jejích výchově být přizpůsobivější a komplexnější . Asi tak.

                          • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

                            rak (přítel SN)     před rokem 18.10.2022 08:52 |  
                            3 1

                            Odpověděl bych asi podobně.

                            • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

                              kjandourek (admin)     před rokem 18.10.2022 14:04 |  
                              3 3

                              To jsme tedy zklamán...

                              Vždyť přesně tohle děláme... podívej:
                              1. kolo - Švec, Valenta, D.Jurásek
                              2. kolo - Švec
                              3. kolo - Švec, Valenta, Fila
                              4.kolo - Švec
                              5.kolo - Švec, Valenta
                              6.kolo - Icha
                              7.kolo - Icha, Plavšić
                              8.kolo - -
                              9.kolo - Švec
                              10.kolo - Švec, Tiéhi, M.Jurásek
                              11.kolo - Švec, M.Jurásek
                              12. kolo - Švec

                              Uvědomme si, že použití hráče áčka v béčku má své zákonitosti:

                              Áčko má vždycky prioritu - není možné, aby za béčko nastoupil hráč, u něhož je reálné, že ten samý víkend jej na podstatnou část zápasu bude chtít použít trenér áčka... a to ani na lavičku - nelze, aby dopoledne šel za béčko Oscar, i když večer bude sedět na lavičce a v základu bude D. Jurásek... co kdyby se Juras hned na začátku zápasu zranil?

                              A teď si vezmi, že lavička A týmu čítá deset hráčů do pole... my máme v kádru v téhle chvíli 22 hráčů do pole... když nepočítám Hovorku a Bořila... k tomu přidej Schranze s dlouhodobým zraněním... a máš lavičku plnou... takže teď jsme v situaci, kdy spíše hráči z béčka jsou na lavičku áčka... ovšem ti jsou v pozici, kdy je jasné, že si zahrají deset, dvacet minut, že nepotáhnou větší část utkání...

                              To celé vychází z toho, že A tým hraje EKL ve čtvrtek a tudíž ligu až v neděli večer... béčko tak hraje před zápasy áčka a nelze v nich použít ani hráče, kteří půjdou večer na lavičku... ostatně teď už v krizi za béčko nešel hrát ani Kričfaluši, protože reálně hrozilo, že jej budeme nuceni použít večer na ligu s Bolkou.

                              Až vypadneme z EKL a stane se nám, že odehrajeme zápas v sobotu, bude možné více použít pro béčko hráče áčka, kteří proseděli celý, nebo větší část zápasu áčka na lavičce, ale do té doby to tak nepůjde.

                              Dále si tedy řekněme, že nemá smysl, držet v kádru hráče, kteří už ukázali, že mají na ligu, jenom proto, aby v áčku paběrkovali a pomáhali béčku pravidelně... Valenta, Icha, Fila - ti na začátku sezóny za béčko naskočili, ale pro jejich vývoj je naprosto správné, že posléze šli hostovat do ligy, kterou díky tomu hrají pravidelně...

                              Srovnejme to s Olomoucí, která sice hraje střed tabulky, ale díky absenci pohárů může do zápasů posílat zkušené ligisty, kteří v sobotu nehráli za áčko (Vraštil, Vodháněl, Zifčák, Matouškem)...

                              Sparta jede jiný systém - ta loni bez problémů udržela druhou ligu, ale po sezóně propustila sedm hráčů - svých odchovanců, kteří jí stabilně hráli, protože už v jejich věku bylo jasné, že druhá liga je pro ně strop a perspektivu pro áčko nemají... tihle hráči přešli do Příbrami a dalších týmů druhé ligy - takže vidíme, že tenhle systém (předržování hráčů v béčku i po dvacátém roku věku), vede k tomu, že vychováš dobré druholigisty... i teď má kádr složený z hráčů, kteří již překročili dvacítku - takže mají opět našlápnuto na to, že parta okolo v této chvíli jedenadvacetiletého Pudhorockého bude dva tři roky kopat druhou ligu a poté se rozprchne na zaběhnuté druholigové adresy...

                              To bych u Slavie úplně nechtěl... naopak jsem rád, že Višínský, Červ, Markovič, Vlček, Prebsl, Křišťan plus ti tři výše zmínění už pravidelně kopou ligu... určitě jsou na tom lépe než Pudhorocký, Suchomel, či Schánělec, kteří ve stejném věku holt stále hrají za druholigovou Spartu B s tou perspektivou, že si občas sednou na lavičku áčka...

                              • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

                                mig52     před rokem 18.10.2022 16:11 |  
                                1 2

                                :))))

                              • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

                                rak (přítel SN)     před rokem 18.10.2022 23:12 |  
                                1 0

                                Aby ta diskuse hned tak neskončila :). Nemyslím tedy ani, že bychom byli v nějakém zásadním sporu. Ano, pár hráčů jsme tam nasadili a většinou to pomohlo herně i výsledkově. Ne úplně vždy. Jedná se ale většinou o jednoho hráče, maximálně dva (to ve 3. a 10. kole výrazně pozitivní efekt a ti 2-3 stačí). Švece moc nepočítám. Hodně si cením toho, že je ochoten plnit tu roli, kterou plní a doufám, že i v budoucnu se najdou starší hráči ochotní toto hrát. Do áčka se s ním nepočítalo ani v největší krizi před pár měsíci, kdy jsme vůbec neměli k dispozici stopery.
                                To hostování je individuální. Třeba u Červa a Valenty chápu, že by se jim nechtělo hrát více druhou ligu, když už delší čas hráli první a ve středu vcelku máme hráče, takže by se moc do hry nedostávali. Navíc pravidelně v Liberci hrají stejně jako Prebsl. Talovierov by ale teď určitě dostával šanci v áčku, nakonec JiT povtrdil, že s ním počítá a odešel do Liberce, podle mně, v době, kdy už bylo jasné, že noví stopeři nepřijdou a Hovorka byl zraněn. Icha docela vylétl, hostování v Pardubicích asi není špatné, ale kdyby pendloval mezi áčkem a béčkem, tak by to také špatné nebylo. Ta druhá liga opravdu není zase tak tragická. A u dalších, kteří na hostování moc či skoro vůbec nehrají (Fillo, Blecha - když šel do Brna byl to údajně nejlepší záložník druhé ligy), nemají na to nebo trenéři dávají přednost kmenovým hráčům, jak se často děje? Není pak lepší, aby zůstali pod naším tréninkem a hráli třeba chvíli více za béčko a ukázalo by se, než když někde sedí na lavičce a není třeba úplně jasné proč. Možná i proto, že se jim nepodařilo hned chytit šanci jako zásadní okamžitá posila pro ten tým a trenéři pak nemají motivaci s nimi nějak zvlášť pracovat, když nejsou jejich. M. Jurásek si třeba v Karviné skoro nekopl, když tam byl na hostování.
                                Do zítřejšího zápasu nám chybí minimálně 8 hráčů z 24-členného kádru A-týmu do pole.

                                • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

                                  kjandourek (admin)     před rokem 19.10.2022 12:29 |  
                                  1 2

                                  Tak ono není od věci několika diskuzními příspěvky zjistit, že se v názoru vlastně nelišíme... podle mého jsme tedy teď od původního "Nesouhlasím s koncepcí béčka" rychle přešli k diskuzi a o stavu A týmu, které při současné konstalaci hvězd není schopné sem tam béčku vypomoci nějakým tím hráčem, ale naopak mu hráče ještě odčerpává....
                                  Z části je to něčím, co se dalo očekávat - hrajeme EKL, která se hraje ve čtvrtek... tudíž dokud z ní nevypadneme, budeme ligové zápasy hrát v neděli.... a tuhle soutěž hrajeme od začátku, nespadli jsme do ní nečekaným výpadkem v předkolech jako loni...
                                  A z části zdravotním stavem A týmu, který je teoreticky neočekávaný, ale prakticky jsme jej po zkušenostech z loňska očekávat mohli...

                                  Tady s Tebou souhlasím v tom, že některá hostování nebyla úplně nutná... i mě dost překvapila prohlášení, že i po zkušenostech z předchozí sezóny chceme po předkolech zredukovat kádr na nějakých 22 zdravých hráčů do pole... Ano, Icha, Valenta, či Talovjerov teď mohli pomáhat áčku i béčku...
                                  Z druhé strany je tam otázka, zda-li ti hráči sami - nebo i ústy jejich agentů - netlačili na to, že chtějí mít větší vytížení, než se před nimi rýsovalo v létě...
                                  Tam to může být individuální - byli tu hráči, kteří si při příchodu věřili natolik, že rovnou striktně odmítli možnost hostování v jiném ligovém a rozhodli se jít si pro šanci v červenobílém od první chvíle a to i za cenu toho, že první zápasy prosedí na lavičce (Král, Lingr)..... byli tu tací, co sami prohlásili, že chtějí na hostování a to co nejdříve, aby s novým klubem zvládli už přípravu a měli tam tak lepší pozici.... (Matoušek).

                                  A poslední věc: nejsem si jist, že v okamžiku, kdy odcházel Talovjerov "bylo jasné", že nový stoper nepřijde... naopak podle všech prohlášení jsme byli přesvědčeni, že s Hienem je vše domluveno a čeká se jenom na to, až se ve Švédku otevře přestupní termín, aby si jeho zaměstnavatel zaregistroval náhradu.... a vidle do toho hodily jeho výkony v probíhající domácí lize i EKL, po nichž se mu ozval zájemce z vyššího levelu.... a dále se i na tiskovce mluvilo o tom, že když nevyjde zahraniční cesta, je domluvený někdo domácí - kdo to byl a proč to nevyšlo, netuším...

                                  tady bych poukázal na to, že naši funkcionáři se pořád učí a tohle všechno jsou zkušenosti, kterými si musí projít - ty nenasbíráš jinak než dlouhodobou kontinuální prací... a tohle vedení je tu teprve sedm let... Nezmarovi taky utekl Trezeguet ze zdravotní prohlídky, přestože to byl zkušený funkcionář, nenapadlo ho, sebrat mu mobil, zařídit, aby v celé Praze vypadl signál.... nebo mu alespoň vypnout zvonění, aby se mu nedovolal šéf egyptského svazu a nerozmluvil mu angažmá v Praze...

                                  Takže se vrátím na začátek: koncepci pro béčko považuji za nastavenou správně - vidle do toho hází zdravotní stav áčka... věřím tomu, že do jara půjdeme početnější a to umožní mimo jiné i to, že béčko bude moci dva tři hráče každý zápas použít... S tím nemám problém ....
                                  důležité je, že za béčko do této soutěže naskakují mladší ročníky, (nejstarším je dvacet -Sirotník, Kopáček, Nikl), kteří se seznamují s dospělým fotbalem na zajímavé úrovni a nezabírají jim tam místo hráči, jejichž výkonnostní strop je druhá liga, maximálně spodek té první...

                                • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

                                  mig52     před rokem 19.10.2022 13:43 |  
                                  1 4

                                  Kamaráde, pustit se s Karlem do diskuse a chtít ho přesvědčit, znamená vzít si 3 týdny dovolené. :)))). On neuzná argumenty, byť bys mu dokázal, že na vražedném noži jsou jeho otisky prstů. On neumí argumentačne uznat či přiznat pravdu jiného.

                              • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

                                mig52     před rokem 22.10.2022 16:22 |  
                                0 1

                                Většinou se jedná o jednoho hráče a to Švece, který možná nějak drží obranu, ale hru z pozice stopera, kterého hraje staticky, moc neovlivňuje.

                    • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

                      mig52     před rokem 18.10.2022 06:41 |  
                      4 5

                      Ježíšmarjá, kdo tu píše o tom, kupovat hráče do béčka?! Vždyť těch svých máme tolik, že někteří si v áčku nečutnou ani při naší velké marodce. Je to přesně tak, jak to uvedl rak jako příklad s Ave odpady. Nic víc, nic míň. A o tom, zda těm klukům dá víc 2. nebo 3. liga, se snad nemusíme bavit.

              • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

                o5aradecek     před rokem 18.10.2022 18:09 |  
                2 2

                Za mě je to dobrá cesta. Jen neuhnout.

      • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

        mig52     před rokem 17.10.2022 15:38 |  
        4 9

        Je to nesmysl, ale tobě to vysvětlovat nemá smysl

        • Re: Slavia B - Chrudim 0:1

          Narmer     před rokem 17.10.2022 17:54 |  
          4 7

          Souhlas migu s názorem na demagoga...)

  3. B

    mig52     před rokem 16.10.2022 17:53 |  
    9 8

    Ti kluci potřebují okolo sebe tak 3-4 zkušené borce, to dá rozum. Buď si přeje vedení, že chce zpátky béčko o soutěž níž nebo to kurwí, jako s áčkem.


    Komentář byl uživatelem upraven (16.10.2022 17:54) . Zobrazit původní komentář

  4. Re: Slavia B - Chrudim 0:1

    Taky     před rokem 17.10.2022 09:19 |  
    3 7

    Kolik zápasů dáváte Tvarohovi?

  5. Re: Slavia B - Chrudim 0:1

    kalex     před rokem 18.10.2022 20:09 |  
    5 0

    Já se pár dní zpět díval na soupisky všech tří rezervních týmů v druhé lize na TM.
    Slavia: https://www.transfermarkt.com/sk-slavia-prag-b/startseite/verein/6541
    Sparta:
    https://www.transfermarkt.com/ac-sparta-prag-b/startseite/verein/6483
    Sigma: https://www.transfermarkt.com/sk-sigma-olmutz-b/startseite/verein/6038

    Takže s dost mladším týmem než má konkurence hrajeme sice dole, ale jako extra hrůzu bych to zase tak neviděl.
    Další týmy jsem nestudoval, ale tak každému musí být jasné, že tam hrají o dost starší chlapi. A aby ty mladé někdo jako třeba Limberský řezal jak žito ve třetí lize nemá smysl. Stejně tak jako ti borci vyhráli ty dorostenecké soutěže a i tu třetí ligu, tak by to časem mělo jít i v té druhé.