Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

Slavia nedokázala porazit doma Sivasspor ani přes výraznou převahu. V evropských pohárech tak sešívaní končí již na podzim, k postupu ze skupiny by však nakonec nepomohla ani včerejší výhra.

Včerejší zápas zapadl do našich výkonů ve skupině a bohužel udělal za letošními evropskými zápasy nepříliš vydařenou tečku. V poli sice měla Slavia jednoznačnou převahu, zužitkovat ji ale nedokázala. V první půli si ani příliš nevytvářela šance, navíc po ojedinělém brejku hostů odpískal slovinský sudí penaltu za údajnou ruku D. Juráska. Podle všeho šlo o rozhodnutí chybné, ale to se prostě stát může, když v soutěži není VAR. Zápas to samozřejmě ovlivnilo, ale na jedno sporné rozhodnutí rozhodčího bych ztrátu neházel. Mnohem víc mi vadila neúčelná převaha z první půle a zahazování šancí v půli druhé, což je průvodní jev Slavie v tomto typu zápasů.

Ve druhém dějství šel náš výkon nahoru a s tím přicházely i šance. Jejich řešení bylo bohužel opět tristní. Jednou tři hráči těsně nedosáhnou na střílený centr před branku, v další situaci zkusíme zpětnou přihrávku, zatímco všichni čtyři naši hráči jdou do branky... Samostatnou kapitolou pak byla zahozená šance Lingra, který měl dost času si na penaltě zpracovat míč na prsa a pak vystřelit, a hlavně tristně vyřešená tutovka Tecla. Ten se před prázdnou brankou sám vystavil do ofsajdu (ale signalizoval ho pomezní?) a pak ji ještě z pár metrů přestřelil. Někdo možná bude mluvit o smůle, já v tom ale vidím jednoznačně naši nekvalitu. Tecl nedal v pohárech gól přes osm let, přitom je hraje pravidelně, a zahazováním šancí je pověstný. Když budeme mít na hřišti takové hráče, tak prostě musíme počítat s tím, že budeme pravidelně selhávat v sebevětších šancích.

Soupeř si tak alespoň vstřelil branku sám, čímž jsme dosáhli alespoň na bod. Je to málo, ale lepší než nic (a je třeba říct, že ani výhra by konec v Evropě neodvrátila). Bilance Slavie ve skupině je tak dostatečně výmluvná. Soupeři byli v poli slabší a my jsme je v podstatě všechny zápasy přehrávali (někdy více, někdy méně). Střel byla spousta (žel, hlavně mimo branku), ale vstřelených branek jen šest. Z toho dvě vlastní. V pěti zápasech jsme pak vstřelili maximálně jednu branku, ve dvou dokonce žádnou. To je prostě strašně málo a jen to ukazuje, že naše nemohoucnost v těchto zápasech není náhodná.

V Evropě tak v této sezoně končíme. Je to zklamání, ale v celkovém kontextu bych nemluvil o ostudě. V relativně slabé skupině to opravdu byla spíše bída a dá se říct, že v ní optimální či alespoň velmi dobrý výkon nepodala Slavia ani jednou. Na druhou stranu je třeba říct, že jsme zvládli velmi náročnou kvalifikaci, jakkoliv to bylo těsné. Panathinaikos a Raków na podzim dominují svým soutěžím a byli ještě těžšími soupeři, než se v tu dobu zdálo. Evropské výsledky jsou tak vlastně opačné než loni. Tehdy jsme vyhořeli v kvalifikaci, skupinová fáze a vyřazovací boje nám ale vyšly na výbornou. Celkově je ale patrné, že výsledky i výkony sešívaných mají sestupnou tendenci. Jaroslav Tvrdík mluví o slabším roku, já vidím přelom v letním přestupním období 2021. Každopádně vedení tvrdí, že ví, kde se udělaly chyby a že se z nich poučí. Doufám, že to bude pravda. Z mého pohledu té sebereflexe bylo od zmiňovaného léta 21 dost málo a chyby se spíše prohlubovaly.

Uvidíme. Současnost samozřejmě není nijak tristní - stále pravidelně hrajeme v Evropě a jsme minimálně na 2. příčce v domácí soutěži. Nicméně se alespoň já nemohu ubránit dojmu, že by byla škoda ze současného období hojnosti (jakkoliv už podpora z Číny není taková, tak na ČR má Slavia stále špičkové finanční možnosti) nevytěžit víc. Zvlášť když jsme byli v pozici několikaletého hegemona s nejlepším ředitelem klubu od války a s několikanásobným nejlepším trenérem ČR.

Závěrem bych ještě poděkoval fanouškům Slavie za skvělou kulisu ve včerejším zápase! Vyprodaný stadion proti neatraktivnímu soupeři v nepříliš nadějné situaci ve skupině, skvělá choreografie ke 130. výročí založení sportovní Slavie a podpora hráčů do posledních chvil bez vypískání při konečném neúspěchu - hrdost!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Měl minimum práce. Penaltu střelec proměnil, rozehrávka byla ok. Vybavím si tak jen moment ze závěru první půle, kdy bylo znát, že je Slavia dole, kupí chyby a přispěl k ní i Kolář pokaženou lehkou rozehrávkou. To je ale v kontextu celého zápasu drobnost.

Lukáš Masopust - 4 - Nepřesvědčivý výkon, dopředu byl nevýrazný.

Aiham Ousou - 4 - Moc se mi nelíbil. Snažil se být aktivní a předskakovat protihráče, několikrát ale v této situaci podskočil míč nebo chyboval. Jednou měl také při rozehrávce hlavu dole a nedal míč na Oscara, který mohl jít do šance.

Taras Kačaraba - 5 - Neřekl bych, že si zaslouží výrazně podprůměrnou známku ze Sportu. Dozadu si své odvedl, souboje zvládal a standard zahrál. S rozehrávkou už to bylo mnohdy slabší. Problém je, že je v podstatě druhým rokem stavebním kamenem Slavie a že jeho výkonu jsou dlouhodobě průměrné. Jednou zahraje, podruhé vyhoří. A tak stále dokola.

David Jurásek - 4 - Podle mě jeden z nejméně povedených výkonů Juráska ve Slavii. To je ale zapříčiněno i jeho obvyklým vysokým standardem. Tentokrát "zavinil" penaltu, i když podle mě byla odpískána chybně a těžko ji vyčítat. Hlavně byl ale na své poměry velmi nepřesný. Několik centrů poslal pánubohu do oken, měl i ztráty při rozehrávce. Zblízka pak nedokázal dostat míč do sítě po rohovém kopu. Alespoň nakonec kopl roh, po kterém si dali hosté vlastní branku.

Peter Olayinka - 6 - Ze základní sestavy byl po hříchu jediným nadprůměrným hráčem. Snažil se hrát, nebál se jít do kličky a do zakončení. Finální řešení mu sice spíše nevycházelo, ale nehrál alibisticky. V závěru se i jednou ukázkově vrátil do obrany.

Christ Tiéhi - 5 - Za včerejší zápas ho nechci více kritizovat, protože si myslím, že si své odehrál. Několikrát dobře založil náš útok, jednou celkem nebezpečně pálil. Je ale zřejmé, že když dojde na obléhání bloku ve vápně, tak pro tuto situaci nemá nic moc rozdílového, co by mohl nabídnout. Snad jen tu občasnou střelu.

Oscar Dorley - 5 - Podobný výkon jako u Tiéhiho. Své si odvedl a kombinačně a kreativně je přeci jen silnější. Ale čekal bych od něj prostě víc. Zajímavější průniky, přihrávky nebo pokus o zakončení. Takhle to byl jen standard a ten organizovaná obrana hostí zvládala pokrýt.

Ondřej Lingr - 4 - Herně rozdílový není a i přes své nasazení podle mě včera moc vidět nebyl. A když už se ve vápně dostal do šance, tak ji bohužel zahodil.

Ewerton - 3 - Nezačal sice špatně, ale paradoxně jak se ve druhé půli výkon Slavie zlepšoval, tak šla dolů hra Ewertona. V závěru byl vyloženě nejhorším hráčem na hřišti a kazil naši závěrečnou snahu o rozhodnutí. Při snahu o střelbu mířil mimo, roh dvakrát skoro ani nedokopl do vápna, ztratil několik míčů a hru zpomaloval. Nejhorší pak bylo jeho řešení při situaci 3 na 2, kdy nevnímal zcela volného spoluhráče a ztratil míč při kličkování někam do strany vápna. Vím, že je na začátku angažmá ve Slavii a že podzim neměl kvůli zákroku Cedidly jednoduchý, i tak musím říct, že jeho výkony jsou zatím jednoznačným zklamáním a posilou zatím vůbec není.

Yira Sor - 4 - Alespoň se dostával do souboje a zapojoval se do kombinace. Nebezpečný pro branku soupeře ale nebyl a je vyloženě tristní sledovat, jak se snažíme centrovat na malého Sora proti vysokým stoperům.

Stanislav Tecl - 4 - Herně byl sice platnější než Sor, co je to ale platná, když dokáže zahodit sebevětší šanci. Náběh do ofsajdu a následné překopnutí prázdné branky bylo učebnicovou ukázkou, jak by útočník neměl nakládat se šancemi.

Eduardo Santos - 6 - Druhou půli hrála Slavia lépe a Santos svůj part zvládl. Vyhrával souboje, rozehrávka byla víceméně ok.

David Douděra - 6 - Hru oživil, druhá půle byla lepší a jednou dával míč do tutovky Teclovi.

Matěj Jurásek - 7 - Pro mě je nakládání s Matějem Juráskem trochu nepochopitelné. Na začátku podzimu byl nasazován až příliš, ale postupem času to svými výkony vracel. A místo toho ze sestavy úplně zmizel. Že by zranění? Nebo pokles formy? Pokud to druhé, proč byl nyní nejlepší na hřišti? Včera byl jediným hráčem, který byl schopný efektivně ohrozit branku soupeře. Nebál se jít do kličky, do střely. V takových zápasech by se mělo podobně prezentovat mnohem víc našich hráčů.

6. - Čtvrtek 03. 11. 2022 18:45

Evropská konferenční liga, 2022/2023
1 - 1
0 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

65. vlastní branka

Sivasspor
Sivasspor

28. Gradel (pen.)

Komentáře (78)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    vršek     před 27 dny 04.11.2022 11:48 |  
    15 6

    Myslím si, že Oscar, Lingr a Jurásek by si zasloužili o stupeň vyšší hodnocení.

    Nemohu si odpustit jednu zásadní připomínku k trenérskému štábu a koučování.
    Nedokážu pochopit proč cca v 80. minutě není Santos vytažen do útoku a nedohráváme zápas zjednodušením hry a prosazením se silou v prostoru vápna...
    Jeden z fotbalových prvků, který je v případě potřeby vstřelit branku a zvrátit výsledek využíván prakticky všemi týmy a trenéry, a to už od žákovských kategorií. V mužském fotbale, a v době kdy potřebujeme vstřelit branku???? Nechápu, nechápu, Nechápu...

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      guyincognito     před 27 dny 04.11.2022 11:58 |  
      7 14

      Stoper v útoku je fakt nejvíc devadesátková věc co existuje. A rozhodně si nevybavuju, že by Klopp vysouval Van Dijka, Pep Diaze nebo Ancelotti Militaa.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

        ervin     před 27 dny 04.11.2022 12:35 |  
        5 1

        Jenže Klopp není Trpiš, ten na to jde od lesa!

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

        Morb     před 27 dny 04.11.2022 13:00 |  
        6 2

        No anebo bychom se možná měli vysrat na to srovnání s Liverpoolem. Od začátku sezony nemáme střed, protože jsme to chtěli tahat přes křídla a wingbacky. Kdo měl substituovat Firmigna jestli Tecl nebo Jurečka neodhadnu, ale co se dá docela dobře vydedukovat je, že nám to nevyšlo.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

          El Greco     před 27 dny 04.11.2022 18:10 |  
          1 0

          Střed nemáme, protože jsou skoro všichni střeďáci zranění. Ne, že by to byl úmysl, hrát bez středu.
          A pokud jde o křídla - tam hrozně chybí Ivan Schranz, snad se k fotbalu ještě vrátí.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

        Tomas007     před 27 dny 04.11.2022 14:19 |  
        9 0

        Liverpool může sáhnout na lavičku pro výškově odpovídajícího hráče, trochu rozdíl.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      mig52     před 27 dny 04.11.2022 15:08 |  
      3 1

      Jj., klel jsem u Tv, proč Santos nešel po 80.min na špici. To je fakt těžko pochopitelné. Stejně, jako proč Oli nešel na hrot do 2.poločasu.

  2. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    martyni (přítel SN)     před 27 dny 04.11.2022 11:57 |  
    14 1

    Pokud jde o Mateje Juraska, myslim, ze trochu ztratil sebevedomi na Sivassporu, dostal tam brzo zlutou a pak hodne kazil, v polocase stridan. Nevim, zda pak jeste hral za acko, pokud jo, je mozny, ze se to opakovalo. Hraje odvazne, ale kdyz se mu 1na1 nedari, tak se trochu vytrati, zacne bejt opatrnej a neni to ono. Za me by potreboval by ustalit vykony a hlavne sebevedomi. Vcera byl skvelej.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      vikik_vikik     před 25 dny 06.11.2022 09:36 |  
      0 0

      Souhlasím s Alanorem, již jsem se v minulém příspěvku ptal, zda někdo neví, proč nedostává více příležitostí, jeho dravost, tah na branku, to je paráda. Že se mu nepovede jeden zápas, to se stane, poslední dobou se to stává i ostřílenějším matadorům našeho kádru, a nastupují opakovaně. Je to mladej kluk, více seběvědomí určitě herním vytížením najde.
      Samozřejmě druhá věc, jak se projevuje na trénincích, v kabině, jak je na tom s hlavou, to pravděpodobně hraje také podstatnou roli, jak ho vidí trenéři.

  3. Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    Myšák     před 27 dny 04.11.2022 12:19 |  
    10 5

    Plytká čutaná bez nápadu. Turek si dal radši vlastňáka, protože už se na tu hrůzu nemohl sám dívat!

  4. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    rybarmirek     před 27 dny 04.11.2022 12:20 |  
    10 5

    Naprostý souhlas s hodnocením!Jen malý dodatek ohledně výkonu Ewertona.Uz na Dukle jsme si s kamarády všimnul jeho výkonu,který nám připadal hrozný a sám hráč jaksi kyselý s nezájmem o nic co se děje okolo něho.Takovy hráč podle nás nemá v takovém klubu jako jsme my,co dělat.Byt stále naštvaný nejde,včera nás opět svým výkonem hlavně ve druhém poločase opět přesvědčil,nebo spíše naopak.Kdyz měl přihrát,tak to zadrbal a když střílel,prakticky 3x ze stejného místa,tak to bylo žalostné a ty rohy?To ať raději hraje mladý Jurasek a časem se vykope,než tato rádoby hvězda!Rád se budu plést,ale zatím jak správně píšeš,to posila zdaleka není.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      Alanor (admin)     před 27 dny 04.11.2022 12:32 |  
      16 2

      On má specifický projev, ale o nezájmu bych nemluvil. Včera i zamakal dozadu a spíš se to snažil brát na sebe. Ale moc mu to po zranění nejde a když se snaží hrát na sebe a kazí, tak to fakt vypadá dost egoisticky.

      Já jsem to shrnul tak, že za podzim je zklamáním a posilou není. Ale mluvit o tom, že tu nemá co dělat, je podle mě předčasné. Své kvality má, věřím, že udělá dobrou přípravu, získá sebevědomí, víc se sehraje a bude platný. Půl rok je fakt krátká doba při změně klubu, navíc s tím zraněním... Kdyby posun nebyl, tak to řešit v létě, jestli má cenu s ním počítat.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      potty     před 27 dny 04.11.2022 17:25 |  
      1 0

      Já hlavně úplně nerozumím tomu, že Ewerton za cca 3 týdny zapomněl hrát fotbal. Zranil se 7. srpna a 31. srpna už naskakoval znovu do zápasu. To mi nepřijde zase tak dlouho na to, aby šel takhle výkonnostně dolů. Před zraněním střílel pomalu jak CR7 v největší formě a teď mu vše jde 20 metrů nad. Totálně bez sebevědomí.

  5. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    Ivan     před 27 dny 04.11.2022 12:46 |  
    10 1

    Výsledek a průběh zápasu je bohužel nepřekvapivý a moc rád bych si poslechl reflexi vedení a "tvrdé" otázky pana Ocetníka.

    Je mi jasné že nad tím přemýšlí a všechno, ale tohle není jen o přestupech. I když vezmu jen zdravé hráče (a otázka je jestli se zamýšlíme proč je tolik zranění a jak tomu předejít) co máme, tak to je jednoznačně na postup, ale naše hra byla bohužel s impotentní převahou. Určitě to mohl trenér udělat jinak a to bych si rád poslechl jak se na to dívá on.

    Samozřejmě, po bitvě je každý generál a já nevím co se mělo udělat jinak, ale kdyby celé vystoupení v Evropě bylo svedeno na smůlu, zranění a nedostatečné posílení, tak bych se na budoucnost nedíval optimisticky.

  6. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    Taky     před 27 dny 04.11.2022 13:00 |  
    8 2

    M. Jurásek klidně i osmičku...
    Kdyby nebyl Tecl kopýtko, byl by ten Ewertonův pas na Douděru v klenotnici klubu.

    • Re: hodnocení

      IJS     před 26 dny 05.11.2022 13:19 |  
      1 0

      Také jsem to už viděl a myslel jsem že je to hodnocení jiného zápasu... Ale asi to zapadá do štvavé akce medií a "expertů" proti Slavii, která se rozjela v pondělí po derby s Bohemkou a pokračuje po vypadnutí ze skupiny EKL!

  7. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    žbl68     před 27 dny 04.11.2022 13:42 |  
    3 5

    souhlas až na : Olayinka- 7 , M.Jurásek - 8, Santos - 7, Ousou - 5 (nemluvě o Standovi T. ... - max.3,14 ... :-/

  8. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    JohnyBeGOOD     před 27 dny 04.11.2022 13:43 |  
    6 4

    Ewerton sice hodně kazil, ale bylo to i proto, že se jako jeden z mála snažil něco vymyslet a nedával jenom alibisticky míč nejbližšímu spoluhráči. Například stál u založení akce, kdy Douděra centroval do prázdné na Tecla.
    Co si ho pamatuju z MB, tak měl tu střelu mnohem nebezpečnější a dokážu si představit, že to po něm trenéři chtějí. Na Dukle zpoza vápna vstřelil důležitou úvodní branku.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      martyni (přítel SN)     před 27 dny 04.11.2022 14:38 |  
      5 0

      To se sice snazil, ale trvalo mu to silene dlouho, nez se pro neco rozhodl... to je pak tezky, souper se zformuje a nabíhajici spoluhraci uz jsou mimo hru. Takhle se fakt hrat neda, doufejme, ze mu to treneri vysvetli... teda voni mu to urcite vysvetli, spis jestli bude schopnej se rozhodovat rychleji. Ale nejde kazdej utok vest tak, ze si necha balon u nohy a ve stoje bude nekolik vterin jen koukat..

  9. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    bububu (přítel SN)     před 27 dny 04.11.2022 13:47 |  
    17 8

    Nemá cenu chodit okolo horké kaše - nepostoupit z této skupiny je jednoznačně ostuda! Naše letošní počínání v evropských pohárech nejde, navzdory světlým chvilkám s Panathinaikosem a Rakowem, hodnotit jinak než jako absolutní blamáž a největší propadák za éry JiT. Vyvrcholil tím tak nepříliš úspěšný rok 2022, započatý nepochopitelným a bohorovným puštěním Stanciua, přes ztrátu titulu v nastavení zápasu s Plzní.

    V celkovém kontextu není důvod k panice, co by za naší pozici třeba taková Sparta dala. Nemá ale smysl se nadále tvářit, že je vše v nejlepším pořádku a že už si to po další přípravě určitě sedne. Nesedne, pokud se budou opakovat chyby sportovního úseku, názorně předvedené v tomto roce.

    V první řadě bychom měli opustit chiméru, že JiT je inkarnace krále Midase, tedy že každý jeho krok nám přinese prospěch. Přirozeně tomu tak není, JiT je také jenom člověk a jako každý dělá chyby (netrefené sestavy, hraní hráčů mimo jejich posty apod.). Myslím, že musíme opustit ideu čistě exportního klubu, a musíme začít od píky - přivedením poctivých, soubojových hráčů, adaptovaných na naší ligu. Musíme dále posílit sportovní úsek o někoho typu Nezmar, kdo nepřipustí hrubé chyby typu nepřivedení Vlkanovy, končící Olayinkova smlouva nebo neprodání Sora za 8 milionů eur. To vše jen za poslední půlrok!

    Nerad to říkám, ale Plzeň má v tuto chvíli na českou ligu lepší a vhodnější kádr. A v krátkodobém horizontu se na tom nic nezmění, i díky naší blbosti, kdy jsme jim dovolili uzmout nám titul a pak hráče typu Vlkanovy, jehož typologii zoufale postrádáme. Vzhledem k tomu, že Číňan už nepustí chlup (to mám z velmi důvěryhodného zdroje), je na čase začít nakládat s financemi hospodárněji. Aby se už nestávaly absurdity typu přivedení Fily za 30 milionů, kterému se následně nedá šance a začne se posílat po hostováních.

    Co myslím, že bychom měli udělat přes zimní přestávku? Především si odpočinout a doléčit zraněné. Myslím, že by nám velmi ublížil nějaký zásadní průvan v kádru. Vzhledem k vypadnutí z EKL by mělo přijít zúžení kádru. Přijít by mělo jen velmi málo hráčů na posty, které nás skutečně trápí, a to bez ohledu na věk, bez nutné ambice na zpeněžení. Potřebujeme zkrátka hráče na naší ligu - Plzeň to pochopila a ačkoliv hraje hnusný fotbal, výsledky jí to nese. Naproti tomu my jsme mistry neefektivity - to se musí změnit. Kádr musí mentálně dozrát a především se ustálit a sehrát. Jestliže zopakujeme vzorec z posledních 3 přestupních obdobích, bude to na jaře ještě horší než teď, to se vsadím o barák!

    Jako návštěvník "památného" domácího zápasu s Teplicemi, který jsme prohráli 0:7, neumím nad současným stavem příliš žehrat. To ovšem neznamená, že nebudu pojmenovávat věci pravými jmény. Pojďme opustit velkohubé proklamace o hegemonii, středoevropském velkoklubu apod., a pojďme začít zase poctivě a trpělivě pracovat. Jedině tak se můžeme zase vrátit na vrchol!

    Po výhře, po prohře!

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      Mike     před 27 dny 04.11.2022 14:22 |  
      10 6

      Přivedení soubojových hráčů ? Děkuji, nechci. Už tak naši hnusnou soubojovou ligu ještě opepřit i naším klubem, tak na to bych nechtěl koukat. Vím, že v lize se tímto stylem fotbalu dá prosadit, i vyhrát titul, ale pak se přijde do Evropy, a s tímto předpotopním fotbalem je tam člověk k smíchu. Vím, že jsme byli i my letos v Evropě k smíchu, ale jednou za 5 let je to snad omluvitelné.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

        kapitan.pisoar     před 27 dny 04.11.2022 17:22 |  
        7 1

        A co byl Bořil, Coufal, Ngadeu, Souček? Všechno soubojoví hráči, kteří nás dostali na vrchol a k smíchu sme v LM rozhodně nebyli...

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      slavistajiri     před 26 dny 05.11.2022 12:44 |  
      0 0

      co máte proboha pořád s tím nezmarem? To je obcese jak sparťanů z nejlepšího trenéra všech dob holoubka, kterého odevšad po půl roce vyhodili

  10. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    bbslavia     před 27 dny 04.11.2022 14:13 |  
    14 9

    Dobrý den,
    tak se naplnila koncepční práce, která započala od vyřazení Ferencvárošem.Nevhodné doplňování kádru průměrnými hráči typu Ewerton, Douděra, Talovjerov, Santos, velká kvantita na úkor kvality, prodlužování sluv hráčům, které posíláme na hostování a přitom je draze platíme, neefektivní utrácení peněz na platech průměrných hráčů a dalších nesmyslných nákladech, máme skauting, ale poslední hráč z ciziny byl Bah.Máme nabídky na hráče jako Sor, ale odmítneme ji s odůvodněním, že ho prodáme za lepší peníze a dopadne to jao s nabídkou na Simu.Cena půjde dolů.To je velká chyba J.Tvrdíka.Za ty peníze se dali nakoupit kvalitní hráči a doplnit mládež.Nesmyslný projekt akademie v Africe svědčí o naprosté naivitě vedení.Herní projev šel dolů a pokud se nedoplní kádr na postech jako je stoper, pravý bek, střední záložník a útočník, tak příští sezóna bude horší.přitom jsme měli všechny trumfy-úspěchy, peníze za prodej hráčů, zájem sponzorů a výsledek je propad v lize i v pohárech.Přitom naše skupina byla nesrovnatelně jednodušší než ta Slovácka.A

  11. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    Srdcar114     před 27 dny 04.11.2022 14:21 |  
    6 1

    Standa Tecl píše,že v Evropě jsme byli spíš zvyklí na brejky než na tvoření.Má pravdu.Letos dva týmy v naší skupině Konferenční ligy bránily často v devíti hráčích,což nám nevyhovuje.Včera hodně chyběl vysoký Jurečka.S hodnocením hráčů souhlasím.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      SLAVIESTA     před 27 dny 04.11.2022 15:31 |  
      11 11

      Standa Tecl by měl udělat jedinou věc - řeknu to slušně - být zticha!

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      Lunaris     před 27 dny 04.11.2022 17:07 |  
      4 0

      S tím se musí souhlasit. Sice jsme se letos radovali, jaký máme lehký los, ale typologicky nám přesně tenhle typ soupeřů vůbec nesedí. Lepší by bylo hrát s někým o trochu silnějším, kdo má sám ambice hrát i dopředu, abychom pak měli na naše útoky více prostoru.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

        necich     před 27 dny 04.11.2022 18:43 |  
        4 5

        Přesně tak, takovej Bayern či Ajax by dostali neskutečně naloženo. :)

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

          Lunaris     před 27 dny 04.11.2022 20:52 |  
          3 1

          Jestli si pod spojením "o trochu silnější" představíš Bayern nebo Ajax, tak vyvstávají jisté pochybnosti o tvé schopnosti ten fotbal vyhodnocovat.

  12. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    bbslavia     před 27 dny 04.11.2022 14:21 |  
    4 16

    A to nemluvím o možnosti přidávat body do koeficientu a tím získat snažší postup do pohárů.V zimě je třeba se rozloučit s hráči, kteří nejsou přínosem pro hru Slávie jako Ewerton, Kačaraba, Talovjerov, Buren, Tiehy a doplnit kádr jen o kvalitu na postech, kde nás tlačí bota.Nemá smysl přivádět každý rok 15 hráčů, to jsou jen vyhozené peníze.A vrátit se k nátlakové hře se zlepšení kvality finální fáze.Přestupová politika se musí změnit a utrácení peněz.Vyřazení je ostuda a nemá smysl si nalhávat něco jiného.Další sestupná tendence znehodnocuje investici majitele a hlavně dostane Slávii do problémů.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      wotlemburg     před 27 dny 04.11.2022 18:16 |  
      1 1

      A ti noví hráči se jmenují...?

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

        bbslavia     před 27 dny 04.11.2022 19:31 |  
        3 2

        To záleží na financích.Pokud dáš strop na stopera 10 mega, tak nelze očekávat zázraky.Ale v létě jsme prodali za 400 mega hráče, tak finanční možnosti na kvalitní doplnění kádru byly.Místo toho se nakupovalo, tak jak se nakupovalo.A vždycky to skončilo Holešem na stoperu, Schranzem na beku.....

  13. Ostuda?

    Albert Neri     před 27 dny 04.11.2022 14:25 |  
    19 22

    Současnou situaci bych si dovolil shrnout do někola bodů.
    1) Největší zimní posilou by byl nový sportovní ředitel, který ale nesmí být nijak vztahově navázan na Trpišovského. Prostě to musí být "cizí" člověk. Který bude požadovat výsledky, a vnese do klubu trochu nejistoty která donutí všechny tvrdě pracovat. Musí to být rovněž Trpišovského velmi tvrdý oponent, a samozřejmě i jeho nadřízený. V současnosti mám pocit, že jsou všichni v klubu kamarádi, nikdo na nikoho netlačí, nikdo nepožaduje výsledky. A to vede k tomu, že se velmi rychle přestane odvádět 100% práce.

    2)Trenér Trpišovský přes zimní pauzu a i na jaře nacvičí a vypiluje s mužstvem novou taktiku, která bude využívat přednosti ofenzivních hráčů, a nebude je nutit bránit. Tato taktita bude jako protiváha proti té Trpišovského oblíbené " všichni dělají všechno" kterou už každý nás soupeř dávno přečetl. Novou, již řádně naučenou taktiku nám tým předvede v posledních dvou, třech, zápasech sezony, pokud to situace v tabulce dovolí.
    3) Přestaneme žít z minulosti a opájet se tím, že máme nejúspěšnějšího trenéra za 130 let. Nové heslo bude znít, že každý je jen tak dobrý jako jeho poslední zápas.
    4) Realizační tým předloží důvody proč hráči jako Filla, Beran, Matoušek, Helebrand atd. Byli koupeni a proč jsou vláčeni po hostováních. V situaci kdy musíme šetřit, a ne vyhazovat miliony jen tak na zkoušku.
    5) Realizační tým předloží důvody rozsáhlé marodky, a kroky které byli učiněny k nápravě.
    6) Vedení celého klubu bude postupovat s větším důrazem na ekonomickou stránku klubu. Při dobrých nabídkách se hráč prostě prodá. Neustále zraněným hráčům se nebudou prodlužovat pro ně výhodné smlouvy, apod.
    7) V zimní pauze se stáhnout hráči z hostování, a všichni, včetně současných hráčú A- týmu zabojují o sestavu ze stejné startovní čáry. Žádné zásluhy, kamarádství, rodinné vztahy apod, nebudou hrát roli.

    Na závěr ještě pár slov k Ewertonovi. Byl jsem rád když přišel. A myslím si, že pro nás může být platný. Musí samozřejmě tvrdě pracovat. Ale také musí mít kolem sebe fotbalisty kteří mu dokážou vrátit rychlou přihrávku do nohy. A těch u nás moc nevidím. Pokud se v něm mýlím a je to jen "líný hračička" s balonem, tak se sem rád přijdu omluvit. Ale kdybych já věčně neměl komu přihrát, taky bych vypadal naštvaně.

    • Re: Ostuda?

      martyni (přítel SN)     před 27 dny 04.11.2022 14:42 |  
      6 12

      Dobry no, tak jste to tady s bbslavia zas rozjeli, je cas jit zas vodsud. Rad bych tu byl s nekym, s kym se da smysluplne pokecat, ale tohle je tezky.

      • Re: Ostuda?

        kapitan.pisoar     před 27 dny 04.11.2022 17:26 |  
        9 3

        Vždyť on tu smysluplně podal svůj argument v 7 bodech. Jak jsi do diskuze přispěl ty?

        • Re: Ostuda?

          El Greco     před 27 dny 04.11.2022 17:55 |  
          5 6

          Smysluplně navrhl, aby se ofenzivní hráči vyprdli na obranu.

          Hlavní humor těchto poučujících příspěvků psaných tónem školního inspektora, je přesvědčení o tom, že ačkoli dotyčný ví tak maximálně desetinu toho, co lidi z klubu, přesto neváhá a dá jim na fanouškovskym fóru návrh co a jak - který sestává buď že samozřejmostí nebo plků o sebeopájení.

          • Re: Ostuda?

            kapitan.pisoar     před 27 dny 04.11.2022 19:40 |  
            7 1

            Bože tak je to snad fanouškovské fórum. S takovým přístupem by tu muselo být NULA komentářu, protože nikdo tady neví to co lidi z klubu...

          • Re: Ostuda?

            ElvisPresley     před 26 dny 05.11.2022 11:53 |  
            0 1

            Napsal jsi to dobře, klidně vše podepíšu

        • Re: Ostuda?

          necich     před 27 dny 04.11.2022 18:40 |  
          2 8

          Smysluplně podanej blábol.. To podepíšu...:))

          • Re: Ostuda?

            kapitan.pisoar     před 27 dny 04.11.2022 19:38 |  
            4 3

            Klasika SN, když nemám argument, řeknu že je to blábol a dám mínus :D

            • Re: Ostuda?

              necich     před 27 dny 04.11.2022 19:52 |  
              3 2

              Jakej asi argument na kydy jako: realizačni tým předloží, Trpišovský nacvičí apod. Vždyť je to jak od tajemníka KSČ. Za 3 roky napíše 5 příspěvků a ještě takových žvástů..


              Komentář byl uživatelem upraven (04.11.2022 19:53) . Zobrazit původní komentář

              • Re: Ostuda?

                Albert Neri     před 27 dny 04.11.2022 20:34 |  
                4 0

                Uznávám, že jsem se asi nevyjádřil tak smysluplně jak jsem zamýšlel. Ale, druhou taktiku bychom opravdu mít měli. A proč by do určitých typů zápasů nemohla být odlišná od té kterou hrajeme normálně? Klidně s větší volností pro ofenzivní hráče.

                Ještě někdo zmiňoval, že zde mám málo příspěvků, ano to je pravda. Já jsem spíše čtenář než pisatel.

                A že Vám to přijde jako od tajemníka KSČ, no... někdo musí mít v SKS poslední slovo, a ten někdo by měl tímto stylem zadávat úkoly. Viděl jsem spoustu komentářů kde se řeší naše marodka. Proto jsem navrhl, aby se zjistila příčina a ta se pak veřejně odprezentovala včetně toho jaká se udělala opatření. Nebo Vy na to nechcete znát odpověď?

  14. ...

    Harvey     před 27 dny 04.11.2022 14:50 |  
    17 4

    Edit: Reakce na příspěvek podemnou, já to neposral, opravte si reakce :)

    Snažíš se mluvit rozumně, ale samotný příspěvek je vlastně velký nerozum:
    1) Jiří Bílek měl raketový vstup do angažmá. Osobně vyskautoval a přivedl Simu. Ze zahraničí za pakatel Baha. Nastartoval africkou cestu. I další posily byly slušné jako Jurásek či Sor, byť měl i přešlapy jako třeba Plavšić či Krmenčík. Má teď mladému sportovnímu řediteli, který se může učit a posouvat dál podtrhnout židli jeden ztracený titul a neforma posil Santose a Ewertona, ze kterých byl zde každý unešený? Kdo je Tvoje náhrada? Nějakej zahraniční experiment alá Sparta? Českých sportovních ředitelů není mnoho, měl bys mít o nich přehled a v klidu vytáhnout jméno náhrady.
    2) Prosím přestaňme už omlacovat o hlavu každý jeden přestup. Úspěšnost přestupů u klubu s kvalitně pracujícím skautingem je dle analytika Jakuba Dobiáše okolo 65 %. Očekávání některých fanoušků, že se každý přestup povede jsou směšná.
    Další tvé body jsou spíš takové tvoje "dělejte všechno stejně, akorát líp než doteď - taktiku, ekonomiku, hostování, přestupy", tam asi nemá smysl moc argumentovat, protože to by určitě nikoho ve snu nenapadlo přijít s nápadem "dělejte všecko líp".


    Komentář byl uživatelem upraven (04.11.2022 14:51) . Zobrazit původní komentář

    • Re: ...

      bbslavia     před 27 dny 04.11.2022 15:13 |  
      4 21

      ÚSPĚŠNOST PŘESTUPŮ ZA POSLEDNÍ DVA ROKY JE MOŽNÁ TAK SCHRANZ A ČÁSTEČNĚ SOR.TO NENÍ ANI 20%, NATOŽ 65%.

      • Re: ...

        Harvey     před 27 dny 04.11.2022 15:38 |  
        10 2

        DÍKY ZA KOMPLEXNÍ ANALÝZU, OTEVŘELS MI OČI.

        • Re: ...

          Slávista 51     před 27 dny 04.11.2022 16:13 |  
          1 1

          Žlutá za co ?

    • Re: ...

      Albert Neri     před 27 dny 04.11.2022 15:20 |  
      4 5

      Raketový vstup měl, jenže to se dařilo i klubu. A to je snadné zapadnout do nové funkce. Jinak já proti panu Bílkovi nic nemám, jako hráče jsem ho měl rád. Ale myslím si, a to je i případ Rosického, že by oběma pomohla stáž u nějakého předního klubu. Kde by se prostě díval pod ruce už zkušeným lidem. Případně by ty stáže mohly být i dvě, aby zažil třeba i situaci kdy se nedaří apod. Čili on tu roli může zvládnout, patrně má i nějaké předpoklady. Ale mně hrozně vadí ta z jeho strany malá oponentura Trpišovskému.

      A souhlasím, dobrých sportovních manažerů je málo. A na Vaši přímou otázku, nemám přehled a vytipovaná jména.

      A k tomu zbytku. Psal jsem to v pracovní době :D takže to možná vyznívá trochu ve smyslu: dělejte to líp. Ale spíš to mělo vyznít: předložte nám fanouškům odpovědi na otázky, a ukažte nám kroky které děláte proti sestupné výkonosti.

      • Re: ...

        Lunaris     před 27 dny 04.11.2022 17:06 |  
        1 1

        Rozdíl je v tom, že Bílek se učil od starého praktika Nezmara, kdežto Rosický se učil od nešťastného Zdendy, který sám v rumunském podcastu tvrdil, že na roli sportovního ředitele taky nebyl vůbec připravený. Ještě si tu něco odložím, Ivan Horník pičo.

        • Re: ...

          necich     před 27 dny 04.11.2022 19:03 |  
          2 11

          Dle policejních odposlechů je evidentní, že se od starého praktika učil poctivě..:)

          • Re: ...

            Lunaris     před 27 dny 04.11.2022 20:53 |  
            2 1

            Jak to psal pipe? Že se z tebe stal vysírač? Ale proč ne, taky tu někdy píšu podobné žvásty jen tak z plezíru. :)

            • Re: ...

              1zippo1     před 27 dny 05.11.2022 00:43 |  
              0 0

              To jsem psal já (možná taky), ale stojím si za tím.

            • Re: ...

              necich     před 26 dny 05.11.2022 12:08 |  
              0 1

              Proto tam je ten smajlík. Jak se to říká? Chytrému napověz....:)

  15. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    japoko     před 27 dny 04.11.2022 16:09 |  
    9 5

    Tak u Kacharaby se přikláním k hodnocení Sportu - max 4

  16. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    SKEP     před 27 dny 04.11.2022 18:29 |  
    22 0

    Také bych absolutní známkou 10 ohodnotil mladé podavače míčů, zejména ty pod hlavní tribunou. Jejich práce to byl koncert! Sotva balón přešel autovou čáru, už házeli nový míč přesně do rukou přibíhajícího slávisty. Turci s tím měli docela problémy a nejednou jsme se po bleskovém autu dostali do výhodné pozice. Myslím, že ve Slavii s podavači příkladně pracují

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      Myšák     před 26 dny 05.11.2022 13:14 |  
      3 0

      A také tvůrce krásného chorea!!!

  17. Santos

    pinochet     před 27 dny 05.11.2022 01:12 |  
    3 4

    Oussou - 4, Kačaraba - 5, a Santos - 6? Nechápu oč byl Santos lepší než dva druzí stopeři. Ničeho nadprůměrného jsem si od něj nevšiml.

    • Re: Santos

      lantsmit     před 26 dny 05.11.2022 06:27 |  
      6 2

      Dobře se na něj divá, jak říkal JiT v létě. Prostě líbivej typ fotbalisty pro fanoušky… když neudělá mindu. Stejnej případ jako Ousou a opak Tarase nebo dříve Zimiče, jejichž pohyb i práce s míčem vypadají kostrbatěji, i když jsou mnohem účinnější.

    • Re: Santos

      mig52     před 26 dny 05.11.2022 10:51 |  
      3 4

      Nechyboval.

      • Re: Santos

        pinochet     před 26 dny 05.11.2022 11:35 |  
        2 2

        To by mělo být u stopera normální, a nikoli na nadstandardní 6...

    • Re: Santos

      japoko     před 26 dny 05.11.2022 12:43 |  
      2 3

      No nejhorší byl Taras!

  18. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    Sokrates55 (přítel SN)     před 26 dny 05.11.2022 09:56 |  
    19 4

    Dobré ráno se sluníčkem a dobrou kávou.
    Do noci a teď i ráno jsem poctivě pročetl všechny disputace a i proslovy v novinách.
    No, je to tedy mazec. Ale to jsme čekali.
    Ne nechci být ironický.
    Ano, vystoupení v EKL se nám opravdu nepovedlo a bohužel jsme to pokazili sami sobě.
    Tento rok už od jara hledáme pořád nějakou osu týmu a střídáme lepší a i hodně špatné časy.
    Nepovedlo se dostatečně připravit některé hráče a navíc se opět dostavily problémy se zraněním našich klíčových hráčů.
    Možná se občas hledal i náš trenérský tým a všechno pak vyústilo v tyto neúspěchy.
    Ale....
    Sice máme možnost tu kibicovat a dávat knížecí rady a rozdávat kritiku, ale odpovědnost nemáme prakticky žádnou.
    Jsem rád, že máme trenéra jako je Jindřich Trpišovský a takového šéfa, jako je pan Tvrdík.
    V životě platí, je vždycky je něco za něco.
    Já jsem rád, že pan Tvrdík je opět na svém místě a držím mu palce, aby se držel a bojoval pořád.
    I to, že chyběl byla jedna z příčin našeho tápání ve výše uvedeném období.
    Vždycky bychom měli nejdříve mít všichni zameteno před svým prahem, než se pustíme s kritikou do někoho.
    A tady občas snad ani nepíšou slávisti, kteří by prožili se Slávií i to špatné!!!
    Ano, skončili jsme v poháru a je to ostuda.
    Ale budeme bojovat přeci mistra ligy, o pohár MOL CUP a hlavně o jméno naší Slávie.
    Tak tu neposílejte ty "jedy a plivance".
    Pořád je o co hrát !!!
    Sokrates55


    Komentář byl uživatelem upraven (05.11.2022 10:36) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      mig52     před 26 dny 05.11.2022 10:49 |  
      6 5

      Sokrate, vždycky se těším na tvé příspěvky, protože voní odstupem, nadhledem i racionální realitou. Tentokrát trochu nerozumím, proč jsi zde zmínil jednak ty věty o kibicování a odpovědnosti. Hold, to je výsada fans, no. Nemůže odpovídat za něco, co neděláme a kibicování formou "třetího poločasu" k fotbalu patří, jak k velbloudovi hrby. Druhak, i ta slova o zametení si před vlastním prahem mi připadají zbytečně sebemrskačská. Byť nikoho z diskutujících neznám, věřím, že se zameteno mít snaží. Všichni jsme chybující a ty reakce tady byly tvrdé tehdy, kdy se nám zdálo, že pochybení byla fatální a to opakovaně. Jinak tím mojím nepochopením se netrap, občas a čím dál častěji mi něco nedochází. :)) Možná je to i tím, že na východě Moravy máme na rozdíl od Šumavy, dušičkové počasí.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

        Sokrates55 (přítel SN)     před 26 dny 05.11.2022 12:50 |  
        4 3

        Zdravím a věřím, že to třeba jednou pochopíš, až bude na východě Moravy hezky :-)).
        S úctou
        Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      Slávista 51     před 26 dny 05.11.2022 11:15 |  
      2 5

      POSLEDNÍ 2věty,
      jsou o všem !

  19. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    IJS     před 26 dny 05.11.2022 13:10 |  
    5 5

    No to je přísné hodnocení! Naše hra nebyla tak špatná, aby ti kluci dostali tak nízké známky! Celý poločas hráli do bloku 9 až 10 hráčů a přesto si šance dokázali vytvořit a inkasovaná branka z penalty, to byla více méně shoda nešťastných okolností. Jinak ale na výkony hráčů mám podobný pohled. Ani mě se nelíbil výkon Ewertona. Ten kluk hraje takový atypický "futsalový" fotbal. Určitě se hodí na hru do plné obrany, ale jinak se u něho většina akci zastaví. Dostane balón, stopne ho a snaží se přejít přes protihráče ( což se mu i daří ) a následuje střílená přihrávka. Jenže to už nabíhají útočnici stojí a čekají co provede a záloha zase couvá neboť hrozí brejk při Ewertonově lehké ztrátě. On přišel do Slávie jako ofenzivní eso, které bude střílet branky a vytvářet šance spoluhráčům, ale zatím zklamání! Sora ani nemá cenu hodnotit. Trochu se opomíjí obrovský přínos pro mužstvo, který dává Oscar ve středu zálohy. Po odstoupení Tiehiho hrát střed zálohy sám a všechno stíhal!
    Viděl jsem hodnocení jednotlivců na iSportu, ale ten hodnotící byl snad na jiném zápase. Dle něho nejlepší hráč Ewerton, nejhorší Kačaraba a Tecl. Chválil Sora atd. Každopádně si teď media "mlaskají" nad vypadnutím ve skupině EKL a s gustem se trefují do Slavie. Takovou kritiku nesklidila ani Sparta po debaklu 4:0 v Edenu!

  20. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    cvočkař Danda     před 26 dny 05.11.2022 16:10 |  
    19 3

    Milí Slávisté, věřím, že kritiku myslíte pozitivně,ale někdy to vypadá jako by to psali sraltani.Nemá cenu brečet nad rozlitýlim mlíkem,a kritizovat vedení Slavie.Dobre to napsal Sokrates.Az prožijte přes půl století se Slavii,všechny ústrky komoušu neptavosti Horníků Peltu a Berberů,tak snad budete nějaký ten neúspěch brát s větší rezervou.Muzu vám potvrdit, že od roku 1966 Slávie neměla lepší periodu,zvuk v zahraničí a kompetentnější vedení.Budte, prosím,trochu objektivnější.V neděli vzhůru na Baník!!!
    S úctou Danda cvockár

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      Slávista 51     před 26 dny 05.11.2022 16:50 |  
      1 0

      1*

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      zeleznik2     před 26 dny 05.11.2022 20:15 |  
      3 1

      Tak tak, není to ani deset let, kdy nám hrozil krach, v 90 letech jsme byli věčně druzí. Hubená léta v Evropě jsme taky už zažili a nakonec těch 196 mil Kč, za KL zase není tak málo..

  21. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    Myšák     před 26 dny 05.11.2022 18:54 |  
    5 0

    Chorý, jasná červená!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      Slávista 51     před 26 dny 05.11.2022 20:48 |  
      2 0

      Plzni se to nepíská, natož aby reagoval VAR.

  22. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

    zeleznik2     před 26 dny 05.11.2022 20:16 |  
    7 0

    Plíseň tak špatná nebo rudá bída tak dobrá?, každopádně dnes výhra Sparty rozhodně nevadí.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      MUDRa     před 26 dny 05.11.2022 21:21 |  
      6 0

      Dnes vyjimecne potesi. Ale VAR? Chory by mel dostat neco i zpetne a to by nam mohlo pomoci.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

        Papol     před 25 dny 06.11.2022 11:28 |  
        1 0

        Počítám, že dostane 5 zápasů. To byla velká zákeřnost a úmyslná. Šmejd jeden.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

          Edenjejenjeden     před 25 dny 06.11.2022 11:34 |  
          0 0

          Jen bych upřesnil , měl by dostat . Ale je to Chorý , je to Plzen ... :-/

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

      lantsmit     před 25 dny 06.11.2022 07:05 |  
      0 2

      U vyrovnanejch týmů, tzn. když už je naše dřívější dominance pryč, rozhoduje ve vzájemnejch zápasech nejen Plzně a Sparty, ale i Slavie s nimi, rychlej gól daleko víc než cokoli jinýho.


      Komentář byl uživatelem upraven (06.11.2022 07:31) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

        butters     před 25 dny 06.11.2022 10:08 |  
        5 0

        Taky si myslím, že rychlej gól sparty v 82. minutě měl na výsledek zásadní vliv. Ale zápas jsem neviděl, takže je to jen odhad.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Sivasspor 1:1

          lantsmit     před 25 dny 06.11.2022 14:04 |  
          0 2

          Těžko porozumět, proč je Ti zapotřebí takovéhle reakce. Proč nestačí napsat “nerozumím, jak to myslíš” nebo “nesouhlasím, protože…”.

          A přitom je to tak jednoduché… Žili, byli kdysi v Edenu dominanti takoví, že ani brzký inkasovaný gól, ani dlouho trvající stav 0:0 s nimi v těch nejtěžších zápasech nic neudělal. Pořad hráli svoji dominantní hru, kvalitou z lavičky svůj výkon pravidelně stupňovali, a tak na výkonu soupeře, na nepříznivém vývoji pramálo záleželo.

          To nynčko je většina dominance ta tam, a proto je Slavia, stejně jako Sparta i Plzeň stejně náchylná k tomu, aby její výkon i výsledek ovlivnil právě ten (ne)příznivý vývoj. Když Sparta nebo Slavia dostane v 5. min. gól, tak pak většinou dostane ještě dva až tři. Naopak když ne, jako třeba Sparta teď v Plzni, tak se může relativně snadno dopracovat k zdánlivě nečekané výhře 1:0


          Komentář byl uživatelem upraven (06.11.2022 14:09) . Zobrazit původní komentář