Ženský fotbal

Liga mistryň: Slavia - AS Řím 0:3

Slávistky zakončily skupinu Ligy mistryň domácí prohrou s AS Řím.

Dobrou zprávou byl návrat zraněných opor Šurnovské a Šlajsové do sestavy. Trenér Piták naopak stále nemohl počítat se Szewieczkovou a Krejčiříkovou. V základní sestavě tak nastoupila třeba i mladá odchovankyně Tenkrátová (18 let). Situace ve skupině byla před zápasem jasně daná - AS mělo jistý postup, zatímco slávistky už postoupit nemohly.

Úvod zápasu přinesl drtivý tlak ze strany Italek a hned ve 3. minutě musela Lukášová vytáhnout skvělý zákrok. Slávistky hrály z hlubokého obranného bloku a postupně se snažily osmělovat i směrem dopředu. O brejk se pokoušela Šurnovská a stejná hráčka střílela i zpoza vápna, její střela ale byla zblokována. Římanky ale hrály nadále prim, svou převahu však paradoxně brankově vyjádřily až z rychlého brejku, který nakonec přesně zakončila Giacinti - 0:1. Stejná hráčka pak mohla zvýšit, ale její hlavička se snesla jen na zadní tyč. Po rohu v 37. minutě musela jinak výborná Lukášová lovit míč ze sítě podruhé - neobsazená Kollmats zamířila hlavou přesně k tyči a stav byl 0:2. O drtivé převaze hostujících hráček v první půli pak nejlépe svědčí počet střel, který vyzníval v jejich prospěch 23:2. Na pokusy na branku to pak bylo 10:0.

Trenér Piták reagoval poločasovým střídáním, kdy stáhnul odříznutou Kožárovou a místo ní na hřiště vyslal Nekesu. Slávistky si ale záhy nepohlídaly další standardku, po které míč bez problémů poslala do sítě stoperka Linari - 0:3. Hráčky AS při bezpečném náskoku zjevně ubraly na tempu, k čemuž přispěla i oboustranná střídání. Ve zbytku zápasu tak byla vidět relativně vyrovnaná hra. Slávistky se dostaly i k první střele okolo 70. minuty v podání Růžičkové. Po hraničním přistrčení hlavičkující Černé ve vápně se pak dožadovaly i penalty, ale nizozemská sudí nechala hru pokračovat. Několika dalšími povedenými zákroky se pak na druhé straně blýskla i Lukášová.

Více už se v zápase nestalo, a tak slávistky zakončily své premiérové působení ve skupině Ligy mistryň se 2 body a celkovým skóre 1:8. Vyzdvihnout je třeba poctivost a nasazení našich hráček, naopak k lepším výsledkům scházelo kvalitnější zakončení. Nemalou roli hrály i zdravotní problémy několika opor, jejichž absence byla znát. Pro nadcházející jarní část a boj o titul tak slávistkám přejeme hlavně pevné zdraví!

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Liga mistryň: Slavia - AS Řím 0:3

    SLAVIESTA     před rokem 23.12.2022 17:48 |  
    5 2

    Malinko bych si dovolil upřesnit Vaše - ... k lepším výsledkům scházelo kvalitnější zakončení.
    Myslím, že přesnější by bylo - k lepším výsledkům scházel z naší strany kvalitnější fotbal! Rozdíl v kvalitě byl chvílemi přímo propastný. Tak snad za pár let...

  2. Re: Liga mistryň: Slavia - AS Řím 0:3

    Sokrates55 (přítel SN)     před rokem 24.12.2022 11:22 |  
    2 0

    Vždycky je na čem pracovat a já věřím, že naše holky se do toho na jaře zase pustí s chutí a až potrénují a dají se do kupy, budou zase bojovat o titul.
    Hodně zdraví a štěstí o Vánocích a i po celý příští rok všem našim holkám.
    Díky moc
    Sokrates55

    • Re: Liga mistryň: Slavia - AS Řím 0:3

      Myšák     před rokem 24.12.2022 11:39 |  
      0 0

      Na shledanou 28.1.2023.!!!

  3. Vánoční slávistické přání.

    Myšák     před rokem 24.12.2022 11:34 |  
    0 0

    Já chci popřát (co asi by si přáli všichni slávisti?) veselé Vánoce a šťastný Nový rok, abysme vyhráli ligu a uspěli v nějákém poháru a výrazně vylepšili koeficient.