Fortuna liga

Slávisté míří do Teplic

Slavii čeká 4. jarní kolo. Sešívaní si zatím drží stoprocentní bilanci a jistě by v tom rádi pokračovali. Zabránit se jim v tom pokusí severočeské Teplice.

Na Teplice nemají slávisté dobré vzpomínky - respektive mají minimálně jednu velmi špatnou. V srpnu 2013 ponížili Skláři Slavii historickým debaklem 0:7. Poté se jim podařilo vyhrát další dva vzájemné zápasy, než se začala karta obracet. V následujících 16 zápasech sešívaní jedinkrát neprohráli a připsali si několik vysokých výher, kterým částečně odčinili onu historickou prohru. Slavia bude favoritem i tentokrát.  Tepličtí drží průběžné 13. místo, jen těsně nad příčkami znamenajícími účast ve skupině o udržení. Jejich depresi umocňuje tragický vstup do jara, kdy ve třech zápasech nezískali ani bod se skóre 1:9. Naději na úspěch jim dává mimořádně produktivní útočné duo Žák – Gning a také nová posila z Jablonce Dominik Pleštil. Trenér Jarošík se bude muset obejít bez celé řady hráčů. Vykartovaní jsou Kučera s Hybšem, zranění nepustí do hry Vondráška, Jukla a Knapíka a nenastoupí ani hosté ze Slavie Fila a Sy.

Celou řadu absencí eviduje i trenér Trpišovský. Do hry stále nezasáhnou zranění Hovorka a Hromada. Žádné nové zprávy nemáme o Provodovi, Oscarovi ani Masopustovi, který už se několik týdnů potýká s nemocí. Alespoň na lavičce by se ale po dlouhé pauze mohl objevit Tomáš Holeš. Stav kádru je ale velkou neznámou – během týdnu se část týmu potýkala s virózou a někteří hráči tak pravděpodobně nebudou k dispozici. Slávisté zatím na jaře ani jednou nenastoupili ve stejné sestavě dvakrát za sebou a pravděpodobně se to nezmění ani zápasem v Teplicích. Otazník visí nad postem stopera, kam se může vrátit Aiham Ousou. Na pravém beku také zatím příliš nepřesvědčuje David Douděra a může se tak bát o místo v sestavě – třeba na úkor Davida Pecha. Rébusem je také pozice útočníka. Na jaře si zatím starty v základu rovnoměrně rozdělili Tecl, van Buren a Jurečka. Tak kdo tentokrát? To se dozvíme již zítra v 18 hodin. Přímý přenos nabídne stanice O2TV Sport.

Tip na sestavu: Kolář – Douděra, Ogbu, Santos, D. Jurásek – Ševčík, Provod – Jurečka, Lingr, Olayinka – van Buren

20. - Sobota 18. 02. 2023 18:00

Fortuna liga, 2022/2023
1 - 1
1 - 0
FK Teplice
FK Teplice

3. Vachoušek

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

74. Stanislav Tecl (pen)

Komentáře (33)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávisté míří do Teplic

    Slávista 51     před rokem 17.02.2023 17:27 |  
    5 1

    Pro 3body !

  2. Re: Slávisté míří do Teplic

    Kratass97     před rokem 17.02.2023 17:41 |  
    4 9

    Místo Douděry bych dal Pecha i kvůli tomu jsme ho snad kupovali že to bude pravý bek to že jsme ho postavili v Pardubicích na podhrot a nevyšlo mu to neznamená že nebude dobrej na beku.
    Douděra na to absolutně nemá na toho beka neumí bránit a furt fauluje..

  3. Re: Slávisté míří do Teplic

    Kulajs     před rokem 17.02.2023 17:55 |  
    11 1

    Obávám se zítřejšího počasí. Velmi silný vítr a déšť. To je voda na mlýn pro bránící tým. Snad se s tím popasujeme.

  4. Re: Slávisté míří do Teplic

    Ladislav (přítel SN)     před rokem 17.02.2023 18:04 |  
    7 1

    Bude to v sobotu těžká šichta, tyhle venkovní zápasy s mužstvy ze spodku tabulky jsou ošidné, ale věřím, že vyhrajeme. Teplice hrají o holý život, tak čekám, že budou hrát jak utržení ze řetězu a sudí nejspíš karty moc vytahovat nebude (hlavní sudí Tomáš Klíma – pískal nás v Brně 4-0, v Olomouci 0-2 a na Bohemce 4-1), takže asi dostaneme hodně nakopáno, ale s tím si musíme poradit. Velký otazník je také nad stavem teplického hřiště, které moc kombinační hře nepřeje, ale musíme se přizpůsobit, ať už bude v jakémkoli stavu.
    Teplice sice mají velkou marodku, ale při jejich způsobu hry to až tak moc neznamená, kdo od nich nastoupí, tak to bude brousit hlava nehlava. Jinak před týdnem postrádali ve Zlíně pro zranění Marečka, Vondráška, Shejbala, Jukla, Žáka, Filu a v utkání se jim navíc ještě na zápas se Slávií vykartovala dvojice Kučera a Hybš. Naši kluci Fila a Sy proti nám nesmí nastoupit.
    V poslední den přestupního období došlo v teplickém mužstvu ke dvěma změnám, do týmu přišel na hostování mladý krajní záložník Dominik Pleštil z Jablonce, naopak do Bohemians přestoupil momentálně zraněný Jan Shejbal.


    Komentář byl uživatelem upraven (17.02.2023 19:15) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slávisté míří do Teplic

      Slávista 51     před rokem 17.02.2023 19:21 |  
      4 1

      Vítězství o jeden gól = jsou 3body.

  5. Re: Slávisté míří do Teplic

    p!erreCORE     před rokem 17.02.2023 19:42 |  
    1 0

    Kdo s námi jede zítra na výjezd, tak v 15:00 na vlakovém nádraží Louny město!

  6. Re: Slávisté míří do Teplic

    pehacko     před rokem 17.02.2023 19:56 |  
    5 0

    Na videu k zapasu jsou se zraněných z minulých kol: Provod, Holes, Kacaraba… a vypada to, ze uz Bera normalne hraje. Z hracu u nominace minulých zapasu jsem tam nevidel… Santose, Lingra, Douderu, Sevcika. Mozna, ze se jim kamera vyhnula, ale tech zaberu bylo docela dost.

    Ps: jeste tam nikde neni nas recko norsky poklad.


    Komentář byl uživatelem upraven (18.02.2023 09:27) . Zobrazit původní komentář

  7. Teplice sestava

    Mike     před rokem 17.02.2023 20:40 |  
    7 9

    Tohle je nejsilnější sestava Teplic, jak hrála na podzim- T.Grigar - T. Vondrášek, J. Knapík, M. Hybš - A. Hyčka, T. Kučera, D. Trubač ,R. Jukl, J. Shejbal - F. Žák , A. Gning . Z této sestavy budou chybět Vondrášek, Knapík, Hybš, Kučera, Jukl, Shejbal, asi Žák a nemůžou hrát Fila a Sy. Opravdu se máme bát mužstva, kde bude chybět 7 hráčů základní sestavy ?

    • Re: Teplice sestava

      pehacko     před rokem 17.02.2023 20:44 |  
      13 1

      Tak v teplicich nejdou zadne hvezdy a tudiz je asi jedno kdo za ne bude hrat. Stejne budou hlavne bojovat ve velkem vetru… ma byt zitra skoro orkán a jejich stadion je otevřeny smerem ke krusnym horam. Travnik bude jiste upraven na poradne bojiste. Ano prohrat tam by byla ostuda, ale pokud nedame rychle jeden az dva goly, tak to bude tezka sichta.

      • Re: Teplice sestava

        SKSKali     před rokem 18.02.2023 09:56 |  
        9 2

        Nemůžeme se vymlouvat na terén. Víme o něm dopředu, víme že to bude spíše bitva, než pohledný zápas. Takže musíme uzpůsobit tomu sestavu a taktiku a ne jít hrát zápas na jeden dotek a techniku a pak se vymlouvat proč to tam nešlo. To je jako kdyby pří závodě Formule 1 pršelo, favorizovaná stáj nasadila místo pneumatik do mokra klasicky do sucha a pak se vymlouvala, že nevyhrála (ikdyž má lepší vůz), protože pršelo.

        • Re: Teplice sestava

          pehacko     před rokem 18.02.2023 10:02 |  
          2 2

          Jen to uz neni moc fotbal… mozna na takovou prasecinu se ani pripravit nejde. Je to uz pak uplne jiny sport.

          • Re: Teplice sestava

            SKSKali     před rokem 18.02.2023 10:08 |  
            8 3

            To možná není, ale na to se pak nikdo neptá. Jsme v ČR, ne v Anglii. Jestli chcem přejíždět všechny ostatní týmy jen naší hrou, tak by jsme museli být o dost větší válec. Další mínus pro nas je, že si na rozdíl od Plzně a dá se říct i Sparty, neumíme tolik pomoci standartkami, který zrovna takovéhle zápasy často i rozhodujou.

    • Re: Teplice sestava

      Ladislav (přítel SN)     před rokem 18.02.2023 00:44 |  
      15 0

      Jo, kdyby to takhle fungovalo na papíře, jak uvádíš, tak všechny sázkovky už dávno zkrachovaly … Ale ony vesele prosperují a velmi dobře vydělávají, protože sport je ošidný a vlastně skoro každý den se někde ve světě stane veliké překvapení, takže jsi to celé nepochopil správně, nikdo se nikoho nebojí, ale prostě se nesmí nic podcenit … To je ta pokora a respekt ke každému soupeři, od kterých je to všechno odvozené … Navíc venkovní zápasy jsou skoro vždycky těžší než ty domácí a ve sportu nejde nikdy nic předvídat, ve fotbale zvlášť a v tom je taky tak krásný …
      Ale třeba nám to tam hned na začátku spadne, oni se poženou za vyrovnáním, dáme jim do otevřené obrany druhého a už to pojede ... Tedy doufejme ...


      Komentář byl uživatelem upraven (18.02.2023 01:40) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Teplice sestava

        Ragnarok     před rokem 18.02.2023 13:44 |  
        1 0

        A hlavně hraješ na jejich hřišti a vydělával by i bez překvapení, protože mají kurzy dobře nastavené tak, aby sazkovky riziko eliminovaly i bez překvapeni.

  8. Re: Slávisté míří do Teplic

    dalislavista     před rokem 17.02.2023 22:05 |  
    8 0

    Zítra má pršet a silně foukat, musíme hrát po zemi a střílet. Využít skluzu balónu na mokrém terénu.

  9. Dobre to dopadne

    Highland_JD     před rokem 18.02.2023 08:54 |  
    4 0

    Pár lidí tady zmiňuje, že má pršet a foukat a měla by to být výhoda pro bránící mužstvo. Ale když se podívám na šířku našeho kádru, možnost střídat 5 hráčů, tak věřím že se správným složením a taktikou to může být naopak výhoda pro nás. Osobně tipuji 4:0 nebo snad i víc.

    A nedá mi nevzpomenout na historické utkání, kde jsme měli mnoho mladých hráčů a tehdy jsme je přejeli také s přehledem. Říkal jsem si, jaká nás čeká hezká slávistická budoucnost. Jak to pak dopadlo s dockalem, vachou atd. tak pro mě bylo navždy už velké zklamání. Věřím, že i tady jsme se z historie poučili a o nejlepší mladezniky nepřijdeme. Těším se.

    • Re: Dobre to dopadne

      pehacko     před rokem 18.02.2023 09:28 |  
      4 2

      Zatim pocasi vypada, ze by se nemusela naplnit predpoved pocasi… ale teren tam bude heges tak jako tak. Pak se z nasazeni deseti matulu a cedidlu stava značná vyhoda


      Komentář byl uživatelem upraven (18.02.2023 09:29) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Dobre to dopadne

        Arya     před rokem 18.02.2023 14:22 |  
        2 0

        Divoký sever je nevyzpytatelný co se týče počasí. U nás třeba leje a fouká už od noci. Prostě hnus počasí.

  10. Re: Slávisté míří do Teplic

    Kosumba     před rokem 18.02.2023 09:34 |  
    9 1

    Už by to chtělo do zálohy Holeše a Oskara!!!!!!!

  11. Voda vítr počasí

    kalex     před rokem 18.02.2023 10:31 |  
    6 0

    Tak jim tam nasereme rychle dva ze startu po větru o vodu a bude hotovo, nó.

  12. Re: Slávisté míří do Teplic

    Morb     před rokem 18.02.2023 11:31 |  
    3 7

    Koukám, že nejde vsadit na 0:8, což je dneska jedinej přijatelnej výsledek.

  13. Kurz

    Mike     před rokem 18.02.2023 13:24 |  
    6 0

    Kurz na nás v Teplicích 1,17 ? Za mokrého a ne moc dobrého terénu a větru ? Nechápu, to je kurz, jako bychom hráli v Edenu. Nebo se počítá s absencemi v teplickém mužstvu bez mnoha hráčů základní sestavy ? Já beru i upocenou výhru 0-1.

    • Re: Kurz

      Ragnarok     před rokem 18.02.2023 13:41 |  
      1 3

      Potom ideál vsadit tak, abys toho využil. Já čekám naší dominanci a vysokou výhru. Jsme sehranejsi a to se projeví proti soupeři s řadou hráčů, kteří nenastoupí.

  14. Re: Slávisté míří do Teplic

    kjandourek (admin)     před rokem 18.02.2023 13:34 |  
    5 1

    Připomenu, že na zápas lze tipovat v tipovačce, kam přibyly zápasy daších dvou kol a utkání čtvrtfinále MOL cupu s Vyškovem... :-)


    Komentář byl uživatelem upraven (18.02.2023 17:25) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slávisté míří do Teplic

      o5aradecek     před rokem 18.02.2023 13:54 |  
      5 0

      Už ve čtvrtek jsem tam dal 0-7. Jednou to vyjít musí. :-)

    • Re: Slávisté míří do Teplic

      Jandourkuv syn     před rokem 18.02.2023 15:24 |  
      1 4

      :-)

  15. Re: Slávisté míří do Teplic

    Jandourkuv syn     před rokem 18.02.2023 14:10 |  
    5 8

    Uz a uz jsme tady, prijeli jsme z Prahy, prijeli jsme na Slavii..

  16. Slávisté míří do Teplic.

    Myšák     před rokem 18.02.2023 14:58 |  
    3 0

    Můj tip : 0 : 3. Bude to ale "plitká čutaná"!

  17. Pocasi

    Mike     před rokem 18.02.2023 16:06 |  
    6 0

    Jsme tady, neprší, vítr ani moc nefouká.

    • Re: Pocasi

      Merlinus (přítel SN)     před rokem 18.02.2023 17:33 |  
      3 0

      No "moc nefouká" vypadá tedy trochu jinak. :-) Ale dá se to.

  18. Re: Slávisté míří do Teplic

    Ladislav (přítel SN)     před rokem 18.02.2023 17:01 |  
    2 0

    Sestava: Kolář – Pech, Ogbu, Santos, Jurásek D. – Traoré, Provod – Olayinka, Schranz, Ewerton – van Buren
    Lavička: Mandous, Holeš, Ousou, Zafeiris, Tecl, Jurečka, Bořil, Douděra, Hronek, Kačaraba, Jurásek M.

    Kvůli zdravotním problémům chybí Oscar, Jakub Hromada a David Hovorka. Lukáše Masopusta, Ondřeje Lingra a Petra Ševčíka nepustí do hry nemoc.


    Komentář byl uživatelem upraven (18.02.2023 17:02) . Zobrazit původní komentář

  19. Re: Slávisté míří do Teplic

    demokrat     před rokem 18.02.2023 18:40 |  
    2 1

    Ogbu je o level nad Santosem

  20. Re: Slávisté míří do Teplic

    mpik     před rokem 18.02.2023 21:06 |  
    2 1

    Dnešní zápas by průser. Teplice oslabené o řadu hráčů a my v první půli ani nevystřelíme? Santose jsem po Plzni zatratil a dnešek mi to jen potvrdil. Pech se mi jeví jako omyl. Provoz dnes mizerný výkon. Koho pochválit? Možná Hronka, Zafeirise, Juráska... Ale rozhodně respekt před Jaromírem, protože Teplice obrovsky pozvedl.