Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 21. kolo

Slavia dala alespoň částečně zapomenout na ostudný výkon v Teplicích, když potvrdila domácí dominanci a přesvědčivě porazila čtvrté Slovácko.

V neděli nás po teplické blamáži čekal papírově silný soupeř - Slovácko ve 4 jarních zápasech uhrálo 10 bodů a ani jednou neinkasovalo. Před týdnem navíc přesvědčivě zdolalo Plzeň 2:0. Nicméně spíš než aktuální forma hrálo roli dlouhodobé rozložení sil mezi oběma týmy - Slovácku se zkrátka v Edenu pravidelně a dlouhodobě nedaří.

O osudu včerejšího zápasu notně napověděla už 12. minuta, kdy se ze standardky prosadil Olayinka. Jinak se totiž hrál hodně úporný zápas s minimem šancí. Jindy by člověk od Slavie přeci jen ideálně očekával směrem dopředu lepší výkon, nicméně tentokrát jsem ocenil hlavně poctivost a svědomitost směrem dozadu, protože předchozí kola jsme soupeřům vlastní liknavostí nabídli alespoň jeden nájezd na brankáře, přičemž nás naštěstí zvládal držet Kolář. Tentokrát už to dozadu mělo hlavu a patu. Velmi dobře zápas odehráli stopeři, ale ještě důležitější byl návrat defenzivního záložníka Holeše (a velmi solidně dozadu pracoval i Zafeiris). Po jarním zdravotním vypadnutí Oscara a následně i Hromady byl totiž klíčový střed hřiště z naší strany slabý.

Teď vidím jako klíčové ustálení kostry týmu. Hlavně v záloze by měli hrát aspoň 2 běhaví a všestranní hráči, kteří zvládnou kontrolovat střed hřiště. Na konci podzimu to byli Hromada s Oscarem, nyní to při jejich zdravotních problémech klidně mohou být Holeš se Zafeirisem (který byl při svém debutu v základní sestavě výborný). Využít se samozřejmě dá dle formy a zdraví i Ševčík. Trarorého s Provodem bych využil jen v nouzi, protože v minulých zápasech ukázali, že teď na diktování tempa hry nemají kvalitu. Lingra s Hronkem pak využívat na jejich primárním postu, tedy podhrotu. Hlavně je už třeba sestavu ustálit a vytvořit jasnou hierarchii (chápu trenéry, že hodně změn v minulých kolech bylo vynucených).

Když už se zdálo, že se hosté pokusí o závěrečný nápor, tak je zmrazil druhý gól Olayinky. Slavia tak zápas dovedla přesvědčivě k vítězství. O koncertu se mluvit nedá, ale Slavia od začátku tahala za delší konec provazu a měla zápas pod kontrolou. Z tohoto pohledu šlo o dobrý výkon a mě kromě výhry dělá radost hlavně vyprázdnění marodky, které by mělo být klíčem v boji o titul.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 6 - Připsal si dva náročnější výběhy a vždy byl u míče včas. Zasahovat musel jednou proti ráně Havlíka. Ta sice letěla ze slušné dálky, ovšem nepříjemně skočila, takže kvituji, že Kolář míč vyrážel správně do strany, aby nemohlo dojít k bezprostřední dorážce.

David Douděra - 6 - Jeden z lepších dosavadních výkonů Douděry v sešívaném. Líbilo se mi, že působil dostatečně silně v soubojích, přičemž hráči Slovácka nejsou v tomto směru žádná ořezávátka. Škoda asi 2 mizerně kopnutých centrů, kterých je v Davidově hře pořád až příliš velké množství.

Igoh Ogbu - 7 - Organizace naší stoperské dvojice vypadala mnohem lépe než v Teplicích, k čemuž vydatně dopomohl i Holeš. Ogbu tentokrát nemusel řešit náročné situace z hlediska nabírání hráčů, čímž o to více vynikla jeho síla v soubojích. Nadstandardní výkon jen podtrhl ve druhé půli skvělým vyvážením míče. V prvním dějství si připsal jednu špatnou rozehrávku, kde trochu namazal soupeři, ale naštěstí z toho větší ohrožení branky nebylo.

Aiham Ousou - 7 - S výkonem stoperů jsem byl velmi spokojen. Jistota v obsazování a nadstandardní kvalita v soubojích i v rozehrávce - tak bych si to představoval. Obecně je u nás potíž hlavně s tou první složkou a zmatkováním při přebírání hráčů. Snad k tomu pomůže návrat zkušeného a kvalitního defenzivního záložníka do sestavy. Ousou včera také předvedl nadstandard a za Ogbuem zaostával jen minimálně.

David Jurásek - 6 - Není až v takové formě jako na podzim, nicméně i tak podává slušné výkony a do základu jednoznačně patří. Dozadu i dopředu si odvede své, jen by to teď k ideálu chtělo ještě přidat nějaký bod za gól či asistenci.

Ivan Schranz - 6 - U Schranze se v hodnocení opakuji, že je to spíš typ hráče, který mužstvu pomůže produktivitou než výraznými výkony v poli. Tentokrát jsem ale s jeho aktivitiou neměl problém. Ivan byl vidět hlavně v první půli a na své poměry odvedl herně nadstandard.

Tomáš Holeš - 7 - Klíčový návrat. Nedá se sice říct, že by hned po zranění ve středu zálohy dominoval, nicméně naši hru směrem dozadu jednoznačně zpevnil. Dopředu pak byl výraznější Zafeiris, ale Holeš se nakonec blýskl i v tomto směru, když ve vápně chytře obehrál Kalabišku a střílenou přihrávkou nahrál na druhý gól Olayinky. Lepší sedmička.

Christos Zafeiris - 7 - Hned v prvním zápase v základu naplno ukázal, jaký má potenciál. A potvrdil zvěsti, které o něm šly, tedy nejenže má skvělé vidění hry směrem dopředu, ale zároveň je i komplexnějším hráčem směrem dozadu než Stanciu. Samozřejmě je otázkou, jestli Zafeiris zvládne navázat na nadstandardní produktivitu slavného Rumuna, ale proti Slovácku měl i dopředu výborné věci a pohybově a defenzivně vypadal lépe už teď, což by mohlo být klíčové i směrem pro evropské zápasy, kde Nico pohybově přeci jen zaostával. Takže za Slovácko velký příslib, komplexní výkon a pro mě jasný adept na základ i při mladém věku. Lepší sedm.

Petr Hronek - 5 - Z hlediska nasazení a pohybu nemám příliš co vytýkat. Problém ovšem byl v Hronkově práci s míčem, která zaostávala za optimem i za většinou mužstva. Několik akcí skončilo po jeho špatném zpracování nebo přihrávce. Ale když bude produktivní, tak může být vhodnou alternativou k Lingrovi na podhrot.

Peter Olayinka - 8 - V Teplicích se mu zápas nepovedl, tentokrát to byla jiná písnička. Olayinka ukázal v nejlepším světle svou výraznou přednost, tedy produktivitu. I když je po technické stránce spíše průměrným hráčem, tak se nebojí hrát a hlavně góly prostě dlouhodobě dává. 8 branek za 15 ligových zápasů této sezony je prostě výborná bilance.

Stanislav Tecl - 4 - Trenér pro něj má očividně slabost, ale neřekl bych, že by Tecl měl být v pozici vyrovnaného prvního hráče do útoku. On sice zápas odmaká a svůj přínos má, jeho nedostatky jsou ale prostě příliš velké, než aby na něm mohla Slavia více stát. Včerejší zápas to myslím dokonale ilustroval. Šancí v něm bylo jen pár a Tecl zazdil 2 velmi zajímavé možnosti tím, že si nebyl schopný zpracovat míč, což působilo až tristně. A pak si vezměte, že na něm stojí osud sezony jako loni, když v nadstavbě s Plzní postupoval sám na brankáře... Dopadlo to samozřejmě špatně (tedy nakopnutím míče někam k rohu a naskočením si do brankáře). Navíc to vnímám jako nespravedlnost k Van Burenovi a Jurečkovi, kteří přes lepší výkony nemají více důvěry.

Ondřej Lingr - 6 - Během svého prostoru na hřišti se snažil být aktivní a podle mě ukázal, že je ve srovnání s Hronkem pro pozici podhrota kvalitnější volbou.

Mick van Buren - 5 - I on se snažil, nicméně Lingr mi přišel o trochu výraznější. Van Buren měl jednu hezkou akci, kdy se probíjel vápnem podél čáry, ale nakonec z toho nic nebylo.

Oscar Dorley - 6 - Podle mě hned ukázal, proč nám ve středu zálohy spolu s Hromadou či Holešem chyběl. Co dotyk s míčem, to kvalita. Sice odehrál jen hraniční čas, ale i tak jsem chtěl na jeho povedený návrat upozornit. Věřím, že v boji o titul může být důležitou postavou.

Václav Jurečka není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

21. - Neděle 26. 02. 2023 15:00

Fortuna liga, 2022/2023
2 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

12. Peter Olayinka
73. Peter Olayinka

1.FC Slovácko
1.FC Slovácko

Komentáře (91)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    Radek097 (přítel SN)     před rokem 27.02.2023 17:33 |  
    12 0

    Klíčová byla přítomnost Holeše na trávníku a pro mne to byl MOTM. Už proti Teplicím se klima změnilo, když nastoupil na závěrečných 20 minut. Proti Slovácku se to jen potvrdilo.
    Je dobře, že bezmála půlroční pauza se na něm nijak nepodepsala. Jeho návrat může být klíčový dílek pro jaro.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    Myšák     před rokem 27.02.2023 17:37 |  
    4 0

    Podle mého názoru teď vznikla kostra mužstva, která se bude už jenom podle potřeby a podle formy jednotlivých hráčů měnit. Doufám!

  3. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    Pedro50     před rokem 27.02.2023 17:37 |  
    4 1

    Dobře napsáno.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    Vinohradský princ     před rokem 27.02.2023 17:44 |  
    16 2

    Zdravím všechny slávisty a slávistky.
    S hodnocením vcelku souhlasím a dal bych pod to podpis. Celkově se hra přizpůsobila tomu, že jsme potřebovali vyhrát a napravit výkon z Teplic z kterého budeme doufám navazovat i v dalších utkáních. Napomohl tomu i návrat Holeše do středu zálohy.
    Trošku více bych přeci jen vyzdvihl hru Christose, jelikož tomu klukovi je 20 let, ale to s jakým klidem a zároveň nasazením s technickou vyspělostí hraje, je slast pro fotbalové oko.
    Hronka na podhrotu prosím už ne, lepší variantou je Lingr, protože na tomto postu je potřeba více fotbalovosti, citu a techniky, která Hroňasovi prozatím chybí a k jeho věku se asi více nezlepší.
    Douděra a Jurásek na krajích obrany mají těžší pozici už kvůli tomu, že jsme si v posledních letech zvykli na skvělé výkony hráčů před nimi jako byl Bah a Coufal s kterými si je možná ještě dost lidí srovnává. Bohužel Juráskovi na jaře chybí lehkost a něco, co měl na podzim a Douděrovi klid, jelikož i přes enormní snahu a nasazení je dost zbrklí a oběma chybí podle mě kvalitnější útočné chování, větší sebevědomí a troufalost hry jeden na jednoho.
    V poslední řadě asi potvrdím co je již napsáno...je celkem nefér, aby jsme měli na lavičce Jurečku s Mickem, kteří nevím jak trénují nebo je to taktický záměr, ale nedostávají tolik prostoru jako Standa, s úctou k němu. Bohužel v poločase měla přijít výměna, stejně jako když se nedařilo v Teplicích některým hráčům, kteří byli již po 30min sundáni ze hřiště...
    Každopádně doufám, že se od tohoto výkonu odpíchneme a s minimálně stejným nasazením budeme hrát za týden v Budějovicích :)
    Hezký večer všem, SKS !


    Komentář byl uživatelem upraven (27.02.2023 17:45) . Zobrazit původní komentář

  5. AŽ NA TO TRAPNÉ

    Slávista 51     před rokem 27.02.2023 18:22 |  
    3 11

    podhodnocení Tecla, lze souhlasit.

    • Re: AŽ NA TO TRAPNÉ

      martyni (přítel SN)     před rokem 27.02.2023 18:27 |  
      11 1

      Ja jsem obvykle jeho zastance, ale musim rict, ze se mi moc nelibil vcera. Nevycitam mu zahozeny sance, nekdy ale ztraci strasne moc micu a prohrava souboje, a to se podle me vcera delo.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    martyni (přítel SN)     před rokem 27.02.2023 18:25 |  
    6 2

    Věřím, že návrat Holeše a Oscara nam hodně pomuze, k tomu Christos, to potrebujeme jako sul s ohledem na vypadek Provoda a casta zraneni Sevcika. Holes byl vybornej jako DZ, ale vsiml jsem si, ze po prichodu Oscara sel do obrany a hrali jsme na 3. Vypadalo to vic na jistotu, kdyz jeden z trojky vystoupil, dva to jeste jistili. Vlastne porad cekam, jestli JiT na tuhle variantu pujde, ale furt to neprichazi. Asi nechce obetovat jednoho hrace dopredu. Ale zas mame ti wingbacky Juraska s Douderou, kterym by to sedlo. Nebo treba vepredu dva utocnici Mick a inzenyr, to by taky mohlo bejt zajimavy.

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      witty13     před rokem 28.02.2023 09:00 |  
      4 0

      Ono behem hry, hlavne kdyz je k dispozici Holes, prechazime casto na tri stopery, kdy Holes hraje mezi nimi, krajni beci se posunou do urovne halfbeku, a kridla funguje jako utocnici. Tedy mame takove 3-4-3. Zaiferis vypada ze by to doho systemu mohl genialne zapadat. Dokonce si myslim ze stredova trojka Zaiferis - Holes - Oscar by vcelku pasovala do tohoto systemu a ani bychom nemuseli mit podhrota, ci pripadne nastupovat na hrotu s Lingrem, ktery by se stahoval a uvolnoval misto kridlum, jdoucim do stredu - zprava vhodne pro Schranze, Jurecku i Van Burena, zleva pote Olayinka.

      • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

        martyni (přítel SN)     před rokem 28.02.2023 17:38 |  
        0 0

        Jojo, nejak to tak bude. Ševčík by se do toho taky hodil, takže v tom středu máme varianty.

      • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

        Paul67     před rokem 01.03.2023 08:58 |  
        0 0

        Naprosto s vámi oběma souhlasím. Případně by šlo i 3-1-4-2´do nejtěžších utkání, kdy by vzadu byli Ousou-Ogbu-Taras a před nimi Holeš.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    Steevee     před rokem 27.02.2023 18:29 |  
    28 16

    Ty debaty Tecl jo, Tecl ne, Tecl jo, Tecl ne, jsou absurdní. Už dávno. Prostě Tecl jako útočný lídr současné Slavie ne, ne a NE. Nechci vůbec zabředávat do idiotských debat o tom, jak se snaží, jak běhá a jak ho mají rádi kluci v kabině. To ať si píše někde odborník od počítače Podroužek. Pokud se máme bavit o tom, že Standa má být hypoteticky naše jednička na svém postu, vsadím se s kýmkoliv o cokoliv, že v základních skupinách EKL byste letos nenapočítali pět týmů, kteří budou mít prvního hroťáka slabšího. Standovi poděkujme, zaskandujme, zatleskejme, ale na hřiště tak horko těžko jako střídající hráč s Vyškovem. My nepotřebujeme útočníka, který bude dávat góly Zlínům, Brnům a Pardubicim. Ty s tím servisem za nás dá "kdokoliv". My potřebujeme góly Plzním, Spartám, Evropě. A to prostě Tecl není a uz nikdy nebude. Sorry.

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      pehacko     před rokem 27.02.2023 18:50 |  
      8 1

      Zase neni vetsi potupa pro bolsevika, nez kdyz jim da gola Standa… jako stridajici hrac za pet minut!

      • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

        mig52     před rokem 27.02.2023 20:32 |  
        2 1

        To už se někdy stalo? :)))). Ale je to krásná představa a věřte nevěřte, já bych to Standovi móóóc přál.


        Komentář byl uživatelem upraven (27.02.2023 20:32) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

          pehacko     před rokem 27.02.2023 20:40 |  
          3 1

          Standa jim u nas dal jako stridajici hrac toho paradniho skoro bastenovskeho gola z otock pod brevno… kazdy rudy knucel hlavne proto, ze jim dal gola TECL a ne ze se prohralo.. a ja je chapu

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      rudahvjezda     před rokem 27.02.2023 18:56 |  
      13 15

      možná Vám to uniklo, ale Tecla nestaví odborník od počítače Podroužek, ale nejlepší český trenér posledních let Jindřich Trpišovský. pokud tedy nechcete tvrdit, že trénování rozumíte lépe. řekl bych, že ví, proč to dělá. možná i na základě faktorů, o kterých při pohledu zvenčí nevíme.

      • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

        mig52     před rokem 27.02.2023 20:30 |  
        12 6

        Tak nej trenér má pro něj slabost, pro mnohé nepochopitelnou. Nebo, i mistr tesař.....

      • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

        Steevee     před rokem 27.02.2023 23:13 |  
        7 6

        To mi uniklo, no. Asi mi teda ale uniklo i to, že Jindra se nikdy v ničem nespletl a nikdy neudělal chybu. Argumentace, že "JT ho staví, tak je Tecl ok", je absurdní jakbysmet. Vůbec nechápu souvislost mezi tím, jestli je, nebo není náš Jindra skvělej trenér a jestli dělá, nebo nedělá chyby. Famózním trenérem je. Což ale absolutně nevylučuje to, že se může někde a někdy mýlit. Což je prostě případ Tecla.

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      mis3     před rokem 27.02.2023 21:18 |  
      8 8

      Absurdní je psát takhle nafoukaný příspěvek, když očividně nebereš fakta. On s tím servisem dával třeba gól někdo jiný v Teplicích?? Nadává se na laxní výkon, ale podobně nafoukaný příspěvek je úplně stejný přístup. Podcenění a bohorovnost. I proti nejhorším soupeřům je pořád potřeba nejprve dát gól....

      • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

        Steevee     před rokem 28.02.2023 04:15 |  
        3 5

        Přímo nábožně miluju, když někdo argumentuje věcně, bez argumentačních faulů. Vystřihnout jako reprezentativní vzorek zápas v Teplicích, kde bylo na vystřídání asi 15 lidí a jízlivě se zeptat, kdo tam teda s tím servisem dal góly, klobouček:-) Ale když už teda jdeme konverzovat takhle, tak se toho chytím. Snad tedy Jindra posadí Micka, Jurečku i všechny ostatní. V létě bych hroťáka taky nehledal. Máme Standu a ten nás do Ligy mistrů donese bez mrknutí oka.

        • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

          mis3     před rokem 28.02.2023 08:54 |  
          2 3

          Asi nechápeš to, když někdo dává příklad? Faul jsi předvedl ty, když mi vyčítáš něco o Teclovi, co jsem vůbec neřekl. Pro Tecla je liga strop, to je bez debat. Já jsem jen reagoval na to že se tu podceňují góly proti slabším soupeřům. Pořád je ale někdo dát musí. A Standa dává...

  8. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    Betynka58     před rokem 27.02.2023 18:51 |  
    15 9

    Se známkováním tentokrát vůbec nejsem v rozporu, na rozdíl od slovního hodnocení. Zejména poslední věta u Standy Tecla mi přijde dost ujetá. Všichni víme, že Mick jed mnohem platnější coby střídající hráč a u Jurečky jsem si opravdu nevšiml, že by podával na jaře lepší výkony než Standa (snad kromě prvního zápasu s Jabloncem). Kdyby hrál v první půli s Brnem tak jako Jurečka Tecl, ani si nechci představit, kolik hejtů by se tu na něj sešlo. Takže ano, za to dvojnásobné špatné zpracování míče při nadějných brejcích si Standa čtyřku zaslouží, ovšem rozhodně nelze jeho nasazení Trpišovskému vyčítat, jelikož vcelku dávalo smysl.
    A pokud jsi, Alanore, zmínil jednu ztrátu Ogbua v první půlce, bylo by fér rovněž neopomenout ztrátu Zafeirise před jedinou (a poměrně nebezpečnou) střelou Slovácka na bránu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      martyni (přítel SN)     před rokem 28.02.2023 17:40 |  
      0 0

      Pravda je, že kterýkoli útočník nastoupil od začátku na hrotu, nezahrál uplně dobře. Možná až na Micka v Pardubicích. Měl bych ale víc trpělivosti pro Micka, přijde mi, že formu má nejlepší on.

  9. Podhrot

    Marek3     před rokem 27.02.2023 19:00 |  
    4 3

    Za mne je debata Lingr- Hronek na podhrot bezpredmetna protoze se mi uz rysuje stred Holes/Hromada-Oscar- Zafeiris. Take beru ohled na mozny odchod Lingra a letni kvalifikaci do Evropy.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    habroš     před rokem 27.02.2023 19:43 |  
    15 8

    Tentokrát s Alanorem absolutní souhlas jak se známkama, tak i se slovním hodnocením. Technické nedostatky Hronka jsou do očí bijící a Standova schopnost zmrvit každou nadějnou akci jakbysmet. Musím uznat, na obranu JiT, že presing má Standa z našich 3 hroťáků skutečně asi nejlepší, ale v ostatních fotbalových schopnostech velmi zaostává - neuhraje hlavičkové souboje (v útoku ani v obraně, což je ještě horší - všimněte si, že při výskoku nejde hlavou do míče, ale hlavu sklání, uhýbá jí), neudrží míč, v soubojích nevítězí, ale odpadá, velmi špatné řešení brankových příležitostí, včera velmi špatné zpracování míče, ...
    Přiznám se, že Lingr je naopak můj velký oblíbenec, neúnavný bojovník, hecíř před zápasem i na hřišti, má snad 90% úspěšnost v soubojích, velmi gólový. Pokud v létě odejde s Olim i on, bude to pro Slavii velmi citelné oslabení, hlavně co se týká bojovnosti, mentality a gólovosti.

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      Harvey     před rokem 27.02.2023 19:51 |  
      5 13

      Podívej se na rozbor prvního gólu od Jakuba Podaného ve studiu. Pak smaž svůj příspěvek. Děkuju.

      • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

        habroš     před rokem 28.02.2023 00:14 |  
        7 2

        Tak jsem si rozbor gólu několikrát pustil, pustil jsem si kameru zpoza branky těsně po gólu. Podaný mluvil o odbloku Daníčka. Odblok měl na svědomí Ogbu, Tecl skákal sám se špatným odhadem na míč a proto nedoskočil. Za ním skákal Vecheta, který také nedoskočil, ale v tomto případě se nejednalo o odblok.
        Nemám proč mazat svůj příspěvek.

  11. Útočník

    Kratass97     před rokem 27.02.2023 20:16 |  
    4 0

    Myslíte že po sezóně když by jsme hráli předkola ligy mistrů ze dorazí nějaký útočník třeba za 50milionu ? Zajímá mě názor zda by jste chtěli někoho takového nebo zda si myslíte že by nám stačil Chytil plus Buren a Jurečka..
    za mně bych si přál aby jsme investovali popřípadě fakt do frajera co to bude mít v noze.

    • Re: Útočník

      rakusan     před rokem 27.02.2023 21:30 |  
      2 2

      Tak útočník, kterej by nám asi fakt pomohl by nestál 50, ale minimálně 100 mio. Ale já jsem spokojenej s Jurečkou, Chytilem, Mickem a Schrancíkem.


      Komentář byl uživatelem upraven (27.02.2023 21:31) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Útočník

        Ivan     před rokem 27.02.2023 23:21 |  
        4 0

        Tuhle nám nějakej Jirka Sor docela pomohl, hlavně v Evropě a s tak drahém nebyl

  12. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    Harvey     před rokem 27.02.2023 20:19 |  
    6 17

    Alanore, mluvíš o trenérovo slabosti vůči Teclovi a nespravedlnosti vůči Van Burenovi či Jurečkovi.
    Tecl i Van Buren nastoupili shodně do dvou utkání v základu, Jurečka dokonce do tří. S výjimkou Jurečky proti Jablonci, kdy hrál z křídla a prosadil se, nikdo nic extra v základu nepředvedl.

    Pokud hledáš nespravedlnost, obrať se na své hodnocení:

    Van Buren v základu proti Pardubicím - zahodil dvě příležitosti přímo ve vápně, po souboji s ním zahrál obránce rukou a kopali jsme penaltu. Tvé hodnocení 6.
    Tecl v základu proti Slovácku - zadrbal dva brejky, u vedoucího gólu společně s Ogbuem odclonili soupeře bránící zónově a míč tak doputoval k osamocenému Olayinkovi. Krásný, byť tebou zcela nezachycený, natrénovaný signál. Tvé hodnocení 4.
    Takže Mick zadrbe dvě šance, nepřímo pomůže k penaltě, hodnocení 6. Tecl zadrbe dva brejky, nepřímo pomůže ke gólu, hodnocení 4. Spravedlnost.

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      mig52     před rokem 27.02.2023 20:25 |  
      14 7

      Se nerozbreč. Standu od března dát dělat mentora do béčka mlaďochům, to by byl jeho nynější největší přínos pro Slavii. Jenže nevím, Standa má u JiT protekci, v tom s Alanorem jednoznačně souhlasím. Vzhledem k výkonům z poslední doby protĕžovaný hráč.

      • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

        El Greco     před rokem 27.02.2023 20:35 |  
        5 7

        Šmarjá, drsňáku, sám si "Standa" diskuzí - co šance, to střela vedle.
        Kdybys nemohl dvakrát za den napsat něco zahořklýho, tak máš asi blbej den...

        • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

          mig52     před rokem 27.02.2023 20:49 |  
          7 4

          Tak já chci, aby se Standa silou své osobnosti podílel na rozvoji mladých hráčů a ty to nazveš nahořklostí + něco o blbém dnu? Nj., jak tu někdo psal, udělejme ze Standy jedničku na hrot a můžeme "Evropu" zabalit. Ale v pohodě, každý to vidíme jinak, já servilitu v tomto případě fakt nemusím.

      • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

        Harvey     před rokem 27.02.2023 21:43 |  
        4 6

        Mluvíš tu o tom, abych se nerozbrečel. Ty, který si cca 3 měsíce stalkoval každý můj příspěvek a na každý potřeboval odpovědět. Prosím řekni mi, že se k tomu nevrátíme. Udělalo mi radost, když si po 3 měsících mého ignorování asi 100 tvých odpovědí na mé příspěvky, konečně přestal a našel si jinou posedlost.

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      El Greco     před rokem 27.02.2023 20:31 |  
      6 8

      Tak nějak. Jako fanda mám rád Micka i Standu a taky znám jejich limity - kdyby je neměli, hrajou jinde.
      Teď se Tu jede: Mick je bombarďák. Tecl ne. Přitom jsou oba produktivní cca stejně. Respektive Standa jasně lepší. Mick s výjimkou letuška, a to musí uznat každý, tak málo produktivní. Letos se mu zdařilou, ale v Liberci toho také dost zabral a i když bych mu ze srdce přál - pravděpodobnější je, že letošní podzim byla výjimka. Jak se říká v šachách: když tě horší hráč začne překvapovat geniálním tahy, počkej, on se během pár tahů zase vrátí na tu horší úroveň.

      Jednoduše hejtit Standu kvůli Macková, nedává smysl.
      (Když teda odmyslím, že hektické kteréhokoli hráče je na pováženou.)

  13. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    Dru Zeree     před rokem 27.02.2023 20:26 |  
    14 1

    Poprvé "na jaře" jsme měli fungující střed zálohy a hned to byl poklidný, kontrolovaný zápas. Holeš-Zafeiris-Oscar (případně Ševčík) bude super :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      knl66 (přítel SN)     před rokem 28.02.2023 02:08 |  
      4 1

      Ševčík? A viděl jsi ho v posledních zápasech?

  14. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    starec     před rokem 27.02.2023 21:41 |  
    3 7

    Trochu z jiné mísy: Radujeme se z toho, že se konečně rýsuje stabilní sestava. A hned mne vystrašil JT před MOL s Vyškovem: Zmiňoval příležitost pro další hráče, zdůrazňoval hlavně nasazení Pecha. Co jsem toho dosud viděl, katastrofa. Fyzicky tintítko, nemá rychlost, neumí ani hodit aut. Jeho nákup naprosto nechápu, nasazení v důležitém zápase (snad postup chceme, nebo ne?) by mne vyděsilo. Ostatní změny? Vyměnit od začátku utkání většinu úspěšné sestavy nepovažuji za rozumnou.

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      Slávista 51     před rokem 27.02.2023 21:53 |  
      1 3

      NO ALE TO TOČENÍ SESTAVOU,
      má trochu svůj účel - soupeř nikdy neví, na koho se má vlastně připravit.
      Občas ta sestava nepodá takový výkon/výsledek, který se čekal - stává se.

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      amon     před rokem 28.02.2023 12:51 |  
      4 0

      nebuď tak přísný. Je to mladý hráč, mládežnický reprezentant a odehrál za nás jen prvních 36min. v pravděpodobně vůbec nejhorším zápase pod JiT. V tom západe byli všichni, všichni neskutečně darebný a on se s tím svezl. Fotbal nezapomeneš a až si srovná hlavu, bude dobrý. MOL je přesně takovým zápasem, kdyby měl dostat šanci. Jen ať hraje, já mu věřím.

      • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

        Alanor (admin)     před rokem 28.02.2023 12:55 |  
        6 0

        Souhlas. Pech tu odehrál prvních pár desítek minut v zápasech, kde se celému týmu nedařilo. Navíc po zranění v přípravě. Sice mu ten start do angažmá tady nevyšel, ale není důvod toho kluka nepodpořit, nebo ho dokonce odepisovat. Věřím, že to v něm je, protože reference na něj šly dobré.

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      lukas6novak     před rokem 28.02.2023 13:18 |  
      2 0

      Pořád to je tým z druhý ligy který by měla přehrát naše lavička úplně v klidu. Takže proti Českým budějovicím bych dal +-stejnou sestavu jako proti Slovácku a zároveň ladil sestavu na Plzeň a Mol cup bych krom postupu využil k tomu ať se někteří ukáží a zabojují o šanci jít alespoň z lavičky proti Plzni. Třeba Jurásek, Ewerton, Ševčík ideální zápas pro ně si říct o víc minut. Možná Jurečka, Oscar, Provod jako další co mají kvalitu (kvalita x forma u některých nemusí znamenat to podobný) na základ by se mohli v poháru ukázat dobře

  15. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    Taky     před rokem 27.02.2023 21:41 |  
    13 7

    Po vyhraném zápasu, v situaci kdy vedeme ligu, máme nejvíc vstřelených a nejmíň inkasovaných gólů, kdy se nám vrátil na plac klíčovej hráč Holeš a začíná nám pomalu zářit nová hvězda s řeckými kořeny, mě snad nebude příliš slávistů podezřívat z nějakého škarohlídctví, paniky, nebo tak něco, když napíšu, že (s respektem a vděkem za odmakané roky) bych už velmi rád začal stříhat Standometr. Snad začne tlačit Jarda na Jindru, že Teclíka ale už opravdu nutně potřebuje v kanclu...


    Komentář byl uživatelem upraven (27.02.2023 21:42) . Zobrazit původní komentář

  16. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    IJS     před rokem 27.02.2023 21:52 |  
    3 10

    Kvalitní hodnocení i s komentářem. Trochu bych ubral s chválou Christose. Ano hrál dobře, známka odpovídá, ale svůj potenciál musí prokazovat opakovaně a to je u mladých hráčů vždy problém. Nemusíme pro příklad chodit daleko - viz. Matěj Jurásek. Když jsem hodnotil po zápase hráče, tak jsem psal, že Oli nehrál nic moc, ale góly se počítají. Překvapilo mě jak je chválen ze všech stran! Dokonce u Sportu dostal hodnocení 9! Mně přijde, že se technicky a rychlostně nějak zhoršil. Kličku snad ještě na jaře neudělal a rychlost uplatňuje víc v defenzivě, než úniky po stranách a tahem do vápna. Je mi jasné, že se bude těžko nahrazovat, ale to hlavně v jeho produktivitě. Ještě se vrátím k hodnocení Sportu. Není to první zápas, kde se hodnocení novináře a můj subjektivní pohled velmi liší. Např. hodnocení obou stoperů 5-kou ( průměr ! ) mi hlava nebere. Stejná známka jako Kalabiška, který byl u obou branek. No nic, je sparťanský list a tak nemůžeme čekat nějaké ovace...

  17. SPORT.cz

    Slávista 51     před rokem 27.02.2023 22:09 |  
    7 4

    Kuchtův neuznaný gól měl platit.
    Ale o prvním gólu Plzně, po faulu na brankáře hostí v malém vápně - nikde ani slechu, vidu !

    • Re: SPORT.cz

      Ivan     před rokem 27.02.2023 23:17 |  
      4 8

      Já to tady na několika místech četl, ale když jsem viděl sestřih, tak tak nic nevidím. Chorý hlavičkoval do břevna a gólman do něj naběhl a odpadl. Pokud tam nebyl nějaký loket který jsem neviděl, tak je to pro mě snad nejčistší souboj chorého co jsem kdy viděl.

      • Re: SPORT.cz

        Slávista 51     před rokem 28.02.2023 00:03 |  
        6 3

        Přesně obráceně - loket Chorého na krku brankáře.

        • Re: SPORT.cz

          Slávista 51     před rokem 28.02.2023 05:41 |  
          5 4

          A dát takový gól Slavia, tak o tom bude v médiích celý týden.

          • Re: SPORT.cz

            pehacko     před rokem 28.02.2023 08:44 |  
            3 3

            A Sveceny za kývání vladika se rozhořčeně spolu s valibukem německem (co vypada jako Lešek Semelka) petkrat udela do svych ponozek.

  18. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    rfslavia     před rokem 27.02.2023 22:58 |  
    3 6

    k debate ohledne utocniku, kazdej trener by si mel urcit jednicku a ty dat duveru, stejne jako v brane...obrane...

    tenhle stav kdy tam toci tri lidi neprospiva ani jednomu z nich a ve vysledku na to doplaci Slavie

    to ze tecl nezpracuje jednoduchej balon nebo mick zahodi turovku muze taky pramenit z oremiry snahy a stresu, ze kdyz to jednou zkur.. tak si dalsi zapas sedne zpatky na lavici

  19. Masopust, Santos

    Corfe     před rokem 28.02.2023 08:50 |  
    14 1

    Tuší prosím někdo, co je s Masopustem? Zranění, nemoc, opotřebovanost? Přál bych si, aby se vrátil stejně jako Bořil. Máme tak velkou fluktuaci hráčů, že tuhle osu zkušených stálic Kolář - Masopust - Bořil - Holeš - Lingr a v létě bohužel končící Olayinka potřebujeme zdravou a na hřišti, aby se noví hráči od nich učili.

    Já bych vyzdvihnul výkon trojúhelníku stopeři plus Holeš. To bylo oproti Teplicím, ale i předchozím jarním zápasům nebe a dudy. Slovácko nemělo dopředu nic plus oba stopeři předvedli několik přesných a nebezpečných výpadů směrem dopředu. Jsem moc rád, že Aihaim i Ogbu chytli šanci za pačesy a doufám, že Santose už na hřiště nepustí. Nepamatuju za éry Trpišáka na adresu nějakého hráče takovou adresnou a veřejnou kritiku a za mě byla naprosto na místě. Ten hráč dostal opakovaně šanci a opakovaně jí zahodil nekvalitou a laxností. Mj. jsem alergický na to, jak často se soupeř dostal za něj a Santos supí za ním a oběma rukama mu hrabe po ramenou a po zádech. To bylo proti Panathinaikosu a Plzni za červenou, na Slovácku na podzim za žlutou a rychlé vystřídání a v dalších zápasech "jen" za nebezpečný útok soupeře. Čím dřív si přiznáme, že tenhle přestup se prostě vůbec nepovedl, tím lépe a v létě se s ním doufám rozloučíme. Tisíckrát lepší bude, když při případných absencích Aihama a Ogbua naskočí buď Taras nebo budeme ohrávat někoho z našich mladých (Kričfaluši, Halinský, Vlček, Prebsl - ten se mi moc líbí výkony v Liberci), kteří si budou vážit šance hrát za áčko Slavie.

    • Re: Masopust, Santos

      Alanor (admin)     před rokem 28.02.2023 13:01 |  
      9 2

      Z Masopusta je podobný případ jako Ševčík. Také neustále zraněný hráč, který je k dispozici na sotva polovinu zápasů a v části z nich se pochopitelně teprve rozehrává po absenci. Já už bych ho mezi důležité hráče, na kterých to má stát, nepočítal.

      Santos je obrovské zklamání. Očividně nemá na to, aby mohl kvalitně hrát v takto vysoko postavené obraně, ať už je to kvůli slabé taktické připravenosti nebo kvůli nedostatku koncentrace.

      • Re: Masopust, Santos

        Ragnarok     před rokem 28.02.2023 13:10 |  
        8 1

        V Plzni občas hrál pravého beka. Ze stopera nejsem tolik schopen posoudit jeho rychlost, ale pokud jsme x let na této pozici alternovali s Michalem Frydrychem, tak zkusit tam Santose by nemuselo být nefunkční. Zachránit tak tu investici. Řekl bych, že volba mezi nedostatkem koncentrace, nebo taktická nepřipravenost přebíjí něco jiného - nezodpovědnost.

        • Re: Masopust, Santos

          Corfe     před rokem 28.02.2023 13:43 |  
          5 1

          Možná kdybychom na pravého beka nikoho neměli, ale zrovna tohle je pro nás bohatě obsazený post - Douděra, Pech, Masopust, Tomič, v nouzi i Schranz. Santosovým dosavadním kariérním vrcholem byla Karviná a půlrok v Plzni, kde odehrál 10 zápasů a z toho část na beku. Jenže hrát beka v plzeňském betonu nebo stopera v našem totálním fotbale je sakra rozdíl. A v Plzni hostoval a hrál o místo, kdežto k nám přestoupil, dostal dlouhodobou smlouvu a zjevně usoudil, že má vystaráno a už se nemusí snažit. Za mě jednoznačně odchod, čím dřív, tím líp.

          • Re: Masopust, Santos

            mig52     před rokem 28.02.2023 16:52 |  
            1 1

            Už jsem to psal v jiném příspěvku. Odchod? No dobrá, ale to ho bude muset nĕkdo chtít!!!! Samozřejmě, nemyslím kluby typu Zlína. Ten by ho jistě rád vzal, ale zase není schopen zaplatit. A najít movitého zájemce nebude jednoduché.


            Komentář byl uživatelem upraven (28.02.2023 16:53) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Masopust, Santos

          Dennis     před rokem 28.02.2023 16:18 |  
          5 0

          Mně tedy přijde, že na beka u nás se Santos vůbec nehodí. My máme úplně jiné typy beků. Ať už to byl Bořil, Coufal, Bah, D. Jurásek, Masopust, Douděra nebo Oscar. Většinou to byli "jezdiči" po lajně, fyzicky nabušení nebo rychlí hráči, ideálně s dobrým centrem, případně technik Oscar v roli technického beka alá Marcelo, ale Trpišovský to u nás snad nikdy nehrál s typem jako je Santos. Frydrych, pokud si to dobře pamatuju, tak pod Trpišem hrál stopera. To byl přesně pozůstatek beka typu Santos z předchozího trenérského angažmá. Šilhavý nebo Bílek tyhle beky někdy využívají, ale Trpišovský má na tomhle postu myslím rád úplně jiné typy hráčů. Santose si u nás na beku nedokážu vůbec představit. Ty ho vidíš jako hráče, který piluje lajnu dopředu dozadu a centruje to před bránu?

  20. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    cvočkař Danda     před rokem 28.02.2023 08:56 |  
    4 1

    Vidím to prakticky stejně,jen Olyimu Holimu a Zafeirosovi jsem dal o známku vÿš.Celÿ zápas jsem si velmi užil a měl jsem pocit,že ho musíme vyhrát,asi kvůli tomu jak hráli oba stopeři i záloha směrem dozadu.

  21. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    žbl68     před rokem 28.02.2023 09:21 |  
    2 2

    CH.Z-8, Olyi-9 jinak ok, ST - 3 ... možná to bude syndrom o ktetém kdysi mluvily tenistky ... :-( správně napsáno - maká jako pes rve se jako tygr ale ve finále je výsledek - neškodná čivava - bohužel ...

  22. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před rokem 28.02.2023 10:08 |  
    29 2

    Zdravím Vás všechny při dobré kávě a přeci jen alespoň trochu radostněji než před týdnem.
    Přiznám se Vám však k tomu, že pořád ještě nemám ten zápas v Teplicích venku z hlavy a ještě počkám na další zápasy. Studená voda se taky hned neohřeje......:-))
    Nejprve k hodnocení přítele Alanora.
    Já s tímto hodnocením souhlasím a pokud mám někde možná maličko jiný náhled, tak jsou to opravdu jen maličkosti, které nijak hodnocení hráčů nerozporují. Takže Alanorovi děkuji a dobrá práce.
    Mužstvo bylo tentokrát na zápas připraveno daleko líp a bylo to vidět hned od první minuty.
    Všichni věděli co mají hrát a hlavně to plnili s daleko větším zaujetím a pracovitostí.
    Ano, některým se tolik nedařilo a opravdu byl asi největším "peškem" Standa Tecl. Přesto si myslím, že si nezaslouží takový posměch a neúctu od některých disputujících. Standovi může třeba vyjít zase jiný zápas.
    Pro mě bylo dobré to, že když mu to nešlo, tak šel ven a bylo. Minule byl v Teplicích od začátku Mick a nešlo mu to taky a navíc na rozdíl od Standy nedal ani penaltu. Prostě ta "mičuda" je kulatá a jsou někdy zápasy, kdy se nedaří. Pamatuji si sám na sebe, když jsme jednou hráli místní derby a mohli jsme vyrovnat. Taky jsem šel kopat penaltu a zmastil jsem to. Prostě jsem ani branku netrefil. Můj celoživotní kamarád a taky slávista mě honil po hřišti a řval na mě tolik sprostých slov, že by byl proti němu Zdeněk Houštecký svatouškem:-))).
    Mě spíš trochu uklidnilo, že náš výkon měl tentokrát hlavu a patu, střed hřiště byl velice pružný a hlavně hra byla rychlejší.
    Složení zálohy díky hlavně zkušenosti a přehledu Tomáše Holeše dostalo řád.
    Navíc došlo i ke zpevnění hry dozadu a hra našich stoperů dostala klid a jistotu právě díky Holešovi.
    Zabezpečil velký prostor a přestali nám přes střed hřiště utíkat do brejků hráči soupeře.
    Díky velmi dobrému výkonu mladého Zafeirise se to ještě umocnilo. Ten kluk se ještě díky zápasové praxi a sehrání určitě posune a bude nám platný.
    Navíc si myslím, že se pak ukázala i přítomnost Oscara, který má herní inteligenci a techniku opravdu velmi dobrou a pomohl udržet a ještě zvednout hru zálohy.
    Nechci a ani si netroufám něco predikovat, ale věřím, že náš trenér už asi začíná nacházet a sestavovat základ našeho mančaftu a ani mu nemusíme napovídat.
    Jen tuším, že se asi ukázala nová stoperská dvojice, že se nám začíná objevovat složení zálohy (hlavně aby vydrželo zdraví) a asi budeme řešit jen složení útoku. Jak řekl trenér, Slavia musí jet naplno každý zápas a nemůžeme čekat, jestli se nám někdo vzpamatuje a uvědomí si, za jaký hraje dres.
    Pro Ševčíka, Provoda, M. Juráska, Hromadu, Pecha, Traorého a i Tecla, Schranze a další hráče je to výzva. Konkurence je veliká a vlastně skoro všichni musí hodně máknout, aby si základ opravdu zasloužili.
    A pár poznámek nakonec.
    Opět čtu od expertů jejich poznámky.
    Slovácko nám to prý ulehčilo slabým výkonem.... (ještě že jsme nekopali penaltu)
    To, že Ogbu vymazal Vechetu, že jsem do hry nepustili Petrželu a naše záloha přehrála tu jejich, to už se nějak jaksi nevidí. Ale to je jedno.
    Ještě bych rád viděl reakci na atak Chorého vůči brankáři Bačkovskému, kdyby to bylo naopak. Já při tom souboji vidím jasně ruku Chorého, kterou brání brankáři ve výskoku v malém vápně. Taky vidím se procházet Šádka u střídaček během zápasu a co na to Baček. Jsem zvědav, jakou pokutu uloží svému nadřízenému??
    To nám slavní fotbalový experti nejen v deníku Sport už nějak opomněli alespoň postřehnout.
    Tak se opatrujte a přeji Vám hodně zdraví.
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55


    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      Slávista 51     před rokem 28.02.2023 10:39 |  
      3 3

      O Chorého faulu - stále ticho po pěšině.
      U jiných mužstev, by VAR reagoval ihned !

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      žbl68     před rokem 28.02.2023 11:35 |  
      2 0

      souhlas se vším snad jen - MvB tentokrát alespoň hrozil a měl šance, ST nic ... nepenalta MvB je samozřejmě mínus, ale stále je fotbalovější ... i když asi je pravda, že role žolíka mu sedí víc .... otázkou je jak to vidí a cítí on - pokud byměl před podzimem odejít by la by to chyba ... jaro MvB - 2 goly/272minut, ST - 1 z penalty/170minut (kterou zase navíc MvB nedal...) , pro doplnění - Jurečka - 2 goly/162minut, M.Jurásek - 2 goly/178minut ... hra čísel :-)


      Komentář byl uživatelem upraven (28.02.2023 11:36) . Zobrazit původní komentář

  23. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    Matěj51     před rokem 28.02.2023 11:24 |  
    7 1

    Obvykle hodnocení hráčů nekomentuji, ale po jeho úvodu, tak první dvě věty, jsem čekal v průměru nižší body a hlavně trochu víc rozdílů. Mám na mysli zejména pana Holeše. ten nad průměr výkonu celého týmu vyčníval. Já jsem konečně ze stadionu odcházel spokojený a těšil jsem se, až si zápas znovu pustím. K tomu dvě poznámky:
    Podle mě se nedá dost dobře napsat, že naši stopeři vymazali Vechetu. Pokud jsem dobře počítal, tak na vyhrané hlavičky vysoko prohráli. Ostatně mám pocit, že stavět proti nám vysokého útočníka je strategie, kterou začali praktikovat všichni soupeři.
    Hodnocení Zafeirise jsem bral tak, že bude lepší ho nepřechválit hned na začátku. Já jsem si všiml, jak ustupuje "hladovému" Juráskovi a nechává zahrávat rohy. Ani jeden neprošel do vápna nebo skončily v autu na druhé straně. Ty Zafeirisovi měly hlavu a patu a zapsal si jednu nahrávku na gól. Rád bych připomněl situaci před rohem, po kterém padl náš druhý roh (čas tak 72:10). Přihrávka do strany na nabíhajícího hráče byla na milimetr přesná a načasovaná přesně do běhu. Jeho přihrávky měly obecně smysl, ale tato byla přímo ukázková. Pokud tuto kvalitu bude prokazovat i nadále, tak to je onen rozdílový hráč, co zvedne úroveň celého manšaftu.

  24. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    Srdcar114     před rokem 28.02.2023 11:39 |  
    5 0

    S hodnocením souhlasím,našimi nejlepšími hráči byli Olayinka a Holeš.Holeš hrál část zápasu defenzivního záložníka,kterého potřebujemu. Tato stoperská dvojice je nejlepší ze stoperů ,které máme.Myslím,že v Budějovicích určitě vyhrajeme.

  25. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    jiras     před rokem 28.02.2023 19:44 |  
    19 1

    Taková faktická - už jsme x krát slyšeli, jak se hráč musí sehrát, pochopit naši hru atp. Pak přijde frajer, kterej na to prostě a jednoduše má a je v pohodě. Někteří se půl roku rok zvykají až pochopí hru maximálně v Liberci...

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      Radek097 (přítel SN)     před rokem 28.02.2023 20:12 |  
      3 1

      Většina těch příchodů ze zahraničí byla rozhodující v tom, zda se prosadil hned a krom kvality samotné, měli i nějakou herní inteligenci, kdy velmi rychle pochopili, jaká je jejich role na hřišti. Když ale tu důvěru nedostávali, tak během sezóny, dvou odešeli zadním vchodem.
      Obdobné je to ale vlastně i u příchodu v rámci ligy. Když jsme někoho přivedli, tak to byli hráči, o kterých se psalo, měli formu. Když se ale neprosadili, tak se jejich vývoj zasekl, šli hostovat a nůžky se mezi Slavii a hráčem ještě více rozevřely. Snad jen Hromada s van Burenem se z hostování vrátili a měli nějakou roli v klubu. A to oba něco ve Slavii odehráli před jejich hostováním! U zbylých se hledalo další hostování či přestup.

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      mig52     před rokem 01.03.2023 16:45 |  
      1 1

      Mně ten náš "příjimač" připadá ujetý, ale je to dogma, přes kterou, až na pár výjimek, nejede vlak. Se zdůvodněním, že JTVCD, no.


      Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2023 16:45) . Zobrazit původní komentář

  26. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    pinochet     před rokem 28.02.2023 23:19 |  
    4 4

    Absolutní souhlas s hodnocením, k čemuž u mě dochází opravdu zřídka a ještě nikdy jsem to zde nenapsal, ale v tomhle případě podepisuji každé slovo!

  27. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    žbl68     před rokem 01.03.2023 10:49 |  
    0 0

    v poháru by nebylo marné zařadit do 1.půle 3-4 hráče z lavičky (1 krajní obrana, 1 křídlo, (1 centr tvořítko), 1 útočník) :-) MvB zase jako žolík a Stejskal do brány :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      Harvey     před rokem 01.03.2023 11:16 |  
      2 4

      Pech bude hrát určitě, viz. tiskovka.
      Extrémní motivace Vyškova + výborná forma + zajímavé individuality. Je to mač se soupeřem možná na vyšší úrovni než Teplice. Stejskal do brány je naprosto zbytečnej hazard.
      Nerozumím tomu, proč jsme povolili Kinskému chytat. Taky hazard. Ten kluk je schopnej udělat zápas do penalt jen svým výkonem. Jak jsem obecně k vedení nekritický, tak tady jen kroutím hlavou.

      • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

        Ragnarok     před rokem 01.03.2023 11:26 |  
        3 0

        Neměli by vůbec vydržet naše tempo. Vůbec bych se toho nebál. Jsme o dost dál a náhradníci jsou jen o málo horší než základní rotace. Roztočit je, nepújčovat jim balón a branky přijdou. To si myslím bude i plán zápasu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

          Harvey     před rokem 01.03.2023 11:37 |  
          1 3

          Takovej byl předpokládám plán i proti Teplicím a Pardubicím. Golman má dle datové analýzy individuálně mnohonásobně větší vliv na výsledky týmu než kterýkoliv jiný post na hřišti. V playoff vyřazovacím utkání je tenhle krok z naší strany naprosto nekoncepční a nepragmatický.

          • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

            Ragnarok     před rokem 01.03.2023 13:00 |  
            1 0

            Ale to jsou týmy, které jsou zvyklé na ligové tempo a mají prvoligový tréninkový proces. Při vší úctě k Vyškovu, oni tohle nemohou mít. Pardubice navíc mají uprostřed opravdu kvalitní dvojici hráčů, která vůbec neodpovídá jejich postavení v tabulce. Nepředpokládám, že by měl náš brankář jinou práci než rozehrávku.

            • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

              Harvey     před rokem 01.03.2023 13:25 |  
              0 0

              "jsou zvyklé na ligové tempo a mají prvoligový tréninkový proces. Při vší úctě k Vyškovu, oni tohle nemohou mít."
              Slušnej blábol, Vyškov jde na postup. Hradec po postupu do první ligy 6. místo. Pardubice po postupu do první ligy 7. místo. Ani jeden z těch mančaftů nebyl zvyklý na prvoligové tempo a hráli neporovnatelně lépe než současné čtrnácté Tepláky či patnácté Pardubky, se kterými jsme byli rádi za remízu a výhru s odřenýma ušima i nosem.


              Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2023 13:27) . Zobrazit původní komentář

          • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

            mig52     před rokem 01.03.2023 16:41 |  
            0 2

            Měl jsi poprosit v Teplicích svého oblíbence Standu, ať dá hattrick a mohlo být vymalováno.

      • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

        rak (přítel SN)     před rokem 01.03.2023 12:29 |  
        2 0

        Nemají to ve smlouvě. Nikdo nepočítal, že proti nim budeme hrát. Nemůžeme jim to zakázat.

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      rak (přítel SN)     před rokem 01.03.2023 12:08 |  
      3 2

      Jelikož se neobjevuje zápas jako téma, můžeme spekulovat tady. Rád bych viděl, kromě avizovaného Pecha, na place: Mandouse, Kačarabu, Ewertona, Ševčíka (počítám, že v Budějkách bude primárně Zafeiris). Kdoví, jestli nepostaví Bořila, má dělat kapitána v béčku proti Spartě v pondělí. Nepřekvapil by mě Šmiga v útoku. Pokud je k dispozici, tak Hromada, část zápasu i Oscar. No, uvidíme.

      • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

        Divizni (přítel SN)     před rokem 01.03.2023 12:59 |  
        0 0

        To béčko mělo hrát v neděli dopoledne. Raději si to ověř. Hezký den všem

        • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

          rak (přítel SN)     před rokem 01.03.2023 13:29 |  
          1 1

          Ne, bude to na hlavním stadionu na Letné v pondělí od 17:00 a přenáší to ČT Sport. To, že tam bude Bóřa kapitánem zmínil JT na twitteru.

      • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

        Martin 58     před rokem 01.03.2023 14:31 |  
        1 0

        Z mého pohledu se jedná o podcenění soupeře, který hraje o postup do první ligy, a může tak klidně být na úrovní Teplic. V prestižním utkání bude koncentrován a to znamená, že stejně musíme přistoupit k utkání i my. Navíc je nanejvýš potřebné, aby se sestava z utkání se Slováckem ještě více sehrála, protože bude zjevně tvořit podstatnou kostru týmu pro nadcházející týdny. Nedělal bych více než 2-3 změny.

      • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

        mig52     před rokem 01.03.2023 16:37 |  
        0 1

        Doplnil bych Kričfalušiho. Ještě spíš než Kaču, toho přece jen dost znám a z i toho mála, co jsem mladého viděl, tak ten potenciál na zvládnutí zápasu u něj je.

  28. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    kupik     před rokem 01.03.2023 15:03 |  
    1 0

    Dobrý odpoledne přátelé,
    tak oznámkováno jest,někdo víc,někdo míň,všichni však velký plus za vstup do zápasu a chuť,která byla patrna už od úvodního písknutí.Mám dojem,že na tomto stavu se podepsal faktor HOLEŠ.Už v minulosti jsem psal o tom,že v tomhle chlapci je velkej poklad.Jak fotbalovej,tak lidskej.Byla vidět jeho přítomnost na hřišti a samotní hráči mi připadali klidnější a líp řešili situace.Prostě Tomáš je pro současnou Slavii hrozně důležitej hráč.A to určitě věděli i v Hradišti jelikož hned vod začátku po něm šli jak žid po mosazi.Poctivě hráli i vostatní,Oli,Jurásek,Ousou,ale tady se to tak nějak čeká.Mě však zaujal výkon Douděry a Ogba.Douděra je chlapec trochu zbrklej,nevyzrálej ale dříč,jezdec,srdcař.Bojovník.A až se naučí dávat zprava centry jako Jurásek zleva bude dobře.A Ogbu.Není u nás dlouho,ale pomalu začíná přebírat vzadu velení.Pro mě je to takovej klon Deliho a Ngadua.Slušnej přehled,výskok,rychlost,nebojí se s míčem.Občas poziční nedostatek,ale musí sehrát,pochopit záskoky a situaci.Určitě bude dost dobrej,věřím tomu,řeč těla neklame.
    A eště malinká poznámka na závěr.V Boleslavi roste plejer.Vasil Kušej.Vídával jsem ho dříve v Ústí.Ten hoch má troje plíce,je na klíček.Fotbalově drzej,pracovitej,soubojovej pracant.Tak snad i naši skauti vědí...
    Hráče Zafeirise nechci zatím hodnotit,chci s ním vidět tak 3,4 mače.Že je dobrej,vo tom žádná,ale potřebuju si ho více přečíst.

  29. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    DKNL     před rokem 01.03.2023 15:09 |  
    0 0

    Slávisti, nevím, zda jste to již zde zmiňovali, která TV dává náš zápas s Vyškovem? Dík.

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      Papol     před rokem 01.03.2023 15:35 |  
      0 0

      Nevím, zda ještě někdo další, ale iVysílání ČT.

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      Papol     před rokem 01.03.2023 15:38 |  
      0 0

      Anebo ještě na Tipsportu, pokud vsázíš

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      VincentVega     před rokem 01.03.2023 15:38 |  
      0 0

      Měli by to dávat na webu čt.

  30. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    kupik     před rokem 01.03.2023 15:20 |  
    1 0

    A malý pozastavení před dnešním pohárem.Neradno někoho podceňovat.Viz včera francouzskej pohár Lyon - Grenoble zuby nehty 2:1 a holandskej pohár Utrecht - Spankenburg.Utrecht 7.místo v první hol.lize,Spankenburg 7.místo ve třetí lize.Výsledek? Spankenburg vyhrál v Utrechtu 4:1.Mimochodem kurz na něj 23,1 : 1.Tak jenom pro zajímavost.

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      Ivan     před rokem 01.03.2023 15:45 |  
      1 0

      Možná bych do řady přidal zaváhání mistra ligy s Líšní před 15 lety :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

        paweza (přítel SN)     před rokem 01.03.2023 17:30 |  
        0 0

        To byl můj první zápas, kdy jsem viděl Slavii naživo..Moc mě to tehdy nepotěšilo. Dnes to beru tak, že jsem byl u chvíle, kdy se psala historie líšeňského fotbalu. :)

  31. Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

    Lunaris     před rokem 01.03.2023 15:46 |  
    5 0

    Pohár je super a vůbec nechci nikoho kritizovat, protože věřím, že všichni mají práce až nad hlavu, ale jedno vlákno k diskuzi se tu založit mohlo...

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      žbl68     před rokem 01.03.2023 15:55 |  
      0 0

      pavouku :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 21. kolo

      rak (přítel SN)     před rokem 01.03.2023 16:14 |  
      3 0

      Také si myslím. Není k tomu vůbec třeba psát dlouhé komentáře. Stačí velmi stručně nebo skoro nic, ale je pak odpovídající prostor pro naše diskuse.