Fortuna liga

Liberec - Slavia 2:2

Slavia opět venku ztratila body, když jen remizovala na hřišti Liberce 2:2. První gól vstřelil domácí Červ tečovanou střelou. Slavia zápas otočila brankami Olayinky a van Burena z penalty, jenže v závěru neudržel nervy právě Olayinka, dostal úplně zbytečnou červenou kartu a v nastaveném čase slávisté neuhlídali Olatunjiho, který vyrovnal.

Trenér Trpišovský ponechal ve stoperské dvojici Ogbua s Holešem, na post pravého obránce zasunul Lukáše Masopusta a David Douděra se posunul do zálohy. V jejím středu hráli po solidním výkonu proti Plzni opět Ševčík s Oscarem a Lingrem. Na hrotu útoku pak nastoupil Stanislav Tecl. Domácím chyběli hráči na hostování ze Slavie, Valenta a Prebsl, a postavili poměrně ofenzivní sestavu, ve které hráli Rondič, Olatunji i Tupta. Liberec začal velmi aktivně a byl v prvních minutách častěji u míče. Slavia se dostala k první ofenzivní akci až v páté minutě, vybojovala roh, ze kterého nijak nezahrozila. V osmé minutě našel Olayinka centrem Tecla, ten ale z malého vápna poslal míč hlavou nad bránu. Pak prošel krásně do vápna Oscar, ale zpětnou přihrávkou nenašel nikoho ze spoluhráčů. Brzy nato následoval roh a po něm nepovedená střela Juráska a slabá hlavička Masopusta z výborné pozice, kterou sebral Vliegen. Pak se hra zase vyrovnala, hosté působili směrem dopředu poměrně nebezpečně a slávisté nenacházeli volné prostory na polovině soupeře, centry byly nepřesné. V 26. minutě šli domácí do vedení a potrestali laxní zakončení slávistů a chaotické bránění v předchozích situacích. Slávisté prakticky darovali Liberci rohový kop, ten sice odvrátili, ale hned za vápnem přišli o míč a přišla střela Doumbii z dálky do tyče. Od té se míč dostal k Červovi, který vystřelil, míč by asi chytil Kolář, jenže před ním jej tečoval bránící Ogbu a bylo to 1:0. Slavia vyrovnala jen o pár minut později, když Ševčík uvolnil Masopusta, jeho zpětná přihrávka prošla skrz Olayinku do souboje mezi Juráskem a Doumbiou, Jurásek odehrál míč na hranici šlapáku, došlo ke kontaktu obou hráčů a oba zůstali ležet. Míč napálil prudce na bránu Douděra, Vliegen vyrazil jen před sebe, kde Olayinka dorazil do sítě. Domácí protestovali, že Jurásek fauloval, sudí Zelinka ovšem nedbal jejich protestů a branku uznal - 1:1. Ve 41. minutě prošel centr na zadní tyč na Juráska, ten ale poslal míč jen vysoko na tribunu. O dvě minuty později šel Olayinka do rozhozené obrany, ale nedokázal přihrát spoluhráčům. V poslední minutě nastaveného času šli slávisté do přečíslení, které vyřešil Oscar střelou, kterou zblokoval Červ. Poločas tak skončil nerozhodným výsledkem.

Žádný z trenérů v poločase nestřídal, což bylo v případě realizačního týmu Slavie za nepříznivého stavu poměrně překvapivé. V páté minutě druhé půle sudí doslova ukradli Slavii branku, když asistent sudího při centru Ševčíka mával, že míč opustil hrací plochu, což se z opakovaných záběrů jeví jako krajně nepravděpodobné. Po centru skóroval Olayinka, ale protesty slávistů byly marné. V 56. minutě přišli na hřiště Zafeiris s van Burenem místo Masopusta s Teclem. Hned o minutu později měl velkou šanci Douděra, ale po hlavičce van Burena trefil jen Plechatého. V 62. minutě zápasu odhodil u brankové čáry Ndefe Olayinku a sudí Zelinka ukázal na penaltový puntík. K míči se postavil Mick van Buren, který penaltu neproměnil v Teplicích, tady ale před kopem zadrobil a poslal míč na opačnou stranu než skákal Vliegen - 1:2. Hosté přirozeně začali hrát více dopředu a tím otevírali prostory slávistům pro brejkové situace. Jeden takový zakončil van Buren nepřesnou přihrávkou na Olayinku. V 71. minutě se Zafeiris krásně uvolnil a připravil tutovku pro Olayinku, který netrefil bránu! Na druhé straně zablokoval Holeš střelu Olatunjiho. V 75. minutě si Olatunji odstavil Holeše a pak střílel zpoza vápna nad bránu. Další velkou šanci zneškodnil van Burenovi Vliegen opět po skvělé práci Zafeirise. Chybu Tomáše Holeše pak domácí naštěstí nepotrestali, Rabušic honil míč až mimo hrací plochu. Za Slavii odpověděl střelou Zafeiris, těsně minul. V 88. minutě sudí neposoudil jako faul kontakt Varfolomejeva s Olayinkou, který zůstal ležet na zemi. Ndefe mu zblízka přišel vynadat, což Olayinka neustál a hlavičkou poslal Ndefeho k zemi. Zelinka nemohl rozhodnout jinak než udělit Olayinkovi červenou kartu. Penaltový zákrok ani nešel zkoumat. Když Varfolomejev nakopl Davida Juráska naprosto bez míče, sudí se jen usmíval a neudělil ani žlutou kartu. V 94. minutě měl velkou šanci Tupta, akce však následovala po ofsajdu, který byl následně také odmáván. V 95. minutě už ale obrana Slavie nezachytila náběh Olatunjiho, který si zpracoval dlouhý míč z hloubi pole a poslal jej kolem Koláře do sítě - 2:2. Ve zbylém čase se už nic zásadního nestalo a Slavia tak ztratila další dva body.

24. - Sobota 18. 03. 2023 18:00

Fortuna liga, 2022/2023
2 - 2
1 - 1
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec

26. Červ
90.+5. Olatunji

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

30. Peter Olayinka
65. Mick van Buren (pen)

Komentáře (944)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé