Ženský fotbal

Slávistky převálcovaly Hradec

Slávistky si poměrně hladce poradily s týmem ze třetího místa a díky prvnímu poločasu vyhrály 5:0. Přečtěte si postřehy trenéra Josefa Duchka, Gábiny Chlumecké, Dagmar Hreňové a slávistky v hradeckém dresu Lucky Šmahelové. Naleznete tam i jednadvacet fotografií.

Slavia - Hradec 5:0 (5:0)

Sestava:
Taušová - Hreňová - Marková, Jeřábková (72. Feixová), Šteffanová - Kaplanová (60. Zubková), Pěničková, Budošová (60. Šimanovská), Hejlová - Chlumecká, Mocová

Branky:
11. Chlumecká, 14. Chlumecká, 20. Chlumecká, 26. Mocová, 33. Mocová

V minulém zápase jsme porazili Nové Město 5:0, dnes Hradec stejným výsledkem. Předtím jsme vedli po poločase 5:0, dnes také, druhý poločas byl tragický, dnes prakticky také. Tato je jasná paralelnost s předchozím zápasem. Rozdíl by se tu však našel, tentokrát nás čekal třetí tým ligy, který letos hraje velmi dobře, navíc se nám proti Hradci moc nedaří, často hrajeme vyrovnané partie, kdy buď remizuje či vyhrajeme pouze o gól. A teď nášup pěti branek v první půli, to je něco naprosto úžasného. „Rozhodně jsem nečekala, že to bude tak lehký. Hradec mě zklamal,“ řekla po zápase Gábina Chlumecká, která navíc předvedla skvělý výkon, tři góly během devíti minut dala, na dalším se podílela, ale často tvořila hru. Dařilo se i Ivě Mocové, která v prvním poločase ze tří tutovek dvě proměnila, což je slušná vizitka, přičemž neproměněná šance skončila na břevně.

Předzvěst kanonády nastala v 10. minutě, Pěničková prošla krajem vápna, přesně nacentrovala na Mocovou, která z voleje napálila pouze do břevna. Aniž jsem si stačil poznamenat tuto situaci, hned se objevila další, v 11. minutě si kousek za vápnem zakřičela na spoluhráčky Chlumecká o přenechání míče a dělovkou nedala brankářce šanci – 1:0. Hned ve 14. minutě přesně z levé strany nacentrovala Hejlová, našla opět Chlumeckou, která se hlavou nemýlila – 2:0. Byla to velmi povedená kombinace. Další zářez přidala „Víla“ (Gábina Chlumecká, pozn. aut.) ve 20. minutě, uprostřed hřiště kousek potáhla míč Budošová, posunula na nabíhající Pěničkovou, která se blížila k vápnu, kde pěkně vysunula Chlumeckou a pro ni již nebyl pěknou střelou vsítit třetí gól a završit tak čistý hattrick – 3:0.

Hradec byl dosti šokovaný, nevěděl co dělal a jelikož neměl moc hráček na střídání (pouze dvě bez brankářky), snažili se manipulovat se sestavou přemís?ováním hráček na jiné posty, takto se z levé strany zálohy přesunula do středu Lucie Šmahelová, slávistka, jež zde hostuje. Ale ani tyto rošády nepomohly, ve 26. minutě „Andy“ (Andrea Budošová, pozn. aut.) vyslala kolmou přihrávku „Méďu“ (Iva Mocová, pozn. aut.), která hned z první přesně umístila a brankářka Cílová byla bez šance – 4:0. Poslední branka padla ve 33. minutě, kdy „Víla“ vybojovala ve vápně míč, zachovala klid a počkala si na uvolnění spoluhráčky a poté přesně nahrála úplně volné „Méďě“, pro kterou nebyl problém do prázdné brány skórovat – 5:0.

Zbytek poločasu jsme měli neustálou převahu, přicházely nadějné šance, ale vždy jsme ztroskotali na finální přihrávce či včasným vyběhnutím hostující brankářky. Hradec za první půli vůbec nedokázal vystřelit na naši bránu i kvůli tomu, že jsme hráli velmi aktivně, dobře jsme napadali, nedávali jim prostor a rychle zakládali útok.

Druhý poločas byl již horší, šance si vytvářel i soupeř, já si poznamenal pouze tři významné situace, ve 48. minutě Mocová přihrála do vápna Kaplanové, která zde zasekla a technicky se snažila zakončit, míč však skončil těsně nad břevnem. V 79. minutě Pěničková poslala míč za obranu Zubkové, která se dostala do vápna, zde se snažila nacentrovat na zadní tyč, ale jen kousek scházelo, aby se k míči dostala Chlumecká, navíc centr málem mohl skončit i v bráně. Poslední šance přišla v 89. minutě, Hejlová z dálky vystřelila, míč skončil na břevně, který se pak dostal k Chlumecké, ta však ze tří metrů netrefila bránu.

„Opět se nám povedl první poločas, kdy jsme hráli velmi dobře, dařilo se střelecky. Ve druhém poločase jsme vystřídali některé hráčky z důvodu zranění, abychom je šetřili na další zápasy. Hra byla horší, ale nepodařilo se dát gól, i když jsme nějakou šanci měli,“ zhodnotil utkání trenér Josef Duchek.

Druhý poločas byl špatný, stejně jako v posledním zápase. „S Novým Městem to byla ve druhé půli bída, nedalo se na to dívat. Teď už to bylo lepší, ale nebyla tam přesnost, chyběla finální přihrávka. Holky už ale nehrály naplno, tempo totiž nelze udržet celých devadesát minut. Dát ale Hradci za půli pět branek je vynikající,“ myslí si trenér. „Myslela jsem, že po prvním poločase budeme takto hrát i ve druhém, ale nevím co se stalo, možná přišla nějaká krize,“ domnívá se Dagmar Hreňová.

A jak byla se svým výkonem spokojena Gábina Chlumecká, asi nejlepší hráčka na hřišti a autorka tří branek? „Byla jsem spokojenější s prvním poločasem, kdy se dařilo celému mančaftu. Druhý jsme bohužel předvedly stejně jako v minulém zápase, i když jsme si v kabině o poločase říkaly, že se to nesmí opakovat, ale ještě že to skončilo 5:0,“ prozradila.

Tato sezona je prozatím velmi úspěšná, dobře jsme reprezentovali českou republiku v Umee na poháru UEFA, v lize jsme získali 21 bodů z 24 možných, prohráli tedy jen se Spartou, proti níž nám to vůbec nesedlo. Navíc soupeřům dáváme plno branek, což dříve také nebývalo. „Spokojenost je určitě, ale hlavně aby děvčata nepolevila. Občas na holky zakřičím, ale je to tím, že po nich požaduji stále víc a víc. Je to tréninkem, pílí, odevzdáním všeho v zápase a doufám, že se nám vyhnout zranění a nepoleví,“ krátce zhodnotil prozatímní sezonu náš trenér Duchek.

Mini rozhovor s hostující slávistkou v Hradci Luckou Šmahelovou:
Jak bys zhodnotila svůj výkon?
Až moc jsem chtěla se tady ukázat, zas tolik to nešlo, ale nedařilo se celému týmu.

Proč Hradec nezvládl první poločas?
Velká marodka, přijelo nás jedenáct, z toho dvě hráčky berou antibiotika.

Jaká nálada byla o poločase?
Trenér nás trochu seřval, že takový výkon nemůžeme podávat, tak jsme si řekli, že druhá půle bude lepší a o něco byl.

Dnes jsi začala nalevo zálohy, poté i uprostřed, ve Slavii jsi hrála napravo, která pozice ti nejvíce vyhovuje?
Více mi vyhovuje střed, ale tady jsem začala nalevo, protože jsem měla hlídat Kapi, ale ve středu nám chybělo hodně lidí, tak jsem tam pak šla vypomoci.

Jak jsi spokojena s účinkováním v Hradci?
Se třetím místem je spokojenost, ale až na tento zápas.


A nyní slíbené fotografie ze zápasu, jejichž autorem je čapíno:






Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)