Ženský fotbal

Slávistky v Otrokovicích jen remizovaly

Dnešní zápas nám příliš nevyšel, sice jsme do zápasu vstoupili dobře, ale postupně jsme se vytratili a výsledná remíza je zasloužená.

Otrokovice – Slavia 1:1 (0:1)

Sestava:
Taušová – Hejlová – Marková, Jeřábková, Šteffanová – Kaplanová (75. Šimanovská), Pěničková, Budošová, Zubková (69. Hreňová) – Mocová, Chlumecká

Branky:
60. Polášková – 10. Chlumecká

Dnes nás postihla druhá bodová ztráta. Tentokrát je to však naprosto zasloužené, jelikož jsme nepředvedli pohledný fotbal. Měli jsme sice úseky, kdy jsme Otrokovice dostali pod tlak, ale byly i části, kdy se nám vůbec nedařilo a nebyli jsme si schopni přihrát ani na dva metry. Z naší strany bylo velmi špatných posledních patnáct minut první půle a prvních patnáct minut druhé půle, kde byli lepší domácí.

Úvod jsme si nemohli přát lepší, hned v první minutě jsme po rohu Kaplanové zaskočili domácí a hlavičkující Chlumecká pořádně provětrala domácí brankářku. O chvíli později se ozval i soupeř, když v 5. minutě soupeřka ze vzdálenosti sedmi metrů vystřelila na Taušovou, ta však skvěle chytla a podržela náš tým. Naši druhou šanci jsme již proměnili, v 10. minutě po přímém kopu Budošové, který se zahrával blízko rohového praporku, míč hlavou prodloužila Blanka Pěničková a s trochu štěstí se podařilo Chlumecké míč dostat do brány. Tato branka nás dosti povzbudila a měli jsme navrch. V 19. minutě jsme se mohli radovat podruhé, Pěničková centrovala, míč se dostal až k Chlumecké, která byla sama před gólmankou, jenže už byla dosti blízko a nedokázala pořádně zakončit. Do konce jsme si již nevypracovali výraznou šanci, v posledních dvaceti minutách jsme se dostali pod tlak, ze kterého však Otrokovice nevyprodukovaly žádnou výraznou šanci. Také se to pořádně přiostřilo, naše hráčky byly několikrát ošetřované, např. Chlumecká či Pěničková. „Mám hrozně nakopnutou holení kost,“ prozradila Blanka Pěničková. „Byl to šlapák,“ řekla. „Rozhodčí to neodpískal, mělo to být na žlutou kartu,“ pokračovala.

Druhý poločas jsme začali tak, jak jsme první skončili. Koledovali jsme si o gól, který taky přišel. V 60. minutě zahrávala domácí Polášková standardní situaci a po zmatcích v naší zdi přesně zakončila. „Byl tam odpískán faul, který ani neměl být, navíc oceněn žlutou kartou. Polášková dobře překopla zeď, míč šel pod břevno a je škoda, že jsem tam nedoplachtila,“ svěřila se Petra Taušová. Při této brance se do zdi postavily prakticky nejmenší hráčky, takže logicky nebylo těžké překopnout zeď. „Byla to chyba, nejdřív tam nikdo nešel a když jsme pak hráčky chtěly vyměnit, tak už nebyl čas, protože hra byla odpískána,“ okomentovala zmatky ve zdi.

Po této brance jsme mohli hned zvýšit, v 61. minutě se na malém vápně uvolnila Budošová, z úhlu vystřelila, brankářka jen vyrazila, dorážet se snažila Mocová, jenže střela byla zablokována. Míč se pak dostal za vápnu ke Šteffanové, která se pokusila vystřelit, ale její šance skončila na břevně. Poté opět nastal úsek špatných nahrávek, kdy ani jeden tým nebyl schopen něco vymyslet. Zahrozit se tak podařilo až opět nám, kdy kolem 80. minuty jsme zahrávali sérii rohů a pokaždé se nám podařilo před bránou zavařit. Autorkou kopů byla Hreňová a jednou zakončovala Jeřábková, pak Pěničková, do šance se dostala i Mocová. Nic se nepodařilo zužitkovat, proto se ozval i soupeř. V 84. minutě zahrávali roh a po následné hlavičce skončil míč těsně vedle tyčky.

„Utkání po zásluze skončilo remízou. V první půli jsme měli utkání ve svých rukách, kdy jsme vedli a potom jsme měli minimálně jednu šanci a mohli pojistit vedení na 2:0, což by bylo rozhodující, ale to se nám nepodařilo a ve druhé půli nás soupeř v prvních patnácti minutách přehrával, což vyvrcholilo vyrovnávacím gólem. Poté jsme se zvedli a začali hrát, vytvořili si nějaké šance, ale bohužel branku se nám již nepodařilo vstřelit,“ zhodnotil dnešní utkání trenér Josef Duchek.

„Začaly jsme dobře, daly rychlou branku, další mohly přidat. Ke konci poločasu jsme se dostaly pod tlak, Otrokovice se dostaly do hry. Druhou půli jsme nezačaly špatně, měly jsme přidat druhou branku, čímž bychom se uklidnily. Zbytečně jsme přestaly hrát, proto jsme si o ten gól koledovaly,“ myslí si o utkání brankářka Petra Taušová.

„V první půli tam byly nějaké šance, přičemž v těchto zápasech rozhoduje jedna dvě šance, které se musí využít a když to nedáme, tak je to naše mínus. Ony daly gól z přímého kopu, kde to byla možná chyba brankářky, ale nemohu to posoudit, protože jsem to viděla z jiného pohledu, ale zas tam Píďa v první půli chytla vyloženou šanci. V tomto zápase je bod ve finále pro nás ještě dobrý, i když na vítězství jsme rozhodně měly více příležitostí,“ zhodnotila utkání Dana Jeřábková.

V závěru utkání došlu ke smutné situaci, kdy domácí hráčka musela být odnesena na nosítkách a následně odvezena do nemocnice. Otrokovice se dostávaly do protiútoku, jenže Hejlová do této hráčky vběhla a tím zabránila našemu nebezpečí. „Bylo to trochu úmyslné, ale spíš to bylo z naštvání, vůči nim, rozhodčímu. Je mi líto, že to odnesla, ale bohužel se to stalo,“ svěřila Kateřina Hejlová.

Dnešní rozhodčí pískal zvláštně, v prvním poločase neuděloval karty, ve druhém pak jen v náš neprospěch. Komická situace nastala, když chtěl udělit žlutou kartu Šteffanové, jenže jelikož si zapomněl karty, musel si od pomezního půjčit. Možná i proto v první půli domácí žádnou neobdrželi. „Se žlutými kartami to bylo takové podivné, navíc ani je neměl u sebe, což by se nemělo stávat,“ myslí si Taušová. „Bylo to dosti komické, když si běžel k pomeznímu pro karty, je to ostuda rozhodčího,“ zasmála se Jeřábková.

Zápas byl dosti ostrý, s tím souhlasí i hráčky. „Na poměry ligy to bylo poměrně dost ostrý, ale hlavně je to chyba rozhodčího, měl si sjednat pořádek a navíc v první půli tam byly tři vyložené žluté karty pro Otrokovice a ve druhé je pak už tahal jen pro nás,“ řekla Jeřábková. „Při zákrocích domácích občas přimhouřil oči, ale ono se to spíš přitvrdilo v posledních dvaceti minutách,“ myslí si trenér Duchek. „Rozhodčí mě rozhodně překvapil, kromě faulu na mě tam byl i na Gábinu Chlumeckou, ale ani jeden neocenil žlutou kartou, pak jsme navíc zjistily, že v první půli asi u sebe neměl karty, až ve druhé půli si pro ně šel k pomeznímu, takže to jsem vůbec nepochopila. První půli to nepískal na obě strany, ve druhé už tlačil domácí,“ zkritizovala rozhodčího Pěničková. „Rozhodčí utkání pískal do 75. minuty s přehledem, ale pak začal podléhat divácké atmosféře a pak některé zákroky rozhodoval ve prospěch domácích. Nechceme se na to vymlouvat, protože neproměněnými šancemi a chybou při obdržené brance jsme si to pokazili, zápas jsme mohli mít ve svých rukách,“ myslí si naopak náš trenér.

Kdo byl nakonec z hráček asi nejlepší? „Některé hráčky mají navíc, rozhodně nikdo nehrál výborně, více byla vidět Gábina Chlumecká a Katka Hejlová mě uspokojila, protože po dlouhé době zaskočila na místě stopera, takže na nezvyklém místě odehrála celkem slušný zápas,“ prozradil Duchek.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)