Ženský fotbal

Výhra nad Plzní

Zaslouženou výhru nad Plzní 5:0 nám zajistila Gabriela Chlumecká čistým hattrickem.

Plzeň – Slavia 0:5 (0:1)

Sestava:
Taušová – Hejlová – Marková (72. Králová), Jeřábková, Šteffanová – Šimanovská (66. Pilařová) – Kaplanová, Budošová, Pěničková, Zubková – Chlumecká (90. Tománková)

Branky:
29. Kaplanová z pen., 48., 63. a 65. Chlumecká, 89. Pěničková

Měli jsme poměrně problém se sestavou. Dlouhodobě je zraněna Alena Petranová, Dagmar Hreňová nemohla z pracovních důvodů přijít, navíc kvůli kartám chyběla Iva Mocová. I z tohoto důvodu na lavičce byly hráčky béčka a rozestavení bylo odlišné oproti jiným zápasům. V útoku hrála osamocená Chlumecká, v záloze se pohybovalo pět hráček.

Plzeňský celek je nevyzpytatelný, což se i částečně potvrdilo. Vstup do zápasu byl však vydařený, i když branky jsme se nedočkali. Hned ve třetí minutě se dostala do výborné pozice Pěničková po nahrávce Chlumecké, ale její střela z hranice vápna mířila doprostřed brány. Totožná situace nastala o minutu později, akorát v šanci byla Budošová. A hned v páté minutě se tato hráčka opět ocitla v dobré příležitosti po nahrávce Kaplanové, ale i zde jsme se neradovali. Úvod zápasu tedy ukázal, že produktivita není nejlepší.

Následoval delší úsek, kdy jsme si vytvářeli nadějné příležitosti, ale pokazili finální přihrávku. A mohli jsme být za to i potrestáni, Plzeň se dostala do brejku, Jeřábková nestačila ubránit soupeřku, která se již dostala do zakončení, ale Petra Taušová konečky prstů střelu vytáhla na roh. A pak jsme se ozvali my. Ve 29. minutě zahrávala Kateřina Hejlová přímý kop, za obranu se dostala Chlumecká, míč sice trochu odskočil, ale včas se k němu dostala, udělala kličku brankářce, ta ji však podrazila a pískala se penalta. Té se chopila penaltová střelkyně Lenka Kaplanová a ani tentokrát se nemýlila – 1:0. Do konce poločasu jsme si ještě vytvořili nadějné šance v podání Zubkové či Chlumecké. První půle tak skončila jen 1:0, kdybychom vedli 5:0, nikdo by se nemohl divit, bohužel ta koncovka nebyla nejlepší.

Vše se změnilo po nástupu do druhého poločasu., ihned ve 48. minutě dostala skvělou přihrávku za obranu Chlumecká, skákavý míč jen přizvedla a přehodila tak vybíhající brankářku – 2:0. Tím začalo její střelecké představení. Další zářez nastal až v 63. minutě, ta samá hráčka na hranici vápna získala míč, nerozpakovala se a vypálila prudce a přesně k tyči – 3:0. Ani ještě nestačila skončit radost a v 65. minutě se jen prohloubila. Ve vápně vybojovala míč Pěničková, přihrála volné Zubkové, která z první nacentrovala, Chlumecká byla u míče dřív a hlavičkou zakončila – 4:0. Završila tak svůj čistý hattrick. Za tohoto stavu začali zlobit i domácí, několikrát to před naší brankou smrdělo a ke gólu mnoho nechybělo. V 72. minutě jsme museli střídat, jelikož kapitánka Martina Marková se zranila, ozval se kotník. Závěr zápasu byl opět pod naší taktovkou a třešničku na dortu přidala pátou branku Blanka Pěničková, která dostala nahrávka do volného prostoru od Budošové, šla sama, vybíhající brankářce kličku a míč uklidila do brány.

„První poločas jsme nehráli dobře, dali jsme gól z penalty. Ve druhém se hra už zlepšila, lépe jsme kombinovali a prosadili se i střelecky, hlavně Gábina Chlumecká, která dala hattrick. Herně to bylo oproti první taky lepší. Herní výpadek po reprezentační pauze byl na některých hráčkách v prvním poločase znát,“ zhodnotil utkání trenér Josef Duchek.

Podzimní část sezóny nám skončila a musíme ji hodnotit velmi pozitivně. Byl to asi jeden z nejlepších podzimů Slavie v posledních letech. I toho si je vědom náš trenér. „Posledním zápasem jsme úspěšně zakončili sezónu. Z dvanácti zápasů jsme deset vyhráli, jeden remizovali a jeden prohráli, což dalo třicet bodů, pro nás tedy výborný. A je to určitě rekord za podzimní sezónu.“

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)