Přípravná utkání

Xaverov - Slavia 1:2

Slavia i ve svém druhém vystoupení na Tipsport Cupu nezaváhala a i když s komplikacemi, tak vyhrála 2:1. Jedním ze střelců byl testovaný Maďar Józsi György, který si vedl dobře.

Xaverov - Slavia 1:2 (1:0)

Sestava:
Kozáčik - L.Došek, Bejbl, Müller, Kratochvíl (39. Latka) - Lukeš (65. Hrdlička), Kalivoda, Švec, Piták (46. György) - Fořt, T.Došek

Branky:
42. Bálek - 47. Kalivoda, 61. György

Sestava se od středečního utkání trochu pozměnila, od začátku hrál Lukeš a Piták, do obrany se vrátili zkušení borci Bejbl s Müllerem. V bráně dostal tentokrát příležitost Kozáčik. Jinak vše zůstalo při starém, Adauto a černý byli jen na lavičce jako pozorovatelé, Kuku jsem nikde nezahlédl. Maďarský záložník Józsi György také zůstal mezi náhradníky, ale do zápasu zasáhl ve druhé půli, navíc zítřejší utkání proti Žilině odehraje celé.

Prvních patnáct minut bylo v naší režii, vytvořili jsme si však jen jednu velmi dobrou příležitost. V desáté minutě se po chybě xaverovské obrany dostal Piták do brejku, před sebou měl už jen jednoho hráče, navíc další dva spoluhráči běželi s ním, jenže se snažil vše řešit individuálně, obránci sice udělal kličku, ale nevystřelil tak dobře, proto brankář Svoboda vyrazil na roh.

V další fázi jsme se vytratili, kazili, nebyli důrazní. Proto přicházely šance Xaverova. V 19. minutě sám ve vápně hlavičkoval Myšák a Kozáčik se vyznamenal brilantním zákrokem. O chvíli později našeho brankáře provětral střelou z 35 metrů domácí Laštůvka. My jsme zahrozili pouze jednou, ve 32. minutě Lukeš pěkně našel ve vápně Tomáše Doška, jenž si míč zpracoval hrudí, čímž se ocitl sám před brankářem, ale jeho přízemní střela letěla těsně pravé tyče.

Naše pasivita byla potrestána brankou, ve 42. minutě xaverovský spoluhráč přenechal míč Bálkovi, který se tak ocitl sám na hranici vápna a přesnou střelou k pravé tyči nedal našemu gólmanovi šanci.

Druhý poločas začal mnohem lépe, hned ve 47. minutě se dostal do brejku Kalivoda po přihrávce Fořta a chladnokrevně vsítil gól střelou k pravé tyči. V této fázi jsme měli převahu, aktivita byla totiž lepší než v první půli. Xaverov už zahrozil pouze jednou, v 56. minutě Kozáčik vyrážel střelu střídajícího Svozila. O chvíli později jsme dali vítěznou branku, v 61. minutě Lukáš Došek nahrál bratrovi Tomášovi, ten si zpracoval míč hrudí, ihned uličkou vyslal Lukeše, který u brány vyslal přízemní centr podél malého vápna, Fořt nejdříve minul, ale za ním dobíhají maďarský hráč György v pohodě zakončoval do prázdné.

V další minutách hra byla vyrovnaná, velkou šanci jsme si vypracovali už jen jednu, v 81. minutě Fořt vyslal Tomáše Doška za obranu, ale on z hranice vápna opět neproměnil, xaverovský brankář vyrážel.

Zápas nebyl tak vydařený jako ve středu. Dobře jsme hráli asi jen prvních patnáct minut a třicet ve druhé půli. Moc nebyl vidět Piták, Fořt také dnes nehrál tak dobře. Kalivoda naopak opět zahrál slušně. V dobrém světle se předvedl i Lukeš, i když mu trenér Csaplár dával docela kapky, ale je to pro jeho dobro. Ve druhé půli se mi velmi líbil Maďar György, autor vítězné branky. Udělal snad jen jednu chybičku, ale s míčem si počínal dobře a centry levou nohou byly přesné.

„Utkání bych rozdělil na první a druhý poločas, bylo to jako den a noc. V prvním poločase nastoupila Slavie, která si šla zahrát, ve druhé půli nastoupila Slavia, která šla vyhrát. To byl největší rozdíl v týmu. To, co jsme hráli v prvním poločase, je fotbal, který nikam nevede, jehož jsem velkým nepřítelem,“ zhodnotil utkání trenér Josef Csaplár.

V dobrém světle se představil testovaný maďarský hráč Józsi György. „Je to ofenzivní hráč, má skvělou kopací techniku, dnes jsem ho viděl podruhé v životě, je pozitivní, že se dovede vrátit k vlastní bráně, zde řešit defenzivní činnost, je schopen dostat se do koncovky, tak také dal branku. Z tohoto pohledu je to tedy zajímavý hráč,“ popsal hráče Csaplár. Měl by o něho zájem? „Já to rozhodovat nebudu, to mají na starosti ti, co to budou platit,“ řekl trenér. „Ještě ale bude hrát zítra celý zápas, takže se uvidí. Je to sběr informací,“ dodal.

V závěru prvního poločasu musel střídat obránce Karel Kratochvíl. „Má únavové zranění,“ prozradil kouč.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)