Přípravná utkání

Žilina - Slavia 2:1

Do dnešního utkání nastoupilo béčko, takže tomu i odpovídal průběh. Žilina nakonec zaslouženě vyhrála 2:1.

Žilina - Slavia 2:1 (2:0)

Sestava:
1. poločas: Podaný - Martin Zachariáš, Vaněk, Nachtman, Balík - Krajčík, Milan Zachariáš, Hrdlička, György - Jirásek, Emmerling
2. poločas: Podaný - Budějský, Milan Zachariáš, Nachtman, György - Dubský, Kotrba, Hrdlička, Buryánek - Jirásek, Stejskal

Branky:
23. Gottwald, 30. Bažík z pen. - 70. Kotrba

Do dnešního utkání nastoupili hráči béčka doplněni Hrdličkou, Milanem Zachariášem, Krajčíkem a testovaným Györgym. I kvůli tomu byl na lavičce trenér juniorky Pavel Trávník a asistent Luboš Kozel, kteří prakticky tento zápas koučovali, přihlížející Csaplár spíše sledoval výkon mladých nadějných hráčů.

První poločas nám vůbec nevyšel, podobal se včerejšímu výkonu. Měli jsme plno špatných nahrávek a proti ligové Žilině to bylo ještě těžší. Proto jsme si také nevypracovali žádnou šanci, více byl vidět soupeř. Ve 23. minutě jsme udělali neuvěřitelnou hrubku, Nachtman se nedohodl s brankářem Podaným, špatně mu vrátil míč, jež si vzal Gottwald a prostrčil ho pod nohy padajícího gólmana.

Ve 27. minutě jsme udělali další chybu, Milan Zachariáš ztratil míč, čímž se soupeř dostal do brejku, ale vybíhající Podaný zachránil. O chvíli později poměrně zbytečně ve vápně fauloval Martin Zachariáš Minarčíka a byla z toho penalta, kterou s přehledem proměnil Bažík. Do konce poločasu ještě soupeř párkrát zahrozil, ale už z toho nic nebylo.

Do druhého poločasu naskočilo pět nových hráčů, prakticky se změnila záložní řada, možná i proslov trenérů Trávníka a Csaplára pomohl, takže jsme hned hráli mnohem lépe. Žilina si za celou dobu vypracovala snad jen jednu gólovou příležitost, my jich měli více. Bohužel jsme v koncovce byli zbrklí, takže se ujala jen jedna. V 72. minutě se Václav Kotrba krásně trefil z 20 metrů přímo do šibenice.

Závěr utkání si Žilina ohlídala a vyhrála. Je jasné, že nejhůře skončíme ve skupině na druhém místě, rozhodne poslední zápas ve skupině mezi Xaverovem a Žilinou. Abychom byli první, musí domácí Xaverov vyhrát, cokoliv jiného pro nás znamená druhé místo. Zápas o třetí místo se bude hrát v neděli 24. ledna od 11:00, finále od 14:30.

Do dnešního utkání měl původně nastoupit brankář Jindřich Skácel, jenže měl menší problémy s kotníkem, takže raději zůstal na lavičce, aby se mu nestalo nic vážnějšího. Do přípravných zápasů prozatím také nezasáhl Radek černý, ten se zatím zotavuje ze zranění, které ho v zimě potkalo. Ohledně Adauta a Kuky si důvod nezasáhnutí do zápasů můžete přečíst v rozhovoru s trenérem Csaplárem zde.

„Druhý poločas se mi líbil více než první, není to kvůli tomu, že jsme vyhráli a Kotrba dal pěknou branku, ale hlavně proto, že ten fotbal je mi bližší. První půle, stejná jako včera, byla moc profesorská, hráči si šli zahrát. Ve druhém poločase bylo třeba více zkažených míčů, ale utkání mělo šmrnc, š?ávu, hrálo se nahoru dolů, mělo to více rizika a to je mi bližší, než když je to opatrný,“ zhodnotil utkání Josef Csaplár. „Žilina potvrdila svoji zkušenost a kvalitu a zaslouženě vyhrála,“ dodal Csaplár.

„V dnešním zápase jsem chtěl dát příležitost širšímu kádru Slavie, který tu je. Utkání proti Žilině jsem zvolil kvůli tomu, protože člověk právě v těchto těžkých střetnutích pozná kvalitu hráčů,“ prozradil důvod velké obměny kádru Csaplár. „člověk musí hráče někde vidět a je možný, že ti, co tu dnes hráli, někdy nastoupí v základní sestavě,“ dodal.

Dnes končí třídenní testovaní Maďara Györgyho, takže každého zajímá, co s ním bude dál. „Když dělám hráče, tak na prvním místě není to, zda umí či neumí hrát fotbal, ale zda je to vyhrávající či hrací hráč, zda má vítěznou mentalitu, což je pro mě důležitější. Ale z těchto tří dnů to nepoznám, ale je to každopádně zajímavý hráč,“ prozradil trenér Slavie. O jeho osudu se pravděpodobně rozhodne v následujících dnech, jelikož Csaplár nechce dělat nějaké závěry po zápase, rád vše řeší až následný den, kdy každého hráče může zhodnotit podle statistik a dat, které nasbíral. Důležité také bude jednání s manažery, zde je problém, že hráč má smlouvu ve svém klubu ještě na dva roky, takže finanční požadavky mohou být poměrně velké.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)