Přípravná utkání

Slavia vyhrála Tipsport Cup

Slavia vyhrála Tipsport Cup. Ve finálovém zápase proti Viktorii Žižkov zvítězila až po penaltách.

Slavia - Žižkov 2:2 (1:1), 5:4 penalty

Sestava:
černý – L. Došek, Mil. Zachariáš, Nachtman, Kratochvíl – Piták (67. Lukeš), Bejbl (61. Švec), Hrdlička (46. Kalivoda), Krajčík – Fořt, Kuka (61. T. Došek) )

Branky:
17. Krajčík, 65. Kratochvíl – 22. Oravec, 87. L. Došek vlastní

Za asistence televizních kamer české televize jsme mohli vidět dosti náročné utkání. Na těžkém povrchu měli hráči často problém udržet rovnováhu, proto i přihrávky nebylo jednoduché směřovat přesně. I přesto jsme byli v prvním poločase lepší.

První velkou šanci jsme si vypracovali v 15. minutě, kdy po narážečce Kuky s Fořtem se druhý jmenovaný dostal do brejku, ale skákavý míč poslal těsně pravé tyče. Hned o dvě minuty později jsme se již radovali. Krajčík se po nahrávce ocitl sám před brankářem a střelou mezi nohy vsítil první branku.

Žižkov vyrovnal velmi brzy. Ve vápně se dostal míč k Oravcovi, který z otočky vystřelil a nedal černému šanci. Do vedení jsme mohli jít v 28. minutě, jenže Kuka zblízka po centru Kratochvíla nastřelil pouze Pižanowského. Ještě v závěru poločasu se mohl prosadit Piták, ale jeho střelu skvělý brankář opět vyrazil.

Druhý poločas byl už spíše boj uprostřed hřiště, bez výrazných šancí. Přesto jsme se dostali do vedení gólem Kratochvíla po rohovém kopu. Bohužel soupeř těsně v závěru po závaru srovnal vlastním gólem Lukáše Doška.

Penalty přinesly zajímavé drama, první dvě jsme neproměnili, soupeř ano, jenže poté se vše otočilo a bylo vyrovnáno. Nakonec v sedmé sérii nejdříve Görner nedal a Tomáš Došek s přehledem dal. Slavia se tak v roce 2004 stala vítězem turnaje Tipsport Cup v Xaverově.

„Se zápasem jsem byl spokojen do té doby, než jsme vystřídali tři hráče po sobě, hra pak dostala jiný obraz a je pravda, že Viktorka za stavu dva dva měla jednu standardní situaci, kterou mohla rozhodnout. Každopádně jsme měli rozhodnout v prvním poločase a ještě do 60. minuty jsme měli velké šance,“ zhodnotil utkání trenér Josef Csaplár. „Jsem rád, že jsme vyhráli turnaj a hlavně, že jsou všichni zdraví,“
Do utkání překvapivě přes původní prohlášení nenastoupil Brazilec Jefferson Luis. „V Brazílii jsou třicetistupňová vedra vrcholí léto a proto je nesmysl, aby zde hrál na sněhu. Sice chtěl nastoupit, ale já to raději nechtěl,“
prozradil kouč.

Před zápasem trenér hráčům říkal, že chce, aby vyhráli. „Chtěli jsme vyhrát právě proto, že Slavia nemá problém hrát kvalitní fotbal, ale dotáhnout to do úspěšného konce,“ říkal Csaplár. „Ale že jsme vyhráli na penalty, to už bylo štěstí,“ dodal.

Slávisté absolvovali dvě utkání během dvou dnů, někteří toho odehráli dost, Lukáš Došek třeba plných 180 minut. „Byl to záměr takto odehrát,“ říká trenér. „Trénovaný hráč to musí zvládnout,“ dodává.

Další přípravný zápas sehrajeme až v Turecku na turnaji Arcadia Belek Cup proti Rapidu Bukureš? v pondělí 2.2. od 17:00.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)