Přípravná utkání

Slavia - Bucheon 2:0

Ve druhém zápase proti korejskému Bucheonu jsme vyhráli 2:0. Zápas o třetí místo sehrajeme již zítra.

Slavia – Bucheon 2:0 (2:0)

Sestava:
Kozáčik - L. Došek (46. Kratochvíl), Müller (58. Švec), Mil. Zachariáš, Jozsi – Kalivoda (58. Krajčík), Bejbl, Koloušek (70. Jefferson), Lukeš – Fořt (58. Kuka), T. Došek

Branky:
6. Fořt, 19. T.Došek

ŽK:
31. Lee Jong Min

Oproti pondělnímu utkání došlo v sestavě k několika změnám. Do brány se postavil tentokrát Matúš Kozáčik, na levém okraji obrany operoval Jozsi, maďarská posila. Obranná dvojice doznala změn, zůstal Milan Zachariáš, přestože se zdálo, že bude mimo hru delší dobu. K němu se postavil Martin Müller. Záloha také doznala změn. Radek Bejbl se objevil na postu defenzivního záložníka, napravo Kalivoda, vlevo Lukeš. V útoku místo Kuky nastoupil Tomáš Došek.

Samotný zápas začal velmi dobře. Za příjemného počasí se hned v šesté minutě trefil Pavel Fořt, kterému pěkně zleva na bližší tyč nahrál Martin Lukeš. Tím jsme se dostali do pohody a začali korejský celek drtit. Rozdíl ve kvalitě byl patrný. V 9. minutě jsme se mohli radovat podruhé, ale gól Tomáše Doška nebyl pro údajný ofsajd uznán. O další tři minutky stejný hráč byl jednoznačně ve vápně faulován, ale rozhodčí nepochopitelně neodpískal penaltu.

Další čtvrthodinku jsme začali stejně dobře jako tu první. V 19. minutě totiž vsítil další branku Tomáš Došek. Po Kolouškově rohovém kopu se v pokutovém území nejlépe orientoval a z pravé strany vstřelil hlavou druhý gól.

Slavia měla chu? a chtěla si zastřílet. Ve 22. minutě jsme mohli přidat další gól, ale Kalivodovu hlavičku z brankové čáry na poslední chvíli vyhlavičkoval Kim Dae Soo. Soupeř poprvé zahrozil v 25. minutě, kdy se do nebezpečné šance dostával Lee Jong Min, vše hasil Martin Müller.

Tato šance jako by Korejce povzbudila, protože si začali vytvářet další příležitosti. Ve 29. minutě po chybě obrany mohl Lee Jong Min zvýšit, ale pozorný Kozáčik kryl. O chvíli později střílel těsně brány Lee Dong Geun. Ve 36. minutě měl Bucheon asi největší šanci, náš brankář byl dlouhým míčem od Lee Jong Mina již překonán, z brankové čáry zachraňoval Milan Zachariáš. V závěru poločasu se hra opět vyrovnala.

Druhý poločas nebyl příliš atraktivní. Hrálo se převážně ve středu hřiště bez výrazných gólových příležitostí. Hra utrpěla i spoustou střídáním, Brazilec Jefferson se do hry dostal až v 70. minutě. Do té doby jsem si vypracovali jen jednu příležitost po střele Kolouška.

V závěru jsme se pokusili soupeře přitlačit a dát další branku. V 79. minutě Kuka uvolnil uličkou Jeffersona, před Brazilcem na poslední chvíli zasáhl Park Sung Chul. I Korejci si dokázali vytvořit šanci. V 87. minutě se dožadovali penalty po souboji Park Jug Nama se Zachariášem. O dvě minuty později dokonce Ko Gi Gu trefil tyč, dorážku si již ohlídal Kozáčik.

Zápas to byl takový divný, sice jsme rychle vedli a soupeře zatlačili, jenže pak se ozvali i neznámí Korejci a i nám dokázali zatopit. Utkání jsem neviděl, takže nemůžu hodnotit, ale přestože jsme vyhráli, tak nějak nejsem spokojen. čekal jsem, že si vypracujeme více šancí. A taky mě mrzí, že Brazilec Jefferson dostal příležitost až v závěru.

Konečná tabulka skupiny A:
1.Rapid Bukureš?
2
1
1
0
0
4:2
4
2.SK Slavia Praha
2
1
0
1
0
3:3
3
3.SK Bucheon
2
0
0
1
1
1:2
2

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)