O Slavii

Tiskovka po utkání Slavia - Liberec

Poslední domácí zápas letošního ročníku fotbalové ligy svěřencům Josefa Csaplára nevyšel. „Největším problémem Slavie je, že nemá hráče, kteří jsou schopni hrát pod psychickým tlakem,“ řekl Csaplár.

Větší radost z výsledku i předvedené hry mohl mít trenér Liberce Stanislav Griga. Liberečtí Slavii zle zatápěli a kdyby zápas skončil výsledkem 5:1 pro Liberec, nemohl by se nikdo divit. To, co nedokázali Liberečtí proměnit, bylo až k neuvěření. „Podle mého názoru jsme viděli kvalitní střetnutí, ve kterém oba týmy byly kvalitnější v útočné fázi než v obranné. Myslím, že v prvním poločase jsme byli dopředu velmi nebezpeční, vypracovali jsme si několik dobrých brejkových gólových situací, které jsme dokázali i proměnit. Ve druhé půli to bylo s proměňováním slabší, soupeř nás zatlačil do defenzívy, byli jsme pasivní, docházely nám síly. Nakonec jsme šťastně udrželi výhru,“ zhodnotil utkání Griga. „Zápas jsme chtěli vyhrát, v takovýchto utkáních rozhodují klíčové okamžiky. Tím prvním byl pokutový kop, který jsme neproměnili,“ připomněl Csaplár Kukovu laxně kopnutou penaltu, která byla nařízena možná až moc přísně. „Poté jsme se snažili, měli jsme nějaké možnosti, soupeř byl nebezpečný z brejkových situací, myslím, že hlavně Filipu Hološkovi se tento zápas hodně povedl. Nakonec nás Liberec potrestal ze dvou brejkových situací po našich hrubkách. Druhý poločas začal další šancí soupeře, poté jsme se dostali do vápna, ale neprosadili jsme se kvůli naší kvalitě. Je to možná proto, že nám chybí takový Libor Došek. Náš místy drtivý tlak jsme nedokázali proměnit v góly.“ V čem podle Csaplára tkví nepřesvědčivé výkony plné chyb a nepřesných nahrávek? „Každé kolo se tlak na hráče zvyšuje, problém Slavie je, že ho hráči nejsou schopni unést.“

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Tiskovka po utkání Slavia - Liberec

    gary     před 20 lety 10.05.2004 00:04 |  
    0 0

    Musím přiznat, že jsem vždy zvědavý, co nového nám řeknou pánové Csaplár nebo Straka. Je jen škoda, že body sbírá jen jeden z nich.

    • Re: Tiskovka po utkání Slavia - Liberec

      Kopcem     před 20 lety 10.05.2004 19:04 |  
      0 0

      Ještě nedávno jsem měl za oblíbence taky tyhle 2 pány, kteří všechno věděli, všude byli a všechno znali. Na druhou stranu si myslím, že Csaplár má pravdu. Odolní naši chlapci opravdu zrovna nejsou. Třeba se nakonec ukáže, že Csaplár je dobrý trenér. Teď už asi poznal, že tím, že dokonale ovládá hru AC Milán, mu Kratochvíl nezačne hrát jako Maldini a z Tomáše Doška taky asi nebude Ševčenko.

      • Re: Tiskovka po utkání Slavia - Liberec

        gary     před 20 lety 10.05.2004 20:40 |  
        0 0

        Možná opravdu příští sezonu prokáže svoje kvality. Já si naopak myslím ,že příští sezonu by měl na postu trenéra působit třeba takový Karel Jarolím.

        • Re: Tiskovka po utkání Slavia - Liberec

          Kopcem     před 20 lety 10.05.2004 21:19 |  
          0 0

          Karla Jarolíma bych u nás taky rád viděl. Je to slávistická legenda, Slavii naprosto rozloženou v roce 2001 do kvalifikace do LM protlačil a moudra do televize taky nikdy nevysílal. Ale.. A ono asi taky není dobrý měnit trenéry jak ponožky. Csaplár navícj eště moc nedostal šanci ukázat, co umí.

          • Re: Tiskovka po utkání Slavia - Liberec

            gary     před 20 lety 10.05.2004 21:57 |  
            0 0

            V knize návštěv jsem shrnul proč volám Csaplár ven. Na druhou stranu si ho osobně dokážu představit jako trenéra i pro příští sezonu. Třeba opravdu všechny překvapí.