Fortuna liga

Blšany - Slavia 1:2

Konečně se štěstí přiklonilo i na stranu Slavie, která si z Blšan přiváží plný bodový zisk.


sestava: M. Václavík - L. Kozel - M. Müller (83. D. Šuškavčevič), A. Petrouš, G. Sankovič - I. Svoboda, T. Kuchař (62. J. Kozák), P. Gedeon, L. Sedláček - T. Došek, P. Švancara (79. L. Zelenka)

góly: T. Došek, Sedláček

Utkání jsem bohužel neměl možnost sledovat, takže o něm nemůžu nic moc ani říci. Jen jsem poslouchal vzrušující závěr v rádiu - v 90. min. byl stav 1:1, Blšany prý byly lepší a celý druhý poločas nás tlačily, zasloužily si vyhrát. Štěstena se ovšem přiklonila na naší stranu a v 5. min. nastaveného času, po faulu na Tomáše Doška, Lumír Sedláček z následné standartky zajistil tři body.

Info ze Sportovních novin:Až Sedláčkova branka v nastaveném čase rozhodla o vítězství fotbalistů Slavie Praha v Blšanech 2:1. Trápení vítězů však pokračovalo. Dnes se sice ujali rychle vedení díky Tomáši Doškovi, ale domácí po hodině hry vyrovnali a měli mnohem blíž k rozhodující brance. Nakonec se k nim štěstí obrátilo zády, a to v samém závěru, kdy byl vyloučen Vorel a inkasovali gól.

Na deštěm řádně zkropený trávník vyběhly obě jedenáctky hodně oslabeny. Domácím chyběli zranění Chvalovský, Hogen, Sýkora a Pešír, který je v tomto mužstvu na hostování právě ze Slavie. Hostující trenér Pešice se musel obejít bez potrestaného Dostálka, zranění vyřadilo Lukáše Doška, Kuku a Novotného. Již v osmé minutě vyšel rychlý útok fotbalistům Slavie, šest jich šlo na tři domácí obránce. Doškovi vrátil míč Kuchař a nejlepší střelec Pražanů dal již svou letošní sedmou branku.

Domácí však po čtvrthodině převzali iniciativu, ale hosté je dobrým vykrýváním prostoru i důrazným atakováním do šancí nepustili a když se již Pazdera objevil ve velmi dobré pozici, namířil vedle. Stejně skončila Petroušova pohotová rána na druhé straně. Nejblíže vyrovnání byl Zákostelský. Tichota nasměroval centr z trestného kopu na jeho hlavu, ovšem Václavík konečky prstů míč vyškrábl. Blšanští i dále útočili, ale v koncovce byli nepřesní.

Po přestávce domácí tlak dál vystupňovali a přineslo jim to úspěch. Zbožínek a Vorel ještě mířili vydle, ale v 64. minutě po střele Velkoborského odvrátila hostující obrana na dvanáctý roh před Zákostelským, po jeho rozehrání vyskočil nejvýše Velkoborský a bylo vyrovnáno. Hra hostů se pak změnila v chaotické pobíhání, domácí byli však nepřesní v koncovce. Sourada poslal míč do Václavíkovy náruče, v 77. minutě jej zastoupil v opuštěné brance Petrouš po střele Zákostelského a stejný domácí hráč mířil vzápětí těsně vedle.

Blšany nevyužily ani další šance. V poslední minutě byl navíc vyloučen za zbytečný faul Vorel a z trestného kopu od postranní čáry prošel Sedláčkův polocentr až do domácí sítě.

Miroslav Beránek (trenér Blšan): "Po tomto zápase já i hráči cítíme zklamání. Můj názor je, že dnes lepší mužstvo prohrálo. Soupeře jsme pustili do vedení po jediné chybě obrany. Od 25. minuty jsme se dostali do tlaku, vypracovali si šance. O přestávce jsem hráče nabádal, že vyrovnáme a je v našich silách vyhrát. Nakonec jsme opravdu vyrovnali a měli příležitost dát vítěznou branku. Myslím, že žluté karty jsme dostali po zákrocích zepředu, zatímco Sankovič fauloval po přerušení a nedělo se nic. Ani vyloučení nebylo citlivé a i trestný kop se kopal z jiného místa, než měl."

Josef Pešice: "Spokojen jsem s vítěztvím. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, prvních 25 minut jsme byli v obraně pozorní a vyráželi do rychlých protiútoků. To byla hra, kterou bych si v budoucnu představoval. Pak domácí přitlačili, míče posílali do vzduchu a vytvořili si tlak. Druhou půli jsme dobře bránili, nechodili tolik dopředu, což byla taktika, protože šest zápasů v rychlém sledu bylo znát na silách. Závěr byl vyrovnaný a v poslední minutě jsme trestný kop zahráli dobře. Musím říci, že mužstvo dřelo a ukázalo, že v něm něco je."

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Blšany - Slavia 1:2

    (host)     před 23 lety 02.10.2001 15:18 |  
    0 0

    Jestli mužstvo ukázalo, že v něm něco je, tak zatraceně pozdě. Porazit Blšany, to by měla být samozřejmost a ne drama do 90.minuty. Spíš si řekněme, že jsme měli pořádnou kliku a tři body jsme získali nezaslouženě. Na nějaké plácání po zádech to rozhodně není, mužstvo by se celé mělo pořádně stydět za tu ostudu v pohárech a každé domácí utkání začínat omluvou fanouškům. Pokud ještě nějací přijdou.
    Leška veeeen!!!!!