O Slavii

Václav Koloušek zahájil přípravu

Slávisté dnes začali první fázi přípravy na jarní sezonu. Na Fakultě tělesné výchovy a sportu na Praze 6 absolvovali tradiční kondiční testy. Pozitivem je zpráva, že nechyběl ani Václav Koloušek.

Po dlouhé době se tedy opět připojil k mužstvu. Chyběl od května, kdy se mu zjistila leukémie a v listopadu jsme si mohli vyslechnout pozitivní zprávu, že je vyléčen. Sám by chtěl již na jaře k nějakým zápasům nastoupit. Testy zvládl dobře. „Šlo to, akorát jsem se musel trochu kousnout, aby měli z čeho měřit,“ smál se osmadvacetiletý středopolař.
 
Co všechno takové testy představují? „Změřili mi váhu, výšku, tělesné tuky, běžel jsem na pásu. Splnilo to účel – to znamená zjistit, jak na tom jsem,“ pokračoval Koloušek. „Samozřejmě je to rozdíl oproti dřívějšku. Když půlroku nic neděláte, je to znát,“ vysvětloval. Těžkou hlavu si však nedělá. Právě naopak. „Jde akorát o kondici, cítím se v pohodě,“ říká.

O svátcích, které trávil s rodinou, si nejenom užíval slavnostní atmosféru, ale věnoval se i sportu. Václav si zahrál na dvou halových turnajích – v Liberci, kde se stal nejlepším střelcem, a Ústí nad Labem. „Odehrál jsem toho dost. A když jsem se druhý den probudil, nic mě nebolelo,“ pochvaloval si.

Zároveň však ví, že se nic nedá uspěchat. „Nechávám tomu volný průběh, musím se vracet pomalu. Hra tři na tři v hale asi zatím nebude pro mě. Budu pracovat na vytrvalosti. To znamená s menší intenzitou, ale zato déle. Plus pořádný strečink a posilovna,“ plánuje odhodlaně.

V pondělí se slávisté podrobili testům, přesně o týden později začíná Slavii příprava. „Normálně se budu hlásit v kabině, chci být s mužstvem. V určitých fázích budu pracovat asi individuálně, ale chci, aby to už mělo řád,“ má jasno záložník.

A kdy se fanoušci mohou těšit na Kolouška v mistrovském utkání? „V únoru jdu na kontrolu, pak se uvidí. Za sebe můžu zopakovat, že se cítím dobře,“ uzavírá.
 
Nedá se předpokládat, že by mohl nastoupit hned k prvnímu mistrovskému zápasu proti Olomouci. Budeme rádi, když si sedne alespoň na lavičku. Reálněji to vypadá tak na březen, kdy by se mohl více zapojovat do hry. A když vše půjde dobře, tak v závěru sezony by třeba mohl být opět tím špílmachrem, jakým býval před onemocněním. Můžu říct, že z techniky prakticky nic nezapomněl. Takže držíme palce!

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)