Soutěž

Anketa - zvolte dva nejlepší střední obránce Slavie

Od dnešního dne máte možnost hlasovat v anketě o nejlepší slávistickou jedenáctku Slavie od roku 1993. Ve třetím kole vybíráte dva hráče z deseti středních obránců. Tentokrát dva vylosovaní hlasující obdrží poukázku do KFC. Uzávěrka je 7. března ve 20:00.

Volba středních obránců nebyla příliš komplikovaná. Některá jména se do nominace nedostala, přesto si myslím, že tu jsou někteří favorité a ostatní se již tolik neprosadí. Tentokrát je v nominaci deset středních obránců a hlavně, nyní volíte rovnou dva nejlepší hráče na tomto postu! A pozor, ve formuláři můžete uvést maximálně dva hráče, více ne.
 
Již brzy také zveřejníme sestavu expertů na postech, na kterých jste hlasovali. Myslím, že to bude velice zajímavá konfrontace.
 
RADEK BEJBL
Odchovanec Nymburka hrál od dorostu ve Slavii, se kterou v roce 1996 získal titul. Téhož roku po ME odešel do Atlétika Madrid, kde působil čtyři roky, další dva ročníky strávil v Lensu. V létě 2002 se vrátil do Slavie. Proslavil se jako defenzivní záložník, se skvělou kondicí, výborný v osobních soubojích. časem se z něho stal univerzální hráč, který je ve Slavii využíván i jako stoper či krajní obránce.
Období ve Slavii: 1990-1996, 2002-současnost
 



MARTIN HYSKÝ
Od čtrnácti ve Slavii, dál zkoušel štěstí v Liberci, AIK Stockholm, v Brně a v Bohemians, od léta 2000 opět ve Slavii. Po půldruhém roce, během kterého moc neodehrál, přestoupil do Dynama Moskva. V létě 2004 odešel do Chotěbuze.V posledních sezonách nesplňuje očekávání ze slibných juniorských let. Sebevědomí mu nechybí, silný ve hře hlavou, slušně technicky vybavený, chybí mu rychlost a někdy i taktické myšlení.
Období ve Slavii: 1993-2002, několikrát na hostování
 



TOMÁŠ HUNAL
Vyrůstal ve Slavii, kam se po krátkých štacích v Kladně a Mladé Boleslavi v roce 1995 vrátil, když se neprosadil, odešel v roce 1996 na Žižkov. V červnu 2002 byl klubovým vedením uvolněn, oficiálně prý proto, aby si mohl najít zahraniční angažmá. Ve fotbalových kuloárech se však spekulovalo, že prodal poslední ligový zápas se Slavií, čímž Žižkov přišel o mistrovský titul. V srpnu 2002 konečně nové angažmá našel, za tři miliony ho pro Teplice údajně koupil jeho tchán. V Teplicích výrazně ožil a stal se velkou oporou. Neústupný stoper, výborný hlavičkář, obounohý.
Období ve Slavii: 1979-1991, 1995-1996
 
LUBOŠ KOZEL
Nejprve v Divišově, přes Vlašim zamířil do Benešova, odkud v lednu 1994 přestoupil do Slavie. Po šesti letech přestoupil společně se spar?anem Slončíkem do maďarské Dózsy Ujpest. Po roce byl zpět, s Bohemians sestoupil z ligy, v létě 2003 přestoupil do Plzně, v prosinci téhož roku aktivní kariéru ukončil kvůli stálým zdravotním potížím, odešel do Slavie dělat asistenta trenéra v béčku. Nejsilnější na místě libera, zvládne i roli předstopera. Výborná poziční hra. Jeho kariéru ovlivnily tři operace kolena, je jedním z největších smolařů domácího fotbalu.
Období ve Slavii: 1994-2000

 
LUBOŠ KUBÍK
Univerzální hráč, ale především libero mezinárodní třídy, začínal v Chocni, odkud odešel za velkým fotbalem k trenéru Ladislavu Škorpilovi do Hradce. Jako lídr juniorské reprezentace posílil roku 1983 Slavii. čtyři roky poté spolu s Ivo Knoflíčkem na zahraničním zájezdu emigroval. Působil pak v italské Fiorentině, ve francouzských Metách, v Norimberku, po prvním návratu domů v Lázních Bohdaneč a znovu v I. lize v Drnovicích a Slavii. Jeho dalším zahraničním působištěm byly USA. Na někdejší hradecké působení hodlá navázat jako člen klubového managementu. V reprezentaci sehrál 49 zápasů, také na MS 1990. Roku 1996 byl členem týmu vicemistrů Evropy.
Období ve Slavii: 1983-1987, 1996-1997
 
MARTIN MÜLLER
Začínal ve Františkových Lázních, dále působil v RH Cheb, v Domažlicích, v Lokomotivě Cheb a v Unionu Cheb. Od léta 1996 byl v Drnovicích, v lednu 2001 přestoupil do Slavie. V létě 2004 se nedohodl na prodloužení smlouvy a odešel do Blšan. Vyzrálý zkušený zadák, použitelný na jakýkoli post v obraně, ve Slavii zpočátku byl často náhradník, do sestavy se dostal spíš jako záskok za zraněné spoluhráče, které však dokázal plně nahradit. Později se stal oporou.
Období ve Slavii: 2001-2004
 
 
ADAM PETROUŠ
Slávistický odchovanec, ve dvaceti odešel do Bohemians, rychle se vrátil, opět Bohemians a od léta 2000 definitivně ve Slavii. V prosinci 2001 chtěl odejít do Sparty, ale nakonec zůstal a stal se klíčovým obráncem. Dres změnil až o dva roky později, když se upsal ruské Kazani. Na zadáka velice dobře vybaven nejen takticky, ale i technicky. Výborný hlavičkář, umí tvrdě a přesně vystřelit, na obránce dává dost gólů. časem získal potřebné sebevědomí. Zvládne roli libera i ostatní posty v obraně.
Období ve Slavii: Odchovanec, s přestávkami do roku 2003

 
KAREL RADA
Před příchodem do Teplic v létě 2002 hrál například za Olomouc, Trabzonspor, Slavii a Frankfurt. Jinak vyrostl na západě čech, prošel týmy Tachova a Škody Plzeň. Do velkého fotbalu naskočil v roce 1990 v tehdejší Dukle Praha. Zkušený stoper, bývalý reprezentant se spoustou zkušeností. Ale velmi často chybuje
Období ve Slavii: 1999-2001
 
 


JAN SUCHOPÁREK
Do Slavie jej na začátku devadesátých let koupil mecenáš Boris Korbel, po zisku titulu v roce 1996 odešel do francouzského Štrasburku. Po neúspěšném angažmá v TeBe Berlín se v létě 2000 vrátil zpět, ale příliš se neprosadil. Na podzim 2001 byl přeřazen do béčka, v lize nastupoval velmi zřídka. V létě 2003 posílil rodné Kladno, kde zároveň pracuje jako trenér mládeže. Výborný na místě libera, použitelný i jako krajní obránce. Zkušený hráč, vůdčí typ, dokáže si zjednat respekt.
Období ve Slavii: 1990-1996, 2000-2003
 
 
PETR VLčEK
Začínal s fotbalem v Mariánských Lázních. Ve 14 letech přestoupil do Viktorie (Škody) Plzeň a dorostl v ní v ligového hráče, přestože v mládí nebyl považován za výrazný talent. V lednu 1997 se stal slávistou. Ihned se prosadil do základní sestavy. Udržel si vynikající formu a po sezóně 96/97 patřil mezi nejlépe hodnocené hráče ve všech směrech. Na jaře 2000 zaznamenal drobný pokles formy a smutné loučení se sešívaným dresem v derby se Spartou, které se mu vůbec nevydařilo. V tu chvíli už měl Petr Vlček podepsán přestup do Standardu Lutych, kde se nakonec neprosadil. V ještě větším sportovním rozletu tohoto urostlého tvrdého beka zbrzdily vážné zdravotní potíže. Hrál obětavě, tvrdě ale fér, houževnatě, nikdy neustoupil ze souboje, těžko se obehrával. Jeho vynikající hlavičkářské schopnosti, poziční hra, včasné a těsné přistupování k soupeři, velký přehled v jednoduché rozehrávce - to byly atributy, jimiž se Petr Vlček nezapomenutelně zapsal do sešívané historie Z úspěchů vzpomeňme, že dvakrát vyhrál se Slavií Pohár čMFS, postoupil do čtvrtfinále PVP a UEFA Cup, stal se členem reprezentace.
Období ve Slavii: 1996-2000
 
V širší nominaci jsem uvažoval o dalších pěti jménech. Ašanin vypadl kvůli tomu, že vyhrál na pravém obránci. Milan Zachariáš se příliš neprosadil, i když zaznamenal dobrá utkání. Martin Latka je mladý a spíše nastupuje v záloze než v obraně. Miroslav Holeňák ve Slavii působí velice krátce, ale je to velmi kvalitní obránce a za půl roku by měl místo jisté. Poslední je Hipp, toho si moc nepamatuji, ale myslím, že tu zas tak dlouho nebyl.
 
Jestli jste si tedy vybrali vašeho favorita, můžete jít na formulář a hlasovat. Naleznete jej ZDE. Nezapomeňte, vybíráte dva hráče!

Materiál: www.idnes.cz, www.fotbal.cz, slaviAman a gary

Komentáře (19)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Anketa - zvolte dva nejlepší střední obránce Slavie

    (host)     před 19 lety 01.03.2005 08:32 |  
    0 0

    Sakra! To je hodne tezky... Kozel, Bejbl, Kubik, Rada, Suchoparek, Petrous. Jekokoliv 2 by clovek zvolil, neprohloupi... :-)

  2. Má volba.

    Mac     před 19 lety 01.03.2005 12:52 |  
    0 0

    Suchopárek je jasná jednička a pak jsem se rozhodoval mezi Kozlem a Bejblem. Nakonec vyhrál Luboš, ale doufám že Radka zařadíte do nominace na defenzivního záložníka.

    • Re: Má volba.

      Richi (admin)     před 19 lety 01.03.2005 13:23 |  
      0 0

      Ano, pokud Bejbl nevyhraje mezi strednimi obranci, tak bude nominovan i mezi defenzivnimi zalozniky.

      • Díky.

        Mac     před 19 lety 01.03.2005 13:36 |  
        0 0

        Díky za odpověď. Jestli tam bude, tak na 95% dostane můj hlas. :-)

  3. Re: Anketa - zvolte dva nejlepší střední obránce Slavie

    (host)     před 19 lety 01.03.2005 14:56 |  
    0 0

    No jo, já bych dal Kubíka do zálohy, tam bych neváhal, ale do obrany ? ...Asi Suchoše a Petrouše.
    LordEdmund

  4. Re: Anketa - zvolte dva nejlepší střední obránce Slavie

    Galan     před 19 lety 01.03.2005 15:56 |  
    0 0

    Ahoj Richi, tak mě napadlo , že by se anketa mohla týkat nejenom nejlepší jedenáctky. Určitě by se nohl vybírat i nejlepší trenér, nejlepší přestup, nejhezčí či nejdůležitější gól, největší klubista, nejužitečnější hráč atd. Určitě by se našla i nějaká kategorie pro Poborského.

    • Re: Anketa - zvolte dva nejlepší střední obránce Slavie

      (host)     před 19 lety 01.03.2005 16:36 |  
      0 0

      Mno napadlo nas udelat i anketu nejvetsich kopyt ve Slavii, ale s nominaci by to nebylo jednoduchy. Ty nejvetsi kopyta vetsinou moc nehraly a tak nemohly dokazat, ze by si tu nominaci zaslouzily :o) A treba na postu golmana jsme zadnyho spatnyho hrace nemeli... Ale urcite o tom jeste budeme uvazovat, stejne jako tvych navrzich. Jane

    • Re: Anketa - zvolte dva nejlepší střední obránce Slavie

      (host)     před 19 lety 01.03.2005 17:48 |  
      0 0

      Pro Poborskyho by se hodila kategorie "Nejvetsi krysa slavistickych dejin." S prehledem by ji vyhral...

      • Re: Anketa - zvolte dva nejlepší střední obránce Slavie

        Galan     před 19 lety 01.03.2005 19:36 |  
        0 0

        Já bych tedy krysy moc neurážel! Na rozdíl od Karla jsou to celkem inteligentní zvířátka =:-)

  5. Re: Anketa - zvolte dva nejlepší střední obránce Slavie

    honzah (přítel SN)     před 19 lety 01.03.2005 20:37 |  
    0 0

    Volil jsem Petrouše a Kozla. Oba hráči podle mne působili na svých postech jako významné autority a patří mezi to nejkvalitnější, co Slavia v posledních letech měla.

  6. U mě je to jasný

    (host)     před 19 lety 01.03.2005 20:40 |  
    0 0

    Hyský a kubík Bejbl si myslím že je určen pro zálohu a Vlček?nezachoval se ke Slavii fér proto si myslím že by ho nikdo neměl volit a že jste uvažovali zařadit Zachariáše?!?-Vždy? je to dement! ale v nominaci mi chybí dříč Libor Koller!na Jeho a Hyského výkony proti Udine by neměl nikdo zapomínat!a je jen nefér že ani jeden z nich potom po uzdravení jiných nehrál proti Leedsu...

  7. Re: Anketa - zvolte dva nejlepší střední obránce Slavie

    gary     před 19 lety 01.03.2005 22:17 |  
    0 0

    Trochu jsem se obával ,koho zvolím jako nejlepší střední obránce. Dnes ,když vidím jména nominovaných ,jsem nějak zklamaný. Nejspíše jsem si podvědomě vsugeroval, že za Slávii na těchto postech hráli lepší hráči.
    První koho vyřazuji je Luboš Kubík. Ač je tento hráč bezkonkurenčně nejlepší z desítky nominovaných ,jeho nejlepší léta nepatří do období samostatné české ligy.
    Hned druhý dostává padáka Martin Muller. Ne že by to nebyl dobrý hráč ,ale do hvězdné sestavy nepatří.
    Do třetice všeho špatného padlo na Petra Radu. To byl hráč ,který rozhodně bavil diváky. Bohužel většinou svými neuvěřitelnými minelami. O svých kvalitách přesvědčil i v Německu ,kde byl vyhlášen nejhorším obráncem soutěže.
    Dalším hráčem na koho mé oko padlo je Martin Hyský. Zářivý příklad šikovnosti funkcionářů. Ti ho dokázali protlačit do reprezentační 21 na úkor daleko lepších hráčů. Proto se nedivím tomu ,že si jeho talentu nějak nevšimli v množství týmů, kde marně hledal svoje fotbalové štěstí. Přesto si myslím ,že Martin by mohl mnohým klukům posloužit jako příklad hráče ,který to díky své cílevědomosti a obrovskému sebevědomí dotáhl do první ligy. Na tom nemění nic ani fakt, že by společně s Radou mohli aspirovat v nominaci největší kopyta Slávie.
    Tomáš Hunal .Nesházelo mnoho a vystavil bych mu podobné hodnocení jako Hyskému. Naštěstí ze Slávie včas odešel. Pokud by tak neučinil, rozšířil by nekonečné řady promarněných slávistických talentů. Díky štacím ve Viktorce a Teplicích je dnes zařazován mezi ligovými trenéry do anket o nejlepšího beka naší ligy.
    Radek Bejbl. V současné neveselé situaci v našem klubu patří k základním pilířům obrany. Bohužel je to právě ten typ fotbalisty ,který byl na tento post stažen ,aby zde dohrál svojí kariéru.Radek byl skvělý hráč a doufám v moudrost slávistických fanoušků. Jeho prvenství očekávám na postu, na kterém hrál na vrcholu své kariéry.
    Petr Vlček určitě patří mezi nejlepší obránce Slávie. Vždy? také vzešel z líhně plzeňského trenéra Josefa Žaloudka. Dokonce má na svém kontě bronzovou medaili z Poháru FIFA v Saudské Arábii. Zde mimo jiné čelil nájezdům takových hráčů jako byl Ronaldo a Romário. Bohužel se upsal panu Nehodovi . Tento agent Slávii několikrát poškodil a proto moje antipatie trochu odnesl i Petr.
    Zbývá Petrouš, Kozel ,Suchopárek. Koho zvolit z této TOP trojice obránců?? Jako trenér bych postavil Petruše plus jednoho z dvojice Kozel, Suchopárek. Ale komu dát hlas v anketě opravdu nevím. Půjdu si hodit eurem z dluhu , který nám kapitalizovali naši skvělí majitelé.

    PS: Trochu mne překvapila nominace Kubíka a marně hledám jednoho z nejlepších beků české ligy Jardy Šilhavého.Nu což. Alespoň závěrečná volba nebyla tak složitá. Abych se dočkal satisfakce jména Šilhavý ,budu nejspíše muset počkat na to, až se prosadí Tomáš Šilhavý.

    • Re: Anketa - zvolte dva nejlepší střední obránce Slavie

      Richi (admin)     před 19 lety 01.03.2005 23:00 |  
      0 0

      Když jsem opět brouzdal na netu, tak jsem objevil stránku, na které jsem zjistil, že máš opravdu pravdu v tom, že Jarda Šilhavý mohl být klidně nominován. No nestalo se tak, bohužel, ale myslím si, že by stejně nevyhrál.

    • Re: Anketa - zvolte dva nejlepší střední obránce Slavie

      (host)     před 19 lety 02.03.2005 15:38 |  
      0 0

      Tý vole Hyský byl schopnej na hřišti chcípnout je to absolutní kopyto to jo ale zápas co zápas se překonával on je nejlepší!za svoje srdce si to zaslouží!

    • Re: Anketa - zvolte dva nejlepší střední obránce Slavie

      Galan     před 19 lety 02.03.2005 18:17 |  
      0 0

      Ahoj Gary, rád čtu tvoje analýzy i dedukce. Musím se přiznat, že mi mluvíš z duše. Ono to je těžké určit , že je někdo nejlepší. Myslím tím, když někdo dosáhne učité úrovně ve své profesi či tvůrčí činnost. Kdo byl nejlepší ? Mozart nebo Smetana? Borg nebo Lendl? Goa nebo Slavíček? Ota Pavel nebo Balzac? Na této úrovni je to o ničem. Každý má nějaké klady i zápory, které naopak postrádá ten druhý. Možná měla být položena otázka : "Kdo byl populárnější" .

      • Re: Anketa - zvolte dva nejlepší střední obránce Slavie

        gary     před 19 lety 02.03.2005 22:29 |  
        0 0

        Galane naprosto souhlasím. Již na začátku ankety jsem napsal ,že deset let je hrozně dlouhá doba, obzvlášt ve fotbale. Zvolit opravdu nejlepší hráče na daný post není objektivní.
        Proto také píšu příspěvky ,kdy si třeba rýpnu do Martina Hyského nebo Karla Rady. Přesto i oni patřili v určitém období k hráčům ,kteří si zasluhovali oblékat dres Slávie. A v tomto týmu si dávali dostaveníčko opravdoví plejeři.
        Dnes se stavím skepticky k fotbalové budoucnosti Radka Bejbla. A když nastoupí Pavel Kuka příšerně se rozčílím. Tyto hráče v sestavě právem nahradí Holeňák s Musterem. Ale historie a srdce slávistů za pár let po těchto hráčích ani neštěkne. V jejich srdcích a kronikách budou navždy nesmazatelným písmem zapsána jména Kuka ,Bejbl.

  8. Re: Anketa - zvolte dva nejlepší střední obránce Slavie

    lucky-pilda     před 19 lety 01.03.2005 23:37 |  
    0 0

    Z těch všech vynikajících hráčů je opravdu těžké vybírat. Zvolil jsem Luboše Kozla, protože podle mě by, nebýt zranění v největším rozkvětu jeho výjimečného talentu, dnes nastupoval v nějakém špičkovém klubu a samozřejmě i v repre. Přeneseně by se dalo říci, že má dost podobný osud jako samotná Slavia - vzestup - pád zapřičiněný smůlou -vzestup - ...

  9. Re: Anketa - zvolte dva nejlepší střední obránce Slavie

    (host)     před 19 lety 02.03.2005 00:57 |  
    0 0

    Rozhodování bylo opravdu těžké, ale nakonec jsem to seřadil takto:
    1. Jan Suchopárek
    2. Luboš Kozel
    3. Adam Petrouš
    5. Karel Rada
    6. Petr Vlček
    7. Luboš Kubík
    8. Martin Hyský
    9. Tomáš Hunal
    10. Martin Müller

    Radka Bejbla jsem nehodnotil, protože ho považuju spíše za záložníka, jinak by byl asi první.

    Sešívaný

  10. Re: Anketa - zvolte dva nejlepší střední obránce Slavie

    (host)     před 19 lety 02.03.2005 19:36 |  
    0 0

    Moje volba je následující:

    1. Honza Suchopárek - tady jsem se dlouho nerozmýšlel. V šestadevadesátém jsem se chodil koukat do Edenu hlavně na něho. Nepamatuju se, že by přes něj tehdy někdo přešel. Ještě dnes mi vzpomínka na jeho hru vykouzlí úsměv na rtech.

    2. Petr Vlček - tady už byla volba složitější. Když byl zdráv, byl lepší Luboš Kozel, ale kvůli zraněním toho nahrál relativně málo. Radka Bejbla bych zas viděl spíše v záloze. Takže Petr. Dodnes si pamatuji jeho první gól ve Slavii - nůžkami.