Rozbor

Rozbor branek zápasu v Drnovicích

Po několika dnech si můžete přečíst další rozbor obdržených branek, tentokrát ze zápasu Drnovice - Slavia. Zklamání snad už opadlo, takže s klidnou hlavou se můžete podívat a přečíst, kde se stala chyba.

První inkasovaná branka


První gól Drnovic začal dlouhou hlavičkou drnovického obránce, jak je vidět na prvním snímku.


Míč letí až k naší obranné řadě a dochází k souboji mezi Rychlíkem a hráčem Drnovic, jak je vidět na snímku číslo 2. Zde je důležitý i další moment a to je špatně postavený Bejbl, který se vrací tam, kde by měl stát a to je za Rychlíkem, aby společně s Holeňákem a Doškem Rychlíka zajistili. Bejblův pohyb je znázorněn zelenou šipkou. Když se na obrázek číslo dvě pozorně podíváte, uvidíte znatelnou díru na naši levé straně, kde je hrozně velký volný prostor a kde by právě už měl stát Bejbl a kam také směřuje.


Na třetím snímku jsme v akci Drnovic o něco dál a je zde klíčový okamžik, který dle mého názoru způsobil, že jsme dostali gól. Bejbl se totiž otáčí a podobně jako v utkání s Mladou Boleslaví špatně vyhodnotí situaci a vyrazí proti míči, který se dostává ze souboje mezi Rychlíkem a hráčem Drnovic. Kdyby zacouval do toho volného prostoru, který je označen žlutým ohraničením a nešel proti míči, tak gól nedostaneme. Ovšem je třeba říci, že se musel rozhodnout během vteřiny, co udělá! Ale na druhou stranu Bejbl je natolik zkušeným hráčem, že tyto situace by měl vyhodnocovat správně, což se mu v poslední době moc nedaří (viz. první gól s Mladou Boleslaví).


Na čtvrtém obrázku je vidět, jak se Drnovice dostávají do přečíslení tři na dva a k míči se dostává pozdější střelec Jan Holenda. Důležité je také, že Rychlík v souboji upadl a nemůže tudíž tak pomoci při bránění. Pohyb míče je znázorněn červenou šipkou. Na obrázku je i vidět vracející se Bejbl, kterého obhodil hráč Drnovic.


Na pátém obrázku je ještě lépe vidět, jak tři hráči Drnovic jdou na osamoceného Holeňáka s Doškem a je zde vidět i následná střela Holendy, která je znázorněna červenou šipkou. Následně se míč pouze třepetá v síti.
 
Podle mého názoru byly klíčové dva momenty. Prvním byl souboj Rychlíka, který měl vyhrát a on ho prohrál, protože do toho šel dost nešikovně a u kterého později navíc upadl! Druhým momentem pak bylo Bejblovo špatné vyražení proti míči, kterým umožnil jít Drnovicím do přečíslení, které pak vyřešil Holenda parádní střelou, se kterou toho asi Kozáčik moc dělat nemohl.



Druhá inkasovaná branka

Druhý gól padl po skvěle zahrané standardní situaci.


Zlomovým momentem bylo sklepnutí Holomka na Onofreje a jeho následná střela, ke které budu mít později výhrady. Začnu u té přihrávky na Holomka. Ta byla skvěle kopnutá a asi šlo o nějaký signál a nedalo se tomu zabránit.


Snad jedině, že naše obrana pozdě zareagovala snad s výjimkou Pitáka, který šel za Holomkem, ale tomu jeho sklepnutí, které bylo vážně skvělé, nemohl zabránit.


Míč se následně dostal k Onofrejovi, který vystřelil. A tady nastává asi jediná varianta, jak se dalo tomu gólu zabránit! Lukáš Došek se totiž otočil, místo, aby dojel Onofreje skluzem a zblokoval jeho střelu. To samé se dá říci i o Bejblovi, který se otočil. Ale Lukáš Došek se neměl bát a otáčet se a ten míč dojet. To je z mého pohledu asi jediná velká chyba.

Komentáře (15)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Rozbor branek zápasu v Drnovicích

    (host)     před 19 lety 26.03.2005 10:34 |  
    0 0

    Asi nejsem sám, kdo si všiml že Radek je poslední dobou snad u všech gólů co dostáváme. Osobně se nemůžu zbavit dojmu, že von v tý obraně prostě pořád hraje defensivního záložníka, takového toho rozbíječe co si může dovolit svoje výpady, právě proto že má za zadkem ještě obranu.
    Tohle není výpad směřovaný na Radka. Je to jeden z věrných slávistů a mám ho opravdu rád. Pokud si to Radek přečte, určitě se nad tím zamyslí a sám zváží co a jak. Mě se hlavně nelíbí ta poziční souhra obrany a spolupráce se záložníky. Co vy na to pane Trenére?
    Důďa

  2. Re: Rozbor branek zápasu v Drnovicích

    DDS     před 19 lety 26.03.2005 12:12 |  
    0 0

    Rozbor tradičně velice zajímavý, ale nesouhlasil bych s tím, že jediným okamžikem, kdy se dalo zabránit gólu byla situace Onofrej - Došek, ve které se Tomáš otočil ke střele bokem.

    Kdyby do Onofreje zajel, tak je to jasná penalta a bylo by úplně jedno, jestli by ho trefil naplno, nebo jenom přes míč. Jako obránce si nemůže v žádném případě dovolit jít ve vápně proti střílejícímu hráči kolíky napřed, to je penalta a hodně pravděpodobná červená ...

    • Re: Rozbor branek zápasu v Drnovicích

      kuczik     před 19 lety 26.03.2005 17:50 |  
      0 0

      ASi jsi to spatne pochopil nebo ja jsem to spatne popsal...Lukas Dosek ho nemusel dojizdet,ale mel k nemu dobehnout dal a ne se otocit na puli cesty..Kdyby se k nemu dostal dal,tak by mu zmensil streleckej uhel a pravdepodobnost,ze ta strela projde by byla o hodne mensi...

  3. Re: Rozbor branek zápasu v Drnovicích

    Pete     před 19 lety 26.03.2005 13:47 |  
    0 0

    Tak já taky přileju svůj názor na inkasované branky. Bohužel jsem neviděl Dohráno a vůbec žádný sestřih, tak jsem odkázaný jen na tyto obrázky.

    1. gól. Z obrázku nedokážu posoudit, jestli ejbl udělal chybu. Ptám se; šel Bejbl do toho souboje skluzem, nebo jak ? Pokud ano, tak podle mě chybu udělal. Míč měl moc na dlouhou nohu a bylo to velice riskantní.
    Můj názor: Bejbl měl proti míči vystartovat, ale míč a hráče pouze takticky vystínovat. (tím by se nevyřadil ze hry a domácí by nešli do přečíslení)

    Každopádně prvotní chyba byla v prohráném souboji Rychlíka.

    Jo a taky jsem si všimnul docela velký chyby Lukáše Doška. Ten byl od celého dění ve velkém odstupu a když šli domácí hráči do přečíslení, tak NEŠLI 3 NA 2 ALE 3 NA 1 ! Holenda klidně mohl nahrát na své 2 spoluhráče, co šli s ním v tandemu a Došek by se mohl třeba postavit na hlavu, ale už by je nedohonil !

    Druhá branka:
    No ten centr byl asi hodně dobrej, možná Piták mohl vyhrát ten hlavičkovej souboj, no nedokážu takhle posoudit. Ale hlavní chyba tady není v Doškovi ani v Bejblovi. Ti se sice otáčet neměli, ba neměli jít ani do skluzu ! Prostě Došek mohl maximálně proti míči vyběhnout, ale skluz v žádným případě.

    Spíš mě zaráží, že tam ten střelec branky je tak osamocen. Když se na ty obrázky podíváme lépe, tak sice ne s určitostí) můžeme říci, že v pokutovém území bylo našich 6 hráčů proti 3 útočícím. !!! Proto pak měli domácí víc hráčů na vápně, kteří byli právě na tyto odražené míče. Proto byla chyba v rozestavení hráčů při standartce, že našich hráčů bylo moc v pokutovém území a málo mimo pokutové území !

    • Re: Rozbor branek zápasu v Drnovicích

      kuczik     před 19 lety 26.03.2005 18:09 |  
      0 0

      Takže k prvnímu gólu...Stoper by měl vyrazit proti míči ve chvíli,kdy jde na jisto,což nebyl případ Bejbla..Navíc si měl uvědomit,že vepředu už je Rychlík a tím pádem máme úplně nepokrytou levou stranu!!Prostě to měl vycouvat do základního postavení,ale jen ve třech a nevyrážet...A to tvrzení, že šlo o přečíslení 3 na 1 je blbost..Lukáš Došek stál tam, kde měl..Problém byl v tom, že nám odešla celá levá strana..A on nikoho dohánět nemusel, protrože už byl na vápně a stačilo mu případně jen zblokovat nějakou tu střelu po nějaký kombinaci... A k tomu druhému gólu: Piták se na ten míč dostat nemohl, protože to ani nebyl hlavičkový souboj ( ten míč letěl za Pitáka a nemohl na něj dosáhnout... ). A to s tim Doškem jsem špatně vyjádřil..Už jsem to psal k příspěvku od DDS..Měl vyběhnout dál k Onofrejovi a nemusel chodit do skluzu...Teď jde o to,co je tvá představa skluzu..člověk může udělat skluz i tím stylem, že tím skluzem tu střelu pouze zblokuje a toho hráče se nemusí vůbec dotknout..Prostě měl vystartovat blíž k Onofrejovi a pak by ta střela podle mě neprošla...

      • Re: Rozbor branek zápasu v Drnovicích

        Pete     před 19 lety 26.03.2005 21:38 |  
        0 0

        2. gól: Došek vystartovat měl, ale to není ta hlavní chyba. Hlavní chyba je v postavení všech hráčů. Že v pokutovým území bylo mnohem víc obránců než útočníků než je zdrávo... proto se onofrej dostal k "odraženému" míči
        ad Piták - neviděl jsem to, mám to jen z těchto obrázků, kdyby jsi mi mohl poslat to video z kterého jsi to dělal, mohl bych být moudřejší...

        1. gól:
        Bejbl vystartovat měl, ale hráče a míč měl pasivně vystínovat - aby nepropadl, ale na hráče vytvořil tlak...to bohužel neprovedl správně...
        Došek stál sice na počátku dobře, ale když došlo k přečíslení, tak byl od těch útočících hráčů, co šli v tandemu prostě moc daleko a podle obrázku by v žádném případě střelu nezblokoval - ale obrázek může zkreslovat.

        Teď jsem si ještě všiml obrovské chyby Švece a Gedeona. Ti si nechali útéct jednoho z těch hráčů Drnovic, co pak šli do tandemu a nikdo z nich nesprintoval do obrany s ním !!!

  4. Re: Rozbor branek zápasu v Drnovicích

    (host)     před 19 lety 26.03.2005 22:58 |  
    0 0

    Add 1. gol:
    add obr.2: povsimete si obraneho postaveni nasich hracu meli se vytvorit 4 dvojice s tim ze Bejbl za jistuje Rychlika a Dosek s Pitakem pravou stranu. Co ovsem nastalo Holenak i Zboncak jsou od sveho hrace prilis daleko a Bejbl neni v idealnim postaveni.
    add obr 2
    Rychlik prohrava svuj souboj (Chyba 1)
    Spatne postaveni Holenaka(mel byt u Holendy) a Bejbal( Bud mel byt v prostru na obrazku nebo mel jistit souboj rychlika) umoznuje prihravku na Holendu (chyba 2).

    add obr 3-4
    totatalni prusvych jedine holenak mohl lepsim postavenim (vice do leva ) nutit Holendu prihravat nebo ho obstrelovat ( ovsem zde se projevuje chyba cislo 2 kdy meli bejt hraci prikryti!!!
    Zde je jeste videt chyba Svece s Gedeonem kteri se vevratili s hracem drnovic.

    Add gol 2.
    Zde souhlasim z hodnocenim az na hodnoceni Pitaka ten se asi mohl zachovat lepe, ale na to bych tu akci musel videt z jineho uhlu. Cili chyby nevybehnuti Doska a nepokryti volneho hrace drnovic.

    Jsem velmi zklaman hodnocenim akce, ze strany redakce!! Slavie dostala gol kvuli Nedusledne obrane cinosti od 5-ti hracu (Rychlik, Bejbl, Holenak, Zboncak, Svec) kazdy z techto hracu se dopustil stejne chyby a to Spatne obrane prace. Sice chyba Svece a hlavne Zboncaka nemeli na gol vliv, tak se vyskytli a pri jinem prubehu mohli mit stejne tragicky prubeh. Cili ano Bejbl udelal chybu, ale kdyby chybu neudelali i Holenak s Rychlikem tak by gol nebyl a nikdo by tady netvrdil ze Bejbl udelal zase Kolosalni Chybu, on v tom zase neni sam!!!!!
    *** Goody ***

    • Re: Rozbor branek zápasu v Drnovicích

      kuczik     před 19 lety 27.03.2005 19:29 |  
      0 0

      Tak co se týče prvního gólu,tak tam začala chyba už u Rychlíka,který neměl do toho souboje chodit..Do toho měl jít Bejbl nebo střední záložník...Tím, že Bejbl byl o něco vepředu a nestál tak,jak mě,tak vznikla ta situace,kdy zůstal vzadu jen Holeňák s Doškem...Ale základní problém byl ve špatném zajištění od Bejbla..říkáš, že Hoéleňák měl stát u Holendy...Fajn, možná jo...Ale pak by vznikla obrovská díra ve středu hřiště a navíc kdyby nebyl za Holendou s odstupem,tak by to mohl ten hráč Drnovic prostrčit třeba mezi Holeňákem a L.Doškem.. Holendovi do běhu...Právě proto si podle mne nechával Holeňák ten odstup..Je fajn,že se shodneme aspoň na chybách Rychlíka a Bejbla..A ty rikas,ze chybu udělal Holeňák,na kterého šlom přečíslení,což mi připadá docela absurdní...Ale je to tvůj názor a já nemám potřebu ti ho vyvracet...JInak co se týče té chyby Gedeona se Švecem,tak to chyba samozřejmě je a já jsem si jí všimnul, ale pro pozdější průběh akce byla bezpředmětná, i když to chyba byla...A s tim Zbončákem se s tvým názorem neztotožňuju,ale to je jedno...I když je pravda,že měl aspoň trochu stáhnout,no...

      • Re: Rozbor branek zápasu v Drnovicích

        (host)     před 19 lety 27.03.2005 23:37 |  
        0 0

        No do ty hlavy mohl jit tezko stredni zaloznik, a s postaveni hracu bych na 99% rek ze do hlavy sel spravne Rychlik (byl mici nejbliž), samo bych potreboval druhej zaber na kterym by bylo videt vychozi postaveni, ale dle toho ze branime zonove usuzuju to co usuzuju. K Holenakovy ten si mel vzit skutecne Holendu na blizku, dira by tim nevznikla protoze jedinej hrac pred micem byl Holednda a ten by byl obsazenej Holenakem. Takze prostrcenej mic by but resil Dosek, Kozacik, nebo Holenak( kdz tak mi posli ty Screeny a ja ti to tam namaluju, aby si pochopil co myslim, nebo muzem zajit pried (po) zapase na vinko(pivko) a budem si malovat :) ) Jinak porad trvam na tom, ze za Gol muze nedusledna obrana hra 4 + 1 hracu, Zboncak za gol nemuze ale meli tam svoji chybu, kterou nemuzu nevidet. V tom precisleni se mohl maximalne Holenak jenom modlit. Svecova chyba byla a na vliv akce vyznam mela pac jeho hrac vytvoril to precisleni kdyby se snim Misa vratil byla by ta akce taky jina.

        takze resume:
        chyba 1) prohranej osobni souboj Rychlika
        chyba 2) nezajisteni Rychlika od Bejbla(nevykryti prostoru)
        chyba 3) nezajisteni Holendy Holenakem
        chyba 4) Svecovy utekl jeho hrac a vytvoril presisleni

        Ani jedna chyba nabyla tragicka aby sama znamenala gol, ale vesechny 4 byla tragedie a selhani defenzivniho systemu

        Jinak jeste upozornim na Rychlika kterej prohral osobni souboj, ale potom takticky pridrzel za dres cili se alespon tak snazil zastavit akci drnovic, bohuzel rozhodci mu neskocil na spek a nechal vyhodu, cimz si u me polepsil, pac cesti rozhodci to nemaj ve zvyku
        ***Goody***

        • Re: Rozbor branek zápasu v Drnovicích

          kuczik     před 19 lety 28.03.2005 00:50 |  
          0 0

          V podstate souhlasim s tim,co rikas..Ale Bejblovo postaveni bylo vazne spatny...Jediny,s cim nesouhlasim je to hlidani Holendy Holenakem...to je muj nazor..a nepotrebuju maluvky..vim,jak to myslis...Jinak s bodama 1,2,4 souhlasim a myslim,ze sem je v tom i popsal,i kdyz mozna spatne...MAs pravdu,ze o tom Svecovi sem se tam teda nezminil..to je pravda..Ale podle me bylo hlavne spatny zakladni postaveni a pak zajisteni od Bejbla...a zakladem byl samozrejme prohranej souboj od rychlika...

  5. Re: Rozbor branek zápasu v Drnovicích

    (host)     před 19 lety 28.03.2005 17:42 |  
    0 0

    Holeňáka bych vinil ze všech nejmíň, protože tam byl v podstatě 1 proti 3 a i tak zkušenej obránce by byl v prdeli. Holenda měl díky blbýmu postavení a bránění ostatních hráčů x možností, jak to vyřešit. Halvně si myslím, že v takovehle situacích má přijít taktickej faul, kterej mohl Bejbl udělat. A razantněji než jen tahat za dres. Ale pravda je že už měl asi žlutou, takže to by bylo riskantní. No prostě to posrali.

  6. Re: Rozbor branek zápasu v Drnovicích

    Galan     před 19 lety 28.03.2005 21:03 |  
    0 0

    Předem díky Kuzcikovi za výborný rozbor a Goodymu za skvělou oponenturu. Škoda, že se k situaci nemůže vyjádřit ještě někdo ze zainteresovaných hráčů či trenér s asistenty. Zápas jsem bohužel neviděl ani v sestřihu, takže jsem odkázaný jen na obrázky, ale díky za to. Měl bych na Kuzcika i Goodyho několik dotazů : 1. Mohl Kozáčik zabránit prvnímu gólu? 2. Nevznikly uvedené chyby i podceněním soupeře? 3. Nebylo možné , při hlavičce hráče Drnovic, situace na obr. č.1, vytlačit vysunutého útočníka Drnovic do ofsajdu ?

    • Re: Rozbor branek zápasu v Drnovicích

      kuczik     před 19 lety 28.03.2005 22:50 |  
      0 0

      1) Ta strela byla povedena, ale brankar muze chytit cokoliv..NIc neni nechytatelne... A jestli mohl Matus zabranit tomu prvnimu golu vi jen on sam... Ale jeho chyba to kazdopadne nebyla...
      2) Ty chyby urcite nepramenily z podceneni...
      3) Nevim,co konkretne myslis, ale rekl bych,ze urcite ne...

      • Re: Rozbor branek zápasu v Drnovicích

        (host)     před 19 lety 29.03.2005 11:15 |  
        0 0

        1) ta strela byla hodne dobre umistena, ale chytatelna byla, neb jak pravi klasik "nechytatelna strela je ta ktera jde 2 metry nad rohovym praporkem"
        2) ne
        3) ano, holenak by musel bejt bliz souperi u obrazku 3 je videt jak v dobe prihravky je holenak jedinej za pred souperem. byt tak metr u neho mohl to zkusit na ofside

        • Re: Rozbor branek zápasu v Drnovicích

          (host)     před 19 lety 29.03.2005 11:20 |  
          0 0

          kua to na hore jsem ja

          Add 3)
          lepe receno v tenhle okamzik mel alespon vybehnout

          Ps: kdyz tak si me najdi na ICQ 320- 370 -842 a nejak se dohodnem, ze bych ti to video poslal
          *** Goody***