Fortuna liga

Liberec - Slavia 2:0

Dnes Slavia v Liberci klesla zas o nějaký ten kousek ke dnu...


sestava: M. Václavík - M. Müller, D. Šuškavčevič, A. Petrouš, G. Sankovič (66. J. Kozák) - I. Svoboda (83. M. Lička), M. Hyský, R. Dostálek, L. Sedláček - L. Zelenka, T. Došek (66. P. Švancara)

Na dnešní utkání jsme se s Richim rozhodli vypravit. Jak už při našich výletech bývá zvykem, bylo zataženo a pršelo.

Tamní stadion je moc pěkný a útulný, jen tiše jsme záviděli. Usedli jsme na hlavní tribunu a počali sledovat utkání.

Od začátku bylo jasné, jaký bude obraz hry. Liberec se snažil útočit a Slavia spoléhala na brejky. Rozdíl byl ovšem v provedení. Již ve 17. minutě Darko Šuškavčevič nádherně usměrnil centr pravačkou do šibenice, bohužel vlastní branky. Domácí to nabudilo a hráli velmi dobrý fotbal.

Po poločase slávisté působili ještě odevzdanějším dojmem, do šancí se prakticky nedostávali a mohli zahrozit jen ze standartních situací. Liberečtí byli na koni a na naší branku se valil útok za útokem. V 57. minutě Václavík kapituloval podruhé - asi z 18 metrů napřáhl domácí nekrytý hráč a po zemi míč doputoval kolem pravé tyče do branky. Gólman si sice na míč sáhl, ale měl přílišnou razanci.

To byl konec, slávisté jen křečovitě čekali na konec a můžou jen děkovat, že si domů neodvezli větší příděl. Liberec vyhrál naprosto zaslouženě. Slavia opět předvedla bezradný výkon bez srdce.

Info ze Sportovních novin:

Ani v Liberci nenastal obrat k lepšímu ve hře fotbalistů Slavie Praha. V pozměněné sestavě po žalostném výkonu prohráli 0:2 a opět ztratili v souboji o horní pozice tabulky na své soupeře, včetně dnešního, který se Pražanům odpoutal na tři body.

Bez nemocných Kuky, Kozla, L. Doška a Kuchaře, i bez potrestaného Gedeona působila hra Slavie od prvních minut naprosto chaoticky. Navíc mužstvu chyběl i trenér Pešice, který se po dopolední těžké autohavárii svého syna ze zápasu omluvil, takže jej zastoupili asistenti Šafařík a Uhrin mladší. Na mokrém trávníku byl nejmarkantnější rozdíl ve hře obou mužstev v rychlosti. Pěší fotbal hostů, kteří si navíc nedokázali přesně přihrát, dával tušit, že obrat k lepšímu se nebude konat ani v Liberci.

Po čtvrthodině hry poslal Štajner do uličky čapka, ten však místo střely volil přihrávku na Baffoura, ale ten na míč nedosáhl. Obrana Slavie si z toho nevzala ponaučení a druhý pokus dvě minuty nato již domácím vyšel. čapek opět unikl po pravém křídle, ale i když se míč k Baffourovi opět nedostal, oba spoluhráči se radovali. Těsně před ghanským útočníkem totiž Šuškavčevič ukázkově trefil vlastní "šibenici".

První vážnější šanci měli hosté až po půlhodině hry, ale Dostálkův centr na T. Doška stačila domácí obrana odvrátit na roh, Petroušova hlavička po trestném kopu šla nad. Hráči Liberce jasně ovládli střed hřiště a rychlými výpady neustále ohrožovali hostující obranu, ale do vážnější šance se nedostali.

Ani po přestávce se obraz hry nezměnil. Domácí Slavii přehrávali rychlostí, přesnější kombinací, ale i nasazením. V 57. minutě se nedůrazný odkop hostů dostal k Lukášovi, jeho střelu ze dvaceti metrů po zemi Václavík podcenil a míč skončil překvapivě v jeho síti.

Výhru mohli domácí ještě zvýraznit, ale Baffoura mířil hlavou vedle a Koloušek sám před Václavíkem vypálil vysoko nad i vedle.

Hlasy trenérů po utkání:

Ladislav Škorpil (trenér Liberce): "Pro nás to bylo dnes neobyčejně těžké, vydali jsme strašně sil ve Vigu a pochopitelně startovní čára nebyla dnes stejná pro obě mužtsva. Máme však zkušenosti z loňska, zápasy kolem Liverpoolu byly ponaučením. Učíme se od Sparty, ta je skutečně průkopníkem rozbourání stereotypního myšlení, že přijde únava po pohárovém zápase. Aby to bylo úspěšné, musí být podloženo dobrým průběhem zápasu. Při dobrém vstupu to dostane celek nahoru a dnes to bylo to vidět v tom, že hráči běhali. Jedinou vadu je, že nezachovali klid ve finálních pozicích, jinak bychom byli efektivnější."

Miroslav Šafařík (asistent trenéra Slavie): "Vítězství domácích bylo jednoznačně zasloužené. My jsme nepodali výkon, který od hráčů požadujeme. Asi čtrnáct dnů nás pronásledují zranění, těžko se mužstvo skládá, řada kluků nehrála na svých postech. Ti co dostali šanci, však nepodali očekávaný výkon a není to poprvé. Největší problém vidím v záložní řadě, vytváříme si minimálně šancí. Vrcholem jsou góly, první si dáme vlastní a pak brankář takových kvalit nemůže pustit střelu z takové dálky."
Budeme rádi, když nás odměníte

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)