O Slavii

Jak hodně se v létě změní kádr?

Proběhne v létě radikální řez v týmu? Sám Jarolím není spokojen s kádrem, který přebral. Dá ENIC peníze na posily? Kdo by mohl skončit ze současných hráčů? Jak moc velké změny budou? To závisí na konečném umístění v lize.

„Bude hodně záležet, jak proběhne závěr ligy,“ prozradil Karel Jarolím k případným odchodům. I proto se čeká na případné prodloužení smluv s Lukášem Doškem, Lumírem Sedláčkem a Radkem Bejblem, který má v létě údajně zamířit do Mladé Boleslavi! A bude ho chtít i trenér pro příští sezonu? „Když bude hrát jako v posledních zápasech, tak myslím že nebude problém se dohodnout na další spolupráci,“ prohodil. Dá se to objasnit i tak, že pokud nebudeme hrát poháry, tak může odejít, protože by nastala rekonstrukce týmu, v případě pohárových bojů by ale byl platný kvůli jeho zkušenostem a hodně změnit tým by nemuselo udělat dobrotu před klíčovými zápasy. V posledních zápasech začal nastupovat v záloze, kde odehrál velkou část kariéry a kde podle jeho slov se cítí lépe. „Bejbl pro mě není stoper, dělal plno naivních chyb, proto jsem ho dal v Brně do zálohy,“ uvedl Jarolím a tvrdí naprostý opak od Csaplára, který ho považoval za nejlepšího obránce.
 
V létě určitě přijdou nějací hráči, tedy opět po roce. Koho by si tak představoval? Musíme přivádět charakterové hráče a porozhlédnout se po takových, kteří nestojí dvacet až třicet miliónů korun. Ve vlastních řadách máme plno mladých hráčů, kteří hrají v reprezentačních výběrech, takže proč nedat šanci i jim,“ konstatoval. Již do Příbrami jede s týmem Studík s Kratochvílem, několik dní s A týmem trénují dorostenci Eliáš se Suchým. Máme i další reprezentanty v mládežnických kategoriích. Po svém příchodu pro náš web prohlásil, že ví o hráčích, kteří „by byli ochotni do Slavie jít, přišli by rádi a byli ochotni zde odevzdat maximum.“ Není vyloučené, že mluví právě o některých ze Slovácka, například o Ivanovi, Rajnochovi a dalších.
 
Další otázkou je, zda budou peníze na posily. Na toto téma měl Jarolím možnost mluvit s Matthew Collecottem v úterý. A jak to tak vypadá, získal si důvěru. „Myslím, že pomůžou. Dostal jsem kladnou odpověď,“ prozradil kouč. To by mohlo i znamenat slíbené finanční prostředky na hráče, stejně jako v případě Beránka. Oba trenéři mají podobnou filozofii – práce s mladými, na což právě ENIC slyší. Jarolím ví, co je potřeba se současným kádrem provést. „Je potřeba udělat postupnou rekonstrukci týmu.“
 
Trenér se vyjádřil i k Paulu Munsterovi, nic povzbudivého. „Nezvládá týdenní zátěž, jeden trénink absolvuje a pak den aby se dal dohromady,“ prozradil. A Brazilec, kterého jmenoval manažer Josef Jinoch po odblokování přestupů? „Zatím se jeví dobře, viděl jsem ho v derby, je perspektivní.“
 
AUDIO
Mnohem více si opět můžete poslechnout na tomto audiu, takže i toto si stáhněte do své sbírky!
Délka: 9:05
Velikost: 1,46 MB (zip)
Přenosová rychlost: 24 kbps
Stahujte: ZDE

Komentáře (13)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Jak hodně se v létě změní kádr?

    Kopcem     před 19 lety 13.05.2005 15:27 |  
    0 0

    Myslím, že přemýšlet o Rajnochovi nebo Ivanovi je naivní. To jsou hráči pro špičkové týmy, takže podle mě skončí ve Spartě. Dnes jsem si také četl úvahy, kdo ze Sparty odejde a už bych neviděl tak tragické, kdyby zlanařili Karla Pitáka. S ním už asi moc štěstí neuděláme. Je na nás moc dobrej a smlouva pomalu končí. A kdyby za něj byli 2-3 hráči, kteří jsou určitě talentovaní, ale ve Spartě se nechytli? Pergl, Voříšek, Rezek nejsou přece nezajímavá jména?!!! Kdo by mě tedy naštval, kdyby skončil ve Spartě, tak to by byl Vláďa Šmicer. Karlovi Pitákovi bych to odpustil. Chápal bych, že je ještě na začátku, chce nahoru a k tomu mu Slavia na dnešní úrovni moc nepomůže. Ale Vláďa? Který už hrál ve Francii a v Anglii za Liverpool? Ale myslím si, že to je taky jenom jedna z vypuštěnejch bublin. Se vší úctou k Vláďovi. Nám by mohl ještě tak rok až 2 pomoci, ale pro Spartu by už asi přínosem nebyl. A ve Spartě žádní hlupáci nepracujou. I když například angažmá Šimáka teď Hřebíkova snaha udělat z něho defenzivní štít ukazují, že to taky tak horký nebude.

    Munster. Bohužel se ukazuje, že jsem měl asi pravdu a že humbuk okolo střelce z Kanady, tedy ze soutěže na úrovni naší čFL, byl trošku přehnaný.

    • Re: Jak hodně se v létě změní kádr?

      Galan     před 19 lety 13.05.2005 16:29 |  
      0 0

      Ahoj Kopcem! S Rajnochem máš pravdu. Na webu Slovácka se píše, že jde od léta do Anglie. Šmicer o nabídce sám neví, alespoň to tvrdí. Na druhou stranu si nechává otevřená vrátka svým výrokem, že je profesionál, a že již e je to dlouho. Přál bych Jarolímovi aby mohl zapracovávat ty mladé nadějné hráče. Bohužel zkušenost s Kratochvílem , Chlebounem, Táborským či Zachariášem mě nenechává klidným. Také se bojím , aby ti nadějní reprezentanti nešli cestou Trojana. Alespoň , že Švec potvrzuje vyjímku.

      • Re: Jak hodně se v létě změní kádr?

        (host)     před 19 lety 14.05.2005 10:38 |  
        0 0

        Já si teda hlavně vůbec nemyslím, že Šmicer pujde do čech, protože už říkali, že má namířeno do Lens a i když už je asi zajištěnej tak si myslím, že radši zvolí francouzskou než českou ligu. Ale kdyby šel náhodou do čech, tak by mohl jít k nám, ale myslím si, že na českou ligu je pořád moc dobrej.

  2. Re: Jak hodně se v létě změní kádr?

    (host)     před 19 lety 13.05.2005 18:04 |  
    0 0

    Když trenér řekne, že nelze čekat hráče za 20 - 30 milionů, tak mi úvahy o Rajnochovi, Ivanovi nebo Petrželovi přijdou jako naprosto nesmyslný. O Rajnochovi se říkalo, že je v čechách neprodejný a i když se v Synotu změnil majitel, těžko ho bude lanařit zrovna Slavie... Kromě tří jmenovanejch už je v Synotu jen jeden hráč, kterýho bych si ve Slavii přál a v létě bude v podstatě zadarmo - Jarolím. Ale musel by bejt divnej, kdyby šel z normálně fungujícího klubu do současný Slavie...

    Co se týče začleňování mladejch kluků do týmu - proč ne, ale ještě doteď mě jímá hrůza při vzpomínce na výkony Kratochvíla a především Chlebouna v úvodu sezony. Dávat příležitost mladejm je hezká věc, ale omlouvat slabou výkonnost věkem nejde.

    Ad Munster - bohužel se naplňuje to, co jsem psal na jiných slávistických stránkách, zatímco řada lidí volala po jeho nasazení do základu. Tvrdil jsem, že je to, jako kdyby do sestavy nasadili někoho z nás - fanoušků. Hráč, kterej nikdy nehrál profesionální fotbal (tzn. neabsolvoval potřebnou tréninkovou zátěž), nemůže v těhle letech přece začínat, nota bene ve Slavii... v zápasech nestačil silově a rychlostně ani na průměr naší ligy.

  3. Rajnoch

    Raz     před 19 lety 13.05.2005 20:11 |  
    0 0

    Rajnoch do Slavie na 100% nepřijde, nebo? přibližně před měsícem podepsal přestupní smlouvu a od léta je hráčem anglického Fulhamu.

    • Re: Rajnoch

      (host)     před 19 lety 13.05.2005 21:42 |  
      0 0

      A není ti nic divnýho na tom, že ta zpráva vyšla 1. dubna a jen na stránkách Synotu...? Apríl...

      • Re: Rajnoch

        (host)     před 19 lety 13.05.2005 22:19 |  
        0 0

        Krista boha, já to sežral i s obligátním navijákem. Ta fotka Rajnocha jak drží dres Fulhamu mě tehdá přesvědčila. Díky a já sem trouba.

  4. Ceny

    jarmik     před 19 lety 13.05.2005 20:13 |  
    0 0

    Rajnoch - 15 mil.
    Ivana - 10 mil.
    Teda řekl bych tak nějak. A nevím, proč by byl Rajnoch v naší lize neprodejný, když nám dá Enic prachy!

    • Re: Ceny

      (host)     před 19 lety 13.05.2005 21:30 |  
      0 0

      Se mi zdá, že jste nikdy Rajnocha neviděli hrát. Je to ligovej průměrák, kterej by se momentálně v naší situaci hodil,ale výraznou posilou do budoucna by nebyl. Samozřejmě lepší než Karatochvílové, Rychlíkové a podobní to je určitě, ale aby za něj dal někdo v lize více naž 10Melounů, tak by musel bejt blázen.

    • Re: Ceny

      (host)     před 19 lety 13.05.2005 21:47 |  
      0 0

      No upřímně řečeno, Rajnoch nemá reálně cenu ani těch 15 mio., ale ještě za doby Synotu ho někdo chtěl a odpověď byla, že na českym trhu je neprodejnej. Možná už to tak není (Rajnoch žádnej zázrak fakt není a Slovácko už není Synot), ale i těch 10 - 15 milionů je pro současnou Slavii příliš. Ivana bude ten samej případ - Slovácko si řekne 20 mio., navíc ho dost možná bude chtít i Sparta...

      • Re: Ceny

        kuczik     před 19 lety 14.05.2005 06:54 |  
        0 0

        Vy jste zase rozumbradove... Rajnoch je jeden z nejlepsich obrancu cesky ligy a vy tu vedete reci o tom,ze to je ligovej prumerak,apod.. Zamyslete se nad sebou... MOzna,ze o fotbale nic nevite a delate chytry,coz je pravdepodobnejsi verze,ale ja bych se ani nedivil,kdybyste nevedeli,jak ten prumerak Rajnoch vubec vypada...

        • Re: Ceny

          jarmik     před 19 lety 14.05.2005 09:27 |  
          0 0

          Já vím, jak vypadá. I jak hraje. Já jsem to o průměrákovi netvrdil. To napsal anonym :-)))

        • Re: Ceny

          (host)     před 19 lety 14.05.2005 12:03 |  
          0 0

          Jsi absolutně mimo a zamyslet by ses měl sám než něco napíšeš. Velmi dobře vím, jak Rajnoch vypadá (i jak hraje), protože to jak, vypadá je pro něj skoro důležitější než jeho výkony na hřišti... podle toho taky vypadaj ty jeho výkony. "Průměrák" to není - pokud umíš číst, tak jsem uváděl cenu cca 15 milionů, což je nadprůměr český ligy, ale Synot by chtěl pravděpodobně mnohem víc a Slavii je dneska schopnej přeplatit i takovej Liberec...