Statistické okénko

Přehled přípravy slávistů

Fotbalistům Slavie po dnešku skončila herní letní příprava na novou sezonu. Pojďme si shrnout všechny zápasy a podívat se i na další zajímavé statistiky.

V přípravě jsme odehráli dvanáct zápasů, z toho dva byly na turnaji v Nové Včelnici, kde se hrálo 2x30 minut. Zde jsme také zaznamenali jednu remízu a následnou porážku v penaltách a výpadek s Brnem. V normálních zápasech se nám však dařilo, pouze dnes jsme poprvé prohráli, jinak jsme zaznamenali sedm výher a dvě remízy. Konečná bilance je následující – 7 výher, 3 remízy, 2 prohry. Skóre 23:14.
 
Přehled zápasů v přípravě:
Slavia Pardubice 2:0 – více zde
Sestava Slavie: Mucha – Kratochvíl (46. Gecov), Latka (70. Chleboun), Holeňák (46. Studík), Hrdlička (46. Švento) – Piták, Suchý, Gedeon (46. Jarolím), Zbončák – Vlček, Fořt
Branky: 71. Vlček, 85. Fořt
 
Turnaj v Nové Včelnici – více zde
Slavia – Drnovice 1:1 (penalty 3:4)
Sestava Slavie 1.poločase: Kozáčik - Holeňák, Latka, Studík, Hubáček - Piták, Gedeon, Jarolím, Švento - Vlček, černoch
Sestava Slavie 2.poločase: Kozáčik - Holeňák, Suchý, Studík, Hubáček - Gecov, Gedeon, Hrdlička, Zbončák - Vlček (40. Švento), Fořt
Branky: 12. černoch - 50. Holub
Penalty: proměnili: Zbončák, Gecov, Fořt, neproměnili: Hrdlička, Holeňák
 
Slavia - Brno 0:2
Sestava Slavie: Mucha - Gecov, Latka, Suchý, Zbončák - Piták, Gedeon (51.Hubáček), Jarolím, Hrdlička (51.Studík) - Vlček, Fořt.
 
Slavia – Aalen 4:0 – více zde
Sestava Slavie: Slavík – Švec (46. Kratochvíl), Latka (60. Chleboun), Suchý (46. Holeňák), Zbončák (46. Hubáček)– Piták, Jarolím (60. Studík), Gedeon, Hrdlička – Fořt (60. Gecov), Vlček 
Branky:  9. a 60. Fořt, 25. Vlček, 35. Piták 
 
Slavia - Bad Kissingen 5:3 – více zde
Sestava Slavie:
Kozáčik (46. Slavík) - Kováč, Chleboun Studík, Hubáček (46. Zbončák) - Gecov (46. Latka), Švec, Kratochvíl (46. Suchý), Švento - Vlček (35. Piták), Hrdlička
Branky: 65. a 79. Piták, 3. a 18. Hrdlička, 81. Latka

Slavia – Lyon 1:0 – více zde
Sestava Slavie: Kozáčik – Kováč (74. Fořt), Latka, Holeňák, Zbončák – Piták, Gedeon, Suchý, Hrdlička (64. Švento), Jarolím – Vlček (81. Švec)
Branka: 32. Hrdlička
 
Slavia – Ústí nad Labem 3:2 – více zde
Sestava Slavie, 1. poločas: Slavík – Latka, Suchý, Hubáček – Kratochvíl, Piták, Gedeon, Jarolím, Švento – Vlček, Fořt
2. poločas: Kozáčik –  Holeňák, Zábojník, Hubáček – Piták, Gedeon, Suchý, Zbončák, Kratochvíl (63. Gecov) – Vlček (63. černý), Fořt
Branky: 1. Fořt, 31. Švento, 43. Piták z pen. - 34. Fousek, 52. Joukl
 
Slavia - Auxerre 0:0 – více zde
Sestava Slavie: Kozáčik – Kratochvíl (46. Fořt), Latka, Zábojník, Zbončák (86. Hubáček) – Piták (75. Švec), Suchý, Gedeon, Švento (46. Hrdlička) - Jarolím (81. Holeňák) - Vlček
 
Slavia - Offenbach 2:1 – více zde
Sestava Slavie, 1. poločas:
Šeliga - Kratochvíl, Latka, Studík, Zbončák - Gecov, Švec (20. černý), Gedeon, Hrdlička - Fořt, Sowunmi
2. poločas: Šeliga - Studík (64. Piták), Zábojník, Holeňák, Hubáček - černý, Jarolím, Suchý, Švento - Vlček, černoch
Branky: 82. Zábojník, 87. černoch - 33. Turkev
 
Slavia - Racing Štrasburk 2:1 – více zde
Sestava Slavie, 1. poločas:
Kozáčik - Zábojník, Holeňák, Hubáček - černý, Jarolím, Suchý, Švento, Piták - Vlček, Sowunmi.
2. poločase: Kozáčik - Kratochvíl, Latka, Holeňák, Zbončák - Piták (78.Gecov), Suchý, Gedeon, Hrdlička - Fořt, černoch.
Branky: 5. a 50. Piták - 21. Johansen

Slavia - Nancy 2:2 – více zde
Sestava Slavie, 1. poločas: Slavík – Studík, Zábojník, Latka, Zbončák - Piták, Jarolím, Gedeon, Hrdlička - Fořt, Vlček
2. poločas: Slavík - Kratochvíl, Latka, Holeňák, Hubáček – Piták (62. černý), Suchý, Gedeon., Švento – Vlček (74. Gecov), Fořt (62. černoch)
Branky: 35. Keita, 49. Sarkisian - 12. Fořt, 25. Gedeon
 
Slavia  - Kaiserslautern 1:2 – více zde
Sestava Slavie: Kozáčik - Suchý, Latka, Zábojník, Zbončák (78. Hubáček) - Piták, Gedeon, Jarolím (72. Holeňák), Hrdlička (72. Švento) – Fořt (72. černoch), Vlček (87. černý)
Branky: 42. Altintop, 80. Boubacar – 75. Gedeon
 
V přípravě jsme vyzkoušeli 26 hráčů. Nejvytíženějším hráčem se stal Karel Piták, který zaznamenal také nejvíce branek. Hned na druhém místě skončil Marek Suchý, což je hodně povzbuzující, pravděpodobně se bude často objevovat v základní sestavě Slavie.
 
Přehled hráčů podle odehraných minut v přípravě:
Karel Piták
834 minut
Marek Suchý
810 minut
Stanislav Vlček
796 minut
Patrik Gedeon
785 minut
Martin Latka
759 minut
Martin Zbončák
702 minut
Tomáš Hrdlička
622 minut
Lukáš Jarolím
616 minut
Pavel Fořt
614 minut
Matúš Kozáčik
510 minut
Miroslav Holeňák
494 minut
Dušan Švento
453 minut
David Hubáček
403 minut
Karel Kratochvíl
377 minut
Petr Zábojník
360 minut
Jiří Studík
343 minut
Marcel Gecov
313 minut
Martin Slavík
270 minut
Michal Švec
180 minut
Milan černý
177 minut
Martin černoch
168 minut
Ivan Kováč
163 minut
Ján Mucha
150 minut
Jakub Chleboun
141 minut
Aleksander Šeliga
90 minut
Thomas Suwonmi
90 minut
 
Střelci v přípravě:
6 branek – Karel Piták
5 branek – Pavel Fořt
3 branky – Tomáš Hrdlička
2 branky – Stanislav Vlček, Martin černoch, Patrik Gedeon
1 branka – Martin Latka, Dušan Švento, Petr Zábojník

Komentáře (9)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Jak se nám povedla předehra aneb start do sezony 2005-2006 očima Experta

    gary     před 19 lety 31.07.2005 00:37 |  
    0 0

    Příprava nám pomalu končí a liga začíná za týden . Ovšem hlavní chod přijde na řadu devátého Srpna.
    Při prvním pohledu můžeme být s přípravou spokojeni. Dokázali jsme uhrát solidní výsledky proti kvalitním týmům z Francie. Dokonce se nám podařilo prohrát poslední zápas přípravy a tak snad nepropadneme euforii alá Lazio. (při prvním pokusu o proniknutí do LM)
    Přesto si asi jako jediný dovolím troubit na poplach. Pamatuji si na dvojzápas proti Vigu. Mnoho fandů dává hlavní díl viny na našem vypadnutí faktu ,že ve Vigu nenastoupil Radek Bejbl. Já jsem se ale snažil přijít na kloub pravému důvodu našeho vypadnutí. Přestože naše liga začala dříve než ta Španělská ,náš tým v prvním zápase působil daleko více nesehraným dojmem. Hlavní problém vidím v tom ,že se tenkrát v přípravě hodně točila sestava a hráči nebyli sehraní.
    Podobně je tomu i letos. Když se podívám na přípravné zápasy základní sestavu bych v nich hledal marně. O postu brankáře asi není sporu tam jistě nastoupí KOZÁčIK ,ale kdo bude nastupovat na pravém kraji obrany ?? Bude to , KRATOCHVÍL či uzdravený ŠVEC nebo snad někdo jiný??Ani střed obrany není úplně jistý. Zde bude nejspíše nastupovat LATKA ,ale kdo k němu ?? HOLEňÁK, ZÁBOJNÍK, nebo snad SUCHÝ ?? Levá strana zdá se jasná zde by měl nastupovat ZBONčÁK nebo HUBÁčEK.
    Záloha je poměrně čitelná. Měla by nastupovat ve složení PITÁK-GEDEON-JAROLÍM-HRDLIčKA nebo ŠVENTO.
    V útoku je to poměrně jednoduché VLčEK s FOřTEM.
    Při pohledu na sestavy v přípravných zápasech je jasné ,že nejpravděpodobnější základní sestava nehrála spolu ani ve dvou zápasech. Proto horší kvalitu kádru nebudeme moci nahradit ani sehraností. Jestliže k tomu přidám ještě fakt ,že poháry se hrají trochu jinak než liga a že se je musí hráči naučit hrát ,můj optimismus z nalosování Anderlechtu je fuč. Bohužel ani trenér Jarolím nemá moc zkušeností z kaučování pohárových střetnutí, Zde je například takový Jarda Hřebík daleko v předu.
    PS: Je docela zajímavé, že ač Sparta v přípravě zrovna nezářila ,zdá se že jejím hlavním cílem je sehrání hráčů. A proto je již dnes jasně daná její základní sestava ,která se spolu sehrávala přibližně v pěti zápasech.Blažek- Pospěch, Petrouš,Lukáš, Kadlec-Poborský,Zelenka,Sivok,Kisel-Matušovič,Slepička . A to její hlavní cíl ,sehrát kvalitní zápasy v LM přijde o měsíc později, než ten Slávistický.

    • Re: Jak se nám povedla předehra aneb start do sezony 2005-2006 očima Experta

      vlada     před 19 lety 31.07.2005 08:22 |  
      0 0

      A to bys chtěl,aby v přípravě hrála furt stejná jedenáctka a ostatní na ně koukali? Na co by taková příprava potom byla? Pár hráčů vypadne ze sestavy kvůli kartám nebo zranění a co pak? Dáváš za vzor Hřebíka,ale ten zrovna na toto při svém prvním působení ve Spartě dojel. Prodali mu Haška a ještě někoho a díky absencím dvou hráčů se mu rozpadl celý systém. Každý hráč může být mužstvu prospěšný a trenér mu to místo musí najít a kdy jindy by to měl udělat,když né v přípravě?

      • Re: Jak se nám povedla předehra aneb start do sezony 2005-2006 očima Experta

        gary     před 19 lety 31.07.2005 09:04 |  
        0 0

        Víš v každém sportu máš nějaký vrchol na který musíš ladit formu. Každý kdo trochu hraje fotbal ti potvrdí ,že na začátku ligy dochází k největším překvapením právě proto ,že mužstva nejsou příliš sehraná a tak bojovností a nasazením často smažeš rozdíly ve fotbalovosti. Pochybuji, že do čtrnácti dnů, kdy přijde náš vrchol letošní sezony, někdo odejde, vyžlutíme polovinu kádru a nebo nás zasáhne nějaká vlna zranění. To nemluvím o tom , že v přípravě jsme odehráli nějakých minimálně deset zápasů ,ve kterých můžeš do druhé půle poslat jinou sestavu a nebo se dohodneš na více střídání. Osobně jsem zvědavý na souhru naší obrany , která nenastoupila ani v jednom zápase ve stejném složení. Ale pro fotbalového fajnšmekra jako seš ty je jistě důležité ,že si viděl hrát třicet hráčů ve Slávistickém dresu. Já bych dal raději přednost ustálené sestavě ,která si zahraje LM.

        • Re: Jak se nám povedla předehra aneb start do sezony 2005-2006 očima Experta

          (host)     před 19 lety 31.07.2005 10:17 |  
          0 0

          Gary, já bych s Tebou snad i souhlasil, ale označit Karla Jarolíma za nezkušeného a jakoby za vzor mu dát toho televizního kecala Hřebíka, jenž je zároveň suverénně nejneúspěšnějším českým trenérem (odevšad, kde byl, ho hnali sviňskym krokem - Plzeň, Hradec, Slavie, Sparta, Dynamo Moskva atd.), to považuji za neskutečnou urážku Jarolíma... Právě trenér Jarolím je to, díky čemuž má Slavie aspoň minimální naději, že tahle sezona může být relativně úspěšná. A pokud srovnáváš přípravu (sestavy apod.), tak si uvědom, s jakým materiálem (a s jakými spolupracovníky ve vedení) pracuje Jarolím a s jakými Hřebík, který si ukáže na hráče a den na to, ho má na tréninku.

        • Re: Jak se nám povedla předehra aneb start do sezony 2005-2006 očima Experta

          jane (admin)     před 19 lety 31.07.2005 20:28 |  
          0 0

          Musim si trochu rejpnout gary. Na podzim nedochazi k nejvetsim prekvapenim kvuli nesehranosti, ale kvuli tomu, ze nikdo moc nesleduje, jestli se nekde piskla sporna penalta a nekdo nekoho uplatil. To se sleduje az na jare...

    • Re: Jak se nám povedla předehra aneb start do sezony 2005-2006 očima Experta

      (host)     před 19 lety 31.07.2005 13:15 |  
      0 0

      Tentokrát bych Garyho podpořil, by? s kosmetickými výhradami. Jak ukázalo vítězství řecka na Euru, kvalita hráčského kádru je důležitá, ale ještě důležitější je jeho sehranost a organizovanost. S největší pravděpodobností sice základ kádru zůstane hodně podobný jako koncem jara - i já vidím do základní sestavy jen dva nové - Zábojníka a L. Jarolíma - s tím, že Švento by měl nastupovat spíš v útoku jako brejkový hráč na půdě soupeře. Uvažoval bych i o Latkovi jako o bourači na hrot ofenzívy - v případě domácích utkání proti týmům bránícím v jedenácti, ale když chce někdo přivést cizince - Maďara, Brazilce nebo Afričana - musí počítat s tím, že zabydlení takového hráče může trvat půl roku. Taky je potřeba, aby měl medvědáře, tedy člověka, který by se o něj staral a pomáhal mu zvyknout si na české podivnosti. U nás ho necháme na holičkách, nikdo mu nepomůže, a po měsíci dvou a pár utkáních, kdy on neví, co hrát, ho odepíšeme.
      Tantalos

    • Re: Jak se nám povedla předehra aneb start do sezony 2005-2006 očima Experta

      mart     před 19 lety 31.07.2005 19:58 |  
      0 0

      ...ahoj panove :0). Tak v prvni rade diky Richimu, za perfektni soupis pripravy..... no a pak taky Garymu za jeho rubriku o ocich. Gary, je videt, ze nejen hodne pises, ale ze taky hodne myslis. Tvoje obavy jsou mozna castecne opravnene. Asi i poznamka o Jarolimove nevelke zkusenosti, ale....Zaprve bych mu dal cas (teda ja jako) - pokud mu to zkouseni vyhodi tym, kterej do ty CL postoupi, ... no tak bude okamzite slavnej jak Cipro!!! Myslim si, ze si je toho vedom, a de proste svou cestou. Priznejme si, ze i pri relativni "nezkusenosti" toho asi vi o fotbale vic nez Ty a ja dohromady - co Ty na to? Zadruhe, krasne presentujes Hrebikovu jedenactku. Fajn. Na tom neni nic zleho. Ale pro Slavii to podle me neni. Slavie neni nejlepsi v Evrope, a bude tedy sestavu muset prizpusobovat souperi (vcetne Anderlechtu). Myslim, ze tu dokonce i prosaklo, ze Jarolim asi bude casto praktikovat 4-5-1.....na a doma,... no tak ani v nasi lize bohuzel nejsme (zatim) nejlepsi. Myslim si ze i tady bude trener sestavou hejbat podle okolnosti. Zatreti, .. tak ted bych jeste chtel rict neco chytryho, ale uz me nic nenapada :o).....tak snad jen jeste typ na toho pravyho beka - Jasne. HOLENAK ( a proto taky neprijde ten Kovac... bohuzel), no a to je vse. Zdravi mart.

    • Re: Jak se nám povedla předehra aneb start do sezony 2005-2006 očima Experta

      martin08     před 19 lety 31.07.2005 21:28 |  
      0 0

      mě se glavně líbí že trenér zkoušel různé vherní varianty - hlavně hru na 3 obránce či Pitákem jako podhrotem (mj. při tom zápase dal 2 góly štrasburku a poté v rozhovoru si to místo velice pochvaloval) jarolím jako tvůrce hry je jasný taky, švento na levo a gedeon defenzivní záložník akorát s hrdličkou nevim tan se asi bude střídat se šventem anebo hrát kde bude potřeba (podle mě je to velice technickej hráč dopředu...) V dnešním fotbaůle ale nezáleží na nějákým rozestavení na začátku zápasu jako že budeme hrát 4-4-2 a hotovo ale právě přispůsobení hry!!!

  2. Re: Přehled přípravy slávistů

    (host)     před 19 lety 01.08.2005 10:22 |  
    0 0

    Zdravím Vás všechny po dovolené a děkuji Richimu za velice dobře zpracované informace o přípravě. Samozřejmě že to každý z nás sleduje, ale ucelený přehled všech zápasů a hrajícícich hráčů dává tušit kudy půjde asi K.Jarolím. Příprava byla určitě daleko kvalitnější než loni a to i ve kvalitě soupeřů a navíc i příprava měla tentokrát vícedenní stálá místa, tedy bez zbytečných cestování a handrkování o soupeře. Pokud je nutné uznat dobrou práci jiných, tak to tímto činím. Domnívám se, že K.Jarolím má připraveno několik variant ke vstupu do ligy i do kvalifikace LM. Anderlecht je snad hratelnější, než některé jiné týmy a uvidíme jak se mu povede tým nažhavit. Jsou tam hráči už natolik zkušení, že by těm mladším pomoci nejen mohli, ale měli!!!. Já nechci volit teď nějakou pesimistickou analýzu. Já se těším na fotbal a na to, že se nám bude fotbal Slavie líbit a moc budu držet plce našim klukům, aby se nám splnil postup do LM. Snad jen u těch rozhodčích by měl být vedením českého fotbalu nastoupen nekompromisní postup při posuzování jejich výkonu. Něco v tom smyslu, když lékaři přísahají na Hypokrata, tak asi rozhodčí : "Iustitia nemini neganda - spravedlnost nesmí být nikomu upřena", ale berte to jen jako pokus o úsměv. Dobrou náladu Vám všem přeje v dnech následujících a to i víru ve vítězství našich barev
    Sokrates