Evropská liga

Slavia se připravuje na Cork City

Slavii zítra čeká pohárové utkání proti Cork City. Přestože jsme považování za favority, nebude zápas jednoduchý i kvůli absencím. I proto se do prvního týmu vrací hříšník Pavel Fořt.

„Bude to určitě těžší zápas než když Slavia hrála před jedenácti lety a lehce Cork vyřadila. Současný celek je mnohem kvalitnější. Viděli jsme je živě i na videu, ve svém středu mají kvalitní hráče, reprezentanty do jednadvaceti let. Musíme si na ně dát pozor. Víme, že soupeř není příliš atraktivní, takže asi nepřijde moc diváků,“ prozradil na úvod tiskové konference trenér Karel Jarolím. Na toto utkání se očekává návštěva kolem 6000 diváků, hostů by mělo dorazit přibližně 150.

Slavia se bude muset obejít bez několika klíčových hráčů. „Patrik Gedeon má natažený vaz, Miroslav Holeňák s námi zatím nemůže trénovat a Michal Švec s Martinem černochem ještě nebudou připraveni. Navíc nám bude chybět Stanislav Vlček pro dvě žluté karty,“ vyjmenoval ztráty trenér. „I proto jsme museli povolat hráče z rezervního týmu Jandu,“ doplnil. Ten už byl dopsán na soupisku UEFY.

Do týmu se vrátil hříšník Pavel Fořt, který byl přeřazen do rezervního týmu po zápase s Anderlechtem za porušení životosprávy. „Mluvili jsme spolu a přiznám se, že kdyby nenastala tato situace, tak by se to vyvíjelo jinak. Udělal chybu a musí si to uvědomit a napravit ji,“ uvedl Jarolím. Fořt tedy dostává novou šanci i díky komplikacím v kádru.

V médiích se Jarolím vyjádřil, že se může klidně stát, že vypadneme z poháru, což by asi fanoušci nepřekousli. „Neberu soupeře na lehkou váhu a byla by to prostě realita, vypadnout můžeme, ale na to rozhodně nemyslíme, já osobně se domnívám, že se to podaří. Ale Cork rozhodně nepodceňuji,“ uzavřel.

Zápas budou sledovat pozorovatelé ze zahraničních klubů, své skauty vyslali mimo jiné Hamburger SV či VfB Stuttgart.

Hlavním rozhodčím zápasu je chorvatský Želko Širič, jeho asistenty jsou Želko Novosel a Darko Slivar. čtvrtým rozhodčím je Alojzije Šupraha.

Vzhledem k předpisům UEFA je přísně zakázáno používat v hledišti jakoukoliv pyrotechniku. Moc dobře víme, že v zápase s Anderlechtem tento zákaz byl porušen a dokonce se strhla bitka s policajty a někteří fanoušci dokonce vytrhávali lavičky.

V poločasové přestávce proběhne přímo na hrací ploše tak soutěž o vůz Chevrolet Spark.

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia se připravuje na Cork City

    (host)     před 19 lety 14.09.2005 17:43 |  
    0 0

    150 hostu ??? docela divne,v clanku o prijezdu fotbalistu Corku se psalo ze s nimi prijede asi tisic jejich fanousku...

  2. Re: Slavia se připravuje na Cork City

    vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 14.09.2005 17:56 |  
    0 0

    hm, zase zákazy, ale to zas bude k .... , protože se někdo najde¨, kterej to pokazí:-( i když, kéž bych se mýlil.

  3. Re: Slavia se připravuje na Cork City

    honzah (přítel SN)     před 19 lety 14.09.2005 18:26 |  
    0 0

    Skutečnost
    „Bude to určitě těžší zápas než když Slavia hrála před jedenácti lety a lehce Cork vyřadila. Současný celek je mnohem slabší. Viděli jsme se živě i na videu, ve svém středu nemáme kvalitní hráče, pouze reprezentanty do jednadvaceti let. Musíme si na ně dát pozor. Víme, že nejsme příliš atraktivní, takže asi nepřijde moc diváků.“


    Jarolímův výrok
    „Bude to určitě těžší zápas než když Slavia hrála před jedenácti lety a lehce Cork vyřadila. Současný celek je mnohem kvalitnější. Viděli jsme je živě i na videu, ve svém středu mají kvalitní hráče, reprezentanty do jednadvaceti let. Musíme si na ně dát pozor. Víme, že soupeř není příliš atraktivní, takže asi nepřijde moc diváků.“


    Tomu se říká bagatelizace par excellence!!!

    • Re: Slavia se připravuje na Cork City

      (host)     před 19 lety 14.09.2005 18:41 |  
      0 0

      hm ty ses trotl .. asi si moc nepochopil o kom jarolim mluvil a kam s tim smeroval co?

      cap

  4. Re: Slavia se připravuje na Cork City

    (host)     před 19 lety 14.09.2005 21:54 |  
    0 0

    Jsem rád, že je Ford zpátky. Na jeho místě bych se po průšvihu s Anderlechtem asi taky šel napít. Svatoušci se málokdy ve fotbalu prosadí a opička po takovémhle průšvihu pomůže zapomenout. Horší by bylo, kdyby přišel takhle den před zápasem. Nejlepší recept měl Vejvoda blahé paměti - když z někoho na tréninku táhlo, dostal takovou rozcvičku, že pak ani nemohl chodit. Je určitě správné, že Jarolím vyžaduje disciplínu, vidíte sami, kam vedla Csaplárova cochcárna, ale trenér by neměl být jen krotitel dravé zvěře s bičem, ale taky chápající strejda. Sto tisíc pokuty je samo o sobě pěkný trest.
    Tantalos