Fortuna liga

Slavia - Slovácko 2:0

Fotbalisté Slavie po dobrém výkonu přejeli Slovácko a vyhráli 2:0. První branku dal aktivní Dušan Švento, druhou přidal krátce po změně stran Stanislav Vlček. Zpestřením utkání bylo vyloučení brankáře Matúše Kozáčika a kapitána hostů Jana Palinka.

Musím říct, že ze zápasu se Slováckem jsem měl obavu, není to soupeř, proti kterému se nám příliš daří, o tom svědčí vyrovnaná bilance 3 – 4 – 3. Nastoupili jsme tři dny po vítězném pohárovém utkání opět ve stejném složení a jak si každý pamatuje, po skvělém výsledku z derby přišel tvrdý pád na zem v podobě prohry v Brně. Dnes však hráči k zápasu přistoupili výtečně.
 
Od úvodních minut jsme se ujali režie hry a hosté jen sekundovali a čekali, kdy se prosadíme do první šance. Tou větší byla ve 14. minutě dělovka Tomáše Hrdličky z hranice vápna, hostující brankář se vyznamenal. Radost přišla záhy, po úniku Vlčka po pravé straně a následném centru se hlavou prosadil Dušan Švento a stal se tak naším nejlepším střelcem! Na zamlženém Strahově tak přítomné zahřálo u srdíčka. Jenže minutu na to naše obrana zaspala, nejspíš polevení v koncentraci a Milan Ivana se objevil sám před brankářem, ale Kozáčik skvěle vyběhl a zneškodnil pokus. Velice pohlednou akci slávisté předvedli ve 30. minutě, kdy Vlček přihrál Pitákovi, ten mu míč vrátil, zbavil se jesličkami protihráče a před brankářem vystřelil, obrana však tečovala tak, že balon skončil na břevně a brankář Drobisz následně vyrážel mimo vápno. V závěru poločasu ještě jednou zahrozil Mario Lička po nahrávce mezi obranu, ale mířil těsně vedle.
 
Druhý poločas začal fantasticky, ve 49. minutě po nahrávce Pitáka a kiksu hostující obrany šel sám na bránu Vlček a chladnokrevně zakončil. Jenže po pár minutách přišel šok, obrana zaspala při zpětném míči k vápnu, zakročit musel Kozáčik a abychom nedostali gól, učinil tak před vápnem a faulem, za což byla po právu udělena červená karta. Nic jiného mu nezbývalo. Do branky se tedy poprvé v lize dostal mezi tyče slovinský brankář Aleksander Šeliga a hned musel čelit nepříjemné standardní situaci z hranice vápna, naštěstí Palinek pálil nad bránu. Během početního oslabení si bezmocné Slovácko nevytvořilo prakticky žádnou nebezpečnou příležitost. V 80. minutě byly síly vyrovnány, když se kapitán Palinek nechal během tří minut vykartovat. Zbytek zápasu jsme si užívali.
 
Na zápas dorazilo přes 2500 fanoušků a musím podotknout, že i tak se podařilo vytvořit dobrou atmosféru. A proč? Kotel na jihu se spojil v dolním sektoru dohromady a mělo to ten pravý efekt. Sešlo se tam odhadem 150 slávistů. Vytvořila se i vtipná choreografie, vše si můžete prohlédnout ve fotkách na slaviafoto.net.

Slavia – Slovácko 2:0 (1:0)
Sestava Slavie: Kozáčik – Krajčík, Suchý, Latka, Hubáček – Piták, Jarolím, Hrdlička, Švento (90. Švec) – Vlček (71. Pešír), Fořt (57. Šeliga)
Branky: 19. Švento, 49. Vlček
čK: 59. Kozáčik – 80. Palinek

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Slovácko 2:0

    (host)     před 18 lety 07.11.2005 19:42 |  
    0 0

    Díky kluci, dali jste mi hezkej dárek k narozeninám.