O Slavii

Suchý a Pekhart nejlepšími dorostenci

Fotbalisté Slavie Tomáš Pekhart a Marek Suchý se stali nejlepšími mladšími a staršími dorostenci za rok 2005. Dnes proběhlo na Žofíně již čtvrté vyhlášení mládežnických, ženských a futsalových kategorií.

Naši dorostenci navázali na své loňské předchůdce Michala Švece a Milana Černého, nejlepšího staršího a mladšího dorostence za rok 2004. Dnešní slavnostní večer proběhl za účasti mnoha známých lidí, nechyběl předseda ČMFS Pavel Mokrý a i jeho pravá ruka Vlastimil Košťál. Pro slávisty stojí za zmínku Jan Suchopárek, Pavel Trávník či sportovní ředitel Jan Říčka. Kulturní vložkou se stala skupina Těžkej Pokondr.

„Loni se nám podařil skvělý kousek, když dorostenci v obou kategorií byli ze Slavie. Získat double je velice obtížné, ale podařil se nám husarský kousek, když jsme to obhájili s dvěma novými jmény,“ řekl na úvod sportovní ředitel Jan Říčka. „Marku Suchému přeji, aby mu vydržel jeho raketový nástup a zůstal oběma nohama na zemi. Je to chytrý kluk a jde přímou cestou nahoru. Tomáš Pekhart je pro širší veřejnost novější tváří a vzhledem k tomu, že ho trenér Karel Jarolím zařadil do přípravy A mužstva, tak mu přeji, aby vykročil tou správnou nohou,“ popřál našim hráčům Říčka.
 
Tomáš Pekhart – 26. 5. 1989
Nejlepším mladším dorostencem se stal Tomáš Pekhart, šestnáctiletý fotbalista B dorostu Slavie. Fotbal začínal hrát v rodných Sušicích a už od mládí patřil mezi nejlepší hráče. Na sezonu odešel na roční hostování do Klatov, kde se mu mimořádně dařilo. V roce 2003 se dostal do výběru Plzeňského kraje, se kterým se v červnu téhož roku zúčastnil republikového finále mezikrajské soutěže v Náchodě a byl vyhlášen nejlepším střelcem celého turnaje. Dalším jeho fotbalovou zastávkou se stala Slavia. Měl těžké rozhodování, ale rozhodně nelituje. Následoval přesun na internát do Prahy, navíc opustil základní školu v Sušicích. Ve slávistických dorostech pravidelně patří mezi nejlepší hráče. Zúčastnil se i dvou posledních ročníků Memoriálu Josefa Bicana, kde s týmem Slavie slavil vítězství. V roce 2004 se zúčastnil Nike Premiér Cupu a s týmem žáků Slavie se stali mistry Evropy. Navíc byl vybrán do All stars týmu. V reprezentaci do 16 let debutoval v září 2004 proti Slovensku. V osmi zápasech vstřelil dvě branky, odehrál 371 minut a čtyřikrát byl v základní sestavě. Do reprezentace do 17 let se poprvé dostal v srpnu 2005 proti Rumunsku. Doposud stihl sehrát sedm zápasů, zaznamenal čtyři branky, odehrál 391 minut a pětkrát byl v základu. Jeho kvalitních výkonů si všiml i trenér A týmu Slavie Karel Jarolím a pozval ho do zimní přípravy.
 
Marek Suchý – 29. 3. 1988
Marek se stal nejlepším starším dorostencem a naprosto zaslouženě. V posledních letech zaznamenal velký fotbalový pokrok. V roce 2004 se zúčastnil Memoriálu Josefa Bicana a po skvělých výkonech na turnaji, ale i v podzimní sezoně, byl přeřazen až do A dorostu. Zde se dlouho neohřál, na jaře po příchodu trenéra Karla Jarolíma se brzy začal připravovat s A týmem. Debut v prvním týmu zaznamenal v květnu na hřišti Příbrami, kde odehrál celé utkání. Přestože v dalších zápasech zůstal na lavičce, zbývající zápasy proti Zlínu a v Ostravě opět hrál od začátku. Do letošní sezony se stal stálým hráčem užšího kádru Slavie. Po pár zápasech se stal vedle Martina Latky důležitým článkem slávistické obrany, o čemž svědčí druhý největší počet odehraných minut ve všech zápasech Slavie na podzim. V reprezentaci do 16 let se poprvé objevil v dubnu 2004 proti Belgii. Zde odehrál osm zápasů během vstřelil jednu branku, zaznamenal 639 minut a vždy byl v základní sestavě. V reprezentaci do 17 let poprvé nastoupil v srpnu 2004 proti Polsku. Stihl sehrát šestnáct zápasů, čtrnáctkrát byl dokonce v základu. Během 1168 minut vstřelil dvě branky. V závěru loňského roku poprvé nastoupil i za reprezentaci do 19 let v říjnu proti Anglii. Zatím stihl dva zápasy, ve kterých odehrál plný počet minut. „Je to krásný pocit,“ prozradil na pódiu Marek Suchý. „Na přestup mám ještě dost času,“ odpověděl na dotaz ohledně testů v Tottenhamu.
 
Výsledky:
Mladší dorostenec
1. Tomáš Pekhart
2. Jan Vošahlík
3. Denis Christu
 
Starší dorostenec
1. Marek Suchý
2. Jiří Jelínek
3. Kamil Vacek
 
Trenéři žáků (bez umístění)
Michal Coufal, Jaroslav Panenka, Miroslav Šíma
 
Trenéři dorostu (bez umístění)
Lumír Fikes, Vladimír Michal, František Samec
 
Objev roku-futsal
1. Lukáš Rešetár
2. Jakub Žďánský
3. Jan Havel
 
Trenér-futsal
1. Ota Stejskal
2. Tomáš Neumann
3. Jan Loup
 
Futsalista
1. Vít Blažej
2. Radek Mikan
3. Dimo Chadzidis
 
Fotbalistka roku 2005
1. Zuzana Pincová
2. Pavlína Ščasná
3. Petra Bertholdová
 
Talent ženského fotbalu 2005
1. Lucie Kladrubská
2. Martina Marcoňová
3. Markéta Ringelová
 
Trenér ženského fotbalu 2005
1. Dušan Žovinec
2. Miloslav Veselý
3. Jitka Klimková
 
Nejlepší střelec žákových a dorosteneckých kategorií
1. Alois Zeman – mladší žáci – 40 gólů
2. Daniel Krch – mladší žáci – 36 gólů

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Suchý a Pekhart nejlepšími dorostenci

    mart     před 18 lety 07.01.2006 20:50 |  
    0 0

    Tak panove Pekhart a Suchy....gratuluju Vam!!!! Mezi nama, prvni misto je docela dobry. zdravi mart.