Fortuna liga

Jablonec - Slavia 0:2

Po čtvrteční výhře nad Palermem Slavia nezaváhala ani v lize a odvaží si cennou výhru z Jablonce.

Jablonec - Slavia 0:2 (0:1)

Sestava Slavie: Vorel - Krajčík, Dosoudil, Suchý, Hubáček - Piták, Kalivoda (85. Kratochvíl), Holeňák, Švec, Švento (68. Vlček) - Fořt (73. Hercegfalvi)

Goly: 7. Fort, 87. Pitak

Zápasový report
Další ligové kolo přisoudilo Slavii vyrazit na sever do Jablonce, z kterého si plný bodový zisk rozhodně pravidelně nevozíme. Navíc trenér nemohl počítat se zraněným Hrdličkou a Jarolímem. Slávisté i přesto dokázali zvítězit a znepříjemnit tak domácím ostrý křest nově otevřené hlavní tribuny.

Trenér Jarolím zvolil tentokrát od začátku systém 4 – 5 – 1, na lavičce tak začal Vlček, středovou formaci naopak zesílili defensivně ladění Švec s Holeňákem, dopředu se měl snažit navrátilec z Xaverova Kalivoda. Výborně hrající Fořt navíc hned ze začátku otevřel skóre, takže jsme mohli hrát v klidu. Domácí se do vyložených šancí nedostávali a když už se nějaký míč snášel do vápna, tak ho bezpečně lapil Vorel, který evidentně získal trenérovu důvěru a i v lize nastoupil jako jednička v brance. Sešívaní byli jasně nebezpečnější, ale ani jedna šance se neujala, a tak se šlo do šaten s naším jednobrankovým vedením.

Po změně stran slávisté lehce polevili směrem dopředu, ale v defensivě Jablonci stále nic moc nedovolovali. Na druhé straně ale pojišťovací gól ne a ne padnout, domácí tak stále měli o co hrát. V závěru nervozita stoupala, Jablonec několikrát nepříjemně zatopil, ale naštěstí kapitán Karel Piták nás všechny uklidnil. Početná skupinka slávistů tak měla cestu domů veselejší.

Průběh zápasu
7. minuta – Fořt převzal příhrávku od Kalivodu, domácí zahráli špatně ofsajd systém, takže Pavel se řítil sám na gólmana. Podivným způsobem se mu podařilo míč přes Špita dostat do prázdné branky – 0:1
27. minuta – aktivní Fořt jen těsně nedoskočil na povedený centr Šventa
37. minuta – Holeňák si zahrál na útočníka a řítil se sám na Špita, který jeho přízemní střelu kryl.
41. minut – Švento se skvěle uvolnil a řítil se opět sám na domácího gólmana, který ho před vápnem sestřelil a pravděpodobně zahrál i rukou. Rozhodčí zůstal v klidu a ani za jeden prohřešek červenou kartu nevytáhl.
45. minuta – málem bylo vyrovnáno, ale Vorel pěknou přízemní střelu Pončáka vyrazil na rohový kop.
67. minuta – Piták po závaru zakončoval ve vápně, trefil jen gólmana
77. minuta – velký závar v našem vápně, podařilo se ho bez úhony přežít
87. minuta – Píták nakonec míč do branky dostal, když se předtím nepodařilo domácí obraně nadvakrát odvrátit akci Kratochvíla a Hercegfalviho - 0:2


Zajímavý moment
Negativním článkem na dnešním zápase byl rozhodně rozhodčí Jára a jeho kolegové. Předvedli tragický výkon. Několikrát pískali fauly proti Slavii, že i domácí fanoušci se divili, co že to vlastně mělo být. Bohužel tím pánové zastavili i několik slibných šancí sešívaných. Vrcholem byla 41. minuta, kdy se domácí gólman Špit střetl s pronikajícím Šventem daleko od vápna. Nejenom že ho pravděpodobně fauloval, ale vypadalo to i na jasnou ruku. 

Pozitivně naopak musím ohodnotit klobásy v místním občerstvení, se studeným kusem čehosi podávaným na Strahově se to nedá vůbec srovnávat.

Komentáře (11)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Jablonec - Slavia 0:2

    (host)     před 18 lety 19.02.2006 16:57 |  
    0 0

    paráda, takle to má bejt.

  2. Re: Jablonec - Slavia 0:2

    (host)     před 18 lety 19.02.2006 17:01 |  
    0 0

    Super náskok na rudý kůže je 10 bodů.Dost mě sere jak všude píšou že rudoši budou mistři a o Slávce píšou že bude 5.
    Hanek to je fotbalista kterej se do sparty fakt hodí.

    • Re: Jablonec - Slavia 0:2

      (host)     před 18 lety 19.02.2006 17:09 |  
      0 0

      Lustrineli taky, kolik ten toho napadal!

  3. Re: Jablonec - Slavia 0:2

    Mori     před 18 lety 19.02.2006 17:09 |  
    0 0

    Super. Tri body z roky zakleteho Jablonce jsou cenne. Jak vidno mame solidni a vyrovnanej kadr. Trosku jsem mel obavy jak zahraje Kalivoda, ale podle onlinu to vypada, ze si nevedl spatne. Mno dva tezke zapasy po sobe se povedlo zvladnout na jednicku, tak snad to tak pujde dal a dalsi zarez pridame ve ctvrtek s Palermem.

  4. Re: Jablonec - Slavia 0:2

    (host)     před 18 lety 19.02.2006 17:48 |  
    0 0

    www.volby2006.wz.cz zkuste hlasovat bude to ve výsledku docela dost zajímavý a jestli chcete něco tajemnýho tak www.neznamo.wz.cz a pošlete to dál!! Všem co máte v seznamu.

    • Re: Jablonec - Slavia 0:2

      mart     před 18 lety 19.02.2006 19:18 |  
      0 0

      souhlas! ...... Supr, Bomba, Sqely. ...Jen me stve o to vic, ze sem se tam nedostal. No nic tak priste.mart

  5. Re: Jablonec - Slavia 0:2

    (host)     před 18 lety 19.02.2006 21:28 |  
    0 0

    Jaru bych nekritizoval, ten piskal dobre - samozrejme az na stret sventa se spitem, ale to jsem poradne nevidel, tak nechci moc hodnotit... tragicti byli asistenti, ti fur mavali utocny fauly pitaka a dalsich, ktery nebyly!!!

    klobasy - v kotli spatny, asi jinde meli lepsi no

    pete

  6. Re: Jablonec - Slavia 0:2

    (host)     před 18 lety 20.02.2006 12:19 |  
    0 0

    Reaguji na tvůj článek a zákroku Špita : byl zcela jasně mimo vápno, kde zahrál rukou a faul na Šventa to byl zcela jasný! Nevím kde stál Jára, ale zajímalo by mě co dělal postraní rozhodčí když tuto situaci N E V I D É L! Doufám, že to viděl alespoň Krondl, aby mohl zasáhnout a náležitě oba potrestat. Možná, že chci příliš mnoho............ Slávia vyhrála a ještě bych chtěl potrestat Járu?!

    • Re: Jablonec - Slavia 0:2

      jacko (přítel SN)     před 18 lety 20.02.2006 13:10 |  
      0 0

      Jo myslel sem si to, ale videl jsem to jen v realu, v televizi nikoliv. Bohuzel me to neprekvapuje, jen jsem se bal, aby nas to nakonec nestalo body, jako nekolikrat. Nastesti kluci zabojovali. Postranni jen stal, v klidu na to koukal a rukou si stinil vyhled, jelikoz mu svitilo slunce primo do obliceje, tak snad jen proto nemavnul. Kdo vi. Je to tragedie tohle.

  7. Re: Jablonec - Slavia 0:2

    (host)     před 18 lety 20.02.2006 13:25 |  
    0 0

    Jo klobásy.. taky někdo aspiruje přebrat úlohu Žižkova v lize:))