Fortuna liga

Slavia - Olomouc 2:1

Fotbalisté Slavie vydřeli v poslední minutě velice důležité tři body a na druhé Teplice se dotáhli na rozdíl jednoho bodu. Ve velké zimě jsme zažili krušné chvilky se šťastným koncem. Aktuálně nové video a fotografie!

Zápasový report
V základní sestavě překvapivě nenastoupil Dušan Švento, který zůstal na lavičce, a nahradil ho David Kalivoda. Od prvních minut jsme si vynutili tlak a brzy jsme si vytvořili i velice slibné šance ke skórování. Ale ta koncovka … Nakonec nás vysvobodila odpísknutá penalta. Hráči se tak uklidnili a i nadále předváděli útočný fotbal, Olomouc se prakticky nedostala k naší bráně, Vorel si v bráně mohl dát dvacet. Přesto se průběhu zápasu s blížící se půlí změnil. V poslední desetiminutovce si Olomouc vytvořila dvě nadějné příležitosti a hlavně při té poslední se musel blýsknout Vorel. Bylo tedy důležité, že jsme udrželi čisté konto.
 
Druhý poločas začal ještě lépe, na svého soupeře jsme vlétli a vytvářeli si jednu tutovku za druhou, ale ta koncovka, co na to říct. Akce byly pěkné, rychlé. Když se Fořt či Piták neprosadili, tak nastoupil Gaúcho, který ihned po svém nástupu hodně provětral hostující obranu. Postupem času tlak logicky upadal a dopředu se začala tlačit Olomouc. A deset minut před koncem všem zatrnulo, po chybě se prosadil Babnič a zděšení bylo na světě. Hráči se však nevzdali, během několika minut si vytvořili několik šancí, soupeř se nechal vyloučit a v poslední minutě přeci jen spravedlnost otevřela oči a přidělila nám zásluhou Miroslava Holeňáka důležité tři body!
 
Průběh zápasu:
11. minuta – Jarolím po rohu vrátil míč zpět do vápna, v hlavičkovém souboji Vlčka s olomouckým obráncem se míč dostal k Fořtovi, který v pádu z voleje prudce vystřelil, ale tečovaný míč skončil mimo bránu.
17. minuta – Jarolím středem hřiště poslal obloučkem míč za obranu na Fořta, který v těžké situaci v pádu trefil, ale mířil nad bránu.
18. minuta – Vlček vrátil zpět na Pitáka, který vyslal prudký centr z pravé strany do vápna a před Fořtem v poslední chvíli odvrátil Horáček.
21. minuta – Suchý z vlastní poloviny vyslal dlouhý balon na Vlčka, ale při zpracování mu míč utekl a brankář Lovásik zneškodnil. Kdyby zpracoval lépe, byl by sám před gólmanem.
23. minuta – Krajčík po pravé straně zasprintoval do vápna, obešel protihráče a následně poslal přízemní centr, ale nikdo ze slávistů nedokázal zakončit.
25. minuta – Karel Piták byl ve vápně faulován Hubníkem, takže byla nařízena penalta. K té se postavil Lukáš Jarolím a nekompromisně umístil pod víko, na druhou stranu, než se vrhl Lovásik. 1:0.
35. minuta – První náznak šance soupeře, König centroval a ve vápně hlavičkoval Horáček, naštěstí nad bránu.
44. minuta – Největší šance Olomouce. Po standardní situaci se k odraženému míči dostal Hudec a prudce vystřelil pod břevno, ale pohotová ruka Vorla vyrazila nad břevno.
47. minuta – Karel Piták z 22 metrů nebezpečně vystřelil po zemi, brankář Lovásik pouze vyškrábl na roh.
50. minuta – Dlouhý míč z obrany prodloužil hlavou Fořt na Vlčka, ten si zaběhl do vápna, kde přihrával pod sebe na nabíhajícího Fořta, ale jeho střela z deseti metrů šla nad bránu. Trestuhodné zakončení!
52. minuta – Piták přihrál Fořtovi, který z první prodloužil na Fořta, ten ihned přihrál do středu hřiště Holeňákovi, jehož střela byla zblokována, ještě se snažil podruhé vystřelit, ale obránci v poslední chvíli odkopli. Byla to velká příležitost, Holeňák už byl téměř sám před brankářem.
54. minuta – Piták si naběhl do vápna a nebezpečně vystřelil, jeho střela však byla tečována a skončila mimo tyče.
61. minuta – Krajčík zahrál standardní situaci a nově příchozí Gaúcho hlavičkoval těsně nad bránu.
81. minuta – Dosoudil z obrany špatně vyhodnotil situaci a přihrával Holeňákovi, ale pouze na paty, tomu se míč zamotal mezi nohy. Míče se zmocnil soupeř, ihned poslali kolmou přihrávku mezi obránce a před vybíhajícím Vorlem lehce změnil směr Bahnic a mohl se radovat z branky. 1:1.
85. minuta – První velká šance na zvrat utkání. Podnikli jsme rychlý brejk, Piták šel spolu s Vlčkem sám na obránce Olomouce. Vlček následně dostal míč do běhu a už se řítil sám na brankáře, ale obránce ho sejmul před vápnem, takže dostal červenou kartu a my ztratili šanci na vyrovnání. Z následného přímého kopu Jarolím trefil pouze zeď.
89. minuta – Další možnost na vyrovnání, Jarolím přihrál Pitákovi, který ve vápně pohotově levačkou vystřelil, bohužel těsně vedle.
90. minuta – Karel Piták přihrál do vápna Holeňákovi, který se výtečně obtočil s balonem a ocitl se sám před Lovásikem a tvrdou střelou ho prostřelil! 2:1.
 
Zajímavý moment
Slávisté v 89. minutě zahrávali rohový kop a pokusili se o signál, který v naší lize proslavili fotbalisté Příbrami v zápase se Spartou. Jarolím měl zahrávat roh, míčem trochu pohnul, čímž ho dostal do hry, ale dělal, jakoby se nic nestalo. Jenže soupeř si toho všiml, jeden z hráčů Olomouce se vydal k rohovému praporku, i když si zcela nebyl jist, zda je již míč ve hře či ne. Mezitím Jarolím ukazoval na Hubáčka, ať jde zahrát roh, jenže než tam hráč došel, tak soupeřící hráč už byl blízko Jarolíma, který se zalekl a raději roh rozehrál sám, jenže jelikož už míč byl ve hře, tak bylo správně odpískáno, protože není možné si míč rozehrát sám se sebou. V takto důležitém okamžiku nám nevyšel tento signál a obrali jsme se sami o cenné vteřinky. Naštěstí jsme i tak vyhráli.
 
Slávistická choreografie
Fanoušci Slavie se stejně jako v jiných zápasech prezentovali choreografií. Po celý zápas byly v horním sektoru znázorněny napodobeniny zatčených chuligánů, pak byl vyvěšen transparent „Nic nás nezlomí“. Na začátku druhého poločasu mezi horním a dolním sektorem byla vyvěšena lebka, pod kterou slávisté zapálili červené ohně, takže to mělo pěkný efekt. V závěru bylo ještě odpáleno zbylých asi 10-15 červených ohňů. Na slabou návštěvu byla tedy představena zajímavá choreografie.
 
Pohled z tribuny
Musím podotknout, že návštěva byla doslova tristní. Východní i západní tribuna byla dost poloprázdná, na jihu taky nebylo moc lidí, ale alespoň se velká část z nich setkala v jednom sektoru, čímž fandění bylo hlasitější. Přesto mě atmosféra nenadchla, byla špatná. Na východní tribuně se lidé zmohli jen na nadávání i v momentě, kdy jsme vedli. Chudáci hráči, co si asi mohou pomyslet. A když už skončil zápas, tak jsme děkovali a tleskali. Hráči tradičně nejdříve šli k jižní poděkovat, ale směrem k východu pouze zatleskali, ale nevydali se k nám. Když jsem se však podíval za sebe, zjistil jsem proč. I ta hrstka diváků totiž zmizela, hráčům děkovalo už jen pár statečných, všichni ostatní rychle prchli domů. Prostě slabota, lidi nedokážou ty dvě minuty vydržet.
 
Smolař zápasu
Podle mého názoru je jím jednoznačně David Kalivoda. Podruhé v lize nastoupil v základní sestavě, ale na postu levého záložníka se mu příliš nedařilo. Bojovnost a nasazení se mu nedala upřít, ale ty rozehrávky. Často to myslel dobře, ale buď poslal míč moc prudce, či naopak slabě, v horším případě úplně mimo. Přesto i tak nevyhořel, jen mu to úplně nesedlo.
 
Tahoun Slavie
Hodně se mi líbil Karel Piták, neustále se nabízel a často ve spolupráci s Vlčkem a Fořtem vymysleli hodně šancí. Navíc náš kapitán zařídil penaltu a přihrál na důležitý druhý gól Holeňákovi. Přestože ho lidé často kritizují, tak dnes opět potvrdil, jak moc je platným hráčem pro náš tým.
 
Ohlas trenéra
„Utkání jsme si komplikovali neproměňováním šancí, kterých jsme měli dostatek. První poločas jsme hráli aktivně, ale vedení nedokázali pojistit. I ve druhém poločase jsme nevyužili další šance. Jsem rád, že mužstvo bojovalo do konce utkání, ukázalo charakter,“ řekl trenér Slavie Karel Jarolím.
 
Slavia – Olomouc 2:1 (1:0)
Sestava Slavie: Vorel – Krajčík, Dosoudil, Suchý, Hubáček – Piták, Holeňák, Jarolím, Kalivoda (71. Janda) – Fořt (58. Gaúcho), Vlček (86. Hercegfalvi)
Branky: 25. Jarolím z pen., 90. Holeňák – 80. Babnič

Video - Choreografie fanoušků Slavie, podsvícená lebka a červené ohně před koncem zápasu. Délka 1:28, velikost 4,23 MB. Stahujte ZDE.
Fotografie - 13 fotek od Richiho z choreografie na stadionu - http://www.slaviafoto.net/thumbnails.php?album=28.

Komentáře (29)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Olomouc 2:1

    (host)     před 18 lety 27.02.2006 19:12 |  
    0 0

    Jste pěkný h….. Ani přihrát si nejste schopni!!! Za ten výkon berete peníze? To jste mysleli, Olomouc si dá druhého a bude konec? Pokud si myslíte, že jste hráli dobře tak si zápas přehrajte a není možné, že u toho vydržíte do konce. Nepochopím ty slaboduché diváky, že se táhnou na Strahov a ještě za takový výkon zaplatí. Pravda je, psát jsem začal po vyrovnávací brance, nakonec jsme vyhráli, ale to co bylo napsáno platí.

    • Re: Slavia - Olomouc 2:1

      (host)     před 18 lety 27.02.2006 19:49 |  
      0 0

      Jseš Slávista nebo sparťanský kydoň.
      Proč jsi nepřišel povzbudit.!!!!

    • Re: Slavia - Olomouc 2:1

      schnitzell     před 18 lety 27.02.2006 20:04 |  
      0 0

      ty jsi dobrej debil, kdyby to napsal pele tak budiz ale ty jsi takova ta buzna co by chtela vydet kazdy zapas vitezstvi 5:0, na to zapomen, leda ze bys vytasil poradnou kupu kapriku zoufalce, nemusis si na slavii vylevat vztek jenom proto ze ti stara nedala a poslala te do prdele!

      • Re: Slavia - Olomouc 2:1

        (host)     před 18 lety 28.02.2006 09:35 |  
        0 0

        Amen !

      • Re: Slavia - Olomouc 2:1

        (host)     před 18 lety 28.02.2006 10:33 |  
        0 0

        Zaslepený příznivče, mimichodem „vydet“ pokud mohu poradit se píše vidět a překlep to nebyl, ty znaky jsou totiž asi 13cm od sebe! A ještě výkon Fořta byl opravdu perfektní, tři šance a nic. Za tu poslední by žáček dostal vynadáno, že by se rozplakal. Tak to bylo konkrétně ve slávistických žáčcích. Jistě jindy dal, ale včera to se nedá omluvit. Poslední připomínka dostal správně žlutou, ale naprasto zbytečně 80metrů od vlastní branky.

    • Re: Slavia - Olomouc 2:1

      (host)     před 18 lety 28.02.2006 11:23 |  
      0 0

      Víš co běž radši do Sazky ty jelito.........

    • Re: Slavia - Olomouc 2:1

      (host)     před 18 lety 28.02.2006 11:29 |  
      0 0

      Hele nekaž mi pěkných pár dní - tchýně a vedoucí jsou nemocný, Liberec, Teplice a Sparta remizovaly a Slavia vyhrála. Jasně tu duhu na obloze zakrývají mráčky neproměňovaných šancí, ale duha je duha, tak mě prosím netoč. Díky Ti - Pedro :-))

    • Re: Slavia - Olomouc 2:1

      (host)     před 18 lety 28.02.2006 21:18 |  
      0 0

      Ty nejseš normální seš normální sparťanskej idiot!!!
      Lustrinelli si myslel jak bude král střelců zatím to vypadá na krále pádů.

  2. Re: Slavia - Olomouc 2:1

    Sidonio     před 18 lety 27.02.2006 19:15 |  
    0 0

    Piták je v repre!!!!!

    • Re: Slavia - Olomouc 2:1

      Luke (host)     před 18 lety 27.02.2006 19:38 |  
      0 0

      není?

  3. Re: Slavia - Olomouc 2:1

    japhy     před 18 lety 27.02.2006 19:32 |  
    0 1

    Proč nehrál Švento? Původně jsem myslel, že ho trenér trocha šetří, jelikož nemá natrénováno, a půjde třeba na druhou půli. Přišlo mi, že právě na tenhle zápas by se hodil a mohl krásně zesměšňovat Olomoučáky:)

    • Re: Slavia - Olomouc 2:1

      Luke (host)     před 18 lety 27.02.2006 19:38 |  
      0 0

      nemá natrenovano... byl by to jeho 4. zápas ve 14ti dnech, předtím byl 3 týdny mimo.. ;-)

  4. Re: Slavia - Olomouc 2:1

    PetCC     před 18 lety 27.02.2006 20:22 |  
    0 0

    Kdo nemrznul fandí Spartě!

  5. Re: Slavia - Olomouc 2:1

    (host)     před 18 lety 27.02.2006 22:45 |  
    0 0

    Richi, tyhle stránky mají velmi dobrou úroveň, ale v poslední době se do nich tlačí vyložená hovada, která neumí nic než nadávat Slavii. Viz dnešní první komentář. Podle nulové inteligence to jsou zřejmě spar'tani. Nerozpakuj se vyhodit žvásty, na kterých není nic než blbé nadávky, je zbytečné si kvůli nim kazit náladu. Nemám nic proti tomu, když si někdo onanuje svou jedinou mozkovou buňku, ale ať to dělá v soukromí a neotravuje tím ostatní.
    Tantalos

    • Re: Slavia - Olomouc 2:1

      Richi (admin)     před 18 lety 27.02.2006 23:55 |  
      0 0

      Já vím, taky mě to mrzí, ale bohužel i tací budou ....

  6. Re: Slavia - Olomouc 2:1

    vikingzlipy (přítel SN)     před 18 lety 28.02.2006 07:17 |  
    0 0

    Na zápase jsem nebyl:(( nemohl jsem, jsem po jednom lékařským zákroku a musim se chvíli léčit doma, i tak jsem myslel, že jsou i jiný, co tam půjdou, ale.... sami víte.... 1500 na Sigmu je žalostný a to jsme třetí! fakt si nedokážu představit, co by bylo, kdyby jsme byli předposlední...to by si tam ti hráči asi zatleskali sami sobě:( Každopádně mě to mrzí. Pár lidí mě odsud už zná a vědí, že kdybych moh, tak jedu, ale včera to fakt nešlo....omlouvám se.

  7. Re: Slavia - Olomouc 2:1

    (host)     před 18 lety 28.02.2006 07:18 |  
    0 0

    Ahoj Richi, díky za komentář a zprávy. Já jsem snad nerozmrznul ještě teď. Mám k tomu snad ještě jeden postřeh. Moc se mi líbila atmosféra na naší lávce. I Ti co nehráli, tak povzbuzovali a hecovali a prostě tím zápasem žili. A musím vyseknout poklonu trenérovi Olomouce, panu Uličnému. Na dotaz jednoho z novinářů, že vyloučení bylo nespravedlivé odpověděl, že si také myslí, že o faul nešlo, ale zase na druhé straně měl jejich kapitán (Špiláček ?) zase velký štígro, protože na červenou byl. Jinak o návštěvě už ani mluvit nebudu. Pitákovi přeju hodně stěstí, zaslouží si to. Jo a koukali jste se večer na NOVU a ten trapný výkon zarytého sparťana Polulíčka. Opravdu objektivní. Na Plzeň nás doufám přijde víc. Možná že teď se to láme a měli bychom klukům pomoci. Tak pěkný den přeje Sokrates.
    P.S. Markusi, měl jsem možnost vidět některé sekvence hospodaření spol. ENIC na UK manager road econom. No je to mírně řečeno průser. Oni vystoupili z kap.trhu i na UK a nejsou ani na bussines hoalding table partś. Tak nevím, co ti hoši s námi zamýšlí.

    • Re: Slavia - Olomouc 2:1

      mart     před 18 lety 28.02.2006 15:36 |  
      0 0

      lol. Zdravim Sokrata. Ekonomicke zpravy o ENICu uz nectu peknejch par let. Ani nevim jaksi ted vedou... ale urcite se da jeste nekde zobrazit graf "rustu" akcii v roce 1997... se jim behem 5ti mesicu podarilo "uspesnymi transakcemi" ( mezi nimi povestne koupe neexistujici zeleznicni site v Kanade :-), dostat akcie z radove 280 bodu na 80,.... vykon hodny expertu.... Opakuji jeste po nekolikate... pro ty kteri nevedi. Tottehamu jim patri jen 29%, a navic nemaji executivni funkci, i kdyz pro oko je Levy Presidentem. Jinymi slovy - ridi to tam za ne opravdovi odbornici.zdravi mart(na dovce v teple;-)

  8. Re: Slavia - Olomouc 2:1

    (host)     před 18 lety 28.02.2006 08:29 |  
    0 0

    Hráli jste hovno a ještě vám pomohl rozhodčí. Faul na Vlčka, za který byl vyloučen olomoucký hráč vůbec nebyl, naopak měl dostat žlutou kartu Vlček.

    • Re: Slavia - Olomouc 2:1

      (host)     před 18 lety 28.02.2006 13:20 |  
      0 0

      Žlutou bys měl dostat ty a ještě nakopat do prdele za ty blbý kecy. Tohle může říct jenom debilní sparťan,kterej nám závidí náš úspěch.

    • Re: Slavia - Olomouc 2:1

      (host)     před 18 lety 28.02.2006 14:41 |  
      0 0

      to vis, ze jo... cervenou mozna dostat nemel - ale mel ji na 100% dostat po druhe zlute karte spilacek uz o 20.min driv... takze jestli kvuli tomu nekdo breci, tak at je spis rad, ze olmiku nevyhodili kapitana...

    • Re: Slavia - Olomouc 2:1

      Luke (host)     před 18 lety 28.02.2006 15:45 |  
      0 0

      jj... Vlček to strašně nasimuloval...

      Woe, prober se! Ta červená byla přísná, to ano... Ovšem rozhodčí z toho úhlu kde stál neměl šanci si všimnout, že to ten Rýdel ten míče trochu štouchl... Bylo to "škrty prty"... A žlutou určitě nemůže dostat hráče, kterej spadne (ale nenafilmuje to)... To jinak by Sparta byla vykartovaná nonstop...

  9. Re: Slavia - Olomouc 2:1

    Sir     před 18 lety 28.02.2006 09:47 |  
    0 0


    Věřil sem do poslední chvíle,že ten gól tam spadne :-)*Olomouc mě teda hodně zklamala,to co předvedla se snad nehraje ani ve 2.lize...ještě,že to nakonec dopadlo vítězně :-)doufám,že Holeňák se už natrvalo usadil v základu!

  10. Tahoun zapasu ?

    (host)     před 18 lety 28.02.2006 09:50 |  
    0 0

    Jelikoz hraju vetsinou na defenzivnich postech, tak se samozrejme nejvic zameruju na obrance. Tahounem byl podle me jednoznacne RADEK DOSOUDIL. Neprohral jediny souboj a ve spolupraci se Suchym a Krajcikem to byla neprostupna hraz a tak se ostatni hraci mohli smele venovat jen ofenzive. A jeho rozehravka byla rekl bych skoro genialni, za tu by se nemusel stydet kdejaky stredni zaloznik z nasi ligy...Zadne zbrkle odkopy typu Repka a spol. Misto toho si pockal a presne rozehral tam, kde to bylo potreba. LATYHO jsem mel za vsech slavistu nejradsi, ale musim rict, ze DOSI ho bezezbytku nahradi. Teda jestli mu vydrzi forma jakou ma ted. No a jestli se bude jeste zlepsovat, tak to potes koste !

    • Re: Tahoun zapasu ?

      (host)     před 18 lety 28.02.2006 13:51 |  
      0 0

      No ale ta vyrovnávací branka byla jednoznačně po jeho chybě-10minut před koncem a ještě k tomu na nepříliš dobrým terénu by měl míč dát přeci jenom dál od branky! A ne na paty M. Holeňákovi-mimochodem slušnej výkon!

      • Re: Tahoun zapasu ?

        (host)     před 18 lety 28.02.2006 14:30 |  
        0 0

        To bych rozhodne nerekl, ze to bylo jednoznacne po jeho chybe, minimalne to bylo pul na pul s Mirou. Ted jsem se dival na zaznam a za 1. : nemuzu nevyzdvihnout umysl Dosoudila, ktery misto toho, aby zbrkle odkopl balon kamsi do neznama volil chytrou prihravku na uplne volneho Holenaka, za 2. :prece mu nemuzes davat za vinu, ze je spatny travnik, koneckoncu kdyz cely zapas byl celkem v dobrem stavu (aspon jsem si nevsiml, ze by mic nejak moc odskakoval) a za 3. : Holenak k tomu balonu sel docela laksne.
        Shrnul bych to takhle - proste smula spis nez ze by to byla neci vina...
        btw Holenak odehral vskutku vyborny utkani, takhle jsem ho hrat ve Slavii jeste nevidel

        • Re: Tahoun zapasu ?

          laurus     před 18 lety 28.02.2006 15:32 |  
          0 0

          Máš pravdu. Ten gol padá na vrub jinak dobrýho Holeňáka. Proto taky dělal co moh aby to napravil. Povedlo se mu to exelentně!
          laurus

      • Re: Tahoun zapasu ?

        (host)     před 18 lety 28.02.2006 22:20 |  
        0 0

        Označit někoho za tahouna včerejšího zápasu je hrozně těžký, ale nebyl to Piták, nebyl to Jarolím a Dosoudil už vůbec ne, protože hraje špatně hlavou a tudíž to není ono. Nejlepší byl opět Suchý s Holeňákem a poměrně dobře hrál už třetí zápas Hubáček i když novináři jej budou známkovat stále jen za 4. Kalovoda není levý half, stejně jako Janda. Nominace na tyto posty jim může dost nahlodat sebevědomí a to by bylo škoda.

    • Re: Tahoun zapasu ?

      japhy     před 18 lety 28.02.2006 19:01 |  
      0 0

      Jojo, konečně někdo, kdo ho pořádně pochválí. Taky jsem měl ten "pocit jistoty" :) ,jako u Latky, když šel do osobních soubojů, ve vzduchu OK a v šestnáctce si taky docela uklidil. Takže zatím spokojenost.