Fortuna liga

Zítra hostíme na Strahově Plzeň

Slavii zítra čeká před televizními obrazovkami další ligové kolo, na Strahov přijede ligový nováček z Plzně. Před očekávanou slabou návštěvou se dá očekávat další těžké utkání, i když samozřejmě jsme jasní favorité.

Dnešního tréninku se zúčastnilo celkem 18 hráčů, někteří pak jen vyklusávali či se ani na hřišti neobjevili. Konkrétně zde byli tito fotbalisti: Kozáčik, Vorel, Šeliga, Hercegfalvi, Jarolím, Vlček, Fořt, Kratochvíl, Dosoudil, Kalivoda, Hubáček, Gaúcho, Janda, Piták, Švec, Suchý, Granovsky, Holeňák. Po náročném programu a středečním těžkém zápase ve Francii pouze vyklusával krátce Matej Krajčík, zda nabere dostatek sil na zítřejší utkání je otázkou. Na ovále pak také vyklusával Brazilec Rodrigo. Nepříjemnou zprávou je situace kolem Dušana Švento, ten zítra s největší pravděpodobností nenastoupí, bolesti zad ještě plně neustoupily. A Tomáš Hrdlička se cvičil v útrobách strahovského stadionu.
 
Trénink začal tradičně důkladným rozcvičením, tentokrát však na stadionu Přátelství. Nejzajímavější z toho byl asi trénink rychlé reakce. Hráči po přeskočení překážky museli na pokyn trenéra se vydat vpravo, vlevo či rovně. Jenže aby to nebylo tak jednoduché, tak místo směrového určení Jarolím řekl číslo či barvu a hráči si museli uvědomit, co se pod tím skrývá. Takže třeba číslo 2 znamenal pohyb dopředu, 4 vpravo a 6 vlevo. A u barev to bylo následovně: červená (vlevo), bílá (rovně), modrá (vpravo). Občas měli hráči problém si uvědomit, kam se mají vydat, vynadáno dostal třeba i Lukáš Jarolím.
 
Zbytek trénink byl dosti podobný jako před zápasem s Olomoucí. Po hře na jeden dva doteky jsme opět trénovali standardní situace a opět i tajný signál, o kterém jsem se minule zmínil. V závěru si zahráli na dvě brány, tentokrát na ještě menším hřišti, takže to bylo dost přehuštěné, což se dá očekávat v zítřejším zápase, kdy Plzeň bude asi hodně betonovat.
 
Odhadnout sestavu není vůbec jednoduché, často se to podle tréninku nedá vypozorovat, ale i tak si zkusím, jak by to asi mohlo vypadat. Předpokládám, že můj odhad opět nevyjde.
Vorel – Kratochvíl, Dosoudil, Suchý, Hubáček – Piták, Jarolím, Holeňák, Janda – Fořt, Vlček (Hercegfalvi).
 
V historii samostatné české  ligy sehrála Slavie s Plzní dosud 17 zápasů s bilancí 10-5-2 (domácí utkání: 5-2-1, utkání venku: 5-3-1) a aktivním skóre 27:15. Plzeň na Slavii vyhrála v novodobé české lize jen jednou – 11. června 1995 zvítězila 3:2. V loni na podzim se oba celky rozešly ve Štruncových sadech nerozhodně po remíze 1:1 (Vágner z pne. – Krajčík). Vyloučeni byli tři hráči, za domácí nedohrál Jan Svátek, z týmu hostů museli předčasně pod sprchy Martin Zbončák a Marek Suchý. V pořádku jsou hráči, kteří si v týdnu plnili reprezentační povinnosti. Karel Piták nastoupil za Českou republiku v Turecku, Matej Krajčík byl u senzační výhry Slovenska nad Francií v Paříži na Stade de France. Gólman Matúš Kozáčik kryl v zápase záda Hajdúchovi.
 
„Plzeň je kvalitní mužstvo, neberu ho moc ani jako ligového nováčka. Pokud chceme myslet na vítězství, musíme hrát od první minuty a být důrazní před soupeřovou brankou,“ řekl kouč Slavie Karel Jarolím.
 
Za Viktorii hrají bývalí slávisté Petr Vlček a Robert Vágner. V Plzni naopak působil útočník červenobílých Pavel Fořt.
 
V karetním ohrožení jsou nadále čtyři hráči – Marek Suchý, Tomáš Hrdlička, Karel Piták, Miroslav Holeňák.
 
Zápas začíná ve 14:25, přímým přenosem vysílá televize Nova. Vyzývám všechny fanoušky, aby nebyli líní a vyrazili na větrnou hůrku na Strahov a podpořili naše hráče v boji o tři body.

Komentáře (8)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Zítra hostíme na Strahově Plzeň

    slavistajiri     před 18 lety 03.03.2006 18:40 |  
    0 0

    No když by neměl hrát krajčík, tak to aby to náhodou nedopadlo jako s blšanama!!

    • Re: Zítra hostíme na Strahově Plzeň

      ttajpek (host)     před 18 lety 03.03.2006 20:39 |  
      0 0

      pokud u tebe jarolím skončí tak to bude opravdu tragédie:-)

      • Re: Zítra hostíme na Strahově Plzeň

        vlada     před 18 lety 04.03.2006 00:02 |  
        0 0

        asi si se spletl o dva řádky :))

  2. Re: Zítra hostíme na Strahově Plzeň

    bojler     před 18 lety 03.03.2006 19:10 |  
    0 0

    nezlobte se na mě, ale jestli nastoupi kratochvil a ne michal svec, tak uz nebude neco v poradku...

  3. Re: Zítra hostíme na Strahově Plzeň

    (host)     před 18 lety 03.03.2006 19:13 |  
    0 0

    Ty vole proč by jako neměl hrát Krajčík jestli ho Jarolím nepostaví tak u mě skončil!!!!!!!A ještě místo Vlčka bych dal Gaucha

    • Re: Zítra hostíme na Strahově Plzeň

      (host)     před 18 lety 03.03.2006 22:15 |  
      0 0

      ty ses pan chytrej. Jeste ze o sestave nerozhodujes ty. Pokud je Matej opravdu unavanej (jako ze se to u nej stava -> problemy s krecema). Tak nema cenu to riskovat.
      Capino

  4. Re: Zítra hostíme na Strahově Plzeň

    (host)     před 18 lety 04.03.2006 11:28 |  
    0 0

    to mas tedy recht, zes sestavu neuhodl, bude takova:vorel-krajcik,dosoudil,suchy,hubacek-pitak,jarolim,holenak,janda-vlcek,gaucho. vyhrajem 3:0, liberec padne na slovacku 1:2 a teplousi zachrani plichtu se skodovkama 2:2 z penalty. let´s go slavia!

    • Re: Zítra hostíme na Strahově Plzeň

      Vhoo (přítel SN)     před 18 lety 04.03.2006 11:53 |  
      0 0

      sestava Kozacik Svec Dosoudil Suchy Hubacek Jarolim Holenak Pitak Grovanovsky Gaucho Vlcek ale to asi nevyjde kazdopadne by se me to libylo