Fortuna liga

Slavii čeká Slovácko

V přetěžké situaci jsou fotbalisté Slavie. Třikrát za sebou jsme hráli venku a jen jednou jsme dokázali remizovat ale jen díky rozporuplné penaltě. A jestli chceme hrát příští rok evropské poháry, je třeba přivést z Uherského Hradiště body.

Slavii akutně hrozí, že si příští ročník nezahraje evropské poháry. V Poháru ČMFS už není, takže jediná cesta je z ligy. Tam je třeba skončit do třetího místa, ale o ty bojuje pět celků. Je tu i možnost Intertota, ale to bychom museli skončit čtvrtí a i to není jisté. V současné době jsme na čtvrtém místě a na druhou Mladou Boleslav ztrácíme čtyři body. Dohání nás také Sparta, která je za námi o pouhé tři body a navíc má příznivý los a mají rozhodně lepší formu než my. Máme sice zápas k dobru, ale se současnou formou je to všechno hrozně složité.
 
Zápas se Slováckem je docela dost klíčový, Slavia nutně potřebuje vyhrát také venku, letos se nám to podařilo jen třikrát, což je tristní! V případě dalšího neúspěchu, což je bohužel reálnější, by se nám situace v boji o evropské poháry nesmírně zkomplikovala. Je tu však naděje toho, že i konkurenti budou ztrácet, takže to bude zajímavé nadále, ale od Sparty se ztráty už moc nečekají.
 
V historii novodobé české ligy se Slavia se Slováckem střetla zatím jedenáctkrát s aktivní bilancí 4-4-3 a skóre 13:10. Na podzim vyhrála Slavia na Strahově 2:0. Góly dávali Dušan Švento a Stanislav Vlček. Naposledy se Slavia představila na Slovácku 9. dubna minulého roku, kdy podlehla 0:2, o obě branky se postaral Michal Ordoš. Tři dny po zápase byl odvolán kouč červenobílých Josef Csaplár.
 
Na Slovácku dříve trénoval současný trenér Slavie Karel Jarolím. Hrál zde i jeho syn Lukáš. Současným sportovním ředitelem Slovácka je bývalý manažer Slavie Josef Jinoch.
 
Slávisté opět řeší řadu absencí. Do střetnutí určitě nezasáhne Matej Krajčík, který je v trestu za osm žlutých karet. Nastoupit nemohou Karel Kratochvíl (viróza) a nejspíš ani Marek Suchý a Michal Švec (svalové problémy). Tomáš Hrdlička si stále léčí poraněné koleno. Dušan Švento, jehož trápily bolesti zad, již trénuje s týmem, jeho start od první minuty je ale velmi nepravděpodobný.
 
„Musíme si s marodkou poradit. Na Slovácku to nebude jednoduché. Čeká nás boj o život,“ řekl kouč Karel Jarolím, který svým svěřencům po pohárovém propadáku v Hradci Králové dlouho promlouval do svědomí. „Možná budeme muset sáhnout i k finančnímu postihu, byl bych ale byl rád, kdyby se naše výkony radikálně zlepšily i bez toho.“

Komentáře (10)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavii čeká Slovácko

    (host)     před 18 lety 21.04.2006 17:39 |  
    0 0

    Richarde bude předpokládaná sestava já bych dal koule na to že budou hrát v tomto složení Vorel-Holenák-Dosoudil-Aračič-Hubáček-Piták-Jarolím-Kalivoda-Janda-Vlček-Fořt a kterou bych dal já : 3-5-2::Kozáčik-Holenák-Dosoudil-Aračič-Vlček-Piták-Jarolím-Kalivoda-Janda-Gaucho-Zoltán!!!!

    • Re: Slavii čeká Slovácko

      Alfabet     před 18 lety 21.04.2006 21:36 |  
      0 0

      Nezlob se na mne, ale Matúš Kozáčik v Hradci moc jistoty nepředvedl.

      • Re: Slavii čeká Slovácko

        Luke (host)     před 18 lety 21.04.2006 22:02 |  
        0 0

        nemohlo to být třeba tím, že delší dobu za A tým nehrál - tedy nebyl zase až tak sehrán např. s novým stoperem Dosoudilem? Nechci spekulovat, ale...

        • Re: Slavii čeká Slovácko

          japhy     před 18 lety 21.04.2006 22:30 |  
          0 0

          Hele, nevtipkuj tady. Chtěli jste Matúše, dostali jste ho, nezachytal nic moc a teď se to bude omlouvat nesehraností? Proč teda stavět toho, kdo je nesehranej? Nic proti němu nemám, chraň Pánbůh, strašně jsem mu fandil a stále fandím. Ale mám pocit, že Vorel prostě je o hodně jistější.

          • Re: Slavii čeká Slovácko

            Luke (host)     před 18 lety 22.04.2006 09:53 |  
            0 0

            Hele, já Mátuše chtěl a celkem jsem počítal s tím, že první zápas, možná dva bude tak trochu... vyjukanej, nerozehranej... Ovšem dostali jsme jeden gol a podle toho co řkali lidi co tam byli měl Hradec více golových šancí, které nedal... Mátuš byl u několika zákroku nejistej, pomohlo mu štěstí (viz to že mu prošel míč mezi rukama, naštěstí to šlo nad bránu) - ale to má Vorel taky, ne? Navíc Vorel se staví ke střelám zblízka zády a když dostával poslední dobou dva goly na zápas, Jarolím proved změnu na postu brankáře. Jde ted o to, zda to bylo pouze pro ČMFS aby si Vorel odpočinul, nebo v ČMFS chytal Mátuš právě proto, aby se jaksi rozchytal pro ligu... Jak to bylo nám napoví dnešek. Ovšem pozor, co je nejdůležitější! Brankář může mít za zápas klidně 5 skvělých zákroků a můžem prohrát o dva goly, přitom to nemusí být jeho chyba... Pokrývání standartek je naše velká slabina. V derby odvrátí míč Dosoudil do středu vápna, ve Zlíně nevím, v Hradci zase ten jedinej gol padnul po otm co to naši odvrátili prej kus za vápno... Místo toho aby to radši nakopli když ví že z toho dostáváme goly... Takže pozor, ty goly nejsou ani tak chybou Vorla nebo Kozačika jako obrany... A pokud obrana bude dále odhlavičkovávat míče pět metru před sebe na nabíhající hráče z druhé vlny... Tak budeme i nadále dostávat goly - a je uplně jedno, zda bude chytat Mátuš Kozáčik, Michal Vorel, Aleksander Šeliga nebo Petr Čech...

            • Re: Slavii čeká Slovácko

              japhy     před 18 lety 22.04.2006 10:14 |  
              0 0

              Tomu říkám kvalitní názor a proti se už nedá říct ani Ň.

              • Re: Slavii čeká Slovácko

                Luke (host)     před 18 lety 22.04.2006 14:12 |  
                0 0

                Dík :-D

  2. Konečné umístění

    Buntaro     před 18 lety 22.04.2006 07:34 |  
    0 0

    Snad mě dneska Slavie příjemně překvapí, zabere na 100% a udělá na Slovácku 3 body. Konec ligy se blíží a budeme potřebovat každý bod. Před sezónou jsem očekával, umístění do 5. místa. A realita??? Zbývá posledních 5 kol(my máme ještě 6 zápasů). Na 2.místo zajišťující LM ztrácíme 4body,na 3.místo 2 body a na 5.místo máme náskok 3.bodů. Někdo tu psal, že máme lehčí los než ostatní soupeři, ale já bych to tak neviděl,možná uprostřed sezony,ale ted? Venku Slovácko,doma Liberec,venku Blšany,doma Brno,doma Stravu,venku Jihlavu. 5 týmů ze spodu tabulky,zatím 5 týmů bojujících o udržení v lize,budou bojovat o každý bod. Myslím,že to nebudou vůbec snadní soupeři,ale snad je porazíme, dnešní zápas hodně napoví. Podle mě, liga skončí takhle 1. Libe, 2. MB, 3.Rudý kůže, 4. Slavie, 5. Teplice. Snad se mi ta předpověd nevyplní a budeme o 2 místečka lepší,ale přece jen konečné umístění Slavie za posledních 5 let - 3,5,7,4,2 místo!!!!). Spartani se nám smějí, že jsme věčně druzí.Každého slávistu ten pokřik bolí,ale když se koukneme na posledních 5 ročníků GL?? Tituly nemá cenu počítat,a získané body??? Za 5 let je 1.Sparta, 2. Liberec, 3 Slavie. SLAVIE NAVZDY

    • Re: Konečné umístění

      Luke (host)     před 18 lety 22.04.2006 09:57 |  
      0 0

      Počkej... Nevím jak je to s body, ale možná když by se skutečně za těch pět sečetli, tak Slavia by byla druhá... Liberec třeba letos moc bodu nemá, tohle někdy stačí jen na druhé místo... A když nebyl mistrem, pohyboval se okolo pátého, šestého místa...

      JInak souhlas. Druhý už těžko budem, Teplice sice remizujou, ale ve většině zápasu jsou lepší než soupeř. Stačí aby začli dávat goly... Mladá Boleslav má formu, žene se nahoru. Sparta? Mno, upřímně řečeno jsem v zimě čekal, že bude po skončení ligy na nějakým 8. místě... Ale tëd asi těžko bude prohrávat, i kdyby se měli "dělat" větší "chyby" rozhodčích než v derby... Takže SLavii vidím na 4. místo a bye bye... S tou formou, co ted máme, rozhodně... :((

      • Re: Konečné umístění

        Buntaro     před 18 lety 22.04.2006 19:44 |  
        0 0

        Jen k těm bodům, dělal jsem si trochu statistiku, jinak bych to nepsal. Za posledních 10 let(96-05). 1.Sparta 623 b,2.Slavie 561, 3. Olomouc 479, 4. Liberec 470, 5. Brno 390 - není co řešit, ostatní na Slavii mají velký odstup. Ale za posledních 5 let( 01-05) 1. Sparta 302, 2. Liberec 257, 3. Slavie 248, 4. Olomouc 242, 5. Teplice 214 a to už není tak hezká tabulka.Taky jsem viděl Spartu ¨na konci ligy kolem 7.-8. mista a nakonec?? Konec ligy je ještě otevřený, bude záležet na každým bodu, ale bojím se že Sparta bude mít na konci 53 bodů(je jedno jakým způsobem je získá) a Slavie??? kéž by 53,ale můj odhad je bohužel jenom 50. Ale naděje umírá poslední. ( jen tak pro zajímavost 10. nejúspěšnějším týmem za posledních 5 let jsou Blšany 166 b)