O Slavii

Karel Piták má nakročeno do Salcburku

Kapitán Slavie Karel Piták je velice blízko vysněnému zahraničnímu angažmá. V rakouském Salcburku uspěl na testech a dohodl se na smlouvě. „S podmínkami jsem nadmíru spokojen,“ prozradil našemu webu hráč. Nyní bude probíhat jednání mezi kluby.

Karel je domluvený na tříleté smlouvě. „Klub mi nabídl takové podmínky, se kterými jsem nadmíru spokojen. Doufám, že se dohodnou kluby mezi sebou,“ uvedl autor deseti branek v poslední sezoně. Jak uvedl tiskový mluvčí Slavie Alexandr Kliment, klub má představu o odstupném. Podle všeho požaduje částku kolem 30 mil. Kč. To by pro bohatý rakouský celek neměl být problém.
 
Piták obstojně hovoří anglicky, ale zde se mluví německy. „Mluvil jsem tam s nimi anglicky a ještě mi pomáhal Patrik Ježek,“ prozradil. Jestli tedy angažmá vyjde, bude muset začít s ucenim němčiny. S celou rodinou by se do Salcburku přestěhoval, okolí si nemůže vynachválit. „Salcburk má asi 150 tisíc obyvatel, je to krásné město, všude jsou hory, ideální pro rodiny,“ doplnil.
 
O svém novém klubu má již dostatek informací. „Je to mužstvo, které má zázemí na vysoké úrovni. Bývalí hráči Bayernu Mnichov, kteří v Salcburku jsou, říkali, že lepší než bylo v Bayernu. Určitě je hodně znát přítomnosti silného sponzora. Klub má vysoké ambice, příští sezonu se chce pokusit o rakouský titul, letos je ve druhém předkole Ligy mistrů nenasazený, takže tam to chtějí také zkusit dostat se co nejdále. Přestavují stadion, doteď měl kapacitu 18 tisíc a jen dvakrát v sezoně nebylo vyprodáno, teď během měsíce se kapacita zvedne na 31 tisíc lidí,“ zakončil.

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Karel Piták má nakročeno do Salcburku

    mart     před 18 lety 16.06.2006 13:02 |  
    0 0

    ... tak podle toho, co Karel rika, tak to vypada dobre. Navic pujde do podobnych podminek jake mel ve Slavii - my take prestavujeme stadion, u nas take nekolikrat nebylo vyprodano, no a ze jsou ve Slavii pochopitelne lepsi podminky nez v Bayernu snad ani nemusim zduraznovat. Silny sponzor nam ted chybi, ale to neva - zas si nejakeho vyberem. No a v druhem predkole CL jsme uz taky byli. Karle, to si zvyknes, jako nic.zdravi mart:D

    • Re: Karel Piták má nakročeno do Salcburku

      (host)     před 18 lety 16.06.2006 13:59 |  
      0 0

      :)))))))))))))))))))))) Už dlouho jsem se tak nenasmál, dík. Japhy

    • Re: Karel Piták má nakročeno do Salcburku

      honzah (přítel SN)     před 18 lety 16.06.2006 19:13 |  
      0 0

      Přesně tak :-))

    • Re: Karel Piták má nakročeno do Salcburku

      (host)     před 18 lety 16.06.2006 20:01 |  
      0 0

      Heh, no člověk se zasmál a pak zatlačil slzu v oku...

      • Re: Karel Piták má nakročeno do Salcburku

        Horis79     před 18 lety 17.06.2006 23:55 |  
        0 0

        :D:D:D

  2. Re: Karel Piták má nakročeno do Salcburku

    Horis79     před 18 lety 17.06.2006 23:41 |  
    0 0

    GOODBYE!!!