O Slavii

Fanzone začíná, Calcio končí

Od 1. července nastala na poli suvenýrů změna, Calcio už není výhradním výrobcem slávistických věcí a tento prim přebrala firma Sinne, provozující stránky fanzone.cz. V pondělí byla dokonce otevřena nová prodejna.

K 30. červnu skončila spolupráce Calcio se Slavií, firmou, která na trhu působí více jak deset let. "Ale i nadále budeme prodávat slávistické věci, sice už je nebudeme vyrábět, ale nechceme s prodejem jen tak skončit. Jsme slávisti," řekl jeden z majitelů Marcel Uhlich, kterého zná řada fandů, kteří si zde nechávali vyrábět různé zakázky. Od 1. července už Calcio nesmí vyrábět vlastní SKS výrobky. Jestli chcete třeba slávistický náramek či plyšáka, doporučuji prodejnu co nejdříve navštívit. Není jisté, zda zrovna něco podobného nabídne i Fanzone. V dalších měsících se zde budete setkávat s výrobky, které prodává Fanzone. "Pokud to půjde, budeme to od nich odkupovat," dodal.

V současné době můžete v Calciu také nakoupit levně dresy, za 1390,- Kč. "Adidas před několika měsíci dresy zlevnil, tak jsme zlevnili i my," odůvodnil to Uhlich. Od nové sezony však Adidas nepochopitelně dresy zase zdražil na původních 1900,- Kč, což je pro většinu fanoušků nepřípustné. "Cena za slávistický originální dres není odlišná od standardních cen dresů a replik jiných klubů," tvrdí marketingová ředitelka Slavie Alice Tomasová. Kdy ale všem dojde, že fanoušek není schopen utratit takovou částku za dres? Proč cena nemůže být standardně na úrovni do 1400,- Kč, když to Adidas umožňoval v minulých měsících?

Spolupráce se Slavií však i nadále částečně pokračuje, budete si moci v Myslíkově ulici kupovat lístky na ligu či pohárová utkání.

V pondělí byl nově otevřen obchod Fanzone na rohu ulice Myslbekovi a Bělohorské. Otevření se zúčastnili i hráči. Včera jsem měl tu možnost sem zavítat a musím říct, že se mi obchod líbí. Ale současná nabídka stále není tak široká. Dočkáme se zajímavých výrobků?

Na jednom dobrém produktu se pracuje. Jak si jistě většina z vás z fotek všimla, v obchodě se nachází velký plakát Pepi Bicana. A řada z vás by ho ráda měla doma. Jenže je to neprodejný kousek, ale možná se to změní. Fanzone potřebuje získat práva od paní Bicanové na prodej, v brzké době vstoupí do jednání a podle mého mínění to nebude problém. Takže věřme, že si tento plakát budete moci koupit.

Z celé této změny prodejce suvenýrů mě zaráží jedna věc. Proč nemůžou vyrábět SKS věci obě firmy? V čem je problém? Logicky mě napadá, že pokud by byla konkurence, odrazilo by se to na lepších cenách pro fanoušky, samozřejmě firmy by měly menší zisk, kdyby snížili cenu, ale Slavii by stále museli odvádět stejnou částku z produktu. Navíc každá firma má jiné nápady na výrobu věcí, takže by v celkovém měřítku byla širší nabídka produktů. Bohužel to zde asi není řešitelné. "Chceme fanouškům nabízet kvalitní produkty a služby, tj. kolekci suvenýrů jednotného designu a kvality materiálu a možnost nákupu na vícero místech a v příjemném a kultivovaném prostředí. V případě, že by suvenýry vyráběly a distribuovaly 2 firmy, nebylo by možné důsledně tuto strategii a jednotnou kvalitu zajistit, neboť by určitě např. měly v mnoha případech rozdílné výrobce," argumentuje Tomasová.

Tak uvidíme, jak to nakonec bude prospěšné ...

FOTOGRAFIE NOVÉHO OBCHODU FANZONE (6)

Rozhovor s Alicí Tomasovou

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Fanzone začíná, Calcio končí

    Jacobs     před 18 lety 14.07.2006 15:53 |  
    0 0

    No každopádně je nabídka suvenýrů Slavie zatím dost ubohá.

  2. Re: Fanzone začíná, Calcio končí

    (host)     před 18 lety 14.07.2006 15:58 |  
    0 0

    Myslím a věřím že paní Bicanová je rozumná slávistka a tak nebude bránit radosti ostatním slávistům :-)

  3. Re: Fanzone začíná, Calcio končí

    (host)     před 18 lety 15.07.2006 10:42 |  
    0 0

    Retrodresy jsou super. I cena je příjemná, jen nevím, z jakého to je materiálu. Jednou jsem už měl s jednou paní domluveno, že mi takový dres ušije, ale nakonec jsme nesehnali vhodný materiál, aby se červená při praní nezaprala do bílé. A tak nevím, jak to je vyřešené teď. Popravdě by mě zajímalo, jak ty dresy praly v těch dřevních dobách.
    A ten plakách Bicana je fakt dobrej. Taxi

    • Re: Fanzone začíná, Calcio končí

      Richi (admin)     před 18 lety 15.07.2006 10:58 |  
      0 0

      Takze ten retro dres - 50% bavlna, 50% polyester. Ted to budu prat, tak uvidime, co to udela :-).

      • Re: Fanzone začíná, Calcio končí

        (host)     před 18 lety 16.07.2006 10:18 |  
        0 0

        To sem zvedavej, pak dej vedet. A nevis, jak to delali za prvni republiky s tema puvodnima? Taxi

    • Re: Fanzone začíná, Calcio končí

      GeorgK (přítel SN)     před 18 lety 18.07.2006 00:11 |  
      0 0

      Jako akci proti předraženým dresům addidas navrhuji vykoupit retro a chodit v retru!