Ženský fotbal

Slávistky porazily dvakrát Brno

Fotbalistky A týmu i juniorky vyhrály první mistrovský zápas proti Brnu. O důležitých třech bodech pro A tým rozhodla Voňková s Chlumeckou. Nepříjemností bylo zranění nejlepší hráčky zápasu Jany Králové. Prohlédněte si 12 fotografií!

Zápasový report:
Fotbalistky Slavie nastoupily do prvního mistrovského zápasu bez třech hráček, kvůli kartám chyběla Denisa Turková, po nemoci Veronika Přibyslavská a v zahraničí je Pavla Benýrová.

V prvním poločase jsme Brno jednoznačně přehrávali. Soupeř na naší aktivní hru vůbec nestačil. Sice nám trvalo, než jsme si vytvořili vyloženou šanci, ale hra byla velmi dobrá, jen v závěrečné fázi jsme občas řešili situace nevhodně. Ale bylo jen otázkou času, kdy dáme gól, nakonec se to podařilo v závěru poločasu. Nutno podotknout, že Brno hrálo hodně špatně a před bránu jsme je prakticky nepustili.

Ve druhém poločase jsme pokračovali v nastoleném trendu, ale nakonec naše hra byla hodně nabouraná, hlavně co se týče defenzivní fázi. Nejdříve musela vystřídat Bottová, ale v 60. minutě i Jana Králová, nejlepší hráčka zápasu, která v osobním souboji skončila se zlomeným nosem. A jelikož jsme neměli již hráčky do obrany, museli jsme hru stáhnout na tři obránkyně. Navíc jsme posledními událostmi byli docela rozhozeni, přesto se nám podařilo zvýšit. Poslední čtvrthodinu jsme ale neudrželi míč a soupeř i snížil, víc už ale nestihli. V závěru jsme mohli vítězství potvrdit.

Průběh utkání:
25. minuta - Holečková zahrála roh, na který si naběhla Pěničková a těsně vedle tyče hlavičkovala.
27. minuta - Chlumecká pěkně přihrála mezi obranu na Voňkovou, která z první mířila mezi tyče.
30. minuta - Hejlová ze standardní situace trefila břevno.
31. minuta - Ojedinělá šance Brna, kdy se před bránou ocitla Balaščáková, ale naštěstí svou příležitost promarnila.
41. minuta - Rychlý přechod do útoku, u míče byla Bottová, poslala centr do vápna, kam si nabíhala Budošová, do souboje šla i brankářka, míč se následně odrazil za vápno k Voňkové, která z první vrátila do prázdné brány. 1:0.
45. minuta - Vybojovali jsme míč, který se následně dostal na hranici vápna k Pěničkové. Ta se pokusila vystřelil, ale bohužel mimo branku.
55. minuta - Voňková přiťukla na Hejlovou, která vystřelila z 25 metrů, ale vedle brány.
62. minuta - Pěničková pronikla do vápna, vrátila pod sebe na Voňkovou, která střílela na bránu, ale příliš se jí to nepodařilo, naštěstí se míč dostal k Chlumecké, jež ihned k tyči skórovala. 2:0.
72. minuta - Další pohledná akce, v níž byla Pěničková. Následovala přihrávka na Chlumeckou, jež prodloužila do vápna na Budošovou, a ta z první levačkou střílela, ale trefila pouze tyč.
74. minuta - Svobodová utekla Petranové, šla na bránu a chtěla přehodit vybíhající Taušovou, ale naštěstí netrefila bránu.
76. minuta - Brňanky se dostaly k naší bráně, až se míč dostal k Matýskové, jež ve skluzu prostřelila Taušovou. 2:1.
90. minuta - Po střele naší hráčky se k míči dostala Tesková a z velkého úhlu zakončovala, ale jen těsně minula tyče.
90. minuta - Pěničková poslala do vápna centr a před brankářkou hlavičkovala Chlumecká jen těsně vedle branky.

Ohlasy trenérů:
"Šedesát minut jsme hráli špatně. To, co jsme chtěli praktikovat, jsme nedělali. Závěr už nám nestačil na zvrat," řekl stručně trenér Brna Miloslav Veselý.

"Brno je kvalitní soupeř. Holky předvedly výborný výkon, jen posledních patnáct minut bylo z naší strany špatných. Předvedli jsme tam ještě několik pěkných kombinačních akcí, takže je vítězství zasloužené. Se třemi body jsem spokojen," zhodnotil utkání trenér Petr Čermák.

Slavia - Brno 2:1 (1:0)
Sestava Slavie: Taušová - Bottová (57. Petranová), Králová (60. Tesková), Hejlová, Pincová - Holečková, Pěničková, Budošová, Kejhová (53. Ižová) - Voňková, Chlumecká
Sestava Brna: Holátková - Peterková (46. Burešová), Zelená, Florková, Tomšíková - Koláčková, Matýsková, Kučerová, Ševčíková - Balaščáková (46. Vystužilová), Svobodová
Branky: 41. Voňková, 62. Chlumecká - 76. Matýsková
ŽK: 41. Bottová
Diváci: 120

Juniorky:
Mladá fotbalistky vstoupily pod novým trenérem do druhé sezony juniorské ligy úchvatně. Hned ve třetí minutě se prosadila z velkého úhlu střelu k tyči Bastlová. Jenže to bylo asi jediné, co jsme také první poločas předvedli. Hra nebyla dobrá, Brno bylo lepší, proto i po zásluze vyrovnalo po střele z hranice vápna.

Do druhého poločasu nastoupil naprosto odlišný tým a slávistky byly taky jediné, které na hřišti byly vidět. Ve velkém tempu, s maximálním nasazením a bojovností jsme Brno přehrávali a po vstřelení druhé branky, kdy se individuálně prosadila Nováková, bylo o vítězi rozhodnuto. Přesto napětí trvalo do konce, ale pojistku přidala opět Bastlová, kdy se dostala za obranu a opět brankářku prostřelila.

"V první půli jsme po rychlém gólu nehráli podle mých představ. Chyběl nám důraz v osobních soubojích, pozdě jsme přistupovali k soupeři. O přestávce se podařilo holky uklidnit a nabudit, druhý poločas byl pak úplně o něčem jiném. Nenechali jsme Brno hrát a díky dvěma hezkým gólům si zajistili výhru. S výkonem ve druhé půli jsme byli opravdu spokojeni, dařilo se nám kombinovat. Věřím, že i v následujících zápasech se nám podaří ve stejném trendu pokračovat," okomentoval utkání trenér Martin Svoboda.

Slavia - Brno 3:1 (1:1)
Sestava Slavie: Mazurová - Buzková (58. Jíchová), Cibulková, Tománková, Feixová - Marková (30. Beránková), Čmakalová, Králíčková, Kuklová - Bastlová (77. Vandasová), Nováková
Branky: 3. a 66. Bastlová, 47. Nováková - 12. Pospíšilová

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky porazily dvakrát Brno

    carfi-sks (přítel SN)     před 18 lety 02.09.2006 19:48 |  
    0 0

    jsem prvni ctenar:) jinak super, SKS 4ever i zensky...

  2. Re: Slávistky porazily dvakrát Brno

    Popruh     před 18 lety 02.09.2006 20:03 |  
    0 0

    Prní poločas sme dali ve 3minutě gol,ale pak sme zaspali a inkasovali gol:-( no asi 30minut sme se jenom honili za soupeřem no prostě 1.poločas byl hektickej,2.pločas byl lepčí začali sme kombinovat dávali si balony a začali dávat goly a už sme neinkasovali

    • Re: Slávistky porazily dvakrát Brno

      (host)     před 18 lety 03.09.2006 13:01 |  
      0 0

      Ten první gól byl Tvůj, Popruhu, to by jsi měla chytit. A už ti někdo tady psal, ať se naučíš trošku česky!

  3. Re: Slávistky porazily dvakrát Brno

    (host)     před 18 lety 06.09.2006 12:18 |  
    0 0

    cau rici,jarda dolejs.pises ze slavie bude mit trenera repre. do 17 let v podobe petra.me to nejak hlava nebere.u petra neni nac cekat,svou kvalitu potvrdil od prvniho teninku a zapasu u tymu zen slavie.17-nactka je pro nej malo.A-tym hodnotit nebudu,dusan je v republice kapacita.tusim v roce O1 chtel po roce odejit,ale ted repre slape,odchazel by jen hlupak.asistentskej post necham bez komentare,sparta. . .no,ale repre do 19 to me zajima,.o.k. kouc Vesely,ale neni prave tady cas pro zmenu.vysledky nejsou,je luxus profi-trenera prehlizet.no a misto asistena nechapu uz vubec. trener juniorskeho tymu sparty,hm,to asi treba p.karansky nemel zajem. . .trener A tymu Hradce,a minulou sezonu uspesny trener jun.Hradce.no,a 17 nactka,borci v tymech zakyn Brna,Plzne. . .dle meho znaji adeptky teto kategorie dosytosti.no cekal jsem dvojici p.Muzik-p.Kratochvil,i kdyz toho si moc vazim.fajn chlap,a v zavetri p.Haniakova. . . treba to nejak spatne sleduju,je tady i trenerka Otrokovic,ale kouce s profilicenci tu nevidim,prave Sparte tak zalezi na licencich ze sl.Jedlickove zaridi primi vstup mezi adepty na A UEFA,bez zkousek,klobouk dolu,v ramci zajmu zen.fotbalu. . .odpurci petra stale resi neco o jeho chovani na lavici,napak,tim odpovim sl.Kohutove a jim pohobnym. trener musi bejt slyset,dokazat pritlacit k stopro vykonu jak hrace tak rozhodci,musi to tam hrmit.to petr dokaze,19-ctce to prave s Wallesem chybelo. . .