O Slavii

Karel Jarolím: Chceme vyhrát!

Zítra to opět vypukne, velké derby, boj o mistra Prahy. Utkání Slavia a Sparta však tentokrát bude v pondělí od 17:15. "Určitě chceme vyhrát," řekl trenér Karel Jarolím.

Zdravotní stav kádru je stále lepší, ale několik vrásek však stále máme. "Otazník visí na Honzou Vorlem, stále není v pořádku. Stejně tak Michal Vorel, ten by mohl být k zdravý po reprezentační pauze. Jinak ostatní hráči jsou v pohodě. Máme však k dispozici Aleše Urbánka," uvedl Jarolím.

Nová posila Aleš Urbánek však zřejmě ještě nenastoupí. "Uvidíme, je v celkem dobré fyzické kondici, ale nerad bych to prozrazoval dopředu do médií," prozradil. "Spíš začnu na lavičce," doplnil Aleš Urbánek. Nadále se usiluje o příchod Zdeňka Šenkeříka. "Nevím, zda se to podaří dotáhnout tak rychle," doplnil trenér. Řešit se vše bude až v pondělí, kdy se bude očekávat, zda dorazí transferkarta, která by umožnila zaregistrování hráče a jeho smlouvy na svazu.

Zítra se očekává, že by mělo pršet. Podobné psí počasí bylo i před rokem, kdy nám to pomohlo k výhře 4:1. Pomůže nám počasí? "Každý zápas je jiný, nemůžu říct, že by nám to nevyhovovalo, ale Spartě to třeba taky vyhovuje. V utkání rozhoduje plno maličkostí, nám však déšť určitě bude vyhovovat, ale zda to bude tak markantní jako v posledním zápase, to nedokážu říct," zamyslel se Jarolím.

Slavia do utkání půjde s jasným cílem - vyhrát. "Určitě chceme vyhrát. Budu spokojen, když každý hráč udělá maximum pro úspěch. I kdyby to třeba nedopadlo, tak chci maximální nasazení," konstatoval. A jak hodnotí zítřejšího soka? "Spartu nechci hodnotit, ale asi se tam zlepšila atmosféra, navíc pod trenérem Bílkem ještě neprohráli, ale i tak bych byl rád, kdybychom vyhráli," uzavřel.

Na Strahově se očekává návštěva přibližně 13 000 fanoušků. Do této chvíle bylo prodáno přes 8 500 lístků. V den zápasu jsou vstupenky k dispozici od rána na stadiónu na Strahově. Ceny vstupenek: 80 - 200 Kč. Nejlevnější lístky za 60 Kč už byly prodány.

Diváci obdrží zdarma tradiční zápasový magazín "Poločas". O přestávce zápasu proběhne minizápas žáčků Slavie a Sparty, ročník 99. Děti budou také doprovázet A-týmy při nástupu na hrací plochu a budou oblečeny do triček podporujících vládní kampaň proti rasismu.

Ze zastávky Na Knížecí (Metro Anděl) budou na Strahov jezdit autobusy 770, které jsou pro diváky tradičně zdarma.

Na utkání se akreditovali pozorovatelé z řady zahraničních klubů. Svůj příjezd ohlásili například skauti Racingu Lens, Bayeru Leverkusen či Hannoveru 96.

Další informace o vzájemném souboji:
V historii novodobé české ligy sehrála Slavia se Spartou 26 utkání s bilancí 3-11-12 a pasivním skóre 22:40 (domácí zápasy: 3-4-6, zápasy venku: 0-7-6).

Celkově se Slavia se Spartou střetla v 263 duelech s bilancí 81-60-122 a skóre 400:488.

Počet ligových derby pražských "S" činí 149. Bilance z pohledu Slavie: 45-31-73, skóre 196:263.

Sparta je jediným týmem v české lize, se kterým má Slavia dlouhodobě pasivní bilanci.

Naposledy se oba celky utkaly 8. dubna 2006 na Letné. Slavia podlehla Spartě 1:2, když oba týmy dohrávaly o deseti. Nejprve hřiště nedobrovolně opustil domácí gólman Blažek za faul na Jandu v 54. minutě. O čtvrt hodiny později dostal červenou kartu i slávista Dosoudil.
Branky: 31. Pospěch, 84. Slepička - 85. Vlček
Sparta: J. Blažek - R. Zabavník, T. Řepka, M. Hanek - K. Kisel (90. T. Kóňa), T. Sivok, J. Šimák - M. Matušovič (56. T. Grygar), L. Došek (83. M. Slepička), Z. Pospěch
Slavia: M. Vorel - M. Krajčík, M. Suchý, R. Dosoudil, A. Aračič (64. D. Hubáček) - K. Piták, M. Holeňák (77. D. Kalivoda), L. Jarolím, P. Janda (82. M. Černý) - S. Vlček, Gaúcho

Na Strahově oba celky hrály naposledy 23. 10. 2005. Slavia zvítězila v 10. kole 1. Gambrinus ligy 4:1. Do vedení už ve 4. minutě poslal Spartu Matušovič, ještě v průběhu první půle vyrovnal Švento. O výsledku utkání rozhodlo šest minut po hodině hry, kdy se postupně trefili Latka, Vlček a Krajčík.
Branky: 31. Švento, 62. Latka, 64. Vlček, 68. Krajčík - 4. Matušovič
Slavia: M. Kozáček - M. Krajčík, M. Latka, M. Suchý, M. Zbončák - C. Victorino (36. M. Švec), L. Jarolím (79. K. Kratochvíl), T. Hrdlička, D. Švento - S. Vlček, P. Fořt (84. T. Pešír)
Sparta: J. Blažek - Z. Pospěch, A. Petrouš, P. Lukáš, M. Kadlec (66. J. Šimák) - K. Kisel, M. Petráš, L. Zelenka, T. Poláček (46. P. Pergl) - L. Došek, M. Matušovič

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Karel Jarolím: Chceme vyhrát!

    Tommy     před 18 lety 01.10.2006 18:16 |  
    0 0

    !!! Go Go Go !!!SKS!!! Go Go Go !!!

    • Re: Karel Jarolím: Chceme vyhrát!

      (host)     před 18 lety 01.10.2006 18:24 |  
      0 0

      3 : 1 vyhrajem Slavia do toho

  2. Re: Karel Jarolím: Chceme vyhrát!

    Vhoo (přítel SN)     před 18 lety 02.10.2006 10:06 |  
    0 0

    Co je lespi vyhrat obe derby nebo hrat predkolo LM ?? :D je jasny ze oboji ale kdyby ste si meli vybrat :D