Fortuna liga

Slavia - Sparta 0:0

Fotbalisté Slavie v derby uhráli pouze bod za remízu 0:0, přestože do vyloučení Hubáčka byli lepším týmem. V poslední minutě však mohl rozhodnout sparťanský Došek, ale Kozáčik nás zachránil. Prohlédněte si 63 fotografií ze zápasu! A teď to hlavní - bombastické slávistické choreo na videu, stahujte ZDE! Délka 4:36! Připravíme další skvělý materiál.

Zápasový report:
Slavia do derby vstoupila s jedním malým překvapením v sestavě, na pravém kraji zálohy se ve svém prvním utkání za Slavii představila posila Aleš Urbánek a ukázal, že je lepší alternativou na tento post než trápící se Petr Janda.

Od začátku utkání se hrál bojovný fotbal, první poločas byl vyrovnaný, o čemž svědčilo i držení míče - 46 % ve prospěch Slavie. Podobně to vypadalo i se šancemi na obou stranách, i když Sparta byla přeci jen aktivnější co se týče střel mimo bránu. Publikum vytvořilo výbornou kulisu a slávistickým příznivcům bylo jistě líto, že ve 40. minutě musel kvůli zranění ze hřiště odejít "oblíbenec" Tomáš Sivok.

Hned v úvodu druhé půle si Slavia vytvořila optickou převahu, zatlačila Spartu do jejího pokutového území, zahrávala několik rohů a standardek, ale ze šancí nic nevytěžila. I v dalších dvaceti minutách se hráči domácích dostávali před bránu Blažka, ale přesně zakončit nedokázali, často také zazněla píšťalka pomezního rozhodčího označující ofsajd, nutno dodat, že občas i oprávněně. Slávisté se dostali do oslabení v 70 minutě, kdy byl po faulu na unikajícího Zabavníka vyloučen Hubáček. I nadále však byl průběh hry v podstatě stejný a Sparta měla jedinou velkou šanci v závěru utkání, kdy Kozáčik vyrazil Doškovu hlavičku k levé tyči.

Diváci tak dnes gól mohli vidět pouze o přestávce, kdy žáčci Slavie porazili vrstevníky ze Sparty 1:0. Celkově derby nezklamalo, ale ani nenabídlo něco, kvůli čemu bychom si ho za deset let pamatovali.

Průběh zápasu:
9. minuta: Latkův pas prodloužil za sebe Švento na hranici sparťanské obrany, míč si převzal Vlček, ale Blažek jeho střelu vyrazil
12. minuta: zleva centroval Šimák, míč před Doškem odvrátil na roh Suchý.
26. minuta: Vlček zprava centroval před bránu na Fořta, jeho střelu mířící do brány tečoval na roh Homola.
30. minuta: Horváth mířil prudkou střelou těsně vedle levé tyče Kozáčikovy brány.
36. minuta: Šimák se v pokutovém území kličkami prosadil přes Hubáčka, jeho nebezpečnou střelu vyrazil Kozáčik na roh.
53. minuta: po centru Švento hlavičkoval Fořt, ale Blažek míč chytil.
54. minuta: Švento pronikl po levé straně, poté volil střelu, která šla vedle. Mohl přihrávat na volného Fořta a Vlčka.
65. minuta: naši útočníci se v závaru před sparťanskou bránou neprosadili, nejblíže střele byl Fořt.
90. minuta: Došek hlavičkoval k tyči, ale Kozáčik jeho pokus na poslední chvíli kryl a zachránil tak Slavii bod.

Ohlasy po utkání:
"Viděli jsme dobré derby, mělo to dobrou kulisu, řada šancí. Chtěli jsme vyhrát a ty šance jsme si vytvořili, hlavně v poslední minutě mohl rozhodnout Došek. Ale i Slavia byla nebezpečná, vytvořila si brejkové příležitosti, které zaváněly gólem. V první půli jsme sehráli dobré utkání, jenže na začátku druhého vypadli z tempa, málo jsme běhali, ale po čtvrthodině jsme se zvedli a po vyloučení měli i více ze hry, bohužel jsme toho nevyužili," řekl hostující trenér Sparty Michal Bílek.

"Utkání mělo dobrou úroveň, diváky muselo uspokojit. Také jsme chtěli vyhrát, měli i dostatek příležitostí, kdy se dostali za obranu soupeře, jen to chtěli přesnější finální přihrávku a být více důraznější. Ve druhé půli jsme Spartu zatlačili, měli i šance, třeba Švento měl při své příležitosti raději přihrávat, čím jsme se asi připravili o branku. V závěru se nechal vyloučit Hubáček a od té chvíli jsme se soustředili, abychom neinkasovali. Ale i tak jsme chtěli z brejkových situací dát branku," uvedl k zápasu trenér Slavie Karel Jarolím.

"Utkání bylo pro mě těžké, asi čtyři měsíce jsem nehrál, takže jsem byl překvapen, že jsem hrál v základu, navíc v derby, a vydržel celý zápas," řekl ke svému překvapivému startu Aleš Urbánek. Důležitým momentem bylo vyloučení Davida Hubáčka. "Byli jsme lepším týmem, ale vyloučení nás přibrzdilo, takže je to ztráta," prozradil.

Slavia - Sparta 0:0

Slavia: Kozáčik - Krajčík, Latka, Suchý, Hubáček - Urbánek, Jarolím, Švec, Švento (90. Hrdlička) - Vlček (88. Gaúcho), Fořt (75. Janda)
Lavička Slavie: Diviš, Dosoudil, Kalivoda, Hrdlička, Necid.
Sparta: Blažek - Pospěch, Sivok (40. Zabavník), Homola, Kadlec - Kisel (74. Matušovič), Sylvestre, Horváth, Kolář - Došek, Šimák (80. Rezek)
ŽK: 32. Jarolím, 43. Hubáček, 59. Latka, 84. Suchý - 56. Šimák, 85. Došek
ČK: 70. Hubáček
Diváci: 14 373

Komentáře (20)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Sparta 0:0

    (host)     před 18 lety 02.10.2006 19:54 |  
    0 0

    Je to ztráta!

    Jak to, že když hrajeme jako dnes Sparta, vždycky odcházíme z derby poražení a když je to naopak...

    Chybí nám tahoun mužstva. Hráči se sice snaží, ale já nevidím nikoho, kdo by plnil roli jakou zěptně nahlíženo převzal v posledních sezónách Pity.

    To, že Fořt nedá gól by mi tak nevadilo, ale to, že se nedokáže 2x! trefit ze stejné šance ani do balonu který mu Vlček naservíruje přímo na nohu je podle mě vrchol neumění.

    Hubáček hrál jako celý podzim velmi dobře a vyloučení mu nevyčítám.

    A to že nás Matúš "zachránil" si nemyslím. Těch minel udělá v každém zápase přespříliš a nevím jak vy ale při rozích mi pokaždé běhá husí kůže.

    Urbánek zahrál výborně a těším se i na Šenkeříka.

    Na závěr: je to velká škoda, že jsme dnes Spartu neposlali do kanálu kam patří.

    Kdy jindy?

    SLAVIA NAVŽDY!

    [tomahu]

    • Re: Slavia - Sparta 0:0

      Sidonio     před 18 lety 02.10.2006 20:07 |  
      0 0

      Tak s těma rohama mi mluvíš z duše. Hubajdovi se taky nedá co vyčítat.

    • Re: Slavia - Sparta 0:0

      (host)     před 18 lety 02.10.2006 20:57 |  
      0 0

      Co mas s tim Fordem v ty jedny sanci mu vypichnul balon Homola a tam si myslim, ze to mel dat Vlcek jeste trochu dopredejc! U me je proste kopyto Vlcek, ktery neni schopny prehodit padajiciho Blazka!! Jinak souhlas s Matusem pri vysokych micich se vzdycky bojim to Blaza je jinej borec, ale Matus se to snad taky nauci.

      • Re: Slavia - Sparta 0:0

        (host)     před 18 lety 02.10.2006 21:13 |  
        0 0

        Když jsem se na to podíval znovu z videa, tak musím souhlasit s tím, že Ford dostal přihrávky tak, že u nich mohl být sparťanský bek včas. Ford v tom byl nevinně. Bohužel, největší kopyto byl dnes Dušan Švento - sice měl krásné akce, ale hrozně je zazdil.
        Tantalos

        • Re: Slavia - Sparta 0:0

          PetCC     před 18 lety 02.10.2006 23:41 |  
          0 0

          Přesto Švento dneska hrál asi nejlíp na podzim. Jenže na krajích zálohy závisí, jestli dáme gól přes kvalitně postavenou obranu. A z jeho akcí gól nepadnul.

    • Re: Slavia - Sparta 0:0

      mart     před 18 lety 02.10.2006 21:18 |  
      0 0

      ............a to sem nepsal ja? No aspon nebudu nic dodavat,no.zdravi mart

      • Re: Slavia - Sparta 0:0

        jane (admin)     před 18 lety 02.10.2006 21:51 |  
        0 0

        Hele marte, na jakym tom postu dneska hral Urbanek? Ze by posila na pravej kraj zalohy, kde je nase slaby misto? :) no nic, stejne priste bude hrat misto Huba...

        • Re: Slavia - Sparta 0:0

          mart     před 18 lety 02.10.2006 23:12 |  
          0 0

          mila Jane, nerad se opakuji (:D) ale rekla si's o to :"o.k vzdavam se ... klasik pravi : "...nehledej u zeny logiku, pokud ji najdes, znamena to ze ses zblaznil." Takze zaverem prohlasuji, ze problem je prava zaloha (kde sice muze (a uspesne) hrat nekolik hracu) a ne prava obrana, kde muze hrat jedine Honza Vorel.(doufam, ze to mam spravne ??) Vyhrala's, panove prominou :D", poznamka - statisticka sila tveho argumentu je v soucasne dobe 1.0, presto si dovoluji tvrdit, ze tva evidence je pouze anekdotalni. ........jeste by bylo dobre zopakovat, ze jsem nekde udelal nejakou pravopisnou chybu:D.mart

    • Re: Slavia - Sparta 0:0

      (host)     před 18 lety 02.10.2006 21:28 |  
      0 0

      Jestli jste si nevšimli, Hubáček si vyloučení zavinil úplně sám - tím skluzem nehasil chybu někoho jinýho, ale svoji vlastní, když úplně zbytečně namazal Zabavníkovi přímo do běhu. Chtěl přihrát Krajčíkovi, jenže se nepodíval a to si jako poslední nemůže dovolit.

      • Re: Slavia - Sparta 0:0

        GeorgK (přítel SN)     před 18 lety 02.10.2006 23:47 |  
        0 0

        To přesně vystihuje situaci, obrovská hrubka! Bohužel nás stála dle mého názoru výhru. Ten tlak by Sparta dlouho nevydržela.

      • Re: Slavia - Sparta 0:0

        (host)     před 18 lety 03.10.2006 17:01 |  
        0 0

        A Krajcik zase zalemploval a na pomerne pomalou prihravku cekal misto aby ji sel naproti, coz si taky nemel ve svem postaveni dovolit. Takze bych to nehazel jen na Hubyho, ktery mel jinak perfektni zapas. Ostatne po jeho vylouceni dostal Svento minimum slusnych nahravek...

        • Re: Slavia - Sparta 0:0

          AKI     před 18 lety 03.10.2006 18:33 |  
          0 0

          Souhlasim!! Mě osobně se taky Hubáček líbí,jezdí,neodflakne nic,snaží se hrát balony i z "první" do hřiště a v pondělí hrál odbře.... Červená karta,no stane se,udělal chybu,ale to se občas stává,už to je za náma,ale je fakt že tam byl tlak a Sparta nevěděla co dřív a stačilo to cpát do vápna a ono by tam něco spadlo.... Akorát bych Hubymu vyčet jednu věc-naběháno má,hraje dobře,tak ať se trochu víc cpe do zakončení,ránu na to má,to je tak asi jediny malinký minus,jinak můj názor - Huby hraje dobře! AKI

    • Re: Slavia - Sparta 0:0

      Socrates (přítel SN)     před 18 lety 03.10.2006 10:12 |  
      0 0

      Jo jo....ty rohy s Matúšem.....taky mám při nich husinu.....

  2. Re: Slavia - Sparta 0:0

    Petrik     před 18 lety 03.10.2006 08:18 |  
    0 0

    KOTEL BYL SUPER!!!!!! Musim rict, ze jsem ani necekal, jak naprosto skvele bude vyuzito mych pet set korun. Neuveritelne, neuveritelne a jeste jednou neuveritelne. Dik kluci, tohle muselo stat krome hodne penez i dost usili, parada. To S nemelo chybu, vsechno krasne. Mel jsem s sebou tri spartanske kamarady a mohli puknout zavisti. Z vychodu opravdu pekny pohled i poslech.

  3. Mlady fans so dobry, ale je jich malo

    (host)     před 18 lety 03.10.2006 10:40 |  
    0 0

    Derby letos bylo soubojem nejen na hristi, tam to celkem dopadlo dobre byt si umim predstavit lepsi vysledek, hlavni problem Ford a Vlcak a to , ze neprijde Senkerik/vyjadreni CTK/ co mne ale fakt ser.... je , ze mladejch spartanu je cim dal tim vic a my vymirame po meci, tady nejde jen o nejake hratky hooligans, ale zcela realne ztrary pozic, proc vedeni nepripravi nejakou marketinkovou nabidku pro fanousky do 17 let, stejnak do konce podzimu budou navstevy okolo 1500divaku a vy pane Dolezel, Jakubce mate jedinecnou sanci dostat tyhle mlady lidi do hlediste, nebo se zase spokojite s temi duchodci co tam zaplatbambu jeste chodi.

    • Re: Mlady fans so dobry, ale je jich malo

      KADE     před 18 lety 03.10.2006 13:38 |  
      0 0

      Myslím, že když se postaví stadion, tak se udělá pro mladý fanoušky nejvíc, co se může a nej pro ně. Přeci jen na Strahově si k nikomu člověk nemůže přiřadit, k žádné skupině, jak mladí často dělají...

  4. Re: Slavia - Sparta 0:0

    (host)     před 18 lety 03.10.2006 16:23 |  
    0 0

    Jen chci vyjádřit velkou spokojenost s choreem:-)) Jestli v tom tady máte prsty, tak díky za krásnej zážitek a asi konečně nějak přispéju:-))LordEdmund

    • Re: Slavia - Sparta 0:0

      AKI     před 18 lety 03.10.2006 18:36 |  
      0 0

      Jo choreo fakt super,poklona přátelé z "jihu"!!!!! A hlavně ty ohně na konci zápasu,klobouk dolů,prostě a jednoduše NÁDHERA!!!! Ať žije Jih... AKI

    • Re: Slavia - Sparta 0:0

      (host)     před 18 lety 04.10.2006 12:16 |  
      0 0

      ULTRAS SLAVIA
      Sme rádi že se všem choreo tak líbylo a děkujeme za podporu. ´
      Částka vynaložená na tento zápas se pohybuje kolem 18000kč
      Strávený čas na výrobu je kolem 25 hodin a to při práci 4 až 6 lidí ve 3 dnech plus ochotní lidé kteří nám vše dovezou v několika autech na srtahov nebo příjdou 3 hodiny před zápasem vše připravovat to semé po zápase atd. atd. atd. Všem dík a pošlete něco na choreofond my už se o zábavu na tribunách postaráme

      • Re: Slavia - Sparta 0:0

        (host)     před 18 lety 04.10.2006 15:59 |  
        0 0

        ?y vam dekujreme, spartani maj oficialni podporu vedeni a obcas i nakou korunu od Kretinskyho , vy mate akorat dary, ale tentokrat 100:O pro Vas.