O Slavii

Hráčům hrozí disciplinární tresty

Třem hráčům Slavie hrozí vysoké disciplinární trest za chování po nedělním utkání v Mladé Boleslavi. Při závěrečné děkovačce se totiž zapojili do fandění, jenže uvedený chorál má v textu i "smrt Spartě", což je kámen úrazu. Článek zveřejnil Filip Saiver z MF Dnes.

Slávisté vyhráli v Mladé Boleslavi a s velkou euforií šli poděkovat fanouškům za podporu. Ti vymysleli nový způsob závěrečné děkovačky, takže když fotbalisté přišli ke kotli, byli vyzváni, aby si sedli. Po chvilce tak učinili a kotel spustil chorál "Červenobílá bojová síla". Někteří hráči po chvilce pochopili oč jde, a tak se zapojili. Jenže to je ten problém, v textu tohoto chorálu je v závěru i dvakrát "smrt Spartě".

MF Dnes v podání Filipa Saivera využili video, které se objevilo zde na Slávistických novinách, kde je patrné, o které hráče šlo. Tento tisk poté podal i podnět k disciplinární komisi, která se případem začne zabývat na dnešní schůzi. Hráčům za nesportovní chování hrozí trest zákazu činnosti od jednoho do čtyř týdnů a až půlmilionová pokuta!

Na zmíněné video byli redaktoři MFD upozorněni čtenáři, kteří jim dali podnět, aby se celou touto záležitostí zabývali.

Vznik videa byl hodně nevinný. Jako vždy poslední dobou a hlavně na výjezdech se pohybuji u hrací plochy a točím vše, co se týká fanoušků. Materiálu bylo dostatek a po vítězné euforii byla velká poptávka po zveřejnění videa. V natěšení jsem ještě tentýž den do pozdních nočních hodin pracoval na videu, abych ho fanouškům dal. Vůbec jsem ani nevšiml, že hráči pokřikují, stříhání probíhalo v rychlosti a já se nepodíval, zda tam někdo něco říká či ne.

Nikdo ze slávistického kotle rozhodně nečekal, že tento pokřik může mít tyto následky. Kdyby to fanoušci věděli, rozhodně by se takováto děkovačka nekonala. I samotným hráčům to nedošlo, prostě nikomu, kdo se pohyboval v okolí kotle.

Jelikož právě mé video vyvolalo tuto vlnu, tak v případě, že hráči dostanou jakýkoliv disciplinární trest, zvážím své další působení na Slavii, tedy i zde na stránkách. S tím vším se totiž nedokážu smířit, hrozně mě to mrzí, i vůči hráčům, se kterými jsem vždy vycházel. Přijde mi to celé postavené na hlavu, leč český fotbal je celý podivný.

Článek, který dnes vyšel v MF DNES, čtěte ZDE.

Komentáře (296)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé