Ženský fotbal

Slávistky bez problémů porazily Teplice

Fotbalistky Slavie vyhrály na těžkém terénu po jasném průběhu. Dvě branky vstřelila Voňková, jednu přidala Petranová. Slávistky nastoupily bez tří hráček základní sestavy.

Zápasový report:
Slávistkám chyběly tři hráčky základní sestavy kvůli zdravotním problémům â?? Kateřina Hejlová, Veronika Přibyslavská a Gabriela Chlumecká. I proto poprvé v sezoně dostala od začátku příležitost Alena Petranová a nutno dodat, že si vedla dobře.

Zápas se odehrál na katastrofálním hřišti, které trpělo současným počasím. I proto se spíše hrály bahenní zápasy. Většině hráček to dost klouzalo, stabilita byla složitá, zpracování se také nedařilo. A problém byl někdy i zakončit, čímž jsme si třeba zkazili několik příležitostí. Od začátku jsme ale měli převahu a i na tomto povrchu předvedli řadu pěkných kombinací, ale jak už jsem zmínil, ta závěrečná fáze se tak už nedařila. Přesto jsme se dostali do vedení. Měli jsme i další šance, ale branky se nepodařilo přidat. Soupeř nás příliš neohrozil, případné závary vyřešila obrana s brankářkou Zbořilovou, či včas eliminovala Králová z pozice defenzivního štítu.

Druhý poločas už z naší strany nebyl příliš pohledný, přibližně dvacet minut jsme si vše komplikovali špatnými přihrávkami a malým nasazením, takže se ze zápasu stala holomajzna. Pak jsme se přeci jen vzpamatovali a přestože o regulérním terénu se již dalo polemizovat, přidali jsme další branky, které znamenaly jistotu.

Průběhu zápasu:

3. minuta - Po standardní situaci byl ve vápně závar, po kterém vystřelila Benýrová a Voňková na malém vápně přestřelila.
10. minuta - Voňková utekla po straně, přihrála do vápna na Teskovou, která přiťukla k Pěničková, jejíž střela levačkou skončila mimo branku.
19. minuta - Petranová zpoza vápna vystřelila, trefila břevno a dobíhající Voňková následně dopravila do branky. 1:0.
41. minuta - Pincová šla z vlastní poloviny až před vápno soupeře, kde se odhodlala ke střele, kterou musela domácí brankářka s námahou vyrazit.
45. minuta - Voňková přihrála do vápna k Teskové, ale její prudká střela z úhlu skončila mimo tyče.
65. minuta - Budošová zahrála roh, hlavou se prosadila Petranová, ale trefila pouze brankářku, následně ještě dorážela, ale to již bylo s faulem.
71. minuta - Po centru do vápna se do zakončení dostala Benýrová, ale výtečným zákrokem se prezentovala brankářka, jenže vyrazila pouze k Petranové, pro niž nebyl problém doklepnout. 2:0.
85. minuta - Budošová rozehrála roh do branky, ale brankářka vyrazila, jen k Petranové, která při zpětné střele trefila protihráčku.
86. minuta - Míč se pak dostal zpět k Budošová, která poslala pěkný centr do vápna a lehce tečovala hlavou Voňková. 3:0.

Teplice - Slavia 0:3 (0:1)
Slavia: Zbořilová - Petranová, Turková, Pincová (70. Bottová) - Králová - Holečková (63. Kejhová), Budošová, Pěničková, Benýrová - Tesková (84. Senette), Voňková (88. Bastlová)
Branky: 19. a 86. Voňková, 71. Petranová
ŽK: 75. Králová - 33. Petranová

Juniorky:
Teplice - Slavia 0:0
Slavia: Gablovská - Zrnová, Cibulková, Tománková, Mádlíková (60. Jíchová) - Kulichová, Čmakalová, Králíčková, Kuklová (41. Feixová) - Bastlová, Marková (68. Vandasová)

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)