Ženský fotbal

Šok, slávistky prohrály s Plzní

Fotbalistky Slavie v předposledním podzimním zápase propadly, když doma prohrály s Plzní 1:2. Zápas nedohrála Blanka Pěničková, která byla vyloučena. Jediný čestný úspěch zaznamenala v poslední minutě Benýrová. Prohlédněte si 10 fotografií ze zápasu juniorek.

Slavia měla problém s tvorbou sestavy, protože poslední dny popadla tým velká viróza. Od začátku zápasu jsme si vytvořili velkou převahu, mohli vstřelit i branky, ale chyběl důraz v zakončení. Pak jsme Plzni ale ulehčili situaci, když fatální chybu udělala Bottová, ve snaze nahrát brankářce Zbořilové však přímo namazala plzeňské Markové, která byla sama před gólmankou a dokázala jí přehodit. Byli jsme hodně zaskočeni a v naší hře nastal chaos. Plzeň si začala vytvářet šance. Důležitým momentem byla 37. minuta, kdy kapitánka Blanka Pěničková obdržela druhou žlutou kartu a byla vyloučena. "Situaci předcházely fauly, které nebyly odpískány. Při opakovaném faulování jsem už hráčce za mnou řekl, ať mě aspoň pustí a odstrčila jsem jí. Neovládla jsem emoce, moc mě to mrzí," zdrceně uvedla. V souboji naše hráčka sama dostala loktem a předběžná diagnóza je naštípnutá lícní kost. Byla to další rána, se kterou jsme se těžce vypořádali.

Ve druhém poločase jsme se i v deseti chtěli pokusit vstřelit branku, ale chyběla nám právě Pěničková, která diriguje naší hru. A proti organizované hře Plzně se nám těžce prosazovalo. Dokonce nám nebyla uznána jasná branka, kdy míč se dostal kousek za brankovou čáru. I přítomní, kteří byli u lajny, viděli jasný gól. Podle všeho hosté i minimálně jednou zahráli ve vápně rukou, což potvrdili i lidé, kteří byli v blízkosti branky. Hosté zvýšili vedení po penaltě, kterou zavinila Pincová, když předtím nedokázala pořádně odkopnout a následně plzeňská hráčka škobrtla o nohu naší hráčky. I poté jsme měli snahu alespoň zápas zremizovat, ale moc se nedařilo. V závěru jsme nakonec přidali čestnou branku, kdy se prosadila Benýrová.

Rozjetá Plzeň pokračuje ve skvělých výsledcích, na podzim prohrála pouze jednou, a to v prvním kole se Slováckem doma. Od té doby dokázala uhrát skvělé výsledky, např. se Spartou 0:0. Plzeň je určitě překvapení dosavadního průběhu ligy.

"Nechtěli jsme riskovat neodehrání zápasu pod pokutou a kontumací výsledku, proto řada hráček musela nastoupit s virózou. Chyběla nám síla a důraz v zakončení, soupeř nás potrestal po vlastních chybách v obraně," uvedl slávistický trenér Petr Čermák.


Slavia - Plzeň 1:2 (0:1)
Slavia: Zbořilová - Přibyslavská, Králová, Hejlová (60. Petranová), Bottová (46. Pincová) - Holečková, Pěničková, Voňková, Benýrová - Tesková (75. Bastlová), Chlumecká
Plzeň: Podlasová - Březinová, Bohmannová (73. Šuhajdová), Černá, Valečková, Marková, Vajcová, Májíčková, Hanžlová(93. Komancová), Malátová, Vachlová (81. Ranglová)
Branky: 90. Benýrová - 19. Marková, 67. Černá z pen.
ŽK: 21. Pěničková, 22. Bottová, 69. Chlumecká - 24. Majíčková, 80. Šuhajdová, 90(+1). Marková
ČK: 37. Pěničková
Diváci: 100
Rozhodčí: Bláhová - Mifková, Šafránková


Juniorky:
Mladé slávistky od úvodních minut chtěly vstřelit branku, takže si vytvořily převahu. To se jim však nedařilo, přesto jsme měli o něco více ze hry. Utkání celkově nenabídlo příliš šancí, bylo to hlavně hodně bojovné. Důležitým momentem byla 21. minuta, kdy Čmakalová vyslala Bastlovou, která svým důrazem přešla přes obránkyni a zmařila i odkop brankářky, takže nakonec zakončovala do prázdné brány. Průběh byl nadále podobný, ale několik velkých příležitostí jsme si vytvořili, jenže ta koncovka.

Ve druhém poločasu jsme chtěli potvrdit vedení, ale nebylo to vždy v zakončení ideální. Ale Plzeň se nechtěla vzdát, takže s přibývajícím časem začali být i oni nebezpeční. Nejkrušnější chvilky jsme začali v posledních deseti minutách, kdy jsme čelili velkému tlaku. Jednou dokázala střídající Beránková zabránit průniku plzeňské hráčky, kdy přešla už přes tři. Podržela i brankářka Mazurová, která všechny ošemetné situace vyřešila. Slávistky nakonec tři body vybojovaly a potřetí za sebou neinkasovaly.

Slavia - Plzeň 1:0 (1:0)
Slavia: Mazurová - Kulichová (74. Beránková), Mádlíková, Tománková, Feixová (52. Cibulková) - Marková (60. Plzáková), Čmakalová, Králíčková, Kuklová - Nováková (70. Vandasová), Bastlová
Branky: 21. Bastlová

FOTOGRAFIE (10) - juniorka

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)